Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (551. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 17Scorpion Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.041
Cevap
249
Favori
479.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Ne kadar belli oluyor artık bilmiyorum ama zifiri karanlıkta çektim şimdi, bende manzara bu şekilde. Alt üst barlar simsiyah ama video tam o siyahlıkta değil.

    Telefonla çekerken tabi tam göz netliği yok normalde daha siyaha yakın fotodakinden ama birebir barlar kadar da simsiyah değil.



    Apple iPad Pro [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 25 Nisan 2024; 22:48:11 >
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Benimki gibi. Galiba iPad bu kadar kararabiliyor. MacBook başlığında bir arkadaş MacBook Pro ile test etmişti. Onda simsiyahtı. İki cihazda da aynı teknoloji olması lazım ama demek ki bazı farklılıklar var. Belki yazılımsal farklılıklardır.
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Donanımsal bi sıkıntı olsa kıyaslamaya gerek kalmaz bile bence, anlaşılır diye düşünüyorum. İşte biraz gri o bu olayları 3 aşşa 5 yukarı herkeste aynıdır.
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt
    Büyük hayal kırıklığı oldu mini led benim için. :(
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Hocam konudan bağımsız bir şey söylemek istiyorum. Siz de benim gibisiniz. Ürünü çok inceleyip illa bir sorun buluyoruz ve hep mutsuz oluyoruz. Normal kullanıcılara sorun bakın ipad 8. nesilin ekranına bile bayılıyorlar. Bir kaç ay sonra oled ekranlı ipad bile alsak kesin bir sorun bulacağız. Boşuna cehalet mutluluktur dememişler. Al kullan gitsin yapmak gerek bazen.

  • eoktay kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize tamamen katılıyorum. Herhangi bir iPad veya Mac kullanan bir kişi cihazlarının ekranlarına bayılıyorlar. Halbuki çok fazla eksikleri var bu ekranların. Dediğiniz gibi al kullan gitsin yapmak lazım ama kendimi dolandırılmış gibi hissediyorum. :)


    Benim bu cihazı iki kullanım senaryom var. Birincisi gün içerisinde iş amaçlı kullanım. Bu kullanımda zaten mini led olmuş normal led olmuş pek fark etmiyor. Zaten aydınlık bir ortamda kullanıyorum. İkinci kullanım senaryosu ise akşamları video izlemek üzerine. Videoları karanlıkta seyretmeyi tercih eden biriyim. Cihaz bu senaryoda patlıyor. :)


    Apple'ın bu cihazı XDR diye pazarlaması ayrı rezillik, bu rezillikten hiç bahsetmeyen YouTuberların varlığı ayrı bir rezillik. Yüzlerce video izledim bir kişi bile bu sorundan bahsetmemiş. :)


    Şansımı tekrar denemek adına önümüzdeki hafta başında değişim talebinde bulunacağım. Gelecek cihaz da aynı olacaktır zaten. Sonra da OLED iPad'ler çıkacak. Duruma göre OLED iPad'lere geçiş yapabilirim. Hoş bakalım OLED iPad'lerde Apple bizi nasıl rezilliklerle uğraştıracak.





  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Oledli ilk partiler de kesin sorunlu çıkar :) ben de pro alacaktım geçen hafta air aldım. Evet ekran rezalet açıkçası ama düzgün bir oled çıkarsa bunu verip oled alırım diye düşündüm.
  • eoktay kullanıcısına yanıt
    Herkesin memnuniyet kriteri farklıdır. İş için, okul için, oyun için alıp da aldığı üründen memnun olanlar için cehalet kelimesini kullanmak talihsizlik olmuş.
  • sallagitsindostum S kullanıcısına yanıt
    Cehaletten kasıt teknik anlamda cihazdan anlamamak. Bu söylem benim için de geçerli tabi.

    MacBook Pro 13 inç vardı ben de ekran netliği ve gövde ekran oranı sürekli gözüme batıyordu daha pil döngüsü 5 iken gidip değiştirdim.

    Mesela aynı zamanda arkadaşımda MacBook Air m1 aldı. Cihaz çoğunlukla açık, şarjda ya da batarya da farketmiyor. Pil döngüsü ya da pil ömrü diye bir olaydan haberi yok ve bilgisayarına bayılıyor.

    Ya da biz iPhone 3-4-5 serisini kullanırken pil ömrü diye bir şey yoktu. Şimdi iPhone 14-15 kullanıyoruz. Cihaz 10 numara ama gözümü pil ömründe bu da bizi mutsuz ediyor. Cihazın tadını alamıyoruz.
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Biraz da kullanım amacıyla alakalı, dediğiniz gibi loş bile ışık olmayan karanlık ortamda birşeyler izlemek istenirse üzebilir. Ben iş amaçlı kullandığımdan söylemeseniz anlamazdım bile, hatta özellikle videonun o dakikasına bakınca da çok rahatsız etmedi. Birşeyler izleme işlerini tv den hallediyoruz evde. Onda dikkat ettik alırken siyah performansına karanlık sahnelere fln :)
  • iPad Pro M4 işlemci gelecek diyorlar. Bakalım haftaya lansmanda neler çıkacak.

  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    M4 haberini gördüm. Mümkün değil. M3 çıkalı daha 6 ay oldu.
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Sadece İpad pro 13 e gelebilirmiş. Salı günü lansman bakalım ne olacak.

  • M4 geldi de gene iPadOS diyorlar, şuna bir de macOS gelse.
  • Şu tabletlere xCode IDE'si gelse de yazılım yapsak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 7 Mayıs 2024; 18:18:55 >
  • 11 inç iPad Pro M4 gelmesi iyi oldu m3 üzerine hemen getirmezler diye düşünmüştüm ama Snapdragon yeni işlemcisi ve yapay zeka işleri Apple’ı zorlamış görünüyor.Tandom Oled nit değeri ile birleşince ekran muazzam olacaktır ince olması iyi olmuş umarım önceki modellerdeki gibi bükülme problemleri olmaz.

    Fiyat çok iyi bence doların baskılandığı günlerde çıkması iyi oldu hemen sipariş vermeyi düşünmüyorum ilk partiler sıkıntılı olacaktır muhtemelen bi de varan mediamarkt gibi yerler indirim de yaparlar oraları yoklamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 7 Mayıs 2024; 17:58:16 >
  • 11 inç 6.versiyonu alalı daha altı ay olmuştu bu kadar iyileştirme beklemiyordum :)
  • IPad OS den Mac OS ye gecerler diye düşünmüştüm. 55 bin para ver ama düzgün bir işletim sistemi olmasın. Yazık valla
  • yepsilon Y kullanıcısına yanıt

    iPadOS'ten MacOS'e geçilirse MacBook kullanıcı sayısı ciddi manada azalır diye düşünüyorum. Apple doğal olarak bunu istemez.


    Cihaz pil ömrü haricinde çok çok iyi olmuş gibi duruyor. Daha yeni iPad Pro 12,9 6. Nesil alan biri olarak bu cihazı satıp yeni iPad Pro 13'e geçme niyetim var. Bu cihazın yeni kılıfla birlikte ağırlığı ve kalınlığı ne kadar olacak merak ediyorum. Zira bendeki cihaz Magic Keyboard ile birlikte MacBook Air'den daha kalın ve ağır bir cihaz oluyor.


    M4'e hiç ihtimal vermiyordum. Çok şaşırdım. Ama daha yeni M3 MacBook Air alan biri olarak da biraz üzüldüm.


    Apple düz M serisi çiplerde bugüne kadar hep 4+4 olmak üzere 8 çekirdekli CPU kullanmıştı. İlk defa M4 ile birlikte daha fazla CPU çekirdeği sunmaya başlıyor. Bu da olumlu bir gelişme. 256-512 GB modellerde 3+6 olmak üzere 9 çekirdekli CPU, 1-2 TB modellerde ise 4+6 olmak üzere 10 çekirdekli CPU olacak.





  • M4 13 siparişi verdim. Oled için aldım inşallah hakkını verir. Elma hocam sen zamanın geçmediyse iade et.

  • 
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.