Şimdi Ara

ACER ASPIRE ONE AO751h-52Bk NOTEBOOK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
25.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • satıcı da yeterince güvenilir valla ama astarı yüzünden pahalı olacak bu netbookun
  • Arkadaşlar 1 aylık cihazımı satıyorum 70 lira değerinde caselogic çantası ile birlikte almak isteyen olursa pm atsın.
  • aşağıdaki linkde detaylı bir review bulunmakta.

    http://www.laptopmag.com/review/laptop/acer-apire-one-ao751h.aspx?page=1
  • Son durumu aktarayım... 3 gündür Hong Kong'tayım. Ürün burada az da olsa (50 60TL) daha ucuza satılıyor. Ama satılanların hepsi 6 hücreli bataryayla geliyor. Tek tek inceledim. 5200'ü gördüm :) Batarya alt kısıma doğru değil arkaya doğru çıkıntı yapıyor sadece. Estetiği çok bozmuyor. Ama maalesef ayrı olarak bu bataryaları henüz satmıyorlar. Sipariş versem ne zaman gelir diye sordum ve 1 hafta cevabını aldım. Ne yazık ki yarın ayrılmak zorundayım. İstanbul'a döneceğim. O nedenle alamadan gidiyorum :(

    Neyse adamın bana dediği ülke farketmez, dilerseniz herhangi bir yerden Acer'a sipariş verip getirtmeniz mümkün. (Tabi kargo masrafı vs ne kadar olur bilemem.) Bu arada bataryanın fiyatı 120 lira civarındaydı.

    Bunun yanında 3. parti alakasız yan sanayi bataryalar da var. 7200 mAh filan hatta. Ama güvenip alamadım.
  • Acer AO751H REVIEW

    http://gadgetmix.com/index/acer-ao751h-review-quick-review/











  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeFeKa


    quote:

    Orjinalden alıntı: pacodecalli

    Dostum neye göre sınıfta kalıyor?? her makinanın artısı eksisi vardır.. kullanma amacına göre seçimini yaparsan sınıfta kalma diye bir şey söz konusu olamaz.. ben bu makinaya 2gb 800 mhz ram taktım performansı arttı.. alacaklara tavsiye ederim.. artı ben şu anda xp professional kurdum gayet basarılı.. 720 p hd videoları çok basarılı oynatmakta.. vistayla test etmedim.. zaten vista performans açısından bence yetersiz bir çok makinada.. vistayı bu yüzden test edemicem :) windows 7 ile test etmeyi düşünüyorum..bu gece windows 7 kurup test edicem.. size sonuçları bildiririm sevgiler.



    Peki sarj konusunda ne kadar gidiyor sarjı? Memnun olmadıgınız yanları yada cok memnun oldgunuz yanları neler biraz degerlendirme yaparmısınz


    Windows 7 kurabildin mi ? Çok merak ediyorum performansını. Hatta sırf ona bağlı alıp almamam.




  • Merhaba arkadaşlar...hepsiburada bulunan packerdbell dot m ile ilgili olarak hepsiburadaya yazmış olduğum soru ve onların yanıtı aşağıdaki gibidir.


    sorum şu şekilde idi

    30.06.2009 14:40:51 tarihli sorunuz ;

    http://www.hepsiburada.com/packard-bell-nebo-dotm-tk7001-intel-atom-z520-1.33ghz-1gb-160gb-11.6-netbook-bilgisayar-/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd750023 mrb yukaridaki linkte bulunan packerd bell netbook hakkında sorularım olacaktı. a:) netbook un ekranı 11.1 mi yoksa 11.6 inc mi....aynı sayfa içerisinde iki farklı ölçü yazılmış b:) batarya sı 6 cell mi yoksa 3 cell mi.... c:) ortalama batarya ömrü ne kadar d:) yanında işletim sistemi cd ve driver cdsi veriliyormu not: yanında işletim sistemi ve driver cd sinotlarınıda duserseniz web sayfanıza ziyaretciler ve uyeler için sitenizden alışveriş yapmaya karar vermede daha da guclu bit etken olacaktır yanıt alırım umarım kolay gelsin ..syg








    Netbook'un ekranı 11.6".Bataryası 3cell.Batarya süresi kullanıma göre değişmektedir.Full kapasite kullanımda 2-3 arasındadır.Driverlar cd olarak değil netbook'un içinde yüklü geliyor.


    hepsiburada.com'a göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.



    Batarya diğer sitelerde 6 cell olarak yazıyor ama....hepsiburadanın yanıtına gore batarya 3 cell li.. hangisi doğru anca....bu ürünü satın alıp kullanma fırsatı bulan arkdaşların yanıtı gosterecek

    saygılar

    --------------------------------------------------------------------------------




  • quote:

    Orjinalden alıntı: delirotti


    quote:

    Orjinalden alıntı: fethiyetv

    Bu notebook hoşuma gitti. Ama z520 işlemcili olan yerine N270 işlemcili ve 6 hücreli pili olan modeli çok daha iyi.

    Acer Türkiye'ye mail attım, N270 işlemcili model nerede satılmaktadır diye... 3 gündür cevap veren olmadı henüz.

    AO751H olup N270 işlemcili netbooku satan bulunursa buraya yazılması rica olunur.



    bende arıyorum ilk kim bulursa yazsın hepimiz sebeplenelim :)


    Haber var mı ?
  • Daha önce alıp 2 ay kullandığım Acer 8.9 '' netbooku satıp A0 751h-52 bk model 11.6'' bilgisayarı Teknosa'dan aldım bugün.Fiyatı 792 TL peşin. Kr.Kartı taksitli olursa50 TL yaklaşık fark biniyor. Daha bir kaç saattir kullanıp tanımaya çalışıyorum. Şu kesinki bu cihaz 8.9 '' olanlara göre daha kullanışlı.Ekran ve tuş takımı çok daha iyi. Kablosuz interneti ev içinde daha iyi çekiyor. Öncekinin düşük-çok düşük dediği noktalarda daha güçlü çekiyor kesinlikle.

    6 hücreli pil ile satılıyor artık(siyah renk aldım) İlginç olan 3 hücreli olan modelide aynı fiyata satılıyordu. Bu ürün sanıyorum sadece Teknosa'da satılıyor. Mediamarkt,Bimeks, Vatan bilgisayar ve bazı internet mağazalarını aradım yoktu stoklarında. Teknosanın sitesinde dün gece sadece 3 hücrelitek model varken bu sabah 2 tane daha model girmişti ve 6 hücreli idi bunlar.

    Pili üzerinde 4.400 Miliamper yazıyor ve takılınca yerine biraz arkaya taşıyor, yaklaşık bir parmak kadar. Ama çirkin durmuyor bu durum.Pil ilk alımda genelde boş olur. Eve gelip taktığımda 5.5 saat kullanım zamanı veriyordu ve tama yakın dolu gösteriyordu pil işareti.Cihaz kullanılmış değil ambalaj gözümüün önünde açıldı. Satan çocuklarla samimiyim, bana kullanılmış ürün veremezler. Bu sebeple dolu pile şaşırdım.

    Pil ömrü olarak 8 saat veriyorlar ama ben o kdar gitmez sanıyorum. Laf aramızda 5 saat gitsin razıyım.

    Şimdili,k izlenimlerim bunlar. Almak isteyipte düşünme aşamasında olanlara öneririm bu cihazı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonsabah


    Netbook'un ekranı 11.6".Bataryası 3cell.Batarya süresi kullanıma göre değişmektedir.Full kapasite kullanımda 2-3 arasındadır.Driverlar cd olarak değil netbook'un içinde yüklü geliyor.


    hepsiburada.com'a göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.


    Batarya diğer sitelerde 6 cell olarak yazıyor ama....hepsiburadanın yanıtına gore batarya 3 cell li.. hangisi doğru anca....bu ürünü satın alıp kullanma fırsatı bulan arkdaşların yanıtı gosterecek

    saygılar




    PB'i Vatan'dan alıp kurulumunu kendi yapan (ancak henüz ciddi anlamda kullanma fırsatı da bulamayan birisi olarak) şunları teyid edebilirim:

    1) Ekran 11.6"
    2) Yanında gelen batarya kesinlikle 6-hücreli ve takıldığında arkaya doğru yaklaşık bir parmak kalınlığında bir çıkıntı oluşturuyor; nck bunun estetik olarak pek bir sakıncası yok zira tamamen netbook'un arkasında kalıyor.
    3) Driver CD'si yok; herşey (Win XP Home işletim sistemi ve tüm sürücüleri) sabit diskte gömülü olarak geliyor. Ancak ilk kurulum sırasında hem bir Recovery Diski (2 DVD'ye kurulabiliyor....) oluşturmak, hem de sürücüler için bir 2. CD oluşturmak imkanınız var...

    Maalesef hepsiburada.com bazen yaıltıcı yanıtlar verebiliyor ama yine de biraz tedbirli olmakta yarar var. Zira bu başlık açıldığında piyasada olan Acer'ler da ilk başta 3-hücreli batarya ile geliyordu; şimdi anlaşılmakta ki 6-hücreli versiyon da piyasaya (üstelik aynı fiyata) çıkartılmış. Az olasılıkla PB'in hepsiburada.com'da satılanı 3-hücreli batarya ile geliyor olabilir mi????




  • İşlemci ne çıktı senin cihazda Vuralkan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayrin -- 25 Temmuz 2009; 11:53:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vuralkan

    Pili üzerinde 4.400 Miliamper yazıyor ve takılınca yerine biraz arkaya taşıyor, yaklaşık bir parmak kadar. Ama çirkin durmuyor bu durum.Pil ilk alımda genelde boş olur. Eve gelip taktığımda 5.5 saat kullanım zamanı veriyordu ve tama yakın dolu gösteriyordu pil işareti.Cihaz kullanılmış değil ambalaj gözümüün önünde açıldı. Satan çocuklarla samimiyim, bana kullanılmış ürün veremezler. Bu sebeple dolu pile şaşırdım.



    Genelde dizüstü (ki bunlara netbook'lar da dahil...) bataryaları üreticiden çıkarken tam dolu olarak sevkedilir. (Hatta bunların ait oldukları cihaza takılıp denendiklerini bile zannetmiyorum...; zaten bataryayı üreten de aslında Acer, PB, Asus, HP, Toshiba gibi üretici markalar değil de onlara batarya sağlayan bir yan sanayidir... Ancak batarayalar üretildikleri fabrilada her durumda %100 kontrol edilip ambalajlanırlar!) Ancak şarj edilebilir bataryalar (eski ve artık terkedilen Nikel Kadmiyum teknolojisini bir kenara bırakırsak NiMH ve Li-Ion olanlar bile) kullanılmadıklarında yavaş yavaş deşarj olurlar. Bu nedenle siz bunu Türkiye'den satın aldığınız anda kapasitesinin %70 ila 90'ı arasında bir seviyeye düşmüş olacaklardır. Yapılması gereken, cihazı önce tam olarak (%2-3 batarya doluluk seviyesine düşene kadar) kullanıp bataryanızı deşarj etmek, sonra şarj etmek ve bu işlemi üst üste 5-6 kez tekrarlamaktır. Bundan sonra o bataryayı tam verimli olarak kullanmaya başlayabilirsiniz...




  • Sayrin,
    İşlemci Z520 ATOM .Alırken zaten belliydi bu işlemci olduğu.Kutu üzerindede yazıyor bu bilgi.

    Mafaky,

    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Mayıs ayında aldığım(sıfır ve ambalajı yanımda açıldı) 8.9'' acer'in bataryası hemen hemen boştu, bu sebeple yeni bilgisayarın pilinin doluya yakın olmasına şaşırmıştım.Demekki üretimden satışa dek geçen sürede epey bekleyerek pili boşalmış eski bilgisayarımın.

    İlk şarjını bugün yaptım.8 saat 20 dakika olarak gösteriyor batarya dayanma süresini. Ama o kadar gidermi bilmem.6 saat bile gitse süper bir süre benim için.

    Wireless özelliği daha önceki Acer AO 150 8.9'' cihazıma göre çok daha iyi. Evin içinde eskisinin zor çektiği noktalarda çok daha iyi çekiyor. Ekran çözünürlüğünün farkı ise hemen anlaşılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 25 Temmuz 2009; 13:36:21 >
  • 6 hücreli pil olan modellerde yanlış hatırlamıyorsam N70 işlemci olduğu söleniyordu topic de. Aceba birde öyle bir model mi var?Var ise hangisi daha makbul.
    quote:

    Orijinalden alıntı: vuralkan

    Sayrin,
    İşlemci Z520 ATOM .Alırken zaten belliydi bu işlemci olduğu.Kutu üzerindede yazıyor bu bilgi.

    Mafaky,

    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Mayıs ayında aldığım(sıfır ve ambalajı yanımda açıldı) 8.9'' acer'in bataryası hemen hemen boştu, bu sebeple yeni bilgisayarın pilinin doluya yakın olmasına şaşırmıştım.Demekki üretimden satışa dek geçen sürede epey bekleyerek pili boşalmış eski bilgisayarımın.

    İlk şarjını bugün yaptım.8 saat 20 dakika olarak gösteriyor batarya dayanma süresini. Ama o kadar gidermi bilmem.6 saat bile gitse süper bir süre benim için.

    Wireless özelliği daha önceki Acer AO 150 8.9'' cihazıma göre çok daha iyi. Evin içinde eskisinin zor çektiği noktalarda çok daha iyi çekiyor. Ekran çözünürlüğünün farkı ise hemen anlaşılıyor.




  • Vuralkan

    teknosanın sitesinden bende inceledim bahsettğin ürünleri...

    52 bk modeli : 3 cell yazıyor...Siz ben bu modelialdım yazmışsınız sanırım yanlış yazdınız...yada sonradan sitede bir değişiklik yapıldı.52 bw modeli :6 cell
    52bb modeli : 6 cell yazıyor..

    http://www.teknosa.com/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&T_Category=_NOTEBOOK63

    bir ilginç şey daha..teknosanın sitesinde 3 celli model olan 52 bk netbook 839,17 tl

    6 cell li olan 52 bw ve 52 bb model netbooklar ise 832,37 tl.... bu aradaki yedli lira farkın ters orantılı olması gerekmiyormuy du? 3 cell li olan model neden pahalı diye insan merak ediyor...



    Acer in resmi sitesinde ürün ozelliklerine bakınca 6 celli olan pilin 57,7 w - 5200 ma. 6 cell olarak yazdığını gorursunuz....
    teknosada 6 cell olarak satılan modeldeki pil ise 4,400 ma imiş..

    ayrıca bu sayfadan onceki sayfada ebayda acer one 751 in orjinal bataryasının satışa sunulduğua dair yeralan linktede pilin 11,1 v. ve 5200 ma olduğu gozukuyor..

    Son olarak Vuralkan..4400 ma ile bundan once yazmış olduğun mesajta 8 saat i gosterdiğini belirtmiştin....peki sahiden 8 saate yakın batarya dayandımı..

    syg..




  • Aldığım ürün AO 751h-52Bk modeli.6 hücreli pil var, 4400 miliamper yazıyor üzerinde.

    8 saat dayanma olayına gelince; bu konuda cihazın ölçümü bir garip doğrusu. İlk defa açtığımda şarjdan sonra 8 saat vermişti güç ölçeri. 10 dakikalık kullanımdan sonra 6.5 saat dedi.Bu değerlere fazla güvenmemek lazım, en sağlıklı olan gerçek süre için saat tutmak. Daha ilk şarjım bitmedi henüz, şu an için % 26 dolu ve 1.47 dakika pil süresi veriyor kendi güç ölçeri.Bu şarjı bitirdikten sonra saat tutarak ölçüm yapacağım, ben de gerçek süreyi merak ediyorum.

    839 TL olan fiyat taksitli fiyat ve o günkü kura göre değişken. Peşin fiyatınıda dikkatli bakarsan göreceksin o fiyatın altında.Taksitli olanı TL , peşini USD olarak yazmışlar ne akla hizmetse.Bu sebeple yanılmış olmalısın.

    Nitekim ben aldığımda reyon fiyatı 797 TL iken kur düşüşü nedeniyle kasada 792 TL çıktı. Taksitli fiyat ise 840 TL civarındaydı.Bu arada sanırım yarına kadar anlaşmalı 2 kredi kartına 60 TL parapuan veriyor ve anında fiyattan düşebiliyorlar, ben öyle yapmıştım.

    EK BİLGİ :
    Evet Teknosa sitesinde benim model için 3 hücreli yazıyor. Ama satılan ürün 6 hücreli. Demekki siteyi güncellememişler. Zaten satış görevlisi ambalajı açarken uyardım, 3 hücreli olursa satın almam diye. Kendi sistemlerinde 6 hücreli görünüyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 26 Temmuz 2009; 14:37:29 >




  • yav tam 6 hücreli pilli versiyonu çıkmışken alayım diyordum ki bu sefer de Acer 1810T model notebook'unu duyurdu. aynı boyutlarda kasaya CULV SU3500 1.4Ghz işlemci ve X4500M HD ekran kartı farkı ile kesinlikle aradaki fiyat farkına değecektir gibime geliyor. off bi de şimdi bunun piyasaya çıkmasını bekleyeceğim
  • bekleye bekleye hic pc alamaz duruma düşeceğiz.... acer o yeni modeli Türkiye pazarına sunacak..biz burada gene yorumlar yapacağız...tam satınlama kararı vereceğiz......satın almadan once yada satınaldıktan bir hafta sonra yeni birmodel piyasaya girecek diye haberini duyacağız...

    Kdv indirimi bitmeden alacaklarımızı almamız lazım....Gerçi kdv indirimi olmadan öncede 1200 lira olan notebooklar gene aynı fiyatlarda satılıyor...artık satıcının kar marjına mi faydası oldu ne bu kdv indiriminin oda tartışılır.
  • Pil dayanım süresi çok iyi arkadaşlar bu cihazın.Ekran parlaklığı ortanın üstünde ve sadece internet kullanımında 6 saat civarı kullanım süresi veriyor. 6 hücreli pille almanın yararı bu, daha önceki 8.9 ''olan cihazım 2 saat ancak dayanıyordu ve 4 saatte şarj oluyordu. Bu AO 751 ise çok daha kısa sürede (tam ölçmedim ama 2 saatte falan doluyor) şarj oluyor.

    Ram yükseltmek için servise başvurduğumda 2 GB için 90 TL fiyat istediler.Yüksek bularak yaptırmadım.Dışarda aynı ram için 55 TL istediler. Ve bu cihazda tek slot var arkadaşlar. Yani ram yükseltmek için var olan 1 GB ram çıkarılıp 2 GB olan takılıyormuş. 1+ 1 şeklinde yükseltilemiyor kısacası.

    Kullanım sırasında sürekli pil ile kullanmayı önerdi servis yetkilisi. Pil doluyken elektrikle kullanmayın, pilin ömrü azalır diyor.Boş pili doldurduktan sonra hemen adaptörden çekin ve pile geçin diyor. Yada dolu pili çıkarıp sadace elektrik ile çalıştırın diyor.

    Nette biraz araştırınca doğru bilgi verdiklerini anladım.Uzun pil ömrü için aynı yol öneriliyor birçok yerde.

    Bu konuda daha dataylı bilgisi olan varsa paylaşmakta yarar var.




  • Ben de bu cihazdan almayı düşünüyorum fakat windows 7 yüklediğimde ne sonuç çıkar ortaya bilemiyorum . Yıllardır xp den sıkıldım artık kullanmak istemiyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.