Şimdi Ara

Activision Blizzard oyunlarına Türkçe dil desteği yolda: İş ilanı açıldı! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
8.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Blizzard türkiye youtube sayfası zaten var ve wow videolarına Türkçe altyazı ile yayınlanıyor. Reklam vs işleri olsa bunları yapanlarla halledilebilirdi. bence yeni çıkacak oyunlarda altyazı görebiliriz. Wow gibi eski oyunları çevirmek zaman ister olur mu bilemeyiz ama fiyat yerelleştirilmesi sonucu wow oynayan Türk oyuncu sayısı epey arttı. Bir unut diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    donanımhabere 2015te üye olmuşum sence işleyişi bilmeme gibi bir şansım var mı 14 yaşında çocuk bile işleyişi az çok biliyodur sanki evrenin sırrını çözmüş gibi ergen ergen mesajlar   

  • barabarabarbara kullanıcısına yanıt
    Tabii yani donanımhaber tercümanlardan meydana gelen bir forum olduğu için 2015 yılında üye olan birinin oyun lokalizasyonu sürecini bilmiyor olduğunu düşünmem aptlaca.

    Anlatsana bana işleyişi o zaman, tam olarak ne bildiğini çok merak ediyorum. Google'dan buldukların seni kurtarmaz bu arada haberin olsun:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Altayzıyı beleşe de yapıyorlar nasıl ols ayazmış bir arkadaş, size ben netflix, disneyplus gibi akış sağlayıcılarındkai durumu açıklayayım siz beleş çevirinin durumunu kendiniz çözün:
    Anneme constantine seyrettireyim dedim. Filmin yarısı boyunca tercümanın neleri yanlış anladığı ve neyin ne olması gerektiğini açıklamak zorunda kaldım. Sonra başka içeriklere baktım durum tamamen aynı. Altyazı veya dublajla seyrettiginiz şeyler aslında koca bir yalan fakat anlayabilecek olsanız zaten altyazıya veya dublaja ihtiyacınız kalmazdı (şimdi buraya "ben ingilizce biliyorum ama..." ile başlayan cümleler kuracaksınız, sakın kurmayın eğer herhangi bir şekilde çeviriye ihtiyaç duyuyorsanız dili bilmiyorsunuz demektir, bakın en ufak bir şekilde ama, yapmayın yani) Bu profesyonel çeviri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheEndBeqins kullanıcısına yanıt

    şirket için çıtır çerez işler bunlar . fan grubuyla falan olacak iş değil.

  • HeLLgaTe kullanıcısına yanıt

    egzolinas adlı bir wow yayıncısı efendim

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    kral ben babama game of thrones izletmeye çalıştım adam onu 2 dk baktı bune lan dedi diriliş ertuğrul açtı izledi.

  • Çat pat İngilizce bilmeme rağmen katılmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir Fransız, Alman, Çin, Arap vatandaşı kendi diliyle oynarken biz niye "köylü" oluyoruz?



    kıbosan %1000twitter
    “her oyuna türkçe dil desteği isteyen köylü arkadaşlarımıza ingilizce öğrenmelerini tavsiye ediyorum🥰”
    https://twitter.com/kaktusler/status/1652296468722593793?s=20
  • Her yerde köylü diyen bi insanın varoş olmama ihtimali yok. Kendi varoşlugunu böyle kapatmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D Son durum nedir

  • Akhenaton1990 kullanıcısına yanıt

    2023 dünyasında internete giren birisinin ingilizce bilmesi oyunlardan bağımsız olarak şart zaten, aksi takdirde kendisini koskoca dünyada çok küçük bir alanla kısıtlamış olur. bugün yazılan yeni bir makale, yapılan yeni bir buluş, keşfedilen yeni bir gelişmenin neredeyse tamamına ingilizce olarak erişilebiliyor. bu bağlamda bence ingilizce bilmemek biraz öz saygısızlığa giriyor insanın kendisine karşı yaptığı.

    tabi bu benim naçizane görüşüm. ben de eleştirdiğim bu insanlardanım zira.


    tabi birkaç yıla yapay zeka dil modelleri iyice gelişir ve yaptıkları motamot ve simultane olarak çok daha başarılı çeviriler bu durumu değiştirebilir ama insanın kendisinin bilmesinin, özellikle yakın gelecek için konuşuyorum, yerini tutmaz diye düşünüyorum.


    ayrıca tweet sahibinin üslubu da hoş değil.

  • Şu oyunların Türkçeleştirme muhabbetlerine gelip de ingilizce öğrenin diyenlere ayar oluyorum. Arkadaşım siz kendinize kendi dilinizde oynamayı hak görmüyorsunuz, bir çok ülkenin kendi dilleri varken ve hatta bazen ingiliz ingilizcesi ve amerikan ingilizcesi diye bile ayrılırken siz hala ingilizce öğrenin de kalmışsınız.

    Problem ingilizce öğrenmek değil arkadaşım anlamıyorsunuz siz. Burada mesele sana verilen değer, o zaman herkes ingilizce öğrensin madem ne gerek var o kadar dil çevirmeye yok almancaymış yok fransıscaymış yok ispanyolcaymış. Bu ülkelerin zaten ingilizceleri de iyi çevirmesinler abicim madem boş yere. Benim ana dilim gibi ingilizcem var arkadaşım ama oyunları Türkçe kendi dilimde görmek istiyorun, lamı çimi yok siz bu değeri kendinize layık görmüyorsunuz maalesef olayı hala ingilizce bilmekten ibaret sanıyorsunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 12 Mayıs 2023; 4:31:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt

    Ağzınıza sağlık, ülkemizde insanlar milliyetçilik konusunda o kadar bilgisiz ve eğitimsiz ki bu konuda kendini gösteriyor "ingilizce öğren" yazanlar. Dediğiniz gibi Almanya'da gayet İngilizce bilen çokca insan var ama dil desteği geliyor.


    Nietsche'nin güzel bir sözü var "özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir"

  • İlanın nedeni belli oldu Diablo 4 çıkışıyla birlikte resmi olarak Türkçe destekli çıkacak darısı diğer oyunlar ve firmalara diyelim artık. Umarım özellikle ilk mesajımda bahsettiğim firmalar örnek alır ve daha fazla kaliteli oyunu aylarca yıllarca beklemeden çıkışıyla birlikte Türkçe oynarız.

  • ben şahsen diablo'nun dil desteğine çok sevindim. hikayesine daha çok kapılacağım fakat, oyunun end bölümünde hikaye falan bir kenara atılacak ve arpg tecrübelerimde hep ingilizce oynadığım için türkçe oynayınca bayağı bir afallayacağım için ingilizce kalmaya devam edeceğim. birçok kişi bu kısmı yanlış anlıyor, en azından ben kendimi açıklama ihtiyacı hissettim.

  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Diablo 4'e geldi TR dil destegi. Umarım diger oyunlar içinde çalışırlar.

  • Akhenaton1990 kullanıcısına yanıt
    Toxic yorumları takmamak lazım.Herkes yabancı dili çok iyi değil olmak zorundada olmayabiliyor. Herkes mükemmel ingilizce bilemez ki herkes farklı bir dilde destek olabilir. bu tamamen firmaların Türkleri ne kadar önemsiyorlar onunla alakalı İngilizce hariç 2-3 dil bilen tanıdıklarım var ingilizcesi normal ama diğer dillerde gayet hakim şimdi buna köylü mü dicez.Zırva.Herkes dili çok iyi öğrenemeyebiliyor yaşı ve eğitimi farklılık açısından ama okuduğu bilgi birikimine baktığında o şahsın gerçekten dil öğreninlerden ufku açık bunun bir kalıba sığdırılması tamamen bu tarz fikirli insanların dar görüşünden kaynaklı

  • Diablo 4 de geldi ya daha gelmesine gerek yok zaten hep aynı oyunları çıkarıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polski desteği var ya oyunların Polski, hala öyleydi de böyleydi de diye dil desteğinin olmayışını savunmaya çalışıyorsunuz. Azıcık kendinize değer verin ya.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.