Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (671. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.569
Cevap
71
Favori
447.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 669670671672673
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Çok çetrefilli düşünmeye gerek yok. Aralarında ayrılık gayrılık olabilir ama Lawrence'ın dediği gibi Türk karşıtlığında birleşmişlerdir. Araplar topyekun isyan etti demiyorum. Bu konuda en ılımlı Atatürkçü benim belki de. Osmanlı ordusundaki arap sayısı, Şerif Hüseyinin askerinden fazladır elbette ama savaş ilerledikçe bize karşı olanlar artmıştır.


    Filistin cephesinde olanlar çok acıklıdır. İngilizlere karşı bizi desteklemedikleri gibi, hain pusular, sabotajlar, arkadan vurmalar eksik olmamıştır. Cephe yarılıp da osmanlı ordusu panik halinde çekilirken olanlar igrençtir. Detayları o cephede bulunan asker ve komutanların yazdıklarından okuyabilirsin. Mesele sadece Şerifin 4 binlik askerinin isyanı diye küçümsenemez. Zaten bunu arap inkar etmiyor. Bize isyan ettikleri icin pişman da değiller. Sadece ingilizlere sitem ediyorlar, "bize verdikleri sözü tutmadılar" diye.


    Bunu sadece tarih tartıştığımız için yazıyorum, buradan oh olsun, hak ettiler demiyorum ya da israilin yaptığı katliamları desteklemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Navi kullanıcısına yanıt
    Sorun şu arapların yaptıklarını pis yalanlarla örtmeye çalışıyorlar.

    arapların tek sorunu İngilizlerin onları kandırması bize yaptıklarıyla gurur duyuyorlar. Hatta bu isyanı bayraklarında taşıyorlar.

    Ülke insanının tarih bilmesinden rahatsız olan kero ve kerogiller bütün gün var gücüyle yalan pompalıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -OdATA- kullanıcısına yanıt

    Ben geçmişte takılıp kalan biri değilim ama bazı düşünceleri de kabullenemiyorum.

    Araplar isyan ettiklerini inkar etmiyor, pişman değiller, gurur duruyorlar ama biz yok diyoruz ya da küçük ve mazur görmeye çalışıyoruz. Ingiliz oyunu diyoruz. Bunun o kadar çok alıcısı var ki.

    Barbaros hayrettin paşa kanuninin emriyle anılarını yazmış, Cezayirde, Tunusta arapların yaptıklarını anlatıyor, 500 sene sonra bizimkiler hayır olmaz öyle şey diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - ABD başkanı Biden:


    "ABD'nin İsrail'e verdiği bombalar siviller için kullanıldı. Artık ABD, İsrail'e Refah'a girerse bomba vermeyecek. ABD'nin Gazze'ye sağladığı İnsani yardımların kesilmeside kabul edilemez."



    Biden'ın aldığı karar sonrası İsrail yönetimi Biden'a ateş püskürdü;



    - İsrail’in BM Temsilcisi Erdan: “Hayal kırıklığına uğradık. Yahudiler artık Biden’a ve Demokratlara oy verme konusunda tereddüt edecek.”


    - İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir: “Hamas ve Biden birbirilerine aşık iki çift gibi.”


    - İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich: “Bağımsızlık savaşımız daha bitmedi. Hamas yok olana ve rehineler geri gelene kadar savaş devam etmeli. Refah hemen alınmalı.”


    - İsrail Dışişleri Bakanı Katz: “İsrail, Hamas’a karşı yok oluşuna kadar savaşacak.”





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bu biden abd tarihinin en başarısız başkanı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - İspanya ve İrlanda, 21 mayıs tarihinde Filistin'i resmen tanımak için görüşmelere başladı. İspanya dışişleri bakanlığı ise ABD dışişleri bakanlığı ile görüşlerini paylaştı.


    - Jamaika ve Trinidad ülkelerinin ardından Bahamalar'da Filistini resmen Devlet olarak tanıdığını açıkladı.

  • Navi kullanıcısına yanıt

    Aynen o anki arap nüfusuna bak git lewrencin minik sayılı ordusuna bak, arabistan arabı vahabisi dışında orduda başka bir arap tipide yok, lewrencin dediği doğru yani senin için ay hiç gülüceğim yoktu adamın görevi o zaten arap faşistliği yaymak  islam coğrafyasını ırkçılıkla bölmek osmanlıyı çökertmek mesleği,ihtisas alanı o zaten demese şaşarım  


    Lewrencin nanelerini tüm araplar yese güney doğuda bir çok arap ağırlıklı ilde yoktu elinde şu an hepsi osmanlıya hilafete sadık kaldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 12:15:9 >
  • Isgal altindaki Filistin tarihinin 1948 oncesine isik tutan bir yazi. Siyonistlerin cölü yesillik yaptilar yalaninida ortaya cikariyor. Diger taraftan 1900 lü yillarda Filistinde binin uzerinde fabrikalar oldugunu, toprak satislari ve topraklarin ne sekilde kimlerden satin alindigini ki cok meshur bir savunmalari vardir oda Filistinlilerin topraklarini sattigi bununda dogru olmadigi gorulmekte. Ingilizlerin Siyonistlere verdigi desteklerle ve kurdurdugu altyapiyla Filistinden cekilince Siyonistlerin ulkeyi ele gecirmesi diger yandan tarim, calisma , egitim ve orgutlenmede baskiladigi Filistinlilerin neden etkili olamadiklarini bunlarin planli uzun bir surecle sansa birakilmadigini acikca gosteriyor.

    Filistinlilerin once topraklarina el konuluyor goclerle, egitimleri engelleniyor, ellerinden alinan tarim arazisinde onlar yerine cevre ulkelerden getirilen isciler calistirilarak yoksullastiriliyorlar. Bu denklemi iyi okuyun, gocler, egitimsiz birakilma ve cokus, bu size neyi animsatiyor? O acidan bu yaziyi iyi okuyup analiz etmenizi oneririm.

    https://www.gzt.com/amphtml/mecra/1948-oncesi-filistin-halksiz-bir-vatan-miydi-3710640

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yazdığımdan nereyi anlamadın ya da itirazın hangi bölüme? Neyi savunduğunu anlamadım. Lawrence koca arap coğrafyasında sadece 4 bin hicaz askeri ile mi osmanlıya zarar verdi ve başarılı oldu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O anki arap nüfusuna göre lewrence destek veren arap faşisti sayısı devede kafa gibi birşey sadece made in engalnd olan mezhebi vahabi olan araplar destek verdi hele coğrafyamıza yakın olan ehli sünnet araplar elinin tersiyle itti onu hilafete bağlılardı.

    sen milyonlarca arabın üstüne atıyon hiç bir ıspatın delillin olmadan öyle birşey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 12:25:25 >
  • " Araplar bize isyan etti " cümlesini aşamadınız mı , hakikaten sen daha orda mısın ? Bize isyan ve ihanet eden hangi milletin hesabını tutturdular sana ? Üstelik topyekün bir milleti sanık sandalyesine oturtarak, ayrım yapmadan ? Önüme bu yemeği neden koyuyorlar ve her seferinde aynı sofraya niye oturuyorum ve afiyetle yiyorum diye sormayacak mısın be adam ?

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    o dönem gene hatay urfa mardin siirt komple arap şehriydi bir kere isyan etmişmi ordaki araplar hatta atatürk geri aldı o aşağladıkları araplar kurtulduk gavurlardan diye kutlama yaptı hatayda boş yapmakta üstlerine yok, bunlarda lewrencin başka modeli kafasına monte etmiş araplar dan nefret edin,sevmeyin,tiksinin böööööğğ diye,biz yüce mükemmel perfect kusursuz eşi benzeri olmayan Türkleriz diye. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 12:37:33 >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Tarih tartışıyoruz. Araptan çok arapçı olmak, Arapların inkar etmediğini bizim milletin kabullenememesi, tek taraflı karşılıksız aşk garibime gidiyor.

    Mesajlarımı okursan topyekun suclamadığımı görürsün arkadaşım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şunu aşamıyorum . Urfa, Antep, Maraş ile Adana'sından Trakyasına işgal etmiş Fransız'a , Musul'u, Irak'ı , Hicaz'ı , Filistin'i ve 4 sene İstanbul'u işgal altında tutmuş İngiliz ve onun kültürüne hayran, tek laf etmez ve boyun eğer. Araplar içinde 3 tane aşiret düşmanla işbilirği yaptı diye topyekün sırt dönüp düşman olur. Ve bu düşmanlığın kimin işine yaradığını hiç sorgulamaz çünkü kendi aklıyla değil ödünç aklılla düşünür. Ben de şimdiki araplara çok hayran değilim ama kardeşim jeopolitik diye bir şey var yahu...

  • Navi kullanıcısına yanıt

    Valla o aşkı İngilizler ve Amerikalılar gayet güzel yaşıyor : ) . Arap falan diye bakmadan bir güzel söğüşlüyorlar. BAE'sinden, Katar'ına, Suudisinden, Mısır'ına kadar, yer altı yer üstü ne varsa elleri üstünde. Biz de bunlar bizi arkadan vurdu edebiyatı yapıyoz üstad. ; Bu aşk işlerini bırakıp akıllanmak lazım artık diyorum .

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Sanki "saptırma mode: on," yaptın arkadaşım. Ben topyekun suçlama yapmadım. Yine diyorum, arap inkar etmiyor, o cephede yaşananları kaleme alan bir sürü asker subay var. Hala suçu sadece serif Hüseyinin 4 bin askerine yıkmak istiyorsun. Lawrence işini bitirmiş gitmis, ortadoğu kopmus, adam anılarında anlatıyor, yoo ona da inanmayacağız, bizim paşalara da inanmayacagiz. Orada savasan askerler de ingiliz oyununa gelmistir, Araplara da inanmayacagiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Evet akıllanmak lazım parası olanlarla iş yapmak yerine çulsuz, eğitimsiz, faydasız olanın peşinde koşmamak lazım.

    İngiltere, Fransa, Almanya işin çıkarında bizim malum tayfa işin aşkında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Tamamda arkadas işte biz sana onu diyoruz. Bu Ortadoğu bataklıktır, burada Savas bitmez, greni tüketir. Siz ne yaptınız bizi dinlemediniz. Araplar kardeşimiz, yeni Osmanlı. Hloo deyip bizi bu batağın içine attınız Suriye'de iç Savas çıktı biz tam ortasına battık sizin yüzünüzden.


    Ülkenin Suriye'ye harcadığı para 200 milyar doları geçti!!! Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olduk.


    O parası pulu olan Araplar körfezdekiler bizm bulaştıklarımız hep buyuk ve fakr Arap ülkeleri. Birde yetmedi hepsi suratımıza patladı sizin mezhepçiliğiniz yznden.


    Türkiye seküler kalsaydı, mezhepçilik yapmasaydı Arap ülkelerinin basına kim gelirse gelsin oturur anlaşırdık ancak ne yaptık milletn iç savasına destek verdik, içlerini karıştırdı, yemediğimiz halt kalmadı ve girdiğimiz neredeyse tüm kumarları kaybettik ve Türkiye muazzam zarar gördü.


    Bugün Avrupa'nın abdnn kapısında o para dileniyoruz ve karsılığında 13 milyon mülteciyi Vatandas yapıp ülkemizin ağzına ettik.


    Sizn anlamadığınız şu, bu devirde artık Osmanlı olmaz. Osmanlı devrinin devletiydi devri geçti o yüzden yıkıldı. Bu devir milliyetçilik devri. Türkyenn en büyük şansı Rusya zayıflamışken Avrupa Rusya çatışması, ABD - Çin çatışması sayesinde ulus köklerini kullanıp Orta Asya Avrupa arasında Br Türk kuşağı kurarak Avrupa ile bu bölgeyi birbribe bağlayıp buyuk kar elde etmekti.


    Türk dünyası ile bagımız var ancak biz hiçbir zaman Türk dünyasını ele geçirmedik. Ancak Araplar Osmanlı'dan bagımsızlıklarını kazandıkları için bizden nefret ediyor. Çünkü onlara göre biz Arap ülkelerini ele geçirip sömürgeleştirmiş bir yabancı gücüz ve hep böyle anlatıyorlar. Osmanlı geçmişi bizim için gurur duyulacak birşey ancak milliyetçilik çağında diğer uluslar kimliklerini tamamen bize karşı kurgulamış dolayısıyla siz Osmanlı dedikçe bu herflern tüyler diken diken oldu ve bize daha da düşmanlaştılar.


    Kısacası güncel paradigmayı okuyamıyorsunuz, anlamıyorsunuz bu nedenle bu ülkenin basına bu kadar felaket geldi.


    Biz Türkiye'nin geleceğini Ortadoğuda tükettik. Suriye'ye harcadığımız kaynaklar yüznden belki 10 yıllarca geri kalacagız ve daha da kötüsü etnik gerilimler yasanacak bu ülkede mülteci akını yüzünden ve siz bunu göremiyorsunuz çünkü geri kalmış durumdasınız güncel dünyayı anlamıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Mayıs 2024; 13:7:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    21. Yyda din siyaseti yapılır mı arkadasım. Din mi kaldı dünyada!? Ne zaman uyanacaksınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 669670671672673
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.