Şimdi Ara

Asus M4A89GTD PRO/USB3 890GX-SB850 // Deneyimlerim - İzlenimlerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
25.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ediz70

    Arkadaslar bu anakartta 1600 mhz lık ramlerımı 1066 goruyor wın7 bunu nerden duzeltebılırım.



    Eger ramlarinizde X.M.P ozelligi varsa direk bu ozelligi biostan acip 1600 u otamatik olarak ayarlayabilirsiniz.Sayet X.M.P özelligine sahip degillerse yapmaniz gerekenler;

    * FSP yi 133 mhz ye ayarlamak bu da olmazsa;

    * DRAM a 1.65 voltaj chipsete 1.25 voltaj vermen gerekmektedir.(Bu sadece ust duzey ramlarde yapman gereken bir işlemdir.Örnek olarak OCZ platinum,Gold.Corsair Dominator Serisi ramlerde yapman gereken işlemdir.)

    * Yine olmuyorsa işlemcinin FSP si ile anakartın FSP si aynı degildir işlemcine gore anakart ya da anakarta gore yuksek işlemci alman gerekmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

    Diablo arkadaşım aynı anakarttan bendede var 1090t işlemci var turbo key ini açmama gerek varmı anakart nasıl geldiyse öylece taktım ellemedim hiçbir şeyine açmam gerekiyosa hangi yöne doğru yapıcam söylermisin yada açılı olarakmı geliyo ?


    Turbo anahtarını açmak zorunda değilsiniz. Açarsanız bir miktar performans artışı sağlıyor.
    Anakart kitapçığında hangi yönde açık hangi yönde kapalı olduğu yazıyor, ben şu an tam olarak hatırlamıyorum yanıltmayayım sizi.

    Bilgisayar kapalıyken açın turbo modunu, eğer açacaksanız.



    tşk cevap için dediğin gibi gerek duymadım aldığım gibi bıraktım :)




  • ARKADAŞLAR AMD 1090T Bİ TÜRLÜ VOLTAJ AYARLARINI YAPAMADIM SAOLSUN -EXTREME- KARDŞİM YARDIMCI OLDU ELİNDEN GELDİĞİNCE BAYA BAŞINI ŞİŞİRDİM ONUNDA ÇOK TEŞEKKÜR EDİORUM KENDSİNE
    AMA Bİ TÜRLÜ İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIK

    ASUS M4A89GTD PRO USB 3 (BIOS SÜRÜMÜ 1606) VOLTAJ AYARLARINI YAPIP 4.0 GHZ'DE KULLANAN ARKDŞLAR WARSA YARDIMCI OLMALARI MÜMKÜNMÜDÜR ACABA.???
  • Arakdaşlar anakartı almak istiyorum ama kafamı akrıştıran birkaç soru var..

    1. Ekran kartını alt slota taktım ve 2 pcı-e üsteki beyaz olana farklı bir 4x kart takabilirmiyim.. Ekran kartını 8x mi görür swich kullanmassam.. Mutlaka o zımbırtıyı kullanmam mı gerekiyor farklı birşey koyduğumda durum ne olur bilen varmı acaba..

    2. Bu anakart kesin olarak sata 3 ü destekliyormu.. Sata 3 hdd takıpta fark görmeyen arkadaşlar olmuş ama mutlaka fark olmalıdır diye düşünüyorum tam destek vermiyormu acaba..

    Şimdiden teşekkür ederim..
  • Konu ölmüş bilgisi olan yok sanırım yine yabancı forumla sarıcaz..
  • 4290 onboard ekran kartının performansınıı anlatabılırmısınız ? 4650 ekran kartım war onunla bırlıkde 4290 nasıll bı performans werir yardmcı olurmsunz ?
  • Bu anakart ve beraber aldığım Gskill trident CL9 2000mhz 1.65V ram aldığımdan beri bana saç baş yoldurdu!Halen bios un default ayarların hiçbir şekile çalışmıyor karakter atma ve mavi ekran veriyor sürekli.Birçok ayar denememe rağmen stabilite sağlayamadım.Dün itibariyle voltaj ayarlarını değiştirdim DRAM 1.7V - CPU/NB 1.4V (kuzey yanıyor şuan) olarak ayarladım dünden beri herhangibir sorun yok umarım bu şekilde devam eder ama bios default değerlerinde sorun çıkarması bence hiç normal değil..Konuyla ilgili yorumlarınıızı bekliyorum ayrıca CPU-z 4290 ı görmüyor biostan gpu yu 850mhz e çıkardım ama cpu-z da hiç bilgi yok gpu-z de de default gösteriyor
  • raid rapamıyorum ..... bios ve boot up ekranında ayarları yapıyorum ama win 7 kurulumu esnasında hdd yok diyor, sata olarak ayarladığımda oluyor, raid yapınca olmuyor .. Yardım ....
  • Arkadaşlar, sistemim aşağıda yazdığım gibi. Parçalar dün monte edildi, henüz tam olarak kullanamadım bilgisayarı ama felaket sabırsızlanıyorum eve gitmek için :) Neyse, benim sormak istediğim anakart hakkında.. üzerinde çekirdek açmak için ve overclock için 2 sürgülü buton var. forumu biraz okudum ama bişii anlamadım..
    bu çekirdek nasıl açılıyor ve nasıl overclok yapılıyor, kısaca anlatabilir misiniz. Bu butonlar ne tarafta açık ne tarafta kapalı onu anlayamadım :$



    AMD PHENOM II X6 1075 (3GHz) 9MB AM3
    ASUS M4A89GTD PRO AMD DDR3 VGA+GLAN+SATA6 16XUSB3
    4 GB DDR3 1600 MHz KIT (2X2GB)CL9 HYPERX KINGSTON
    WD 1 TB Cavier Black (ben Cevahir diyorum :))
    FSP 300W
    Palit 9600GTS
  • İşlemcinizde zaten açılacak çekirdek yok. O nedenle o kısmı geçiyorum.

    OC içinde bir miktar hızları artırıyor ama voltajı gerekenden fazla veriyor. En sağlıklısı biostan deneyerek, voltajı az az artırarak oc yapmak.

    Butonlar yukarıda kapalı, aşağıda olunca açık oluyor.
  • ben bu anakartın hiç hayrını görmedim iki kere yenisiyle değişti aldıktan bir ay sonra ama stabilitesi kötü bence yada bana öyle denk geliyor 7/24 sürekli yükte çalışmaya gelmiyor mutlaka iki-üç günde arıza çıkarıyor, ne yaptıysam çözemedim sorunu ram değiştirdim güç kaynağı işlemci değişik değişik denedim ama sonuç aynı. sonunda gidip gigabyte ud3h aldım makine 2 aydır tam yükte banamısın demedi üstelik ilk asus deneyimimdi bir de statik elektrikten çok etkileniyordu şimdiki sistemde hiç olmuyor böyle birşey 300 TL lik anakart kenarda duruyor boşu boşuna benzer sorunlar yaşayan var mı bilmiyorum
  • Selam arkadaşlar, bu anakartta crosfire yapıldıgında x8 x8 çalısıyor ekran kartları. HD 5770 i crosfire yapsam performans nekadar artar? şu an elimde bir tane hd5770 var.
  • bull desteğide açıklandı bu anakart a
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbtaskale

    bull desteğide açıklandı bu anakart a



    yeni çıkacak olan amd bulldozer işlemcilerini destekliyormu yani ? iyi bari ilerde işlemci için anakart değişmeyiz
  • Destekliyor, destekliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Destekliyor, destekliyor...



    Sanırım siz bulldozer bir sistem kurmayı düşünüyordunuz ve anakartınızı sattınız?
  • Aynı anakarttan vardı, bulldozer desteklemeyecek diye anakart+işlemci+ram üçlüsünü sattım, sandy bridge aldım. Asusun bulldozer destekleyecek haberinden sonrada yerle yeksan oldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Aynı anakarttan vardı, bulldozer desteklemeyecek diye anakart+işlemci+ram üçlüsünü sattım, sandy bridge aldım. Asusun bulldozer destekleyecek haberinden sonrada yerle yeksan oldum.



    Bence işlemciniz çok çok iyi. Tabi bulldozer işlemcilerin çıktıktan sonra testlerinede bakmak lazım sizin için kötü olmuş.

    Bu anakartta crossfire yaptınızmı hiç? hd5770 cf nekadar performans arttırır sizce?
  • HD57xx serisinin kini bilmiyorum ama hd68xx serisinde %90-95 başarım artıyor. Kafanıza takılan 8x-8x olması ise eğer 16x-16x ten %1 belki geride kalır. Yani 8x+8x cf yapılır.
  • Eyvallah hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzm13 -- 16 Mart 2011; 16:57:12 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.