Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.554
Cevap
111
Favori
729.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasarum

    1. Bu araçların MANTIKLI satış fiyatı ne civardadır?
    2. Bilinen kronik problemleri var mıdır?
    3. Beklenmedik arızalar haricinde yıllık bakım ücretleri (Servis ve Özel) ne civardadır (Parça dahil)?
    4. Aracı aldıktan sonra 10 yıl daha kullanırsam (90,000 km + 20,000 km/yıl hesabı ile) yaklaşık 300,000 km civarına geldiğinde aracın performansında ve memnuniyette ne kadarlık bir kayıp olması beklenir? (Bu soru çok göreceli ama önceki tecrübeleriniz bana ışık tutabilir)
    5. Böyle bir arac için yıllık bakımlar + sürpriz sorunlar için ortalama yıllık ne kadar gider bütçelenmesi beklenir?
    6. Böyle bir aracı alsanız bakımları için Borusan benzeri mi, Özel Servisleri mi tercih edersiniz, neden
    7. Bütçeniz 2007 model 5.20 ye yetecek olsa ve 2011 yeni MTV oranlarına göre 2004 model 5.25 ile 2007 model 5.20 arasında çok az bir olduğun göre (yaklaşık 150 TL) sizin seçiminiz hangisi olurdu: 2007 model 150.000 km civarı 5.20D vs 2004 model 100.000 km civarı 5.25D?

    Son olarak Istanbul'da (tercihen Anadolu Yakasında) ekspertiz yaptırabileceğim iyi bir servis/usta (özellikle araç km doğruluğu tespit) tavsiye edermisiniz?

    Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

    1) bana göstermiş olduğunuz 5.25d Touring oldukça temizdi ve fiyatıda gayet mantıklıydı.. onu referans alabilirsiniz..
    2) kesinlikle kronik problemi yoktur..
    3) Borusan ya da Kosifler servise telefon ederek güncel servis bilgilerini alabilirsiniz..
    4) aracı hor kullanmadığınız müddetçe hiçbir sorun olmaz..
    5) aracı kullanmanıza bağlı olarak değişir bu... zaten araçta yıpranan parçalar için uyarı sistemi var.. atıyorum freni sert kullanan birisiyseniz ve frenler yıprandığında size uyarı veriyor.. dolayısıyla bu durum değişkenlik gösterdiği için belirli bir bütçe belirlenemez.. geçenlerde Whisper911 nickli abimin bir yazısına denk geldim.. E39 kasa BMW 5.20i kullanıyor kendisi.. dikiz aynası 2.500TL demişti yanlış hatırlamıyorsam...
    6) Borusan Oto tercih edin derim.. özel servislere göre pahalı ama ustalar çok çok iyi çalışıyorlar..
    7) ben bana gösterdiğiniz 2004 5.25d Touring'i alın derim..

    Anadolu yakasında Bostancı Kosifler Oto'ya götürün.. onlar ne var ne yok söyleyeceklerdir..

    bu arada araç ciddi anlamda hoşuma gitti.. inanılmaz temiz.. eğer siz 2007 5.20d almaya karar verirseniz, bana bildirin şirket aracı olarak alabiliriz 5.25d Touring'i...




  • Cevaplarınız için teşekkürler. Araç gerçekten resimlerden çok temiz görünüyor Sanırım aracı almaya doğru bir adım daha meylettim :)) Dediğiniz gibi Bostancı Kosiflere göstereceğim aracı (tabi satan yer buna karşı çıkmazsa). Araçtan vazgeçersem size mutlaka haber vereceğim.

    BMW'nin far, ayna, kaporta vb dış aksamın pahalı olduğunu biliyorum, ancak Kasko ile bunlar aşılır sanırım. Bir tek M Sport aksesuar/parçaları bir hasar durumunda TR de bulmak kolaymıdır, standard parçalara göre fiyat farkları ne orandadır bu nokta belirsiz benim için.

    Diğer yandan benim asıl öğrenmek istediğim 5.20D modellerde ortalama yıllık ARAÇ SÜRME (Driving Cost) maliyeti. Yani bir anlamda yakıt, sigorta, vergi hariç yıllık ne kadar bir bütçe söz konusu.

    Bu soruyu sormamdaki sebep şu : Geçen yıl, 8-9 ay kadar Passat 1.8 TSI DSG kullandım ve araçtan çok memnun kalmıştım. Bu yakınlarda 0 km D sınıfı (Passat DSG veya yeni çıkacak Peugeot 508 otomatik) SW bir araç alma düşüncesindeyim. Bunun için 60-65 bin TL civarı bir bütçe ayırdım. Öncelikli tercih SW kasa olduğu için piyasada pek fazla iyi alternatif bulamadım. Diğer yandan BMW her zaman çok beğendiğim ama "Driving Cost'u" Türkiye'de oldukça yüksek bir araç (En azından ben ve birçok insan böyle biliyor)

    3 serisi bütçe olarak uygun ama hem SW yok hem de aracın arka koltukları 3 yetişkin + 1 bazen 2 çocuk birlikte) ortalama 1 saat yolculuk için pek uygun değil A4, Alfa 159, S60 ve C180 de baktım onlar da BMW 3 kasadan iç hacim olarak pek farklı değil. Bu durumda 5 kasa benim tüm kriterlerime uyuyor. eğer yıllık Driving Cost da çok abartılı değil ise, o zaman ben de 45 yaşından sonra BMW ile tanışma imkanı bulabilirim

    Benim prensibim şudur, önemli olan bir aracı alabilmek değil. Bugünkü şartlarda, bankadan kredi alan herkes güzel hatta lux bir araç satın alabilir. Önemli olan o aracı bütçesini sarsmadan ve keyifle sürebilmesi ve aldıktan kısa bir süre sonra "masrafları ile baş edemeyip" satmak zorunda kalmamaktır. Bu yüzden 3 ve 5 madde ile ilgili yıllık gideri ortalama gideri ve 8-10 yıl boyunca yaklaşık toplam gideri servislerden çok sizin gibi tecrübeli BMW sahiplerinden almayı tercih ederim. Eğer mümkünse.




  • ya açıkçası ben burada rakam vermek istemiyorum.. şimdi benim vereceğim rakam birine fazla gelecek "saçmalama" denilecek birine az gelecek "sen BMW sahibi oldun mu hiç hayatında" denilecek... birinin derdi sıkıntısı ayrı olup arabaya bir servet akıtmış olacak, biriside ne kazası ne çiziği sadece periyodik bakımlarını yaptırmış ve arabadan çok memnun olacak... kısacası driving cost olayı bizim ülkemizdeki şartlarda oldukça değişkenlik gösteriyor.. bnm arabalarıma döktüğüm paralar sadece periyodik bakımlarından ibaretti.. sadece bundan önceki arabama arkadan çarptılar tampon değiştirmiştim tek süpriz o olmuştu bnm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 2 Ocak 2011; 1:09:13 >
  • Herkese selamlar, ufak bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.

    2000 model bir 520i almayı düşünüyorum. Araç 280.000 km de, lpg takılmamış gri renkte M tampon ayna ve jant var, tavan elektrikli ısıtmalı koltuk vs var. Ben Ankara'da yaşıyorum ama araç Adana'da. Gidip bakmam almam biraz problemli gibi olacak. Telefonla görüştüğüm arkadaş çok samimi geldi bana. Çift vanos tek vanos denen bir olay var sanırım BMW de bununla ilgilide ufak çapta bir bilgi verirseniz çok memnun olurum, saygılar..
  • Herkese iyi seneler...

    Önümüzdeki hafta teslim alacağım yeni 520d için KASKO şirketi tavsiyelerinize ihtiyacim var. Anadolu, Aksigorta, Güneş, yada Avivasa.

    Orjinal parça için sorun çıkartmayan, tüm sorunları yetkili serviste halledebileceğimiz kasko hangisi?

    Ayrıca İzmir de servis için Ege servisi mi Özgörkey'i mi önerirsiniz.

    Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ckcan

    Herkese iyi seneler...

    Önümüzdeki hafta teslim alacağım yeni 520d için KASKO şirketi tavsiyelerinize ihtiyacim var. Anadolu, Aksigorta, Güneş, yada Avivasa.

    Orjinal parça için sorun çıkartmayan, tüm sorunları yetkili serviste halledebileceğimiz kasko hangisi?

    Ayrıca İzmir de servis için Ege servisi mi Özgörkey'i mi önerirsiniz.

    Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

    Ege'de Özgörkey'de yetkili servis farketmez..
  • Polemiğe girmeme düşüncenize saygı duyuyorum. En azından min max tahminlerinizi PM olarak göndermenizi rica etsem.

    M Sport ile ilgili sorumu sanırım görmediniz. Mümkünse o konuda da görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

    Son olarak 5.25D Touringin donanımlarını nasıl buldunuz. eksik veya mutlaka olmalı dediğiniz birşeyler var mı?

    Umarım sorularımla sizi çok rahatsız etmiyorum, ama forumda BMW konusunda sizin gibi tecrübeli ve bilgi paylaşanların sayısı sınırlı ve ben de bilmediğim bir suya girmeden o suyun derinliğini, sıcaklığını, suyun altındaki sürprizleri aşağı yukarı bilmek istiyorum.

    Teşekkürler,

    quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    ya açıkçası ben burada rakam vermek istemiyorum.. şimdi benim vereceğim rakam birine fazla gelecek "saçmalama" denilecek birine az gelecek "sen BMW sahibi oldun mu hiç hayatında" denilecek... birinin derdi sıkıntısı ayrı olup arabaya bir servet akıtmış olacak, biriside ne kazası ne çiziği sadece periyodik bakımlarını yaptırmış ve arabadan çok memnun olacak... kısacası driving cost olayı bizim ülkemizdeki şartlarda oldukça değişkenlik gösteriyor.. bnm arabalarıma döktüğüm paralar sadece periyodik bakımlarından ibaretti.. sadece bundan önceki arabama arkadan çarptılar tampon değiştirmiştim tek süpriz o olmuştu bnm..




  • Sayin dasarum araciniz hayirli olsun simdiden
  • Sayın chn06,

    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, ama yanlış anlaşılma olmasın. Aracı almadığım gibi henüz görmedim bile. Kısmetse yarın göreceğim. Ancak BMW şu ana kadar uzak olduğum bir araçtı ve 2.el araç satın almak hem risk hem şans olduğu için, buradaki tecrübelerden ön bilgi alma aşamasındayım.

    Bakalım inşallah hayırlısı olur ve ben de Taze bir BMW sahibi olarak izlenimlerini paylaşma imkanı bulabilirim.
  • @Techzone, dostum gerçekten çok sabırlısın. Konu için çok çabalıyorsun bazı kendini bilmezlere rağmen.
  • @dexter: tesekkur ederim

    @dasarum: hocam M parcalar icin hicbir sikinti yasamazsiniz... iciniz rahat olsun..
  • arkadaşlar benim soruyla alakalı yardımcı olacak kimse yokmu??
  • E39 kasa 5 serisi ile ilgili en detaylı bilgiyi Whisper911 verebilir size..

    tek vanos çift vanos muhabbetine gelecek olursak;

    VANOS emme supaplarının açılış zamanını değiştiriyor.. çift vanos ise hem emme hem egzoz supap zamanlarını değiştirme kabiliyetindedir. bildiğim kadarıyla çift vanoslu motorlar daha uzun ömürlü oluyor ve çift vanos 98 modellerden itibaren kullanılmaya başlandı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 2 Ocak 2011; 23:09:11 >
  • teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

    teşekkür ederim.

    rica ederim... whisper911 sorunuzu görünce çok daha detaylı cevap verecektir..
  • Bir arkadaş benim konuyla alakalı başlık açmış yeni gördüm. Benim soracağım birçok şeyi sormuşlar sağolsunlar. Orayada yazdım sanırım Whisper911 oradanda görür..
  • TechZone;

    bu konuştuğumuz indirimli araçlar ile ilgili konuyu araştıracağını söylemiştin. acaba görüşme şansın oldu mu? benim konuştuğum kişi 65.000 civarı diyordu dün tekrar konuştum 68.000 gibi olacak falan demeye başladı

    zaten 72 72,5 gibi comfort paket veriyorlar 68.000 gibi olursa bi manası kalmayacak bence.

    saygılar..
  • henüz görüşme fırsatım olmadı.. borusan'a gidip yüzyüze görüşeceğim.. sonuçta bu iş beni de ilgilendiriyor çünkü.. ancak sene sonu hesapları, iş güç derken hiçbir şekilde fırsatım olmadı çok yoğunduk.. borusan'a gidince haber vereceğim..

    Konya Köprülü Oto (BMW Türkiye Yetkili Bayi) zaten baz comfort paketi 69.000€'a veriyor çingene pazarlığından sonra.. kısacası ilk dediğim olaya geliyor ancak yine de araştıracağım!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raifkokten

    Arkadaşlar kimsenin 10bin euro falan fazla para vardiği yok,gözünüzü seveyim.Neyi fazla verdiğimiz inanın belli değil
    Arabadan cam tavan,hafızalı koltuk,kamera,perde ve xenonu çıkarttıkmı belki 60 bine bile verirler
    Bu işin geyiğiydi,şimdi gerçek rakamlara bakalım.
    Almanyadaki 3 ve 5 serisinin giriş versiyonlarının fiyatlarını vereyim
    320d:34,300 euro
    520d:40,350 euro ;yani 6 bin euro pahalı 3 serisinden %15 bile pahalı değil.İki araba da bizim ülkemizde aynı ötv yi ,aynı kdv yi yediğine göre 320d eğer 42 bin eurodan satılıyorsa 520d; 50 bin eurodan SATILABİLİR
    Varın siz de buradan yakın.
    Adamları yargılamıyorum,neticede kaça satılıyorsa o fiyattan satarlar,amaçları para kazanmak.Ama anca kurtarıyor,maliyeti bu demeyecekler,benim külahıma anlatsınlar.


    Aynı durum bizim sektörde de var.Bu firmalar kaça mal eder bilemeyiz.Bize ürünün satış fiyatından iskonto yaparlar o kadar.
    Ürün adı;
    Cipram 20mg tablet
    15/07/2005 tarihli fiyat: 32,05 lira.
    18/12/2010 tarihli fiyat: 10,60 lira.
    O zaman da para kazanıyorlardı,şimdi de.Sadece azlık çokluk farkı var.



    Benim yorum kaynamasın arkadaşlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raifkokten

    quote:

    Orijinalden alıntı: raifkokten

    Arkadaşlar kimsenin 10bin euro falan fazla para vardiği yok,gözünüzü seveyim.Neyi fazla verdiğimiz inanın belli değil
    Arabadan cam tavan,hafızalı koltuk,kamera,perde ve xenonu çıkarttıkmı belki 60 bine bile verirler
    Bu işin geyiğiydi,şimdi gerçek rakamlara bakalım.
    Almanyadaki 3 ve 5 serisinin giriş versiyonlarının fiyatlarını vereyim
    320d:34,300 euro
    520d:40,350 euro ;yani 6 bin euro pahalı 3 serisinden %15 bile pahalı değil.İki araba da bizim ülkemizde aynı ötv yi ,aynı kdv yi yediğine göre 320d eğer 42 bin eurodan satılıyorsa 520d; 50 bin eurodan SATILABİLİR
    Varın siz de buradan yakın.
    Adamları yargılamıyorum,neticede kaça satılıyorsa o fiyattan satarlar,amaçları para kazanmak.Ama anca kurtarıyor,maliyeti bu demeyecekler,benim külahıma anlatsınlar.


    Aynı durum bizim sektörde de var.Bu firmalar kaça mal eder bilemeyiz.Bize ürünün satış fiyatından iskonto yaparlar o kadar.
    Ürün adı;
    Cipram 20mg tablet
    15/07/2005 tarihli fiyat: 32,05 lira.
    18/12/2010 tarihli fiyat: 10,60 lira.
    O zaman da para kazanıyorlardı,şimdi de.Sadece azlık çokluk farkı var.



    Benim yorum kaynamasın arkadaşlar

    Aynen arkadaslar fiyat konusunda bende haberlerinizi bekliyorum.fazla bir indirim varsa fiyat konusunu tekrar netlestirmek lazim




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.