Şimdi Ara

Avrupa'da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
9
Favori
28.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Bak hala...   Hocam gitmissin karantina doneminde 3-5ay belki 1 sene tecrube etmissin gelip burda Avrupa kesinlikle boyle degil yaziyosun. Yapma sunu, genelleme. Ben gormedim de, bilmiyorum de kabul bilmedigin seyi yasamissin gibi, gormussun biliyomussun gibi anlatma...


    Sunu goren de Avrupa'da kimse parti yapmiyo sanacak. Uber de yok gibiymis bak sen su ise... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 8 Ocak 2021; 15:9:43 >
  • Aynı şehirden çok daha uzun süre yaşadım. Oturum izni vb. devlet dairesi işleri hariç hiçbirine katılmıyorum. Ek olarak rüşvet olayını ilk defa duyuyorum. Brüksel belediye başkanı makamına banyo yaptırdığı için istifa etmek zorunda kaldı. Kaç sene başbakan seçemediler ülkede 1 tane sorun çıkmadı. Edevletleri yok ama sistemleri robot gibi. Bu mantıkta bir ülkeden bahsediyoruz...


    Özellikle yemek konusu atla deve karşılaştırması. Belçika orada yaşayana süper yemek kültürü sunmayı iddia etmiyor. Sunduğu şeyler bambaşka (Örnek: Alım gücü).


    Dünyada hiçbir ülke otobüste geniş geniş yolculuk iddiasında bulunmuyor.


    Irkçılık? Örnekleri nelerdir? Eğer Türkiye'deki hemşehircilik gibiyse örnek sayılamaz.


    Dediğim gibi karşılaştırma kriterleri alakasız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 8 Ocak 2021; 16:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Özet geçeyim boşuna okuyup zamanınızı harcamayın: Arkadaş Allah uçak kazası vermesin denilecek tip dertlerle Avrupa'da yaşamanın kötü oldugunu düşünüyor.

    +99. Konu o kadar boş içerikli ki ben de ciddi ciddi bir şeyler yazıldı zannettim bu kadar mesaj görünce.........

  • Dr.Flareon kullanıcısına yanıt

    Dalga geçiyorlar çünkü dalga geçilecek bir mesaj. Bu saydıkları tam olarak kusur değil. Kişisel sebepler sadece. Ben gittim yalnız kaldım, Avrupa bok gibi. Bu geçerli bir argüman değil ki. Cümlede mantık hatası var zaten. Kendi zevkine uymayan şeyleri buraya gelip Avrupa kusurlu boşverin gitmeyin, pişman olursunuz vatanınızı bırakmayın diye anlatırsan üstüne gülerler. Sizin saydıklarınız da olabilecek fakat kişisel şeyler. Avrupa ile ilgisi yok yani. Kimisi gider onların kültürüne daha iyi uyum sağlar, yalnız yaşamak hoşuna gider kimisi de geri döner.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelise kullanıcısına yanıt
    Ben sadece burada dalga geçenlerin çoğunun oraya gittiğinde geri dönmek isteyeceğini söylüyorum. Çünkü bizim insanımız Avrupa’nın en kötü yeri bile buradan iyidir kafasında. Yukarda da örnekleri görülüyor. Çocukça hayaller sadece. Ben genelleyerek konuşuyorum, insanlar eleştirmiş ama ilk mesajdaki hissiyatı buradaki kişilerin çoğu yaşar diyorum. Yoksa elbette kişisel, gidip asla Türkiye’nin T sini hatırlamayacak kadar silen insanlar da vardır.
  • Dr.Flareon kullanıcısına yanıt

    Evet o kısmı da doğru. Litvanya’ya gidip yaşayabileceğini düşünenler de mevcut maalesef. Ha elbet yaşanabilir ama çok zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi bende blok'lu. Kim bilir neler zırvaladı?  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evropa çoog eyi 100 avroyla 1 aylıg erzag alıyolaarcı tayfa bunları görmez boşuna anlatmışsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 8 Ocak 2021; 21:7:34 >
  • Opricnik kullanıcısına yanıt




  • - bi üstteki başlık öğrencilerin evlerini özel harekatçılar basıyor

    - amazon konusunda millet tombo uç rotting kalem kovalıyor

    - araç konusunda millet clio dacia kovalıyor

    -5 10 lira indirim için market fırsatları paylaşılıyor ,kupon diye millet birbirini yiyor.

    -Millet survivor gibi aptal şeylerle eğlenmeye çalışıyor

    -Kimsede hobi namına bişey kalmamış, futbol konuşuyor

    -İşsizliktan sosyal medya kullanım ortalamsı dünya birincisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Ya hakaret etmek istemiyorum ama kaşınıyon. Tamam sayısal mezunuyum ama yazım hatalarında bir edebiyat mezunu kadar farkedebilirim anlatım bozukluklarını.


    Şimdi senin ilk hatana gelelim aynen yazıyorum.

    "1 senedir avrupada yaşıyorum avrupa birliğinin başkenti belçika da hatta. Bir proje kapsamıyla burda çalıştığım işimden ayrılıp ( yazılım mühendisiyim ) belçikaya göçtüm.

    Gitme sebeplerim yaşım genç olduğu için bir denemek ve ordaki çalışma/yaşam ortamını görmekti , yani direk burda bıkmış kusacak seviye de değildim ama yakındı çünkü istanbulda yaşıyordum trafikten tut kalabalık insanlarda ki saygısızlık evet bunları görmezden gelmiyorum doğma büyüme istanbulluyum ve son 10 yıldaki kötüleşmesi de gözler önünde."

    Şimdi cümleye 1 senedir avrupada yaşıyorum diye başlamışsın. Şimdiki zaman ekini kullanarak yani yazını okurken avrupada olduğunu biliyoruz. Sonra 2.satırda gitme sebebim demişsin, gelme sebebim demen lazımdı hadi bunu cahilliğine verelim konu açma heyecanı diyelim. Sonra devam ediyorsun bakıyoz yine istanbuldan bıkma sebebinden bahsederken yine "direk burda bıkmış kusacak seviye de değildim" diye devam etmişsin. Kardeşim sen avrupada değilmiydin daha üst satırda ne zaman istanbula geldin. Bura avrupa mı istanbul mu? "Seviye de" deki "de" yi bile ayrı yazmışsın o bile yanlış.


    Kısaca kusura bakma ama ilk defa birine söylücem CSB geldi bana hikayen. Neyse yazdıklarını bir daha okursan hak verirsin ama önce ön yargı duvarlarını yıkmalısın. Bu daha ilk paragraf devamında da aynı hataların devam ediyor. Bütünlük kuramadım bu da anlamakta güçlük yaratıyor. Kusura bakma sana uzun oldu ama bilale anlatır gibi yazmak zorundaydım. Hadi pa paayy


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet günde 10 gazete okuyorum belki daha fazla, havuz medyası karşı medya yabancı gazeteler VS...

    1 anadil 1 anadil seviyesinde yabancı dil 1 de orta seviye yabancı dil olmak üzere toplamda 3 dil konusuyorum. Ayda hiç yoksa en az 3 kitap okurum.

    Buna romandan tut tarihi siyasi kitaplara kadar karışık her türlü kitabı okumaya çalışırım.

    Ve en önemlisi bilmediğim konuda biliyormuş gibi iddialaşmam, bu yüzüme vurulduğunda bana hakaret ediyorsun lölölö yapmam.

    Bilmiyorum daha ne kadar üste çıkmak için alakasız konulara çekeceksin tartışmayı.
  • Bu çok değişkenlik gösteren bir sey. Ben daha çok yörük fenotipi taşıyorum. Ancak ben buğday tenli ve biraz daha çekik gözlüyken kardeşim sarışın ve açık tenli. Bazı insanlar için ne yaparsan yap nereli olduğun tam olmasa da geldiğin coğrafya tahmin edilebiliyor. Bu Türkiye Suriye hindistan özelinde olmasa da doğulu ve batılı olarak ayırabiliyor insanlar başkalarını.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ensüginhan

    Bu çok değişkenlik gösteren bir sey. Ben daha çok yörük fenotipi taşıyorum. Ancak ben buğday tenli ve biraz daha çekik gözlüyken kardeşim sarışın ve açık tenli. Bazı insanlar için ne yaparsan yap nereli olduğun tam olmasa da geldiğin coğrafya tahmin edilebiliyor. Bu Türkiye Suriye hindistan özelinde olmasa da doğulu ve batılı olarak ayırabiliyor insanlar başkalarını.

    valla beni kimse anlamadı




    saç sakal düzgünse genelde anlamıyorlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opricnik

    ilginç video ama avrupa kesinlikle böyle değil. Partiliyorlar fakat sonra geri evlerine dönüyorlar bu kadar sarhoş olmadan. Sarhoş olmak hatta pek hoş karşılanmıyor. Uber'de bu kadar yaygın degil hatta yok gibi bir şey

    Avrupa'da yasadigindan emin misin?

  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt

    yahu ne komiksiniz sen avrupada mı yaşıyorsun ? gel adres vereyim kahve mi iç


    istanbuldan nette gördüğünüz size gösterilen %5 bir şeyden her şeyi genelliyorsunuz , üstüne burada her gün yaşayan insanlar bir şey diyince o inandığınız şeye karşı çıktığı için kabullenme savaşına uğruyor beyniniz sanırım.

    evet yaşıyorum arkadaş theatre de opera'nın arkasında evim hatta

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opricnik

    yahu ne komiksiniz sen avrupada mı yaşıyorsun ? gel adres vereyim kahve mi iç


    istanbuldan nette gördüğünüz size gösterilen %5 bir şeyden her şeyi genelliyorsunuz , üstüne burada her gün yaşayan insanlar bir şey diyince o inandığınız şeye karşı çıktığı için kabullenme savaşına uğruyor beyniniz sanırım.

    evet yaşıyorum arkadaş theatre de opera'nın arkasında evim hatta

    Evet, 3.5 senedir Avrupa'da yasiyorum.

  • Curimo kullanıcısına yanıt
    hocam ben intörnüm bazen o diyabet ilaçları,ve sonrasında nefropati transplant bunlar acaba iyi beslenmekten ucuz mu diye düşünmekten kendimi alamıyorum. sağlık sistemini sorgulamak haddime mi onu da bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.