Şimdi Ara

ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Bayağı sağlam bir para sayıp ASUS marka bir anakart aldım. İnternette gördüğüm inceleme videolarında kutunun açma yeri bantlı. Bende açık bir şekilde geldi.


    ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?SirFrancisTowneyoutube
    Unboxing the Asus ProArt X670E, Ryzen 7950X, and Noctua NH-D9L and putting it all together. After this I'll be installing it in its Rosewill RSV-L4412U case (with RAM obvs).
    https://www.youtube.com/watch?si=Zbz3jEXVbLgf2uuD&v=dgY6BPWDTBM&feature=youtu.be

    Dert edip iade talebinde bulunmalı mı içimi rahat tutup kuruluma başlamalı mıyım sizce? Bariz bir yıpranma ya da bant izi yok pakette, önceden açılıp açılmadığını tahmin etmek zor. Anakartta da önceden kurulum yapıldığını gösterir bir iz görmedim.


    Ürünü Amazon üzerinden Hema Bilişim diye bir mağazadan aldım. Onun için iade konusunda içim rahat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Mayıs 2024; 17:41:25 >







  • Kutunun açma yeri değil de poşetinde bant varsa sorun değil. Benim asus anakart kutusunun açma yerinde de bant yoktu. Ama anakart poşeti bantlı olarak geldi. Son dönemde bazı elektronik ürünlerin kutuları bantsız olabiliyor. Acaba ithalat yapılırken kutu içerisine Türkçe belgeler falan sonradan mı ekleniyor. Aklıma gelen bu açıkçası.

  • poşette olur bant. orası sıkı bantlıysa kutuda olmaz zaten. Hema bilişim'den amazon'dan FSP psu almıştım iyi bir yerdir bence mesele etmeyin kurun kullanın güle güle.

  • Poşette de bant yok

    @Ceann Capall
    @Jake Lockley



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Mayıs 2024; 0:42:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    satın aldığınız linki atar mısınız? satıcı belirttiyse durumu ya da gereğinden fazla ucuzsa anca o zaman şüphe edilebilir. satıcıya konuyla ilgili mesaj atabilirsiniz.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0BFWLGZPQ/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A25GZ8774Z9B6T&psc=1


    Ürünü ucuza almadım, piyasa fiyatına aldım. Hatta Amazon'a güvendiğim için bir tık fazla bile verdim, daha ucuza satıcılar var. Unboxing videolarını izlediğimde anti statik poşette bant olan yok. Birçoğunda kutuda bant var, onu kesiyorlar. Bazılarında o da yok ama. Belki ASUS ülkesine göre gönderiyordur, bilemedim ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Şu ana kadar aldığım anakartlarda genelde bant olmuyordu, ancak işimi görecek en ucuz ürünü seçtiğim için üzerinde durmuyordum. Sorun da yaşamadım. Pahalı bir ürün olunca beklentiyi gereksiz yükselttim sanırım ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Satıcıdan gelen yanıt:

    Merhaba, ürün tarafınıza depo stoklarımızın anlık yetersiz olması sebebiyle Asus Türkiye distribitörden direk olarak sevk sağlanılmıştır. Distribitörde açık yada kullanılmış ürün sevki sağlanılmamaktadır. Anlık bios güncellemeleri nedeni ile artık bant uygulaması tüm markalarda sonlandırılmıştır. Ürün açılış video kaydınızı alarak açılım sağlayabilirsiniz. Depo sevk video kayıtlarımız elimizde mevcuttur. Olası olumsuz durumda gerekli destek sağlanılacaktır.


    Sorun yok gibi duruyor, en azından ne yazdıklarını biliyorlar. Amazon bu satıcının ürünü de olsa ben aldıktan sonra bir miktar indirim yapmış. O da bir Amazon klasiği ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 

  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    dedim ama Hema iyi bir yer diye. mallarının arkasında durmuşlar dist. ürünü demişler yok zaten ara bul bir model değil. bios güncellemesi yüzünden bant uygulaması bitti durumu bence mantıklı. rog strix de varmış aslında bu fiyatlara ama proart aldıysan da vardır bir bildiğin.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Profesyonel server seviye makinelere gerek duymayan son kullanıcı için gerçekten eşsiz özellikleri var bu kartın. Hatta kendisinden pahalı Hero veya bahsettiğiniz allı pullu kartlarda da olmayan müthiş özellikleri var. Üst düzey görünen oyuncu anakartlarına göre fiyat farkı temelde 10 Gbit Ethernet çıkışından geliyor, NAS çözümleri için bir nimet. Yine PCIe kanallarının kullanımında da maksimum kapasiteye müsaade ediyor, oradan buradan paylaştırıp kullanıcıyı kandırmamışlar. AM5 platformu seçmemin sebeplerinden biri de buydu. Çok fazla overclock imkanı yok, stabilite ön planda, ki benim de ihtiyacım olan o zaten. Bir de pavyon misali RGB saçmalıkları falan yok ki her ne kadar o ışıkların kapatılma imkanı olsa da böylesi benim için daha iyi ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Reddit’te deli bir eleman var Excel tablosu şeklinde tüm kartları karşılaştıran tablolar hazırlayıp paylaşan. Onun da yardımıyla yaptım seçimi. Gerçekten içime sindi, umarım kurulumu tamamlayınca sonuçlar da umduğum gibi olur.





  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    başlık boşa gitmesin bekleriz kurulum sonunda ne oldu durum? 7000 serisi değil 5000 serisi de oc olmuyor 3000 de olmuyor PBO diye bir şey çıkardılar. oc olan ryzenler 2000 1000 serisi ama onlar daha kötü bence. 3000 serisi ile iyi gelmişlerdi hala da geliştirerek devam ediyorlar. 1600 2700x 3700x 3300x 5600x ve şimdi 5800x3d kullanıyorum hele 5000 serisinde curve optimizer diye bir şey getirdiler çok karışıktı ya bütün forum bir olduk ne bu diye? hala da çok kurcalamamak lazım diyorum ben. geçen sene temmuz biosunda resmen default kullandım ben. bir bios daha çıktı seneye bir çıkıyor 5000 serisine onda full default değil biraz oynamana izin vermişler. belki 7000 serisinde sürekli çıkan yeni bioslar canını sıkabilir ama uzun ömürlü bir sistem almışsın.


    p4'ten sonra aldığım intel 10600kf çok iyiydi oc konusunda işte pcie4.0 değildi yoksa bozmazdım ben o sistemi cm1200w, TUF anakart, referans 2080, ssdleri falan hepsi süperdi o yüzden kasa olarak sattım 11700kf kurdum ama bunda da oc yok default kullanıyorsun turbo ne basarsa. 11900kf aldım onda hiç yok turbo 3.0 diye bir ayar açılıyor 5.3ghz basıyor ama o bile yetersiz tabi 5000 7000 ryzenlerrle kıyaslarsak. 12 13 14 muhtar kalemi çekirdekli olunca güzel bench işlemcileri ve oda ısıtıcıları benceASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  ve şimdi 11 tasarımına mı dönüyorlar nedir 15'ten bir şey anlamadım ben önce HT yok dediler muhtar kalemi çekirdeklerden de vazgeçmişler yani oc işini geri getirmiyorsa bir de pahalı anakart alıp kullanmak can sıkardı bence. iyi yapmışsın bu yüzden.





  • Hocam ülkemize gelen ürünlerde anakart kutularının hemen hemen hiç birinde dış kutuda bant olmuyor. Kutu içeriğinde anakartın içinde bulunduğu statik poşette de asus anakartlarda bant olmuyor. Zaten o poşetten çıkardığınızda tekrar koyduğunuzda belli oluyor hemen poşet deforme oluyor. Diğer bir etken anakart montaj yerleri eğer ki kasaya montaj oldu ise o vida yerleri sıkmadan dolayı ezilip deforme oluyor oraya da bakabilirsiniz.

  • cho35 C kullanıcısına yanıt

    Aynen, ben de herhangi bir sorun görmedim, kurdum sistemi kullanıyorum. Paket geldikten hemen sonra evden ayrıldım, 2-3 gün sonra gelebildim. Kabaca bakınca dikkat etmemişim ya anakartın tüm korumaları üzerindeymiş. Her şey yolunda yani, hepinize teşekkürler ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 

  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    yeni kurulmuş hele pahalı kasa sistem resimlerine bayılırım. yani umarım anlatabilmişimdir?ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pahalı bir sistem değil, havalı hiç değil Bu da amma naz yaptı demeyin diye 1-2 resim paylaşıyorum, olaysız dağılalım bence

    ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?

    ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?

    Bence şu anda sistem toplamak için en kötü zaman, en azından gelecek seneyi beklemek lazım. Özel sebeplerle böyle bir işe zamansız giriştim. Muhtemelen seneye güncel bir güç kaynağı ve RTX 5090'la destekleyip NAS sistemine çevireceğim. 10 Gigabit port o zaman bayağı işime yarayacak.

    Bu her şeyi yapabilen ama hiç bir şeyi tam yapamayan bir sistem. DDR 4'teki ışık hızındaki boot zamanlarından sonra sistemin açılma süresi 90'lardaki gibi neredeyse 1 dakikalara ulaştı, benim için çok sorun değil ancak dert eden olabilir. x4x4x4x4 olan bifurcation kapasitesi ekran kartı ekleyince x8x8 oluyor. Değişik denemelere devam ediyorum.

    Son yaptığım değişikliklerden sonra sistem kendi kendini resetlemeye başladı. Daha öncesinde günlerce sorunsuz çalışmıştı, nerede hata olduğunu bulmaya çalışacağım. 3 tane fanı(2 adet 24 ve 1 tane 12 cm) anakarttaki aynı güç girişine bağlamıştım, sorun belki ondandır diye 12 cm fanı ayrı bir girişe bağladım. Çünkü sorunsuz çalışırken o şekildeydi, ancak sistem tekrar kendini resetledi, yani onunla alakalı değilmiş. Şu anda evden uzaktayım ama dönünce tek tek parçaları söküp deneyeceğim artık. Anakartla ya da 1 parçayla alakalı olduğunu sanmıyorum.

    RGB'yi Bios'tan ya da yazılımla kapatma gibi muhabbetlere hiç girmedim, peşin peşin kabloları bağlamadım hiç Sadece işlemci soğutucusundaki beyaz ışık kalacak, gece lambası gibi işime yarıyor

    Yani pek de genele hitap eden bir anakart ya da sistem değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Mayıs 2024; 16:24:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alıntı

    metni:
    Pahalı bir sistem değil, havalı hiç değil


    olsun olsun kabuıl ettik.ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  sen o kadar pahalı anakartı ışıksız al merak edeceğiz tabi. güzel durmuş ben de tilt oluyorum her yeri panayır gibi bendeki x3d sistemin.


    sorunları da en kısa sürede çözersin umarım. yeni sistemlerde olur böyle şeyler şöyle bir ciddi eğil fırsat bulunca çözülür bence.


    4 m2 kartı da ilginçmiş ilk defa gördüm. bak ilginç sistem.


    1300w psu kullanıcısı da 5090 için psu yenileyeceğim diyorsa nvidia dükkanı kapatsın ya da direkt 220 verelim 5090'a.ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  vardı öyle bir resim psu girişi yapmışlar kartın girişine.


    çözünce yine yaz nedenmiş sorun? şu konu dışında modelden soğudum konusunda hangi modelden hocam söyleyin de biz de dinlemeyelim yorumu hesabı belli olmaz yani faydalı bir bilgi olabilir am5 kullanıcılaırı için. am4'e bana nisanda bios çıkmış 3 4 ayda bir hala bios yapıyor adamlar ama am5'te biostan çok oynatıyor bence onları da dene yeni eski olarak. ramden patlıyor bir de onu da kurcala dediğim gibi bir ciddi eğilsen soruna bir oturuşta çözersin.





  • Görünüşe göre benim sorun bambaşka bir yerdeymiş ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Ben PC'de çalışırken hiç resetleme gibi sorunlar olmadı. Ancak çalışır halde bırakıp gidince PC'yi resetlenmiş olarak buluyordum.


    Dün 1-2 değişiklik yaptım, günboyu çalıştım, sorun olmadı. Herhalde sorun çözüldü dedim, PC'yi açık bırakıp yattım, sabah kalktığımda yine resetlenmişti ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  Sistemi yeni kurup sürekli donanım ekle çıkar denemeler yapınca suçu ona bulmuştum ancak nihayet donanımı bırakıp Windows'u karıştırmaya karar verdim. Sistemi kurunca genelde güç ayarlarından ekran kapatma süresini ayarlarım, uyku modunu iptal ederim. Bu sefer de yaptım ancak gelişmiş ayarlarda en tepede hard disk'i belli bir süre sonra kapama var. O 20 dakikaya ayarlıymış ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  Şimdi onu da iptal ettim, başka sorun olacağını düşünmüyorum ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Şu ana kadar sistem kurduğum ya da Windows'a format attığım hiç bir sefer bu ayarı kurcaladığımı hatırlamıyorum. Bu sefer niye böyle oldu anlamadım ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Onun dışında sistem saat gibi çalışıyor. Gskill CL30 Ram'ler almıştım 6000 mhz, Bios'ta Expo ile ayarladım, herhangi bir sorun vermedi ilk günden beri. Bu kombinasyonu kullanacak olan varsa gönül rahatlığıyla alabilir.


    Yine mucize eseri bu anakartı alacak olan var da buraları okuyorsa, ne istediğini biliyorsa alıp geçebilir. Sorunsuz, yapması gerekeni yapan gayet kaliteli bir ürün. Ancak ortalama kullanıcı için çok gereksiz özellikleri var, ihtiyaç yoksa direk yarı fiyatına olan bir marka/model çoğu kişi için işi fazlasıyla görecektir. Daha önce de yazdığım gibi bu anakartın abartı fiyatı yaklaşık 200 dolarlık 10 Gbit portundan geliyor. Eğer PCIe girişlerinin hepsi kullanılmayacaksa oraya sonradan parçayla bile eklenebilecek bir özellik. Ben içinde olmasını tercih ettim.


    Bende de başka bir sistem daha var bu arada. Ekran kartı RGB, sıvı soğutucu bunun aksine yanarlı dönerli RGB, RAM'ler RGB, fare RGB, fanlar RGB, RGB de RGB yani ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  Çoğunu kapattım bunda olduğu gibi ancak sırf o iş için ekstra yazılım kullanmak hoşuma gitmiyor ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    PSU 1300 watt ancak 10 senelik. Dürüst olmak gerekirse henüz çok araştırmadım, 4090 için sanki çoğu kişi güç kaynağını değiştirdi gibi okudum, ondan dolayı ezbere değiştiririm dedim. Buraya yazdıktan sonra araştırdım, bendeki Evga'ya sahip insanlar 4090'ı kullanıyorlarmış. Çıkış bol zaten, 6 tane VGA çıkışı var canavarda, kaç pin istiyorsa destekleriz ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  5090 gelsin de bakarız artık, o zamanın problemleri kasa büyüklüğü yetecek mi, güç kaynağını değiştirmek gerekecek mi, RGB'yi nasıl kapatırız ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Bios'u henüz güncellemedim ama her şey tıkır tıkır çalışırken güncellesem mi emin olamadım. Belki bu şekilde bir süre devam ederim ihtiyaç olana kadar.


    Sanırım bir sistem kurulumunun daha sonuna geldik. Umarım 4-5 sene sonra tekrar görüşmek üzere ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 18 Mayıs 2024; 10:23:32 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    öyle yok kaçmak 4-5 sene. gel takıl şu bu oldu diye yaz.ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?  muhabbet buradaki. hdd mi var sistemde? acilen bir kutu alıp sök gerektiğinde çalıştır kutuyu. bende 2 tane 2tb vardı ikisini de söküp harici kutuya aldım fortnite'de takılıyordu o bitti. hatta type-c portunda kutu içinde m2 vardı o bile takılıyken olmuyordu nalet oyun. 20 dakikaya ayarlıysa derdi neymiş ki reset atıyormuş? o bir şeyi mi tetikliyor acaba? hani anakartın depolama kapasitesi mi yetmiyor bir çok disk olunca? ben bu kutudan aldım çok memnunum. 5090 çıkmayacakmış ki 5080 çıkacakmış bence psuyu dert etme.



    ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?
    ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı?amazon
    Ugreen 3.5 2.5 SATA USB 3.0 Hard Disk Kutusu, Siyah
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07H77LFXX




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Ya sende var cenabetlik ya bende, bence bir de konuya yazmayı bırakıp deneyelim ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Dahili harddisk olayını bırakalı 10 sene oldu, sadece SSD ve 2 senedir M2 kullanıyorum. Ancak harici harddisk'lerim var, görünüşe göre sorun da onlarda, bu sefer tutturduk sanki. İlk kez gözümün önünde gerçekleşti reset atma, büyük veri transferi yaparken bir sorundan kaynaklanıyor gibi. Belki bad sector falan vardır, bir format atmak lazım aslında senelerdir kullanımdalar.


    Neyse, sistemde sorun olmasın da kolayca çözülecek problemler bunlar. Onun dışında gerçekten anlatılacak bir şey yok. Merak ettiğiniz bir şeyler olursa sorun, yazayım ASUS anakart kutusu bantsız, ne yapmalı? 


    Bu arada bildiğim kadarıyla önce 5080 sonra 5090 gelecek. Ben bekleyeceğim. VR için bunlar bile yetersiz, işlemci ya da ekran kartlarının bir 3-5 jenerasyon daha gelişmeleri lazım.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.