Şimdi Ara

Alan Wake 2 [PC ANA KONU] (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
713
Cevap
28
Favori
30.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Arka planda çalışan üçüncü parti uygulama var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Afterburner vardı kapattım düzeldi.Alan Wake 2 [PC ANA KONU] 

  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Afterburnerı oyun başladıktan sonra açın hocam :)
    Resident dlc bitsin hemen buna geçeceğim aşırı sabırsızlanıyorum :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler yok ama kalbi zayıf olanlar sonuna kadar izlemesin:



    Alan Wake 2 [PC ANA KONU]Kemal Ersinyoutube
    Those with a weak heart should not watch until the end.
    https://www.youtube.com/watch?v=wJuJ5qa0Fg8
  • 3070 ti ile oynanmıyor. Dlss açık 2k ayarları en düşüğe çeksem bile kart fazlaca ısınıyor ve bas bas bağırıyor. Kartın yüzde 50'sini bile kullanmıyor normalde ama şu ısınma ve ses sorununu çözemedim. Bir kaç ay erteleyeceğim 4070 ti alana kadar. Bayağı da yükselmiştim oyuna kötü oldu. Kör topal oynar bitiririm diyordum ama yok. Bahane oldu biraz da hem bu hem de Cyberpunk için 4070 ti almam şart.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 26 Kasım 2023; 21:15:17 >
  • arkadaşlar bu oyunda gamepad sorunu yaşayan var mı ? xbox 9.nesil gamepadi güncellememe rağmen bu oyun içinde çalıştıramadım , reklam geçişlerinde tuşlar çalışıyor menüye gelince çalışmıyor maalesef

  • muammersertac kullanıcısına yanıt
    Bende dualsense var sorunsuz çalışıyor
    Gamepadi oyunu açtıktan sonra menüdeyken bağlayın belki çözülür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce bitirdim oyunu. oyunun son 45 dakikası Saga'nın dava panosuna bir şeyler koyması ile geçiyor. Alan Wake 2 [PC ANA KONU]  valla hikayede benim için rezalet bitti.


    ana karakterin hantallığı beni ayrıca tilt etti. bir can paketi 1 saatte mı kullanılır ya? gameplay ayrı vasat. bu kadar koridor, yarı açık dünya tarzında bir oyun yapıyorsan koyduğun düşman, ekipman kullanımı vs. doyurucu tatminkar hissettirecek. örneğin god of war, last of us, resident evil remake gibi. bölüm tasarımı olarak bu oyunlardan ilham aldığını düşünüyorum ama oynanış olarak verdiği şeyler bahsettiğim oyunların fersah fersah gerisinde. aynı mekanları tekrar takrar ziyaret ediyoruz. bunu da hikaye gereği diye yutturmuşlar. zaten pano kısmı genel olarak beni hiç sarmadı. çabucak yerleştirmeye çalıştım kanıtları. oyunda gereksiz zaman çalan o kadar fazla şey var ki, saymakla uğraşmak istemiyorum şimdi.


    aslında bazı yerlerde çok büyük emek var. ama gameplay anlamında seçtikleri tercihler beni hiç içine çekmedi. benim için potansiyeli harcanmış bir oyun oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 26 Kasım 2023; 23:47:54 >




  • Ben de oyunu az önce bitirdim (20 dakika "credits" izledim ama müzikler güzel olduğu için akıp gitti; bu arada yapım ekibindeki Genç Öncü'ye selam olsun).


    İlk "credits" bittikten sonra bir sahne daha var, bitmesini beklemeden yazıları geçince bu sahneyi gözden kaçırma olasılığına karşı yazayım dedim.


    Gelelim oyun hakkındaki düşüncelerime...


    Alan Wake 2 bence Remedy'nin ve Sam Lake'in başyapıtı olmuş. Işıklandırma ve yön bulma problemlerini, zaman zaman yaşadığım hep aynı yerde dönüp duruyormuşum hissini ve özellikle Saga'lı kısımların fazla karanlık (hikaye tonu değil mekan tasarımı anlamında) olmasını saymazsak yapım kalitesi, olay örgüsü ve hikayesini sunuş şekliyle benim için Resident Evil 4'ü geçerek yılın oyunu oldu (RE4'teki bulmacalar, aksiyon ve oyun mekanikleri daha eğlenceliydi, kabul ancak Alan Wake 2'nin de RE4'e göre daha eşsiz bir deneyim sunduğunu düşünüyorum).


    Oyunda inanılmaz, hatta insanüstü bir emek var. Her şeyiyle dev bir prodüksiyon (doğal olarak bu konuda Sam Lake'in çabası inkar edilemez; bölüm sonundaki şarkıların sözlerini bile Lake yazmış). Alan Wake 2, çatışma mekanikleri değil hikaye anlatımı ve gizemleri çözmenin yarattığı tatmin hissiyle öne çıkan bir oynanışa sahip. "Sıkıp geçeyim" kafasındaysanız zevk almazsınız. Ancak oyun görsel ve işitsel o kadar çok -aynı zamanda ilgi çekici- materyal sunuyor ki tüm parçaları birleştirince asıl oyun mekaniğinin hikayenin ardındaki sırları aydınlatmak olduğunu anlıyorsunuz. Yine de söylemeden geçemeyeceğim; çatışma sırasında kullanması zaman alan sağlık ekipmanlarına çok sık gereksinim duyuyorsanız oynayış tarzınınızı gözden geçirmenizde yarar var.


    Dark Place ve Clicker'ın ne olduğuna dair ilk oyundaki soruların bir kısmına üstü kapalı şekilde Control'da yanıt almıştık zaten. Her ne kadar yeni ve daha büyük gizemler yaratsa da ("Kim ulan bu Warlin Door?!") Alan Wake 2, ilk oyundaki tüm sır perdesini aydınlatırken Ahti'nin Control'daki varlığını ve hikayeyle bağlantısını açıklayıp Control'daki gizemlere de el atıyor, hatta Quantum Break'e bile ucundan dokunuyor (ileriki oyunlarda bu bağlantıları daha güçlü bir şekilde görebiliriz).


    Alan Wake 2, ilginç konusunu bir kenara bırakırsak, özünde bir "Kahramanın Yolculuğu" hikayesi. Bu sefer iki kahramanımız var ve ayrı ayrı ikisiyle oynadığımız kısımlar -çatışma mekaniklerinin benzerliğini saymazsak- farklı oynanış tarzları, farklı keşifler ve birbirine benzemeyen ancak aynı ölçüde tekinsiz mekanlar sunuyor. Bana göre Saga Anderson'ın hikayesi Alan Wake 2'de tamamlandı. Ancak Sam Lake belli ki iyi bir hikayenin sonunun okuyucuya (oyuncuya) bırakılması gerektiğini düşünüyor; bu nedenle Saga'nın sonunu beğenmeyenlerin çıkması kaçınılmaz (eminim Lake bu sonu yazarken gelebilecek eleştirileri göze almıştır).


    Bazılarının aksine, ben finaldeki Saga'lı "Düşünce Odası" kısımlarını da beğendim. Evet, bu kısım oynanış anlamında size pek bir şey bırakmıyor ama karakterin iç çatışmasını ve kendi benliğiyle verdiği savaşın sonucunu oyuncuya o kadar güzel geçiriyor ki kahramanın yolculuğunda sona geldiğinizi net bir şekilde anlıyorsunuz. Bölümün amacı zaten karakterinize kendi sonunuzu yazacağınız kısma ulaşmadan önce size biraz zaman tanırken karakterle ilgili bir çözümleme sunmak. Tabii Düşünce Odası'nda verdiği savaşa tanıklık ettikten sonra Saga'ya umutsuz bir son yazmak isteyenlerin sayısının fazla olacağını sanmam.


    Alan Wake 2, sindire sindire, her şeyi didik didik ederek, olaylar ve karakterler arasındaki bağlantıyı kurabilmek için ağırdan alınıp üzerinde düşünülerek oynanması gereken oyunlardan biri. Normalde kolaycılığa kaçılarak oyuna eklendiğini ve nadir durumlar hariç oyunun akışından koparma riski taşıdığını düşündüğüm için uzun yazılar okuyup, ses ve görüntü kayıtlarına zaman ayırmaktan imtina eden bir oyuncu olmama rağmen bunların Alan Wake 2'de hikayeye ve oyuna yedirilme şekli beni hiç rahatsız etmedi.


    Sonuç olarak, burada yazdıklarımı görme olasılıkları çok çok düşük olsa da yaşattıkları unutulmaz deneyim için başta Sam Lake olmak üzere, tüm yapım ekibine şükranlarımı sunuyorum. Her oyun bir mucizedir. Ve iyi ki hâlâ böyle oyunlar yapılıyor.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    "It's not a loop, it's a spiral".




  • Oyunu Türkçe Yamasını beklediğim için yeni başladım. Alan Başkanın çıktığı bölüme kadar geldim. Merak ettiğim bu Jump Scare olayı devam edecek mi. İlkinde boş bulundum, zıpladım bildiğin.Alan Wake 2 [PC ANA KONU] 

    Alan Wake 2 [PC ANA KONU] 

  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Oyunun sonuna kadar devam ediyor maalesef. 🤦‍♂️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk alan wake'i çok oynamaya çalıştım ama baya eski geldiği için oynamayamadım sonra quantum break oynadım bence gayet iyiydi ardından controle geçtim hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan biriydi ama alan wake 2 okadar sarmadı metro bölümüne kadar geldim biraz karışık geldi casey denen polis durmadan konuşuyor biz nerdeyiz kitabın içindemiyiz falan filan kafam allak bullak ama kesin bitireceğim control ile aynı evrende geçtiğini biliyordum ama bu hademeyi görmek baya mutlu etti. anonymous çevirinin yamasıyla oynuyorum gayet güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BayTuruncu

    İlk alan wake'i çok oynamaya çalıştım ama baya eski geldiği için oynamayamadım sonra quantum break oynadım bence gayet iyiydi ardından controle geçtim hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan biriydi ama alan wake 2 okadar sarmadı metro bölümüne kadar geldim biraz karışık geldi casey denen polis durmadan konuşuyor biz nerdeyiz kitabın içindemiyiz falan filan kafam allak bullak ama kesin bitireceğim control ile aynı evrende geçtiğini biliyordum ama bu hademeyi görmek baya mutlu etti. anonymous çevirinin yamasıyla oynuyorum gayet güzel.

    Hikayeyi bir kerede anlamak imkansız zaten oyunu bitirince detaylı bir hikaye videosu izlemek lazım gerçek mi, rüya mı, hayal mi, gibi bir sürü soru sorduruyor oyuncuya ve bir yerden sonra karmakarışık oluyor herşey hikaye döngüsü anlatım tarzı alışıla gelmişin dışında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • BayTuruncu kullanıcısına yanıt

    Ben ilk oyunu yeni bitirdim. 2. oyuna geciş yaptim. Alan wake'deki Grafikler ne öyle beni benden aldı resmen.


    Not : Oyunu oynarken Resident Evil yeni sürümünü oynuyorum hissi yaşıyorum )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 28 Kasım 2023; 0:51:20 >
  • Şu jumpscare midir ne zıkkımdır oynatmıyor oyunu akşam 9dan sonra ne mümkündür oyuna giresin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartin ses problemini cozdum da bu oyun hep boyle yurume simulasyonu gibi mi devam ediyor? Bekledigimden cok farkli bir yapida cikti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.