Şimdi Ara

Alan Wake 2 [PC ANA KONU] (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
713
Cevap
28
Favori
30.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

    Bu oyun mekaniği bir 10 yıl öncede falan kaldı yahu.Alan Wake 2 [PC ANA KONU]  Neyse seriyi sevdiğim için devam edeceğim bir şekilde..

  • Öncelikle başlayabilmek için sırasıyla:


    .Quantum Break

    .Alan Wake Remastered

    .Alan Wake's American Nightmare


    Oyunlarını bitirdim. (Control oynamıştım.) Güzel bir çıkış yaptığı için hakkını vermek istedim. Hem biraz dünyasına aşina olurum, hem de Remedy'nin göz ardı ettiğim oyunlarını aradan çıkartırım diye düşündüm. Diğer oyunlarla çok ciddi bağlantıları var hepsi aslında bir evren..


    Ortam, ambiyans, müzikler, puzzlelar, grafikler, sunum kalitesi son zamanlarda gördüğüm üst düzey işçilik içeriyor. Next-gen oyun olduğu belli. Adamlar uğraşmış, emek vermiş bu gerçekten kendini belli ediyor, bir tutku var. Konser bölümü muhteşemdi, ekrana kilitlenerek bitirdim. Old gods of asgard baby!


    Giriş bölümleri çok güzeldi, heyecanla kitledi ekran başına ama vakit geçtikçe olaylar derinleştikçe etkisini zamanla azalttı. Gameplayın sönük kalışıyla birlikte senaryonun iyice soyutlaşması buna sebebiyet verdi. Mind place, writer's room, jumpscareler, silah geliştirme seçenekleri zayıf kalmış. Adamların tüm oyunlarını oynadım. Ulan hepsi açık uçlu bitiyor. Bu da biraz tatminsizlik yarattı bende. İlk oyunda bu bir göl değil, okyanus demişlerdi, şimdi de.. Tabii bu kadar yüksek puanlamaları gördükten sonra da beklentimi yükselterek girdiğimi farkettim. 


    Alan'ın kılıçdaroğlu gibi cevap vermesine gıcık oldum.


    Saga Anderson: Hikayeyi sen mi yazdın Alan?

    Alan Wake: Alice'yi kurtarmama yardım et! Clickerı bulman lazım. :D


    Bu oyunu full ultra + rtx ile 4k'da oynamak isterdim. Oyun çıkmadan önce istenilen yüksek sistem gereksinimleri gözümüzü korkutsa da aslında adamlar grafik işini yapmış. Netice de güzel bir oyun kesinlikle tecrübe edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bu puanların abartı olduğunu düşünüyorum. 90'lar havada uçuşuyor. Bi' 5 puan kırpılabilir :)


    Alan Wake 2 [PC ANA KONU]


    Alan Wake 2 [PC ANA KONU]


    Alan Wake 2 [PC ANA KONU]


    Alan Wake 2 [PC ANA KONU]


    Alan Wake 2 [PC ANA KONU]




  • bir oyunun oynanışı insanı bu kadar uyuz etmemeli alan ile olan sahnelerde sürekli eldeki lambayla o mekanı değiş burayı değiş ilerlemeye kalkıyorsun sürekli aynı yerde dönüp duruyorsun

    otele git şu kişi ile buluş diyor kapıyı açıp giriyoruz arka kapıdan dışarı çıkıyoruz yok hani remedy dalga mı geçiyor bizimle

  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    İkinci bolumdeyim daha ve oyunu acasim gelmiyor. Bu meta puanlari falan dalga herhalde. İlk oyun nere bu nere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Aynı mekanik controlde de vardı mekanı değiştir devam et
    Birde hani tek değiştirmeyle devam edemiyorsun farklı kombinasyonlar denemen gerekiyor
    Oyun çok güzel başlamıştı büyük hevesle oynuyordum ama yavaş yavaş sıkılmaya başladım
    Walktrough ve trainerlardan destek alıp hızlı bir şekilde bitireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaReD22 -- 30 Kasım 2023; 23:19:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla az önce 1.bölümü bitirdim. Grafikler şahane , hikaye beni icine cok iyi cekti.. Dedektiflik ve gerilim sevenler asla kacırmasın. Alan wake ilk oyununu oynayanlar şiddetle kacırmasın :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    bir oyunun oynanışı insanı bu kadar uyuz etmemeli alan ile olan sahnelerde sürekli eldeki lambayla o mekanı değiş burayı değiş ilerlemeye kalkıyorsun sürekli aynı yerde dönüp duruyorsun

    otele git şu kişi ile buluş diyor kapıyı açıp giriyoruz arka kapıdan dışarı çıkıyoruz yok hani remedy dalga mı geçiyor bizimle

    Hocam bence oyunun mantığını çözemediğiniz, hikâyeyi takip edemediğiniz için karmaşık gelmiş size alışma evresi uzun sürüyor bu konu da hak veriyorum fakat alışınca oyun akıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt
    Bilemedim ya alan ile olan sahneler bana çok bulmacalı geldi
    Sürekli aynı şeyi yapıp ilerleyememek can sıkıcı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    Hep aynı olur mu hocam arada Jumpscare çıkıyor oyun o kadar sıkıcı ki adamlar oynarken milletin uykusunun geleceğini düşünmüş onun için jumpscare ile uykumuzu açıyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Bilemedim ya alan ile olan sahneler bana çok bulmacalı geldi
    Sürekli aynı şeyi yapıp ilerleyememek can sıkıcı
    Seveni çok sever sevmeyeni nefret eder bir oyun olmuş ben seven tarafım akşam olsa da oynasam diyorum korku hayatta kalma oyunlarını çok sevdiğim için beni cezbetti aslında aynı şeyi yapmıyoruz dediğim gibi mantığını kavramak gerekiyor. Ayrıca oyunun hikayesini anlamak mümkün değil karma karışık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 1 Aralık 2023; 11:12:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Cemo94
    Bu jumpscare muhabbeti tamamen o nedenle oyuna eklenmediyse bende bisey bilmiyorum :)

    @Bıyıklı Bey
    Severken nefret etme noktasına geldim sık sık videolara bakıyorum bu sefer sürprizi kaçıyor
    Hikayeden yana sıkıntı yok aslında anlaşılır sadece mekan degisme karmaşık onuda cozecegiz artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer yön duygusu olmayan birisi olarak ormanda sık sık kaybolmam dışında erken ve önyargılı bir yorumda bulunmuşum. Oyun kesinlikle kalburüstü ancak eksikleri de var elbette. Şuan için puanlarını halen abartı buluyorum ancak oyunun hemen hemen yarısına geldim bugün bir oturuşta. Hiç değilse oynatıyor kendini. Gerçi 850 tl bayıldığım için dünyanın en boktan oyunu da olsa parasını çıkarmam lazım.Alan Wake 2 [PC ANA KONU] Sahi 550 tlye standart sürüm almaktansa ne diye deluxe aldıysam. Ne eklediği hakkında hiçbir fikrim yok. 300 tl çöpe gitti gibi geliyor.Alan Wake 2 [PC ANA KONU] 

  • Bu oyun çok iyi yaa.
    Tek sıkıntı rtx 3060 da rt ile oynayamamak ve dlss ibaresini kapatma olayını koysaymışlar keşke.
    1080P de fragmanlara göre grafik kalitesi hissedemedim dlss den dolayı olabilir dlaa yapsan da grafik konusunda 4 4 lük farklılık olmuyor gene de.
    Rtx 4070 den 4090 a kadar kartı olan arkadaşlar rt açık iken grafikte 2K 4K da özellikle grafiklerde boğulabilir ve kesin müq gözüküyordur.
    Atmosfer ve müziklerden dolayı gerilim oluyor re 4 kafasında bi oyun zaten hemen hemen hayatta kalma gerilim korku karışımı bir şey.
    Hikaye konusu zaten çoğu remedy oyunları gibi hayal gücünün çeşitliliği konuşmuş çoğu remedy oyunu da böyleydi control Quantum break vs.
    Bir de kardeşim şu ekrana çıkan abuk subuk şeyleri niye çıkartırsın ki insanı tribe sokuyor oyuna odaklanmışsın aniden bi görüntü geliyor istemsizce anaya sövüyorsun geriliyorsun.
    Bir de çalan o gerilim müziği de pff.
    Bulmaca olayları kimisi basit kimisi zor.
    Oyunda yol gösterme mantığı yok belli yerlerde harita üzerinden yol takibi yapa yapa ilerliyorsun ve bir yerde takıldığında hiç yoktan ipucu verebilirmiş oyun.
    Uncharted ta olduğu gibi.
    Bunlar dışında genel olarak tarzına uygun işler başarıyor oyun o gerilimi atmosferden müziklerden ve oynanışta belli başlı efektler vererek aniden ekranda beliren şeylerle yerine getirebiliyor oyun başarılı olmuş ve ilk oyunun üstüne baya koyulmuş.
    Gereksinimler belki biraz daha abartılmış gibi
    Optimizasyon da daha iyi olabilirmiş yer yer akıcılıktan kasmaya giden fps düşüşleri yaşadım oyunda özellikle orman kısmı ama en azından hogwarts gibi cyberpunk ın ilk çıkışında olduğu gibi yerlerde sürünmüyor oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Hocam Deluxe Edition sayesinde seneye çıkacak olan 2 ek pakete sahip olacaksınız. Control’ün ek paketlerini düşündüğümde en az o kalitede olacaksa merak etmeyin, çöpe falan gitmedi 300 TL Alan Wake 2 [PC ANA KONU]  Ben de Deluxe aldım, hikayeyi tam haliyle ek paketlerden sonra oynamak için onların çıkmasını bekleyip öyle girişeceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psycho90 kullanıcısına yanıt

    Ha iyi ya. Silah skini falan eklemesin de.Alan Wake 2 [PC ANA KONU] Sam Lake bu evrenden daha cok hikaye cikarir. Zaten oyunun icerisinde Alan Wake serisinin bir ucleme olacagina dair gondermeler yapiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodumun oyunu bitmek bilmedi. Boku da çıkarılmaz ki bu kadar. Başım çatlıyor.

  • final yine ucu açık bitti. neyin ne olduğu belli değil sonunda lost dizisine bağlarlarsa şaşırmam. karanlık varlık aslında alan wake'in ta kendisi ve milletle t.sak geçmek için plajda viskisini yudumlarken eğleniyor tarzı bir son da beklemiyor değilim 3. oyunda

  • monoblaine kullanıcısına yanıt

    Alan ve Saga arasındaki dark place yer değişimlerinde çuvallamaışlar. bu kadar mantıksızlığı bir arada görmedim ben şahsen özellikle deerfest bölümünde . orjinal bir şeyler yapmak istemişler evet saygı duyarım (orjinal olduğu da tartışılır Stephen King ve David Lynch'ten araklama çoğu şey) ama bari düzgün yapsınlar .

    hikaye 8 puan alırsa kurgu 5

  • Wake ve Saga arası geçiş nasıl yapılıyor, çöp kovasından oluyor biliyorum da Watery deyim bahsedilen yere nasıl gideceğim anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt

    Oyunda sürekli saga tarafinda ve wake tarafında bulunan herşeyi duvara yerleştirmeniz gerekiyor özellikle saga nın olduğu kısımlar bu şekilde ilerliyor belki de dava dosyalarının ipuçlarını zihin içine girip bazı ipuçları aldığınız yerleri atlamış olma ihtimaliniz de olabilir.

    Yok bunları sürekli yapıyorum yaptım dersen nereye gitmeni istediğini belirt bi bakalım neymiş ne değilmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.