Şimdi Ara

2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
2
Favori
7.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Köpeklere secde edenler nerde sahneye bekliyoruz.

  • birkaç hafta içinde mama lobisi arşivlerindeki hayvana şiddet görüntüleri ile sosyal medya botlarını da kullanarak yine ülke gündemine otururlar. unuttururlar bu olayı da. her zamanki gibi..

  • En basitinden devam eden tavrınız söylediklerime kanıt teşkil ettiği için benim için hava hoş. Alay edebilirsiniz, linç edebilirsiniz, öfke krizi içinde dayanamayarak küfür edip rica üzerine mesajınızı silebilirsiniz vs hiç problem değil. Hakkınızda yapılan, yaptığım eleştirilere kanıt teşkil eder sadece.

    İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gine'de bile başıboş köpek olmadığını biliyor muydunuz? Konu kapanmıştır çiviler çakılmıştır...

  • bu konuda suçlu ne belediye görevlisi ne de itin kendisidir.

    burada suçlu; zararlı olduğunu düşündüğün iti oracıkta gebertmeyen sen, ben, o...

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    @Nat Alianovna


    köpekbalığı ile sokak köpeğinin ne alakası var? biri yaşadığı denizdeki yiyecek ve avcıları miktarı kadar üreyebilirken, diğeri sokak köpeği ise, besin zincirine dahil olmayıp, üstüne insanlar tarafından sınırsız beslenirse, sınırsız şekilde ürer. örneğin hindistan.



    sınırsız üreme demek, saldırıya uğrayan insan sayısını arttırır. önlem alınmadığı sürece artarak devam eder. hayatınızı sokak köpekleri içinde geçirmek sizin kararınız ama herkes köpek sevmek zorunda değil. hele hele 8-10 köpeklik sürülerin içinden geçip, evine işine, okuluna gitmek zorunda değil.



    avrupanın medeniyetini seveyim. insanı herşeyden değerli tutuyor. avrupada daha çok evcil hayvan olmasına rağmen, sokağa atılan hayvanı alan olmazsa itlaf ediyorlar. o hayvan bi çocuğa zarar vermesin diye. unutmuşum size göre, çocuğun sokakta ne işi varmış değil mi?.





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Burada ufak bir yanlış anlaşılma var.


    Vahşi yaşam ile insan dünyası arasında keskin sınırlar çizmemiz olanaksız birşeydir. Yani buradan bir duvar inşa edip orası vahşi doğa burası insanların alanı diyemeyiz. O nedenler insanlar ile vahşi yaşamın kesiştiği periferi bölgeler her zaman olmak zorundadır ve olacaktır. Bu periferi bölgelerde yaşayan, çalışan insanlarda her zaman vahşi hayvan saldırısı tehdidi altında olduklarını bilerek ona uygun bir yaşam sürdürürler.


    Öte yandan vahşi hayvanların sizin deyiminizle insanlara karşı ilgisiz davranmasının çok temel bir nedeni vardır. Çünkü doğada bulunan ve insan öldürme kapasitesi olan bu vahşi hayvanlar zaman zaman gerçektende insanlara saldırırlar hatta aralarında insanlara yemek olarak görüp bu saldırı işini rutine bağlayanlar bile vardır. Örneğin Afrika'da bir aslan bölgedeki köylere saldırıp bir kez insan öldürdükten sonra insan etine alışırlar ve bunu sürekli biçimde yapmaya başladıkları görülür. Ancak insanlar diğer canlılar kadar aciz olmadıkları için bu saldırgan vahşi hayvanlar kısa sürede öldürülür. Dolayısıyla poülasyon içerisinde insanlara saldırma eğilimi gösteren tüm canlılar elenir ve dolayısıyla aramızdaki ilişki bu sayede mesafeli kalır.


    Fakat sokak köpeği denilen tür insan ve doğa arasındaki periferide bulunan bir canlı türü değil. Tam tersine insanların yaşam alanının tam ortasında bulunan bir canlı ve bu canlının insan öldürme kapasitesi var, etçil bir hayvan türü. Dolayısıyla şehirlerin tam ortasında bulundukları için durumları vahşi hayvan durumu gibi açıklanamaz. Bir insan sokağa çıktığında hayvan saldırısında öldürülme tehlikesini göze alamaz ve almamalıdır. Burada zaten sizin söylediğiniz ikinci bir anlamsız argüman devreye giriyor. Sokağa çocuklarını salmamalılar diyorsunuz. Şehrin orta yerine sokakta çocuk olamayacaksa nerede olacak bunu bana açıklar mısınız ?


    Dolayıasıyla köpekler insan yaşam alanının tam ortasında bulundukları için insana tehdit oluşturmayacak şekilde sert düzenlemeler altında yaşamaları bir zorunluluktur. Bu düzenlemeler ise bellidir. Her köpeğin bir sahibi olmak zorundadır. Köpek dediğmiiz tür insan içinde yaşıyor, insan öldürme kapasitesine sahip fakat cezai ehliyeti yok. Yani bir köpek bir insanı öldürdü diye köpekleri yargılayamazsınız. Burada suçlu köpek değildir o köpeği sokakta yaşatanlardır. Dolayısıyla eğer insan yaşam alanında köpekler bulunacaksa bu köpeklerin sahipleri, cezai ehliyetini üstlenecek, sorumluğunu alacak, eğitimini verecek, toplum sağlığına uygun biçimde köpeğine bakacak kişilerin sorumluluğunda yaşaması bir zorunluluktur.


    Bu nedenle çok basit bir kural vardır. Şehirlerde sahipsiz köpekler yaşayamaz. Çünkü yarın ne yapacaklarını bilemiyoruz bu kadar basit. Özellikle sürü haline gelmiş ve geceleri dolaşan köpeklerin tehlike katsayısı ciddi oranda artıyor ve hiçbir vatandaşın şehir merkezlerinde böyle bir tehdit altında yaşamaları uygar bir toplum açısından kabul edilebilir birşey bile değildir.


    İkinci olarak bu sokak köpekleri veya genel olarak evcil hayvanların kontrolsüz bırakılmasının doğaya verdiği zarar sizin düşündüğünüzden çok daha ağırdır. Ancak bu ayrı bir tartışamnın konusu olduğundan değinmeyeceğim burada. Yani sadece insanlar değil vahşi hayvanlarda çok büyük zarar görmüştür bu bilimsellikten uzak, duygusal yaklaşım yüzünden...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Ocak 2023; 16:55:46 >




  • Alıntı

    metni:
    avrupada daha çok evcil hayvan olmasına rağmen, sokağa atılan hayvanı alan olmazsa itlaf ediyorlar


    Bu hayvan düşmanlarının devamlı piyasaya pompaladığı bir mit. Gerçek değil.


    Alıntı

    metni:
    köpekbalığı ile sokak köpeğinin ne alakası var? biri yaşadığı denizdeki yiyecek ve avcıları miktarı kadar üreyebilirken, diğeri sokak köpeği ise, besin zincirine dahil olmayıp, üstüne insanlar tarafından sınırsız beslenirse, sınırsız şekilde ürer. örneğin hindistan.


    Besin zinciri kavramını yanlış kullanıyorsunuz. İdeal bir besin zinciri veya besin zinciri dışında yer alan bir canlı bulunmaz. İlaveten köpeklerin sınırsız besin ve sınırsız üreme gibi bir ayrıcalığı olduğunu duymamıştım. Herhalde bir tanrısal varlık olmalı, önünde hiçbir fiziki engel bulunmadığına göre.


    Alıntı

    metni:
    önlem alınmadığı sürece artarak devam eder.


    Makul şekilde önlem almak varken niye canavarmışız gibi itlaf ediyoruz?





  • Bir olay bu kadar çarpıtılır, yok köpekbalığıymış vs biz sanki tüm köpekler öldürülsün yakılsın diyoruz, neden konuyu istediğiniz yöne çekiyorsunuz, bakın 40 yaşındayım hayatımda ilk kez bu yıl sokaklarda bu kadar başıboş köpek görüyorum, hemen her parkta 3-5 başıboş köpek, birileri sırf küçükken köpek alıp sıkılıp sokağa salıyor diye ben Ankara Çankaya gibi bir yerde neden köpek ulumasından uyuyamıyorum, neden ben rahatsızlığını çekiyorum, kulaklığımı takıp rahat rahat yürüyemiyorum çünkü köpek hırladığında saldırdığında duyamıyorum. Bakın Millet Bahçesinde 40-50 tane köpek var başıboş, AKM metro yanında 10+ köpek var Anıtkabir çevresinde 10+ Ulus gençlik parkında 5-10 köpek var bunlar tek tekken problem değil ama grup halinde sayıları 5i geçtiğinde çocuk yaşlı yaya bisikletli demeden saldırıyor, umarım burada sınırsız köpek seviciliği yapanlar bir yakınlarının benzer acılarını köpekler yüzünden yaşamaz...





  • Hiç sanat sepet tayfadan bir ses çıkıyor mu?

    Dernek görünümlü terör örgütleri 2 3 hafta sonra köpeğe eziyet videosu salarlar. Kendileri diyor zaten bizim arşivimiz var zamanı gelince salacağız diye.

    Bütün sanat sepet, akademisyen tayfa ulelek ulelek çığırmayan başlar. Siyasiler hayvan hakları, hebele hübele peşlerine takılır.

    Bunlar bu ülkenin kanserleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediye tarafından o köpeğin bir an önce yakalanıp gereğinin yapılması lazım tehlike saçıyor başkalarına da zarar verebilir.

    bölgedeki diğer köpekleri de belediye tarafından beslenmesi lazım görüntülere göre kar yağmış yiyecek bulmaları zor.

  • nerdeyse her hafta bi çocuk başıboş köpekler tarafından öldürülüyor ve siz köpekseverler gayet normalmiş gibi davranabiliyorsunuz. başkasının canı sizin umrunuzda olmadığı için normal geliyo olabilir ama başkasına zarar verilince benim vicdanım sızlıyor.



    cevap yazmaktan yıldım. lütfen allah rızası için, başıboş köpekleri evinizde sevip besleyin. 8-10 köpeklik sürü görünce ne olur evinize götürün. hemde soğukta kalmasınlar. paraya kıyıp kısırlaştırırsanız tüm sorunlar çözülmüş olur.

  • Lafı çeviriyorsun dostum, öldürme ve itlaf mevzusuna gelince "ama köpekseverler de" böyleye getiriyorsun. Bu tavrın ahlaken yanlış, mantıken de safsata (fallacy).

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yegemen Y kullanıcısına yanıt

    Olayları çok güzel manipüle ediyorlar. Bir ara yaptıkları gibi köpek kafa taslarını yaymaya başlarlar.

  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt

    Kürek deyince çıkıyolar :)

    2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ!
  • Alıntı

    metni:
    nerdeyse her hafta bi çocuk başıboş köpekler tarafından öldürülüyor ve siz köpekseverler gayet normalmiş gibi davranabiliyorsunuz.



    normalmiş gibi davrandığımızı nerden çıkardın ? diyoruz işte o köpek belediye tarafından bir an önce yakalanması lazım başka insanlara da zarar verebilir. başka napılacak ?

  • Bu köpek sevicilerin evde oturup avrupayı amerikayı över.Ama bir tane dışarda köpek yoktur.Dubaiye gittim yok kedide yok sadece 1 tane kedi gördüm dubaide.Hollandaya gittim kedi tek tük köpek hiç yok ukraynada yok italyada yok.Arıyorsun bulamıyorsun nerde var bizde var.Yazıklar olsun insan hayatının köpek hayatından daha değersiz.İşin özeti madem köpek olacak illa sokakta ya kısırlaştırcaksın yada artık uyutacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.