Şimdi Ara

Büyük Reset: 2030 da hicbirseye sahip olmayacaksiniz ve Mutlu olacaksiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya Ekonomi Forumu konusu: Baslangicina arkaplani ve Cin Komunist Partisinin Forumla iliskisine dair bir göz atis.


    Geleneksel olarak her yil Ocak ayinin sonunda Isvicrenin kayak merkezi Davosta yapilan Dünya Ekonomi Forumu bu yil sadece sanal olarak yapildi. 25 Ocakla 29 Ocak tarihleri arasinda duzenlenen etkinlige herzaman oldugu gibi küresel Politikanin yüzlerce temsilcileri, ekonomi elitleri biraraya gelerek, toplumsal ve ekonomik gelismeler uzerine tartismalar yaptilar.


    Kisaca özetlemek gerekirse herkesin dilinde oldugu gibi Great Reset yani Büyük Yeniden Baslatma üzerinde tavsiyelerde bulundular.


    Büyük Reset WEF in kurucusu olan Klaus Schwab 4. Endüstriyel Devrimi baslatmak ve Dünyayi daha iyi duruma getirmek istiyor. Dijital bir Kimlik ID2020 ve onun uzerine kurulu olan loT yani Nesnelerin Interneti hayta gecirilecek. Bunlara ek olarak Küresel Covid-19 asilari ve Merkez Bankasinin Dijital Para Birimi gelecek.


    Forumda adi gecen tüm duzenlemeler üzerinde inceleme yapacagiz, daha öncesinde WEF ve Cin Komunist Partisinin baglantilari ve gelismelerle olan iliskisi uzerinde duracagiz.


    Dünyanin en buyuk sirketlerinin ilgi alanlarinin Temsili


    Kisa adi WEF olan Dünya Ekonomik Forumu Isvicreye bagli bir vakiftir ve Salgin öncesi her yil Davosta yapilirdi.


    Bu Foruma Uluslararasi Ekonomi uzmanlari, Politikacilar, Bilimadamlari, Aktörler ve Gazeteciler katilip güncel küresel olaylar uzerinde tartisilar. Ekonomi Sosyal Politika yanisira Saglik ve Cevre Politikasi uzerindede durulur.


    Forum 1971 yilinda Alman Isadami Klaus Schwab tarafindan kuruldu.


    Zürich Teknik Yüksekokulu ETH 2011 yilinda Küresel Sirketler Kontolu adi altinda bir calisma baslatti. Bu arastirmaya göre baslatildigi dönem sadece 147 uluslararasi sirketin Capraz Holdinglerle nerdeyse tum dunyadaki Dünya ekonomisini yönettigi sonucuna vardi. Bu sirketlerin cogu Finanskurumlariydi.


    WEF 1000 Sirket tarafindan finanse edilmekte, bunlarin arasinda cogunlugu sözü gecen 147 sirketlerin tamami bulunmakta. WEF i dünyanin en güclü sirketlerinin ilgi alanlarinin temsilcisi olan bir dusunce kurulusu olarak adlandirabiliriz.


    Güc Mekanizmalari


    Gelismeler Finansbransinin gücünü gösteriyor: 1971 den 2016 yiina dek dünyadaki gercek sermayenin finansal sermayeye orani, finansal sermaye lehine, yaklasik olarak 71 trilyondan 276 trilyon Dolara kaydi.


    WE fin ve arkasindaki sirketlerin bundaki rolünü anlamak icin, gücün calisma anlayisinin ve güclerini nasil yaydiklarini anlamak gerekir.


    Tarhin baslangicindan beri bircok dusunur Güc konusunda kafa yormustur. Thukydides, Machiavelli, Thomas Hobbes, John Locke, Montesquieu, Nietzsche, Max Weber ve Heinrich Popitz bunlarin en önde gelenleridir.


    Farkli nüanslara ragmen Güc teorisinin üc temeli vardir. Bunlarin ilki insanlarda güce ve iktidara yönelik temel bir dürtü vardir. Ikincisi iktidarda olanlar güclerini genisletmek ve yaymak icin cabalarlar ve ücüncüsü, iktidari genisletme ve yayma sebepleri genellikle moral ve ahlak motifleriyla örtülüdür.




    Tüm bu temel nedenler ve özellikle 3. sü , Covid-19 Büyük reset adli kitaba gözattigimizdada görülebilir. Klaus Schwabin kitabi ve bölümleri üzerinde daha sonra duracagiz. Öncelikle Cin Komunist Partinin WEF ile nasil icice olduguna bir bakalim.


    DünyA Ekonomik Forumu ve Cin iliskileri 1980 yilina kadar geriye gider. 2006 yilinda Pekingde WEF icin 3. Aktivite Merkezi olarak Genf NweYork sehirleri yanisira acilmistir. WEf ve Cin Komunist Partisi iliskisi uzerine neler biliniyor?


    Klaus Schwab oglu Olivier Schwabi Kasim 2011 de birkac yilligina Forumun bastemsilcisi ve Baskani Müdürü olarak Pekinge gönderdi. Olivier Schwab forumun Hong Kong ve Tayvanda dahil olmak uzere Büyük Cin bölgesindeki silerini denetledi. Onun görevi Pekindeki Komunist Rejimi, is ve bilimadamlari ile olan iliskisini dahada saglamlastirmak ve genisletmekti.


    2016 yilinda WEF in anamerkezi Genfe geri döndü. Olivier Schwab bir cinli kadinla evli ve iki cocuk sahibidir.


    Cin Komunist Partisinin WEF i kendi amaclari dogrultusunda aracsallastirip, forum araciligiyla dünyaya hakim olmayami calistigi yada WEF in Cini etkilemeye ve degistirmeye calisip calismadigi cevabi henuz verilmeyen acik bir soru isaretidir.


    Cinden dönen Olivier Schwab, Nisan 2020 de üst düzey Üniversitelerin baskanlariyla Covid-19 hakkinda küresel bir video konferans düzenledi.


    Üniversite Liderligi icin dünya capinda bir forum


    WEF in daveti üzerine Klaus Schwabin yaninda Pekin Üniversitesi Rektörü Hao Ping ile yardimcilari Zhan Qimin ve Wang Bo da konusma yaptilar. Diger katilimcilar arasinda ABD: Pensilvanya Universitesinin baskanlari; Cape Town Universitesi, Güney Afrika; Singapur Ulusal Universitesi ve Hong Kong Bilim ve Teknoloji Universitesi baskanlari yer aldilar. Etkinlik, 2006 yilinda Klaus Schwab tarafindan baslatilan kentsel gelisimin gelecegi konulu Küresel Universite Liderleri Forumu cercevesinde gerceklesti. Suanda dünyaca ünlü 29 Universiteyi birlestiriyor.


    Almanyadaki Egitim ve Kültür Bakanlari Konferansinin ilkokullardan mesleki egitime kadar tüm egitim icin yön belirleme sekline benzer sekilde, dünyanin en önemli universitelerinin baskanlarinin bir araya gelmesi, küresek egitim üzerinde buna karsilik gelen bir etkiye sahiptir. Bu Organ, dünyadaki insanlarin gelecekteki egitimi ve gelisimi uzerinde buyuk bir etkiye sahiptir.


    Üniversite Baskani Hao Ping, salgina karsi uluslararasi isbirliginin salginla mucadelede önemli bir arac ve dogru yol oldugunu vurguladi. SARS-Cov-2, insan topluluklarini etkileyen bir krizdir ve hicbir ülke bununla tek basina bas edemez. Kriz karsisinda universiteler, salgin önleme ve kontrol alanindaki bilimsel arastirmalari güclendirmek icin gereken görev ve sorumluluklarini üstlenmelidir dedi.


    Pekin Universitesi, Küresel Universite Liderleri Forumunun kurucu üyesidir ve 2020 yilinda forumun resmi organizatörü olarak, University College London ile birlikte Birlesmis Milletlerin Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerine Bakis acisiyla yapay zeka gelistirme Plani baslikli foruma ev sahipligi yapti.


    Cinde WEF



    Ancak WEF in Avrupada bilinmeyen Cindeki calismalari hakkinda baska önemli gerceklerde var.


    2007 den beri Cinde her yil küresel ekonomi konferansi Cin- Avrupa isadamlari Liderleri Semineri adi altinda Yaz-Davosu düzenlenmektedir.


    Cinin en önemli Portalina göre, Dalian veya Tianjinde dönüsümlü olarak düzenlenen Summer-Davos Teknoloji ve Yenilige cok güclü bir sekilde odaklanmaktadir.


    2014 yilinda dunya capinda 90 dan fazla ülkeden 1600 ün üzerinde delege katilmaci olarak Yaz Davosuna geldiler.


    WEF in Cin Genel Müdürü Shi Liwei bir röportajda, WEG in Tianjinin Pilot Bölge olarak kullandigi Kentsel Gelisimin Gelecegi girisimini baslattigini söyledi. Bir yil sonra, 12 Agustos 2015 te muhtemelen birkacbin kisiyi öldüren Tianjindeki devasa bir patlama Cinin gelecekteki bir Wall Street planini yok etti.



    Serbest Dünya ticaretinin kurtaricisi



    WEF in Cindeki CKP Partisiyle iyi iliskileri var. Bu bu yilda görüldü, ancak 2017 de CKP Lideri Xi Jinpingin Davostaki toplantinin acilisini yaptiginda cok belirgindi. Gazeteci Aya Velazquz bu konu hakkinda sunlari söyledi: Klaus Schwab Xi Jinpingi kelimenin tam anlamiyla serbest dunya ticaretinin bir kurtaricisi olarak takdim etti.


    Schwab sunlari söyledi: Buyuk belirsizlik ve oynakligin damgasini vurdugu dunyada, uluslararasi toplum Cine bakiyor. Xi Jinping forumu dönemin ABD Baskani Trumpa etfen " bir zamanlar küresellesen ABD nin korumaciliga cekildigini, oysa Cinin kapilarinin sonuna kadar acik oldugunu aciklamak icin kullandi.


    Dönemin Cin Basbakani Wen Jiabao, WEF toplantisina 2009 gibi erken bir tarihte katilmisti. 2010 yilinda Li Keqiang basbakan yardimcisi ve 2015 yilinda basbakan olarak katildi. Alibabanin kurucusu Jack ma veya teknoloji devi Huawein kurucusu Ren Zhengfei gibi yuzlerce Cinli girisimci ve agir top düzenli olarak toplantiya katiliyorlar.


    Olivier Schwab, ekonomik odagin Asyaya kayacagina ve WEF in faaliyetlerinin Cinde dahada genisletilecegine inaniyor. Bati Cinden, Cinin batidan ögrendigi kadar cok sey ögrenebilir dedi.


    Dünya Liderligi beklentisindeki Onur Konugu


    Xi Jinping, bu yil Davos Forumunun 51. oturumunun onur konugu oldu. CKP Lideri forum acilisini dünya liderligine acik bir beklentiye taniklik eden fevkalade bir konusma yaparak yapti. Cinin salgina ragmen buyuyen tek ekonomi oldugunu vurguladi ve dunyanin artik eskisi gibi olamayacagi kehanetinde bulundu. Schwab, Xi Jinpingin Korona Virus yönetimini övdü. Yeni ve kuresel bir cag baslatmaliyiz ve size guveniyoruz. Sayin Baskan, bu ilkeleri beyan ettiginiz ve ayni ortak gelecegi paylasan küresel bir toplulugun parcasi oldugumuzu hatirlattiginiz icin tesekkür ederiz dedi.


    Donald Trump Baskanligi birakmak zorunda kaldiktan sonra ve Demokrat Joe Biden iktidara gecince, Cinin önünde hicbir engel kalmadi, en azindan CKP Lideri bunu böyle görmekte.


    Xi, Cinde modern bir sosyalist ülke olma yolundayiz. Artik herkes icin daha acik, kapsayici, dengeli ve faydali olan küresel ekonomik küresellesmeyi tesvik etmede daha aktif bir rol oynayacagiz dedi. Konusmasina söyle devam etti; Hicbir ülkenin digerinden üstün olmamasi gerekir. Hiyerarside olmamalidir. Bir ülkenin kendi standartlarini digerine dayatmasida olmamali. Aksi takdirde orman kanunlarina geri dönecegiz. Bazi sosyal ve kulturel sistemleri digerlerinin üzerine koymayi birakmaliyiz.




    Cinde komunizmin sonuclari


    Bunlar elbette kulaga hos gelen sözler ve herzamanki gibi Cin Komunist Partisinin mevcut durumda felaket icinde olan insan haklari sicilini gizlemeyi amaclamaktadir. Komunist Partinin 1949 yilinda iktidara geldigi zamandan bu yana, Partinin uygulamalari yuzunden yaklasik 80 Milyon Cinli agir sekilde hayatini kaybetti, öldürüldü yada acliga terkedilerek öldü.


    Ancak bugune dek Cinin siyasi ve ideolojik sisteminin özü degismedi ve Tiananmen meydanindaki nufus katliamlari gibi gecmiste yaptiklari katliamlar üzerinde herhangi bir calisma veya özür yapilmadi.


    Güncel olarak uygur Turklerine karsi egitim kamplarina kapatilmalari ve soykirim yapilmasi, Falun Gong uygulayicilarina karsi acimasiz tutumlari veya Hong Kongun ilhakini anlasmaya aykiri sekilde eyleme gecirmelerindende ne kadar acimasiz olduklarini görüyoruz. Tum bunlara buyuk insan haklari ihlalleride eslik ediyor.


    Tüm bunlara ek olarak CKP nin halkina karsi isledigi sayisiz belgelenmis örtülü suclar hergun islenmektedir.



    Hicbir seye Sahip olmadan Mutlu olunabilirmi?


    WEF in 2030 Ajandasinda kurmak istedigi küresel sosyalizmle, gerekirse Cin Komunist Partisinin iktidarinin önayak olmasiyla bu, insanlik tarihi icin karanlik bir caga giris olacaktir.


    2030 Ajandasi slogani bir kehanet gibi okumakta. " 2030 yilinda hicbir seye sahip olmayacak ve mutlu olacaksin".


    Dünya Ekonomik Forumundaki detaylarin sonraki bölümlerinde, Büyük Sifirlama tasarimcilarinin akilli sehir (Smart City), Dijital Kimlik veya paydas Kapitalizm gibi yapay kelimelerin arkasina sakladiklari gelecegin ve insanin bireysel mutlulugu icin bu kelimelerin arkasinda sakladiklari gelecegin hayatimiza nasil etki edecegine nelerin öngörüldügüne ilerki zamanlarda daha yakindan ele alacagiz. Birdahaki sefere dek simdilik hocakalin.



    IKINCI BÖLÜM


    DÜNYA EKONOMI FORUMU: DIJITAL INSAN, SOSYAL KREDI SISTEMI VE GÜZEL YENI DÜNYA


    Büyük Reset Bölüm2: Planlanan yeniden Baslatma (Büyük Reset) insanliga nasil etki edecek? Ajanda daha cok " 4. Endüstri Devrimi" üzerine yani daha cok Dijitallesme var. Tüm bu gelismeler cercevesinde insanlik Küresel bir kimlige sahip olacak ve o kimligin icine entegre edilmis bir Cipe.


    Son bölümde WEF ve ordan cikan Ajandadaki Büyük Reset, WEF in nasil baslatildigi ve onun Cin ile olan baglantilari uzerinde durduk.


    Isvicrede Alman Isadami Klaus Schwab tarafindan kurulan Forum, Cin Komunist Rejimi ile cok iyi bir isbirligi icinde, yani 1,4 Milyar nüfusu olan ve halkini gözetleme aparatlariyla tehdit altinda tutan bir ülke ile.


    WEF in kurucusu Klaus Schwab bizlere Buyuk Resetin insanliga ne gibi buyuk avantajlar sagladigina ikna etmek istiyorsa, Sosyalist Sistemin Cinde bu ütopyadaki etksiini baz almamiz gerekir.


    Kisa Adi WEF olan Dünya Ekonomik Forumuna bugun 1007 Sirket üyedir. Bu sirketlerin geneli küresel capta buyuk sirketler olup, Yillik 5 Milyarin $ üzerinde bir hasilata sahipler.


    Almanlarin WEF teki Gücü


    WEF e üye olan sirketler ve Holdingler branslarinda ülkelerinin en iyisi olup, ülkelerinin geleceginin sekillenmesinde büyük bir etkiye sahipler. Almanyadaki tüm etkili buyuk sirketler bunun icindeler.


    Örnek olarak, Deutsche Bank ve Dresdner Bank, Araba Endüstrisinden Daimler-Chrysler, Elektro ve Atom sirketlerinden Siemens, Araba üreticisi VW ve Audi ve tüm diger benzer Almanya oturumlu buyuk sirketler. Ilgi cekici diger bir nokta ise Almanyanin Axel Springer Verlag, der Bertelsmann AG yada Hubert Burda Medya Grubu gibi buyuk Medya sirketlerinin temsilcilerinin katilimidir.


    1. Endüstri Devrimi cercevesinde Büyük resette üstüne durulacagi tüm insanligin Dijital bir Kimlikle sözümona ID2020 ile donatilacagidir.



    Endüstri Devrimi 4.0




    Dördüncü Endüstri Devrimi veya Endüstri 4.0, endüstriyle üretim icin dijitallesmenin gelecek projesidir. Teknik altyapisi endüstri ürünlerinin modern bilgi ve iletisim araclariyla örnegin Kalorifertermostatinin yada Ev icin Güvenlik sistemlerinin Akilli telefonlar tarafindan yönetilebilmesi gibi akilli ve dijital ag sistemlerine dayalidir. Burdaki sihirli sözcük Esyalarin Internetidir yani lOT veya Internet of Things.




    Artan dijitallesme politikaci ve Medya tarafindan ayni oranda lanse edilmektedir. Buna ragmen artan dijitallesmenin ekonomide isyerlerini yokettigini yerine o görevleri gelecekte yapay zeka ve robotlarin yerini alacagini bircok isalanin isyerini tehdit ettigini ayni zamanda bilimadamlarida dile getirmektedir. Oxford Üniversitesinin bu konuda yaptigi bir arastirmaya göre gelecek gelismis ülkelerde 25 yil icinde %47 oraninda insan isini kaybedecektir.


    Dijitallesmenin isyeri üzerine etkisini gelecek yazida yakindan ele alacagiz.


    Büyük Reset



    Corona Salgini Büyük Reset ideolojisine dünya capinda toplumsal köklü bir degisim icin mükemmel bir firsat sunuyor. Klaus Schwab Büyük Reset adli kitabinda Büyük Reset olmadan normallesmenin olamayacagini acikca belirtmisti.


    Schwab söyle yazmisti: bircogumuz tekrar ne zaman normallesecegiz diye kendi kendine soruyor. Kisa cevabi: Hicbirzaman. Corona virus salgini kuresel kalkinmamizda temel bir dönüm noktasi olusturdugu icin, krizden önce hüküm süren bozuk normallik duygusuna hicbir zaman geri dönülmeyecek.


    Bazi analistler buna incil boyutlarinda ayrima yol acan bir yol ayrimida diyorlar ama özünde, 2020 nin baslarinda bildigimiz gibi bir dunyanin artik var olamayacagi gercegine dayaniyor. Pandemi baglaminda o dünya artik dagildi.


    Schwab söyle devam ediyor: Bogayi boynuzlarindan kavramak bizim isimiz. Pandemi bize esine az rastlanir sekilde , dünyamiz üzerinde degistirmemiz gerekenleri düsünmemiz icin onu yeniden sekillendirmek ve Yeniden Baslatmamiz icin dar ve kisitli bir sans veriyor.


    YAZIMIZ BURDAN DEVAM EDIYOR...


    Sadece WEF Patronu degil, yüksek profilli bircok siyasi aktörde Büyük Reseti kurtarici olarak görüp destekliyor. Buna örnek olarak; IMF Baskani Christine Lagardi verebiliriz. Lagarde daha yesil daha akilli ve daha adil bir dünya cagrisinda bulunuyor. Bu sözler kulaga cok hos geliyor. Ekonomi Muhabiri Norbert Häring gibi elestirmenler, akilli dünya gibi terimleri akilli sehirler ile karsilastiriyor. Akilli Sehriler nedir ve siradan insanlara ne gibi avantajlar saglar, asagida aciklanmaktadir.


    Dijital Kimlik



    Dünyanin en büyük sirketlerinin WEF in bir parcasi olan Dijital Kimlik sözcügü denilince akillarinda bu sözcük altinda neler olduguna simdi yakindan bir bakalim.


    Dünyanin en degerli ücüncü sirketi olan Microsoft, Bill ve Melinda Gates Vakfina ek olarak, yönetim danismanligi sirketi olan Accenture, WEF baglamindada oldukca aktif.


    Accenture, Birlemis Milletler ile birlikte Dijital Kimligin bir insan hakki olmasini talep ediyor.


    Firma bunu basarmak icin, WEF cercevesinde cesitli projeler üzerinde calisiyor. Known Traveller Digital Projekt bunlardan biridir. Kisa adi KTDI olan bu proje 2018 yilindaki WEF zirvesinde baslatildi ve bir yolcunun tüm yolculugu takip edilip kayit altina aliniyor.


    Bu teknoloji halihazirda kullaniliyor.:2020 nin basindan beri Hollanda ve Kanada arasinda ucak yolculugu yapanlara, gönüllü olarak dijital bir kimlik olusturmalari ve gerekli seyahat belgelerini dijital olarak yapmalari halinde check in sirasinda öncelik verilip islemleri daha cabuk yapiliyor.


    Islem sadece biyometrik tanima ve otomatik dijital belge dogrulamasindan olusuyor.


    ID2020



    ID2020 adli Digital Identity Alliance dahada kapsamli bir yaklasima sahip. Buna göre yeryüzünde yasayan her insan hayat boyu küresel capta gecerli ve biyometrik verilerine bagli kisisellestirilmis bir dijital kimlik kartina sahip olmalidir.


    Devlet kurumlarinin sistemlerine ek olarak, ID2020 Milletlerarasi bir dijital kimlik planlamaktadir. Buna göre egitim, asi sertifikalari, mali durum (banka hesaplari), Facebook gibi sosyal medya hesaplarindaki yada akilli telefonlar trafindan üretilen veriler gibi bireyler hakkindaki tüm veriler buradaya akmalidir.


    Ülkeye ve Hükümete bagli olmayan Allianz ID2020, 2017 yilinda New Yorktaki BM nin merkezinde 5 sirket tarafindan kuruldu. Bu kurucu üyeler sunlardir: Asi ittifaki GAVI, Rockefeller Vakfi, Microsoft, Accenture ve IDE-ORG. ID2020 ittifakida bu 5 sirket tarafindan finanse ediliyor.


    Tüm bu kurumlar birbiriyle baglantilidir ve hepsinin saglik endüstrisi ile baglantisi vardir. GAVI Asilama Vakfi, Bill ve Melinda Gates Vakfi tarafindan kurulmus olup ayni zamanda finanse edilmistir. Ayni zamanda GAVI asilar icin yüksek fiyat talep ettigi icin elestirilmistir.


    GAVI (Küresel Asilama ve Bagisikligi Güclendirme Vakfi) üyeleri arasinda, UNICEF, Bill ve Melinda Gates Vakfi ve Dünya Bankasi bulunmaktadir. Bill ve Melinda Gates Vakfindan sonra GAVI ayni zamanda Dünya Saglik Örgütününde (DSÖ) en büyük bagiscisidir.


    Rockefeller Vakfida Saglik ve Arastirma sektörlerinde aktiftir. Vakfin kendi finansmaniyla Sarihumma asisi gelistirildi. Vakif tarafindan yürütülen insancil olmayan bir projede, 800 hamile kadina rizalari alinmadan radyoaktif demir verildi ve bunun sonucunda üc cocugun öldügü söyleniyor.


    Bilisim Danismanligi Sirketi Accenture, 2014 ten beri Obama Care olarakta bilinen HealthCare.gov un Bilisim Teknoloji saglayicisidir. ABD Saglik bakanliginin bu websitesi hasta koruma ve bakim yasasi kapsaminda saglik sigortasi sunmaktadir.


    ID2020 nin besinci kurucu üyesi IDEO-ORG dur. IDEO-ORG bir dizayn firmasi olan Ideo tarafindan hayata gecirilmistir. Bir Tasarim sirketi olan Ideo Böbrek Nakli icin bir insulin kalemi ve tasima sistemleri tasarlamaktadir.


    ID2020 Baslatildi


    ID2020 isleme kondu. Eylül 2019 yilinda ID2020 Organizatörleri ve Banglades Hükümeti GAVI nin bir asilama projesi kapsaminda Dijital Kimligin Asi sertifikasiyla baglantisini duyurdu. Subat 2020 ye kadar 100 milyon cocuk icin bu tür dijital kimlikler olusturulmus ve ilgili asi verileri kisisellestirilmis bir sekilde kaydedilmistir.


    Almanyadada yakin zamanda ID2020 nin uygulanmasina yönelik önemli bir adim atildi. Gizlilik savunuclarinin ve muhalefetin yogun elestirilerine ragmen Federal Meclis 28 Ocakta Vergi kimlik numarasini onayladi. Vergi kimlik numarasi, yetkililerin baska bir yetkili makamda mevcut ksiisel verilere ersimesini saglayan kapsamli bir vatandas numarasi haline gelecektir.


    Federal Konseyde yeni düzenelemeyi onaylayacak olursa, gelecekte vatandaslarin, örnegin nüfus sicilinde, ehliyet bilgilerinde, silah tasima ruhsatinda, emekli maasi, saglik ve sigorta sirketleri gibi yerlerde Vergi numaralarida 50 yerde saklanacaktir.


    Büyük koalisyona göre böylelikle idari sürecler kolaylastirilmis olacak. Inisyatörlerin ayni verileri farkli makamlarda birden cok kez almaktan veya ayni belgeleri birden fazla kez sunmaktan kacinmayi saglamak istedikleri söyleniyor.



    Anayasal Endiseler


    Muhalefet anayasaya aykiri buldugu icin oy birligi ile yasaya karsi oy kullandi. FDP Parlamento grubunun dijital sözcüsü Manuel Höferlin, vergi kimliginin tek tip kisisel tanimlayici olarak kullanilmasinin anayasal olarak oldukca sorgulanabilir oldugunu söyledi.


    Yesiller Milletvekili Konstantin von Notz, Anayasa Mahkemesinde yasaya karsi acilacak davalarin birkac yil icinde aleyhte sonuclanmasi durumunda, astronomik ölcekte bir maliyet ve zaman sorunu yasayacagimiz konusunda uyardi. Federal Anayasa MAhkemesi, eyaletin bir kisiy eait verilerin toplandigi bir veri tabani olusturmasinin temel gizlilik hakkina aykiri olduguna karar verdi. Özgürlük Haklari topluluguna göre bu tür bir veri tabani ayni zamanda bilgisayar korsanlari ve siber saldirilar icin cekici bir hedef olup bilginin kendi kaderini tayin hakki gibi veri koruma ilkelerinin büyük ölcüde ihlalidir. Federal Anayasa MAhkemesi bu temel hakki 1983 nüfus sayimi kararinda tesis etmis ve bunu yaparken mahkeme, vatandaslarinin verilerini toplama ve degerlendirme konusunda eyalete sinirlar koymustur.


    Ancak Hükümet bu karari Cookie-Banner Prensibi ile ekart etmek istiyor. Hukumetin insanlarin verilerini serverlarinda kaydedebilmesini bir fare tiklamasiyla kabul etmelerini istiyor. ID2020 Projesi, bireysel olarak Almanya icin merkezi öneme sahip degil. Ülke icinde genel olarak insanlar tanimlanabiliyor.


    Ancak bu Proje ulusal sinirlarin ötesinde küresel nüfus izleme icin cok önemlidir. Milyarlarca insanin büyük teknoloji ve istihbarat kurumlari tarafindan gözetlenmesi icin benzersiz tanimlayicilara sahip olmak gerekir. Bu, dünyadaki cesitli veri tabanlarinda bulunan vatandaslarin bilgilerini merkezilestirmenin tek yoludur. Plan, 2030 yilina kadar tpm insanliga dijital bir kimlik kazandirmak.




    Silinemeyen Veri Bankalari


    ID2020 Projesini küresel olarak uygulayabilmek icin Blockchain teknolojisi kullanilmalidir. Blok zincirler, tüm insanlarin verilerinin sifrelenmis bir bicimde saklanabildigi acik veritabanlaridir. Bu blok zincirlerinde depolanan veriler daha sonra degistirilemez veya silinemez.


    NewYork Citydeki ID2020 Organizasyonunun Baskani Dakota Gruenere göre Dijital Kimlik su sekilde calismalidir: Eger bir banka, bir gümrük memuru veya erv sahibi bir kisi hakkinda detayli bir bilgi istiyorsa, bir akilli telefon uygulamasiyla o kisi hakkinda hangi bilgilerin ifsa edilecegini kendi secerek yayinlayabilir.


    Bu kisi kendini biyometrik verileriyle tanimlamalidir, bunlar yuz . iris ve parmak izi. Bunlarin tumune Self-sovereign identity denir, yani özerk kimlik.


    Bu baglamda Korona asisi milyarlarca insanin uluslararasi bir dijital kimlige kavusmasina yardimci olabilir. Gruener asi ispatinin guvenilir omasi gerektigini söylüyor ve bu ancak biyometrik temelde dijital bir asi kanitiyla basarilabilir diyor. Sinir yetkililerinin kamerasi veya bir futbol stadyumunun girisindeki kamera, bir kisinin asi olup olmadigini yuzlerinden anlayabilir. Daha öncede belirtildigi gibi, blok zincirindeki veriler silinemez. Bunun nedeni, tüm girislerin bir blok zincirine dayali olmasidir.



    AB Genel Veri Yönetmeligi


    Ne varki bu bir sorundur, cünkü AB Genel Veri koruma yönetmeligine göre, yalnizca belirli amaclar icin gerekli olan kisiel veriler islenebilir. Genel Veri koruma yönetmeligine göre, kisisel verilerin toplanma amaci artik gecerli olmadiginda veya veri sahipleri rizalarini iptal ettiklerinde hemen silinmelidir.


    Bununla beraber, AB Komisyonu ID2020 Projesini, yani blok zincirlerinde genel idari amaclar icin tum insanlardan elde edilen tum verilerin depolanmasini desteklemektedir. Bu eylemlede AB Komisyonunun kendisinin yayinladigi AB Genel Veri Yönetmeligi ile keskin bir celiski icinde oldugu anlamina gelir.


    Dakota Gruenerin insanlarin hangi verileri yayinlamak istediklerine kendileri karar verebilecekleri aciklamasi, bircok veri koruma uzmani tarafindanda oldukca süpheli bulunuyor.


    Londradaki Privacy Internationalda bir veri koruma aktivisti olan Tom Fisher, " nerdeyse her kimlik kontrolünde bir güc dengesizligi var. Eeger isverenim veya bir sinir görevlisi benden bir belge isterse hayir demem neredeyse imkansizdir" diyor.


    Karlsruhedeki bir Bilism Teknolojileri Guvenlik sirektinin sahibi olan Dirk Fox bile ID2020 nin kendi kaderini tayin veya veri koruma gibi bir seye sahip olacagina inanmiyor. Cogu hukumet veriyi isteyecek ve mahremiyeti bir bas belasi olarak görecektir. Bunun sonunda insanlar oldu bittiye getirilecekler, diyor.


    Schwab Dijital Insanlar Istiyor


    Klaus Schwab bir adim daha ileri giderek, Büyük Sifirlamanin bir parcasi olarak Dördüncü Sanayi Devriminin fiziksel, dijital ve biyolojik kimligimizin birlesmesine yol acacagini söylüyor.


    Shaping the Future of the 4. Industrial adli kitabinda: 4. Sanayi devriminin gelecegini sekillendirmek (türkcesi). Yerlestirilebilir mikrociplerin insanlarin zihinlerini okumak icin kullanilabilecegini yaziyor. Sucla mucadele becerileri gelisecekse, kolluk kuvvetlerinin ve mahkemelerin suc eylemi olasiligini belirlemek, sucluluk duygularini degerlendirmek ve hatta muhtemelen anilari dogrudan insanlarin zihinlerinden okumak icin teknikler kullanma egilimi artacaktir.


    Schwab söyle devam ediyor: Ülke sinirlarini gecmek icin bile birgun bir kisinin guvenlik riskini degerlendirmek icin ayrintili bir beyin taramasi gerektirebilir.


    Aslinda bazilarimiz akilli telefonlarimizin kendimizin bir uzantisi haline geldigini zaten hissediyor.


    Gunumuzun harici tasinabilir cihazlarindan sanal gerceklik kulakliklarina kadar birgun vucudumuza ve beynimize yerlestirilebilir olacaktir.


    Schwab ayrica vucudumuzun cilt bariyerini asan mikrociplerin aktif implantasyonunu savunuyor.


    Ek olarak Dünya Ekonomik Forumu web sitesinde Isvecte yüzlerce vatandasin vucutlarina mikrocip yerlestirildigi bir dizi teste atifta bulunuyor.



    Akilli Dünyada tam Gözetleme


    Son olarak IMF Baskani Christine Lagarde tarafindan kullanilan "Daha akilli dünya" terimine birkez daha bakalim. Ekonomi Muhabiri Häring, akilli dunya ifadesinin akilli sehirden geldigini söylüyor. Görünürde verimlilik ve kaynak tasarrufu hzmeti icin kullanilmasi gerektigi söylenen bu terim aslinda yeryuzundeki insanlarin her hareketinin izlenmesinin suslu sözlerle maskelenmesinden baska birsey degildir.



    Zaten bildigimiz gibi WEF ve dolayisiyla Buyuk sifirlama ile yakindan baglantili olan komunist Cine baktigimizda böyle bir akilli sehrin veya daha akilli dunyanin nasil görünebilecegini gösteriyor.


    Komünist diktatörlükte vatandaslarin sosyal davranislari, sosyal kredi sistemi kullanilarak degerlendirilir. Puanlar vererek nufusun tam kontrolunu saglama girisimini temsil eder.



    Nihai hedef Komünizmmi?


    Komunist Partsinin bakic acisindan, istenen davranis ödüllendirilip istenmeyen davranislar cezalandirilmaktadir. Gercekte Bü<ük sifirlama ile propaganda edilen sey, sosyal komunizm teorisine oldukca yakindir. Bu ütopya ortak mülkiyet ve kolektif problem cözme temelinde, toplumun tüm üyeleri icin sosyal esitlik ve özgürlük fikirlerine dayanmaktadir.


    Ancak son 100 yilda dünya capinda bu arzu edilen ütopyayi gerceklestirmek icin nihayetinde komünizmin ürettigi sey sefalet, aclik yikim ve milyonlarca masum insanin katledilmesiydi.


    2018 yilinda akilli sehir konsepti Alman Big Brother ödülünü aldi. Veri koruma aktivisti Rena Tangens, övgülerinde su degerlendirmede bulundu. Akilli bir sehir, George Orwellin 1984 teki totaliter gözetim durumunun ve Aldous Huxleyin Cesur Yeni dunyasindaki standartlastirilmis, görünüste özgür tüketicilerin mukemmel bir bilesimidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Mart 2021; 19:25:33 >







  • Normal şartlarda kimse "Hicbir seye Sahip olmadan Mutlu olmaz"


    Ama bugün olduğu nasıl insanları " sözde çok tehlikeli bir virüs için" 1 yıl boyunca evlerine tıkmaya, çocuklarını okula göndermemeye, küçük işletmelerin batmasına ikna edebiliyorsanız, bence 5-10 sene içinde bir yolunu bulup mal varlıklarının olmamasına da ikna edebilirsiniz.


    İkna gücüne bakar yani. Ellerinde bu medya, dünyada da bu seviyede "medyada her gösterilene inanan varken" bu gerçekten çok zor değil bence :)

  • nucro kullanıcısına yanıt

    ÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ BUNLAR KOMPLO TEORİSİ


    SİZ KATİLSİNİZ, ZATEN ÖLMEKTE OLAN DEDELERİ,NENELERİ ÖLDÜRECEKSİNİZ!!!11!

  • nucro kullanıcısına yanıt
    Asiri cesaretin temel iki sebebi vardir bunlardan biri deli cesareti digeride cahilliktir. Virusu fazla kucumsuyorsunuz, oysa oyle olmadigini anlasaniz alinan tedbirleri hakli bulacaksiniz belkide. Insanlari birseye ikna etmemin yolu egitimden gecer. Nesillerin beyinlerinin yikandigi yerdir yon ve sekil verilebilecegi yerdir ayni zamanda. Cin Uygurlara uyguladigi zulmu egitim kamplari adi altinda yapmaktadir. Bu beyin yilama yerlerinin adinin egitim kampi olmasi ayni zamanda bir itiraftir aslinda. Egitim kurumlarinin beyin yikama merkezleri oldugunun itirafi.

    Insanlarin davranislari ve dusuncelerini degistirmek icin gereken birkac sey vardir sadece. Bunlardan ilki biraz zaman, egitim ve nesiller arasi baglari koparmaktir. Boylelikle yeni dusunce sekline ve istenen yasam sekline adapte olmus ondan farkli birsey bilmeyen yeni nesil herseyi daha kolay kabullenir ve eskileri bilenler ile bagida kopunca eskiye dair hicbirsey bilemez. Insanlar hep boyle davranip dusunduler sanirlar. Bugun internet var, tarih kitaplari var vs. Olaylar gelismeler yazar ama orda insanlarin davranis ve dusunce sekilleri o donemin gereksinimleri gibi onemli ayrintilar hicbirzaman yazmaz. Sadece kaba bakis acisiyla olan biten anlatilir. Bugunun cikarlarina uygun sekilde bir yon verme vardir. 2000 lerin basindan bu yana insanlarin bircok davranis sekli degisti. Ornegin otobuslerde sigara icmeyen yok iken artik sofor bile icemiyor. Oysa o donem sigara yasagi gelecek deseler kimse inanmazdi veya ciksada umursamam derdi ama artik kimse oyle diyemiyor. Yani diyecegik oki birileri dunyada birseyleri kontrol etmek istiyor ise bunun icin viruse ihtiyaci olmadigidir. Plan yapabilirler ama cogu zaman isler yolunda gitmez. Ne varki sizin bu denli guclu gordugunuz sozumona virus bahanesiyle yaygara yapanlar diye adlandirdiginiz elitler ulkeler vs. Size gore bu denli gucluyse planlari icin viruse ihtiyac duymazlar. Tek ihtiyac duyduklari biraz zaman ve toplumlara yon veren dusunceler, egitim kurumlarinda nesillerin beynini yikamaktir. Ama herzaman planlar biryerden patlak verir.

    Bakin WEF ile Cin iliskisinde bile iki tarafin kendine gore bir ajandasi var. WEF amaclari dogrultusunda Cini kullanmak istiyor iken Çinde WEF i kendi amaclari icin kullanmaya calisiyor. Bu iki dost birgun biryerde catisirsa tum hayaller suya duser. Yani dunyayi kontrol etmek isteyenlerin oyunlari cokkez pamuk ipligine baglidir.




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "virüsü fazla küçümsüyorsunuz" derken?

    elektron mikroskopla bile görülmeyen bir molekülün önüne seccade atıp takke duruşuna mı geçelim yani ?
  • Elektronmikroskopu goruntuler goruntulemesinede virus isigin etkisiyle yanar yok olur . Siz bu isi inanc sistemine bagladiniz, isteyen istedigine inansin demekten baska birsey kalmiyor geriye. Yalniz alinan tedbirler uygulanirken sizin bu yanlis inanciniz baz alinmayacaktir
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Virusu fazla kucumsuyorsunuz




    TV'de yaratılan algıyı kabul etmemek veya etmemek işte bütün mesela bu.


    Benim derdim küçümsemek değil, benim derdim olduğundan büyük gösterilerek olayın senin başlığı açtığın noktaya getirilmesi : yani büyük resete.


    Evet bir salgın var ancak önceki grip salgınlarından ne kadar büyük olduğunu anlamak için şu basit gerçekleri tekrar hatırlatmak gerekiyor sanırım:


    Grip-soğuk algınlığı semptomları gösterilenler, PCR denilen daha önce hatalı salgınlara yol açtığı bilinen, ve yüksek döngüde kullanıldığı için yüksek oranda yanlış pozitif verdiği ayyuka çıkan test ile, gripten binlerce kez fazla, insanlar test ediliyor.


    Sonuç ne : DSÖ'nün, dünyada mevsimsel gribin 650 bin kişi öldüğü dünyada gripten 2 kat fazla ölüme yol açtığı gösterilebiliyor. Ve ne gariptir ki dünyada yıllardır olan grip bir anda yok oluyor. Tatile çıkıyor.



    Kusura bakma ama grip semptomları gösterenleri dünyada böyle delicesine test edersen bu kişiler arasında ölenleri de kovid ölümü olarak gösterebilirsin. Her ne kadar ölenlerin yaş ortalaması zaten o ülkede beklenen ölüm ile aynı olsa da, sözde bir test ile bu ölenlerin kovidden öldüğünü iddia edebilirsin.



    Gerçek salgında, insanlar salgını tartışmaz.


    Gerçek salgında 1918 salgınında olduğu gibi ölenlerin çoğu zaten ölmesi beklenenler olmaz.





  • Yalniz TV de yaratilan hersey algi derken ve kati bilincalti inatciligiyla bazi gercekleride gözden kaciriyor olmayasiniz. Ben yakin cevremde hic daha önce normal gripten ölen görmedim, onu birak hastanemizde Corona yuzunden Kasim ayinda rekor derece ölümler oldu. Diyorsaniz yaslilar ve kronik hastalar zaten ölecekti bunlar yuzunden kapanmayalim o baska. Ama bu kronik hastalikli insanlar bugune dek hastaliklariyla yasiyorlardi ve bu virusler karsilasmasalar daha uzun yillar yasayacaklardida. Hicbirsey yapmayalim buna gerek yok diyorsunuzda, hicbirsey yapilmayinca yasanacak kaostada bakin insanlar ölüme terkediliyor diye yazmayasin. Sen olaya kabaca istatistiksel yaklasiyorsun, yalniz istatistikler herzaman ince detaylari gözden kacirir, almanlarin bu konuda ünlü bir sözü vardir, kendi carpitmadigin istatistige inanma diye. Kagit uzerinde adi gecen sayilar bizlerin abisi ablasi dedesi vs. Su kadar ölmüs birakin bu kadar ölsün demek bu, istermisin bir yakinin icin bu sözü kullanmayi?


    Coronavirus artik aramizda zaten artik zor kaybolur, bugun saglikli olanlar yarin zayif dusmeyecek degiller. Bu viruse karsi yapilabilecek tek sey tedbirli davranmak ve birazda sansli olmak.





  • çin son devirde çok fazla açıldı ve dijitalleşti, teknolojiyi alıp en iyi şekilde kendilerine uyguladılar, nüfus sorunu da olmadığından nüfus fazlalığını en acı şekilde ama en faydalı şekilde lehine kullandılar, dünyada özgürlük sadece bir kelimeden ibaret olduğunu her fırsatta söyledim söylüyorum. sadece bir kelime. işin rengi değiştiğinde dünyanın en özgür ülkeleri aslında bir sömürü dünyasında yaşadığımızı gözler önüne defalarca serdi, seriyorlar. Bu konuda türkiye çok iyimser belkide birçok ülkeden daha özgür, bu durumun böyle olmasında belkide adalet sisteminin iyi işlemediğinden kaynaklıda olabilir ama vatandaşların tutumları ve davranışları çok gelişmiş ülkelere göre çok daha özgür.


    Virüs bizlere dünyanın başka bir şekle bürüneceğini gösteriyor, zaten tarihte de bu tarz salgınlar sonrasında dünyanın hep farklı bir eksende kaydığını göstemiş. Çin senelerdir kendi kapitalist acımasız sistemini teknoloji sayesinde en top noktaya çıkarmış ve bunu çok başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Dünyada teknolojinin en çok üretildiği ülkelerinde bile çin kadar teknoloji yaygın kullanılmadığı açık. Çin de denenip uygulanan sistemler dünyada yaygın şekilde yayılarak kullanılmak istenmesinin sebebi zaten çin in başarılı olması bence. düşünün herşey dijital, yaygın olarak yüz tanıma sistemleri, takip sistemleri ve kişisel kod sistemleri çin tarafından tüm vatandaşları takip etmek için kullanılıyor. kimin ne yaptığı ne suç işlediği,ne harcama yaptığı kontrol edilebiliyor, istedikleri zaman anında insanlara müdahale edebiliyorlar, yaka paça insanları yok edebiliyorlar. ülke hakkında hiçbir şeklide olumsuz propoganda yapılamıyor. böyle bir sistem kurmak dünyayı bir şekle sokmak herkesin işine geliceği ortada. sebebi insanlar kontrol edilmeli, çünkü insanlık raydan çıktı, bunda büyük firmaların yada dahi insanların etkiside çok fazla ama insanlık da yoldan çıkmaya çok istekliydi herzaman. doğal olarak insanları birilerinin amiyane tabirle gütmesi kaçınılmaz. belkide böylesi daha iyidir. Dünyaya islamı en iyi şekilde hakkıyla yaymak tek kurtuluş olabilir ama buda pek mümkün görünmüyor. İnş en iyi şekilde dünya bir raya girer diyeceğim ama hiç mümkün değil, onlarca yıldır hep daha iyiye gidecek diye beklerden hep kötüye gitmedi mi ? daha iyisini beklemek mucizeden yada ütopyadan başka birşey olmaz artık...





  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Virüs bizlere dünyanın başka bir şekle bürüneceğini gösteriyor derken?

    Mikroskopla dahi görülemeyen bir molekül bize yol haritası mı gösteriyor yani?

    "insanlık raydan çıktı" derken? böyle görüşe sahip olduğunuza göre "ben raydan cıktım cunku ben kendimi kontrol edemiyorum" da dediğiniz sonucunu cıkarabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Virüs bizlere dünyanın başka bir şekle bürüneceğini gösteriyor derken?

    Mikroskopla dahi görülemeyen bir molekül bize yol haritası mı gösteriyor yani?

    "insanlık raydan çıktı" derken? böyle görüşe sahip olduğunuza göre "ben raydan cıktım cunku ben kendimi kontrol edemiyorum" da dediğiniz sonucunu cıkarabilir miyiz?

    derkenden başka bir sözcük dağarcığın yok sanırım.


    mikroskopla gayet güzel görünüyor baktığın mikroskopu değiştirmeni tavsiye ederim, virüs bir sebep, yol haritasını başkaları gösteriyor.


    deveye hendek atlatmaya çalışmamın bir anlamı yok. selametle.

  • Yazinin iceriginde belirtilen diger noktalar uzerinde detayli incelemeler yapilan ikinci bölüm yakinda eklenecektir.

  • Daha öncede söz verdigim gibi yazinin ikinci bölümüne bugün devam edecegim....

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Büyük resete sadece WEF penceresinden değil öncesinden de bakmak lazım. Dünyadaki düzeni değiştirmek isteyen teknokratların tarihi 1920'lere - 1930'lara gidiyor.


    Tavsiyem şu adamı dinlemen:


    https://www.corbettreport.com/interview-1046-patrick-wood-exposes-the-technocracy-agenda//

  • Devamini bugun yazdim, henuz hepsi bitmedi. Kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz.

  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı kaçırmışım. Şimdi fark ettim.

    mikroskopla gayet güzel görünüyor dediğin virüsü bize bi göstersene ? computer render, CGI, sanatçının tasavvuru, ressamın tasviri, illustrasyon, temsili skeç, grafikerin karalaması, karakalem çalışması olmasın ama
  • Elektron mikroskopla bakmanı tavsiye ederim.
  • Bedava PC ya da switch gelecekse sorun yok

  • Yaziyi bitirdim Anayasal endisilerden sonra ekleme yapilmistir. Yazi zaman zaman genisletilip yeni eklemelerle devam edecektir.

  • Uzun uzun yazmaya gerek yok.

    Ölümcül virüs bahanesiyle insanlığın içinden geçilecek ve insanlar mutlu olacak..

    Katedrali cami yaptık denilecek ve mutlu olacaksınız.

    Pardon katedralin duvarına arapça semboller boyayınca cami oluyordu değil mi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.