Şimdi Ara

ACER ASPIRE ONE AO751h-52Bk NOTEBOOK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
25.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ürünle samsung nc10 arasında kaldım. Acer merkezine bu ürünün 6 hücreli pilinden Türkiyede olup olmadığını sordum ama beni bu konuda dünden beni arayıp bilgi vereceklerdi ses seda yok.
    Samsung nc 10 ya da acer ao751h sizce hangisi sadece 1.4 inc ekran farkı var diğer özellikler hemen hemen aynı gibi ama acer 3 hücreli pilse değer mi ? Bir de acer samsung dan 100 ytl kadar pahalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biltek03 -- 19 Haziran 2009; 14:56:56 >
  • Ben yaklaşık 10 gün önce Teknosa'dan aldım bu ürünü.
    Öncelikle şunu belirteyim. NC 10 benim de ilk tercihimdi fakat acer 751'i görünce kararım değişti.
    Evet pili maalesef 2 saat 30 dakika gidiyor ürünün tek eksiği bu
    onun yanında klavyesi mükemmel
    ekran mükemmel
    estetik mükemmel
    sadece tek bir problemle karşılaştım ve bunu hala çözemedim.
    Batarya'dan çalışırken ekran tam güçte çalışıyor yani parlaklığı azalttığım halde otomatik olarak parlaklık sanki makine elektriğe bağlıymış gibi yüzde yüz çalışıyor.
    bunu çözersem hiçbir problemim kalmayacak
    bir problemi daha var 720 p filmleri çok hafifte olsa takılarak oynatıyor.
    2 gb ram taktığım halde sorun çözülmedi
  • samsung nc 10 1024 x 600 piksel. acer ise 1366x768. Zaten Acerin en büyük avantajı bu ve bu yüzden tercih ettim ben. Piyasadaki netbook ları zaten %90 ı samsung gibi.
  • Arkadaşım bu listeyi bulman çok güzel olmuş. ilk sıradaki modeli nereden bulacağız şu kdv indirimi varken yararlanalım. Teknosa da satılan ürün ikinci sıradaki modelden ve ilk sıradakini bulursam hemen almayı düşünüyorum yardımcı olabilirmisiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: fatguncom

    şuraya bir bakın arkadaşlar isterseniz.
    http://www.acer.com.tr/acer/wr-resource/3964474327/upload/pent1/1/Mayis%202009%20netbook.pdf




  • Bu tür bilgisayarlarda mühendislik programları çalıştırılabilir mi? Örneğin, MatLab gibi. Bir de 720p video deneyen oldu mu?
  • hakikaten 720p .mkv bir film deneyip deneyimlerinizi detaylıca yazabilir misiniz arkadaşlar??

    bu netbook'u günlerdir araştırıyorum. Edindiğim bilgiler:

    -- grafik işlemcisi GMA500 intelin kendi üretimi değil. PowerVR adlı zamanında dreamcast'te görüntü işlemcileri kullanılmış bir firma.

    -- GMA500'ün özelliklerinde video hızlandırma özelliği olduğu yazıyor ve şu an son sürücülerle powerdvd kullanılarak .mkv OLMAYAN 1080p videoları oynatabildiği söyleniyor. Dell'in bu grafik işlemciyi kullandığı netbook'u için yazdığı sürücüde her tür oynatıcıyla hd video oynatılabiliyormuş ama o sürücyü kullandığınızda ekran çözünürlüğü uymadığından acer 751e faydası yok.

    Yanlış bir bilgi varsa lütfen düzeltin
  • Arkadaşlar, Cuma günü hem Vatan'a uğradım Packard Bell'i görüp incelemek için. Sonra da Etiler TeknoSA'ya gittim Acer'ı tekrar incelemek için.

    Denildiği gibi Packard Bell, Acer'in spec olarak birebir aynısı. Gerçekten de yanında 6 hücreli ve yüksek kapasiteli bir batarya ile geliyor. Vatan'dakiler 5 ila 6 saat arasında kullanım süresi olduğunu söylüyorlar; kimsenin "8 saat" iddiası yok... (Buna karşılık, Acer'in üzerinde bizzat Firma'nın yapıştırdığı "8 saat"lik etiket var ki bu herhalde epeyce abartmalı bir beyan!...)

    PB'in kasası siyah (Acer'inki gibi gümüş-siyah değil...) fakat hepsiburada'daki resimlere göre daha bayağı güzel bir kasa. Tuş takımı (ki Acer'da da öyle...) güzel ama kullanırken biraz esniyor. Ancak Acer'in kasa ergonomisinin daha da şık olduğu kesin. PB'nin tuş takımındaki harfler beyaz ama biraz ince karakter kullanılmış. 2. karakterler de kırmızı. Acer'da ana karakterler daha kalın karakterli olduğundan daha güzel gözüküyor; 2. karakterler de mavi. O bakımdan Acer bir puan üstün.

    Gelelim akü konusuna: Acer'in akülü halini (daha sonraki yazacaklarımı okuyunca anlayacaksınız...) görmek nasip olamadı. Vatan PB'in aküsünü kutudan çıkartıp taktı. Yüksek kapasiteli/6-hücreli bu akü yerine takıldığı zaman kasanın arkasında 2.5 cm. kadar (başparmağım genişliğinde) bir çıkıntı oluşturuyor. Eğer kasanın arkasını devamlı gözetlemek niyetinde değilseniz, kimseye bir zararı yok.

    Şimdi biraz TeknoSA'daki Acer maceramı kısaca anlatayım: Satış elemanı hemen tepemde bitti. Ben biraz "akü makü" diye gevelemeye başlayınca incilerini dökmeye başladı. Yan taraftaki bir diğer netbook'u gösterip, "bunların aküleri 3-hücrelidir; 2-2.5 saat kadar kullanım süreleri olur. Bu [Acer] 9 (yazıyla, dokuz) hücreli akü kullanır ve 3-4 hatta 5 saat bile gider..." diye ekledi. Ben aküyü görmek istedim; ortadan 15 dakika yok oldu ve sonra gelip bu Acer'in mağazadaki sonunucusu olduğunu, akünün kutusunda, kutunun da depoda olduğunu ve o yüzden getiremediğini söyledi. (depo, mağazanın alt katında; öyle alınamayacak bir yerde değil halbuki...) Herhalde gaflarını anladı ve akünün üzerini okumamı istemedi. TeknoSA'yı bu ve bunun gibi yüksek ve derin ürün bilgisine sahip elemanlar çalıştırdığı için tekrardan tebrik etmek lazım...

    Gelelim fiyat konusuna: Acer'ların TeknoSA'daki fiyatı bazı kredi kartlarına 10, bazılarına 8 taksit olmak üzere yaklaşık 830 TL. Bence kısa vadede bu ürünün 6-hücreli modeli gelmeyecektir. Hatta belki de bu Acer versiyonu uzun süre sadece TeknoSA'lara münhasır kalacaktır. PB'ler hepsiburada'da bazı kartlara 8 taksit olarak 880 veya 890 TL'ye satılıyor. Aynı ürün Vatan'da Worldcard + Vatancard ile 5 taksitli olarak 815-820 TL arasında satışta.

    Haftaya Vatan'a gidip oradan 6-hücreli aküye sahip Packard Bell'lerden bir tane almaya karar verdim. Aldığımda daha detaylı bilgi vermeye çalışır, biraz görüntü post ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 13 Temmuz 2009; 13:59:49 >




  • Bana eşim babalar günü hediyesi olarak Teknosa'dan bu cihazı almış. Daha önce almış olanlar kutu içeriği hakkında cevap yazabilir mi lütfen ? Zira kutudan pc, pil şarj cihazı,bir kitapçık çıktı. Başka bir şey yok. Kurulum CD si falan yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: prmtr

    Bana eşim babalar günü hediyesi olarak Teknosa'dan bu cihazı almış. Daha önce almış olanlar kutu içeriği hakkında cevap yazabilir mi lütfen ? Zira kutudan pc, pil şarj cihazı,bir kitapçık çıktı. Başka bir şey yok. Kurulum CD si falan yok.


    Acer'ların yanında koruyucu kılıf çıkmadığını biliyorum. (Packard Bell versiyonunda var....) Kurulum CD'sini bilmiyorum; XP Home yüklenmiş olarak geliyordur (ancak bu makineye hiç mi format atılmayacak kullanım ömrü boyunca?...) ama çeşitli sürücülerin bulunduğu bir CD'nin olması gerekmez mi en azından???

    Kitapçık detaylı bir kullanım kılavuzu ise, bir sayfasında kutunun içinden çıkacak sair parça ve aksesuarların bir listesi (hatta resimli bir listesi) genelde vardır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Haziran 2009; 1:04:09 >




  • kurulum cd'si acer'larda artık çıkmıyor ne yazık ki. harddisk'in bir bölümüne recovery için bir bölüm var içinde windows'un ve driver'ların olduğu. her hangi bir şey olduğunda herşey o bölümden tekrar yükleniyor. o bölüm windows altında da gözükmemekte.
  • Acer recover cdsi oluşrumak için yapılması gerekenler buradan indirin
    Acer_eRecovery76 PDF
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mene

    kurulum cd'si acer'larda artık çıkmıyor ne yazık ki. harddisk'in bir bölümüne recovery için bir bölüm var içinde windows'un ve driver'ların olduğu. her hangi bir şey olduğunda herşey o bölümden tekrar yükleniyor. o bölüm windows altında da gözükmemekte.


    Doğru haklısınız. Bu başlığın kahramanı Acer'in benzeri olan Packard Bell modelinde de CD çıkmıyormuş... Galiba tüm Netbook'larda benzer bir durum var; veya bu günlerde artık hiçbirinde CD çıkmayacak.
  • Bende harici bir DVD yazıcı vardır. Akşam oradan driver ve Recovery Dvd lerini oluşturdum. Ardından uygulamda da yaptım. Ama HDD yi 160 Gb lık tek bir parça olarak bırakması canımı sıktı. Üzerinde bölüm oluşturma için bir seçenek yok maalesef.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: prmtr

    Bende harici bir DVD yazıcı vardır. Akşam oradan driver ve Recovery Dvd lerini oluşturdum. Ardından uygulamda da yaptım. Ama HDD yi 160 Gb lık tek bir parça olarak bırakması canımı sıktı. Üzerinde bölüm oluşturma için bir seçenek yok maalesef.




    Ben üzerine vista kurdum. Orada gayet kolay şekilde ayrı bir volume oluşturulabiliyor.

    Bu arada

    quote:

    Orjinalden alıntı: mafaky

    (Buna karşılık, Acer'in üzerinde bizzat Firma'nın yapıştırdığı "8 saat"lik etiket var ki bu herhalde epeyce abartmalı bir beyan!...)



    Şu noktada ufak bir düzeltme yapmak gerekir. Etiketin üzerinde özellikler modele göre değişiklik gösterebilir ibaresi de yer alıyor. Ve bu ibarenin yer aldığı logolar 8+ saat, WAN ready, Bluetooth ve SignalUp logoları. Sinsi ve satışa yönelik bir uygulama olduğu kesin ama firma burada üzerine düşeni yapmış aslında. Biraz dikkatlice incelemek gerekiyor sadece.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: prmtr

    Bende harici bir DVD yazıcı vardır. Akşam oradan driver ve Recovery Dvd lerini oluşturdum. Ardından uygulamda da yaptım. Ama HDD yi 160 Gb lık tek bir parça olarak bırakması canımı sıktı. Üzerinde bölüm oluşturma için bir seçenek yok maalesef.




    Mecburen Partition Magic veya benzeri bir yazılım kullanacaksınız...
  • walla beklemekten sıkıldım. ne zaman gelecek bu 6 hücreli bataryalı model bi bilginiz var mı?
  • hayatta beklenmez hocam ki 3 hücrellisi bile sadece teknosada var uğraşılmaz,başka modellerine yöneldim ben de acerın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatguncom

    hayatta beklenmez hocam ki 3 hücrellisi bile sadece teknosada var uğraşılmaz,başka modellerine yöneldim ben de acerın


    yav ben 1366*768 çözünürlüğü için istiyorum bunu. yoksa bende msi wind u100 var. 6hücreli pil + yurtdışından da 9hücreli pil aldım 11saat pil ömrü oldu yavrucağın ama işte çözünürlük önemli.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.