Şimdi Ara

Bir garip kira sözleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün yeni bir eve taşınmak için kira sözleşmesi imzaladım. Eve daha önce girip bakmıştım gayet temizdi badanasi yeni yapılmıştı, çok istediğim bir yerde olduğu için çok detaylı banyo tuvalet vs çok detaylı bakmadan karar verdim ve sözleşmeyi imzaladım, fakat sözleşmenin iki nüshasını da emlakçıda bıraktım çünkü ev sahibi şehir disindaymis ve bana imzalatıp vereceklermiş diğer nüshayı.


    bugun sözleşme yapıldı ve evde temizlik yapılırken banyo kolonunda dikine bir çatlak gördüm hemen önceki kiraciya bir şekilde ulaşıp durumu sordum ve bana binanın çok kötü durumda olduğunu bazı çatlaklara bıçak bile girdiğini söyledi.


    ben hem komisyon hem depozito hemde kira ödedim. Komisyon için fatura almadim henüz, sözleşmenin diğer taraf tarafından şu anda imzalanmamış olduğunuda göz önünde bulundurarak ve evin ayıplı çatlak kolonlu olarak bana kiralanmaya çalışılmasını öne sürerek bugün imzaladığım sözleşmeden vazgeçebilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Belediyeye ihbarda bulunun o evi hatta apartmanı komple tahliye etsinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Yokuşa sürerlerse ihbar etmeyi düşünüyorum hocam. Diğer çatlakları kapatmışlar ama seramiğin altindakini kapatamamislar doğal olarak. Çocuk o binanın her yeri çatlak ben o yüzden çıktım dedi dürüstçe. Şok oldum duyunca. Emlakçı bana o bina oranın en sağlam binası diyip duruyordu. Üst katımdaki dairede satılık bir kacis mi var diye düşünmeye başladım. İnsanların hiç kimseye acıması kalmamış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, kira sözleşmelerinde şekli şart yoktur. Yazılı yahut sözlü olması yeterlidir, sözlü olması durumunda ispat yükümlülüğü devreye girecektir.

    Konunuza gelirsek bir ayıp söz konusu olabileceğini düşünüyorum.


    Buna ilişkin TBK madde 304'ü inceleyip Kiraya Verenin Ayıp Sorumluluğu hakkında bir makale okuyarak bu bilgilerinizle ev sahibinize başvurmanızı tavsiye ederim. Ayıp sorumluluğunun kiralayanda olduğunu ispatlarsanız bu durumda sözleşmeden dönme gibi haklarınız olabilir.

    Teknik bir konudur.


    not: verdiğim bilgiler hukuki tavsiye olmayıp daha detaylı ve doğru bilgi talebiniz halinde avukata başvurmanız tavsiye edilir.

  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt

    bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim, boydan boya banyo kolonunda bulunan yaklaşık 1,5mt çatlağı karanlık olduğu için farkedememiş olmam umarım bu konuda beni haksız duruma düşürmez. alt tarafa doğru özellikle ikiye ayrılmış bir seramik var orası belli olmuyordu.


    bunun dışında ev sahibi faturalar üstümde kalsın dedi bunuda dask poliçesi yaptıramama gibi bir duruma bağlayabilir miyiz acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chosen -- 5 Mart 2024; 9:21:58 >
  • Hocam siz neden haksız duruma düşeceksiniz? Binada çatlak varsa ne olursa olsun size “e sözleşmen var, ödeyecen o zaman paşa paşa” derlerse doğruca bir avukata gidip işin içinden ayrılın. Uğraşmayı seven avukatlar uğraşır ki o bina kullanılmamalı.

    Hızlı ve kesin çözüm isterseniz show haber, fox haber vb kanalların ihbar hatlarını kullanmanız yönünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Banyodaki büyük çatlak ve üstü kapatılan salondaki kolon çatlağının fotoğrafları elimde mevcut. Bunlarla ihtarname çekebilir miyim ev sahibine ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Faturaları üzerine bırakma sebebi sizi çıkartmak isteyince gidip kapattırabilmesi için. Bunu kabul etmeyin. Elinizde kira sözleşmesi de yok gidip tekrar açtırmazsınız da. Çok uyanıkmış kendisi.

  • antioksidan A kullanıcısına yanıt
    Fatura kısmı zaten suçmuş onu yapmak zorunda sanırım. Sözleşme hala bana ulaşmadı. İlk önce düzgünce izah edeceğim kabul etmezse durumu heryere şikayet etmeyi düşünüyorum. Bile bile dolandırıcılık yapıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.