Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (553. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alik21 , alik21 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
11.182
Cevap
256
Favori
483.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tablet oldukça iyi olmuş gibi duruyor. Önceki nesildeki eksiklerin bazıları giderilmiş. Ön kamera sonunda yatay konuma alınmış, cihaz hafiflemiş, incelmiş, aynı şekilde galiba Magic Keyboard da daha ince ve hafif, ayrıca trackpad'i büyümüş, fonksiyon tuşları gelmiş, OLED ekran gelmiş, standart parlaklık 600 nitten 1000 nite çıkmış. Apple'ın en iyi ekrana sahip cihazı olmuş gibi duruyor. Nitekim Apple iPhone 15 Pro ekranı için Super Retina XDR tanımını kullanırken yeni iPad Pro ekranı için Ultra Retina XDR tanımını kullanıyor.


    Bu saydıklarım mevcut iPad Pro kullanıcıları bence oldukça iyi gelişmeler. Ama işte yine de cihazın kullanım alanı Mac ve iPhone'a göre dar. Instagram, WhatsApp yok. Instagram hem içerik üretiminde hem de tüketiminde önemli. Ama maalesef doğru düzgün bir uygulaması yok. Bankacılık uygulamalarının hemen hemen hiçbiri yok. WhatsApp haricinde saydıklarımın uygulamaları var ama iPad için yazılmış halleri yok. iPhone için yazılmış hallerini kullanıyorsunuz. Daha profesyonel uygulamalara geldiğimizde onlar da Mac'tekiyle bire bir aynı değiller. Benim kullandığım Final Cut Pro uygulaması Mac versiyonuna göre yetersiz. Photoshop için de aynısı söyleniyor.


    Ayrıca pil ömürleri de Mac'lere ve hatta iPhone'lara göre yetersiz.


    Hal böyle olunca bu cihazlar maalesef pahalılar.





  • Bu arada mikrofon sayısı beşten dörde düşmüş durumda. Ayrıca ultra geniş açılı arka kamera kaldırıldı. Artık arkada tek kamera var Air modellerde olduğu gibi.

  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    hocam örnek vermek gerekirse cihaz artık Ferrari gibi olmuş ama işletim sisteminden dolayı gidecek yol yok

  • Nano-texture cam özelliği nedir ? Bunun için fazladan para vermenin mantığı varmıdır ? (1 Tb şartı varmış)
    Ayrıca 11’ ve 13’ arasında kaldım var mı benim gibi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myhres7 -- 8 Mayıs 2024; 21:34:57 >
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Mesela aynı şey excel içinde geçerli. İş gereği belli bir seviyede excel kullanmam gerekiyor, hani öyle çok derine inecek kadar da değil ama ona rağmen bilgisayardaki deneyimi vermiyor.


    Apple ipadlerde donanımsal değil de yazılımsal devrim yapsaydı çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.

  • nimbuzz N kullanıcısına yanıt
    Doğru söylediniz. Pages kullanıyorum ben de. O da öyle. Bazı özellikler kısılmış durumda. Hayır bir de kendi uygulaması. Kendi uygulamanda bari Mac ile ayrım yapma.

    Cihaz donanımsal olarak artık kusursuza yakın olmuş. Umarım haziranda iPadOS ve diğer iPad yazılımları için ciddi iyileştirmeler açıklanır.
  • Kutudan artık adaptör çıkmıyor. :)
  • Myhres7 M kullanıcısına yanıt
    Apple iPad Pro [ANA KONU]

    Kötü bildiğimiz mat ekran koruyucuya 100 dolar vermemizi istiyorlar aldıktan sonra mat ekran koruyucu alırım aynısı olur zaten ben normal ekranı tercih edeceğim

  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    Hangi depolamayla almayı düşünüyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elmanınbüyüsü

    Hangi depolamayla almayı düşünüyorsunuz?

    256 gb hafıza olarak az bence geleceği düşünürsek 512 almayı düşünüyorum kısmet olursa bütçe şu an dar haziran ayında alacağım inşallah  

  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    256 bana yetiyor şu anda. Elbette daha fazla depolama olsa daha iyi olur. Ama iPhone gibi düşününce 256 birkaç sene daha yeter herhalde bana. Ben de önce elimdeki cihazı satmayı düşünüyorum. Benim alım da hazirana kalır gibi. Hayır bir de durduk yere kalem de alacağız eski kalemi satıp. Neyse ki klavye kılıf almamıştım.
  • Bende iPad Pro 6. nesil 12.9 256 GB kullanıyorum. Apple Pencil 2. nesil var.

    7. nesilde kafamı çelen M4 işlemci, nano kaplamalı yeni ekran oldu.

    Sadece o kadar fark vermeye değecek mi diye düşünüyorum. Yoksa memnunum. 1 TB seçeneği, nano kaplama, Pencil Pro ile birlikte 100.000 TL'leri buluyor.
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Bir YouTube videosunda gördüğüm kadarıyla siyahlar siyah değil gibiydi nano kaplamada. Ben o nedenle nano kaplama işine girmem. Girmek istesem bile en az 1 TB olan modeli almak gerekiyor ki onun da fiyatı çok çok yüksek. Açıkçası iPad için 1 TB bana çok yüksek geliyor. Ama pil ömrü MacBook Air gibi olsa belki 1 TB alıp ana cihazım haline getirmeyi düşünebilirdim.
  • Apple’ın kendi sitesinden alışverişlerde temmuz ayında üniversiteye dönüş kampanyası başlar. Geçen sene iPad alımlarında Apple pencil veriyorlardı.

    Sizce yeni iPad alımı için temmuz ayı beklenmeli mi? Yoksa temmuza kadar zaten zam gelir hediye edilecek kalem parası oradan çıkar mı dersiniz?
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    yani sizi bilmem de bir tablete bu kadar para veren bireyler olarak bence o miktar için beklemeye çok değmez. ihtiyacımız için alıyoruz sonuçta.

  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Apple iPad Pro [ANA KONU]

    Siyahlar ve renkler washed out oluyor türkçesi aklıma gelmedi şu an belli açılardan grileşiyor nano texture bildiğimiz mat ekran şeffaf parlak ekran daha iyi keşke samsung galaxy s24U'daki reflective özelliğini uygulasalar bu bildiğimiz mat ekran koruyucu

    YouTuber’lar mat ekran yani nano texture cam ekranın daha çabuk çizildiğini normal ekranı tercih etmemizi söylüyorlar herkese göre değil diyorlar


    Eylül ayında okula dönüş altında kalem hediye edeceklerini zannetmiyorum çok uygun fiyata kulaklık kalem verebilirler ya da AirPods 3 nesil ücretsiz verilebilir ama doları eylüle kadar 32’de tutacaklarını zannetmiyorum belli bir süre sonra salacaklardır kuru




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 10 Mayıs 2024; 16:6:24 >




  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    Apple üniversiteye dönüş kampanyası temmuz gibi başlıyor. Genelde ekime kadar devam ediyor. Önceki senelerde AirPods veriyorlardı. Geçen sene kalem verdiler. Bence yine kalem verebilirler.
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Beklenmez gibi de önce elimdeki cihazı satacağım. Belki bir ayı bulur satılması.
  • PT de ipadler tükenmiş
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Ben Eylül'de diye hatırlıyordum bu ekonomide hediye olayı biraz zor kalem kulaklık ya da sadece kalem verebilirler.Temmuz ayına çok kalmadı bence eylül'e kadar fiyatlarda bi değişiklik olacağını zannetmiyorum dolar sabit ama enflasyon zammı gelebilir o açıdan temmuz'a kadar sürekli takip içinde olursanız fiyatı yükselmeden temmuz ayında alınabilir


    Dediğiniz kafama yattı Haziran'da almayı düşünüyordum şimdi temmuz'a kadar bekleyebilirim

  • 
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.