Şimdi Ara

Avrupa'da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
9
Favori
28.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -FoundeR-

    abd ile avrupa bir değil, sarışın bile olsan avrupada turk olmak ciddi bir handikap. kendim yaşadım, tecrubemden söylüyorum. avrupalilar amerikanlara kiyasla cok soguk ve mesafeli oluyorlar turklere karsi

    Türkler uyum sağlar


    aabdde bir sürü Türk arkadaşım var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben abd'den bahsetmuyorum bak, dikkatli okumuyorsun. tanistigim amerikanlar hep sicak kanli insanlardı, hic abd de bulunmadim fakat abd de entegrasyon bana da daha rahat olur gibi geliyor fakat avrupa öyle değil. en azindan almanya.
  • Kısa özet Türkiye de bankacılıktan yemeklerden toplu taşımadan rahatsız olup ülke değiştirmek istiyorsanız değiştirmeyin diyo arkadaş. Ülke olarak en büyük sıkıntımız bu zaten tek hayalim belçika da boş koltuklu otobüslere binmekti onuda yapamıycaksam napayım avrupada hıh...




  • https://www.youtube.com/watch?v=CWyFhIMF8nc&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 8 Ocak 2021; 13:32:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bomboş bir konu. Avrupa da senin gibi türkleri de gördüm, hakediyorsunuz öyle muamele görmeyi. Ben de gittim ama gayet güzel davrandılar, staj süresince bir sürü milletten arkadaş edindim. Oranın halkıyla konustum. Sizin gibi değişikler yüzünden bizi yanlış tanıyorlar. Oraya gidip başka bir şeye bürünüyorsunuz. Acıyorum sadece size.

  • Bazi soylediklerine katılıyorum. Belçika hayat standartları konusunda çok geri kalmış. Çok sıkıcı bir yer gercekten bunu bende gördüm. Heryerde tarihi binalar ve duz renkler var. Çok ic acici degil. Maddi olarak aldığınız ucret yetmez. Ev kira ise oldukça zorlanirsiniz. Devlet bir miktar yardim eder ama senden bir sure sonra calis artik vatandaş der. Insanlik konusuna gelince yerine göredir. Sanki ülkemizde herkes cok mu iyi? Iyi arkadaşlıklar kurarsan ve güven verirsen ayrımcılık pek yapılmaz. Ama onlarla ilgili kotu birsey söylersen resmen düşman kesilirler bizim gibi. Bürokrasi Bulgaristan gibi hep rüşvet. Hantal çalışır ama herseyini de inceler. O makine dijital imza makinesi. Bazi işlerde o gerekli bir alet. Yakinda bizde de olması gerekecek. Yani biz cok geriden geliyoruz :) Market fiyatlar Turkiyeden iyidir. 4.99€ ise 5€ verince o 1 cent sana iade edilir. Turkiyede ki gibi çalınmaz. Turkiyede her yıl o verilmeyen 1 kuruslarla marketler 100.000 TL fazladan kazaniyor bu sebeple kredi karti kullanmak en mantıklısı. Ama avrupada senden de o 1 cent istenir yoksa vermez ürünü. Gayet hakli bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtiMX4 -- 8 Ocak 2021; 13:37:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -FoundeR-

    abd ile avrupa bir değil, sarışın bile olsan avrupada turk olmak ciddi bir handikap. kendim yaşadım, tecrubemden söylüyorum. avrupalilar amerikanlara kiyasla cok soguk ve mesafeli oluyorlar turklere karsi

    bunun gibimi



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avrupa boş, hayat Amerikada. Boşuna laf salatası yapmayın bu konuda.

  • İyi ki 1080 ti almışım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın bulduğu sorunlara bak.  


    Rezil şekilde yazılmış, içerik çok zayıf. Anlatım berbat ötesi, öncelikle gerçekten üniversite bitirmiş olduğuna inanamadım. Hadi saçma yönden bakıyorum yazına diyelim, arkadaş hiç mi sorun bulamadın? Gelecek endişen mi var orada? Neden hala oradasın çık gelsene? Asgari ücretin 500-1000 TL üstüne köle yaparlar seni burada, kırbaç da vururlar haftasonu ve gece çalış diye.


    Hiç ne kadar kazandığını yazmamış bile terbiyesiz.


    Amacın milletle dalga geçmek mi, yoksa ben Belçika'da çalışıyorum konusunun ilgi çekmesi için mi bu şekilde yazdın?


    Bak gelirsen gelecek ay ülkene samimi bulurum seni. Mis gibi e-devlet'e gir çık yaparsın her gün. Banka applerini 24 saat kullanıp durursun, hesap boş olur ama genelde onu söyleyim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: -FoundeR-

    hocam ben abd'den bahsetmuyorum bak, dikkatli okumuyorsun. tanistigim amerikanlar hep sicak kanli insanlardı, hic abd de bulunmadim fakat abd de entegrasyon bana da daha rahat olur gibi geliyor fakat avrupa öyle değil. en azindan almanya.

    almanyayı bilmiyorm hocam


    biraz milliyetçi bir devlet o yüzden sıkıntı olabiliyor başka insanlar için. ama ben avrupanın geneline de gittm turist olarak



    en ufak bir sorunla , en ufak bir ima ile karşılaşmadım

  • Bence bu tamamen yaşadığınız yer ile ilgili olan sorunlar hocam.


    Benim kuzenler Hollanda'da doğup büyüdü. Benim yurtdışı geçmişim olmadı fakat onlardan dolayı az çok biliyorum, Belçikalıların ırkçı olduğunu sürekli dile getiriyorlardı çünkü. Zaten Brüksel dediğin yer hevallerin yoğun olduğu bölge değil mi hocam? Çok normal ırkçı olmaları 😂 Halkı oradaki hevalleri Türk sanıyor işte.

    Birde Fransız milliyetçiliğide vardır illaki, sonuçta Fransızca ana dil olarak geçiyor orada.


    Bence gidebilirseniz Brüksel'den başka bir yere taşının, örneğin Amsterdam vsvs. Hollandalılar çok daha sıcak ve başarılı oluyorlar her alanda. Bende yazılım ile ilgileniyorum, mezun olduktan sonra hedefim Hollanda'ya ya da Almanya'ya gidebilmek.


    Burada da ırkçılık yok değil hocam, açıkçası kimse size Türk olduğunuz için ırkçılık yapmasa da andımızın kaldırılması, ülkeye vasıfsız ortadoğulu doldurulması, demografik yapının alt üst edilmesi vb. birçok nedenden dolayı Türkiye'de Türkler 2.sınıf vatandaş muamelesi görüyor artık.


    Rte döneminden sonra bunca vasıfsız mülteci ile ne yapılacak ? 50 bin, 100 bin değilki sayı... Milyonlarca insan, sicil kaydı vs. bilinmeden dolduruldu ülkeye. Dolayısıyla bu ülkede de Türkler 20-30 sene sonra azınlık haline gelecek zaten. İran'ın 1979 sonrası haline benzemeye başladı ülke git gide.


    Bence direnebilirseniz gidin başka ülkede iş bulun, hayatınızı, şirketinizi vs orada kurun. Buradaki düzen RTE den sonra değişir diye düşünmeyin, 5 milyon mülteciye boşuna doğum yapma imkanı sunulmuyor. Bu ülkenin işi bitti bu saatten sonra.





  • Benim düzenim var yeen türkiye cennet ülke diyosun resmen
  • Avrupada yaşama o zaman gel Türkiye'ye. Avrupayı kötüleyip, Türkiye daha iyi diyenlere sadece gülüyorum.   

  • Yurt disina alisamayan nefret eder konu sahibi hakli aslinda isterse dunyanin en guzel yeri olsun cig kofte yok burda diye bahane uydurup memlekete donebilirsin kisinin kendisinde bitiyor bu isler. Bazi ulkelerde irkcilik oldugu dogru o nedenle gideceginiz ulkei iyi secmelisiniz
  • Tamam gelmiyoz :) Sen takıl. Az kendini geliştir önce sonra millete pok at. Avrupa sana uyum sağlamaz sen onlara uyum sağlayacaksın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemic -- 8 Ocak 2021; 15:6:38 >
  • Ulan hayallerimizi başkaları yaşıyor. Yani bu iş tam olarak: ben sevdim başkası s.k.yor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty86

    Kimse de dememiş ki kardeşim sen orada mısın burada mısın? Bir oradaymış gibi yazıyorsun bir buradaymış gibi yazıyorsun. Neredesin onu bilelim Bence konu daha açık olur..

    okuman yoksa benim suçum mu bilader? projemin bitimine 1.5 ay kaldı sonradan başka projeye geçebilirim/dim fakat geçmeyip TR'ye döneceğim yazdım fakat burda okumadan şov yapanlar gibi seninde farkın yok

  • MrCooL_ kullanıcısına yanıt

    geliyorlar konuyu okumadan zırvalıyorlar bu arkadaşta olduğu gibi.


    Konuyu okursan maaşımı da yazdım , geri geleceğimi de . Burda boş beleş edebiyat kasmak size zevk veriyor herhalde

  • enja kullanıcısına yanıt

    ilginç video ama avrupa kesinlikle böyle değil. Partiliyorlar fakat sonra geri evlerine dönüyorlar bu kadar sarhoş olmadan. Sarhoş olmak hatta pek hoş karşılanmıyor. Uber'de bu kadar yaygın degil hatta yok gibi bir şey

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.