Şimdi Ara

C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
44.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok sevindim.İnşallah başka problemlerin olmaz. İsbaraalp54 arkadaşım sorunların halledildimi?

    Saygılar
  • Problemleri olan arkadaşlar, problemler çözüldümü? Başlığa 1 haftadır kimse yazı yazmıyor. C4 sedan piyasada fazka yok heralde.
  • bugün aracımla yakıt olayını görmek adına biraz açıldım ve
    90 km hızla 100 km de 3.9 litre yi gördüm ......sonuç mükemmel bence.
    sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar ......

    C 4 sedan
  • Benim araç benzinli olmasına rağmen hakikaten çok az yakıyor. Eski arabalarda dikkat ederseniz fransız menşeli arabalar mesela renaultda çok az yakan arabalardan. C4 Sedan'ı aldıktan sonra kasanın büyük ve ağır oluşu ve de 1.6 oluşundan arabanın zorlanarak çok benzin yakacağını düşünmüştüm. Ancak 60 ytl ile 260 km civarında gidiyorum. Daha motor açıldıktan sonra daha da az yakar diyorlar. Şu an 3300 km deyim
  • Selam arkadaşlar bir ay önce c4 sedan hdi aldım. Şu an 1500 km deyim. İnanın forum da bazı yazıları okuyunca acaba hata mı ettim diyordum( cam çıtasının çıkması, kötü işçilik, plastik kalitesizliği, tavandan su alması, şanzuman adiliği, gelen kötü sesler, vs. vs. vs.). Tüm parçaları ve bahsedilen eksiklikleri kendi aracımda inceledim, sonuçlar:
    1. Aracın plastik kalitesi gayet sağlam ve kaliteli.
    2. İşçilik temiz ve hiçbir ayrıntı kaçırılmamış.
    3. Cam çıtalarına asıldım ama hiçbirini sökemedim.
    4. Kötü ve sağır dedikleri şanzımanla rodajda olmama rağmen 191km yaptım daha da zorlamadım( herhalde iyisi 300 km yapıyordur)
    5. Araç süspansiyonu çok hassas ve yol tutuşu mükemmel( öyle ses falan da gelmiyor).
    6. Üzerindeki donanımlar ve teknoloji( hız sınırlayıcı, tamamen dijital ve geniş göstergeler, ayrıntılı bilgi ekranı vs.) diğer markaların en üst modellerine bile hala konamamış.
    7. Kasa ağırlığı ve motor gücüne göre en az yakıt tüketen ve en performanslı motor.
    8. Herkesin kabul ettiği üzere sınıfının en büyük ve en gösterişlisi.

    Yani amacım aracı poh poh lamak değil ama eleştiri yaparken duymaktan ziyade biraz inceleme yapmak gerekiyor. Fiat plaza sahibi arkadaşıma sorduğumda benim c4 senin araçlara göre nasıl diye( araçların teknik ve tüm özellikleri, aynı zamanda tarihçesi dahil özel ilgi alanıdır) aldığım cevap şuydu,
    - c4 sedanının motor, teknoloji ve kalitesini fiat ın hiçbir aracıyla kıyaslayamam, bizim alfa romeo araçlarla ancak kıyaslayabilirim.
    Bu cevabın üzerine söylenecek başka bir söz kalmamıştı.

    Dünyada sorunsuz hiçbir araç yoktur( örneğin benim de emniyet kemeri uyarı ışığı ve uyarı sesi artık sustu. gerçi bu durum kısa mesafe şehir içi yolculuk için işime geliyor) ama önemli olan servisin sorunlar karşısında ilgisiz kalmaması, tabiki bu ilgi ve anlayış karşılıklı olmalı. Sorunlarımızı dile getirirken ve isteklerimizi sunarken çalışan ve yetkili servis elemanlarına karşı saygılı ve güler yüzlü olursak aynı şekilde cevap almamız ve ilgi görmemiz kaçınılmaz olacaktır.
    Bence her araç kendi çapında güzel, özellikli ve donanımlıdır. Artık tüm araçlarda belli özellikler standart haline helmiş. Ancak c4 sedanın fiyat kalite ve donanımını diğer araçlarla kıyaslarsak;
    sonuç: KIYASLANMAZ...




  • Bende aynı kanıdayım. Ancak bazı arkadaşlar şansız bir şekilde fabrikasyon arızalarla uğraşıyorlar. Sorunların çözülmesi dileğiyle.
  • Arkadaşlar araç veya ne alırsanız alın biraz bunda şans faktörü çok önemli diye
    düşünüyorum ....hiç sorunsuz birşey de alabiliyosunuz.sorunlu bir şey de
    ben herkesin şanslı olamasını diliyorum..insan okadar para verdikten sonra
    ufak tefek çıkan problemlerin mide bulandırması insan üzüyor gerçekten ama yapacak
    çok fazla bişey yok bu yüzden şans faktörü önemli...herkese şanslı günler....
  • merhaba arkadaşlar.

    belirttiğim üzere yol rüzgar asfalt sesi ve cukurlara girince gelen tak sesi ve buğu oluşumu sorunlarım kalmıştı sadece aracta.

    istanbuldan gelen teknik sorumluyla görüşmelerim sonucu

    1. buğu oluşumu;klima tertibatı soğuk havalarda hiç bir şekilde acık değilken oluşması normalmiş! bunun için yinede bir kaç kontrol yapılacak gelecek hafta. sanırım klima kanatları yada ona benzer bişeyler kir tutmuş olabilirmiş. gözlemlerime göre trafikte buğuyla uğraşan tek şöför ben değilim nerdeyse her araçta var gibi(diğer markalarda dahil.)

    2. motor sesi; maalesef düşük devir kullanmaktan başka caremiz yok izolasyonlarda herhangi bir deformasyon yada ses akımı oluşturcak bi nokta bulunamadı. ayrıca motorun cok cok sağlıklı bir durumda olduğu söylendi.

    3. yol sesi : araçın lastik basıncları kontrol edildi bir tanesi yüksek bir tanesi düşük cıktı (ancak 1 derecelik sapmalar vardı) örneğin 33 olması gerekirken 32 34 olması gerekirken 35 gibi... bunun dışında asfalt yol sesi normal ölcülerde olduğu belirtildi.

    gözlemlerim üzerine lastik üstü davlumbaz bölümünde biraz sıkıntılar var özellikle arka lastiklerde. davlumbazla kaportanın birleştiği yarım ay seklindeki ksımda bazı boşluklar mevcut. ki biraz bastırıp sağ sol yapınca yerinden oynuyor muhtemeln sert girilen cukurlardada bu sesi alıyorum ayrıca burdaki boşluklar ses akımı için biçilmiş kaftan gibi. ve cok cok ince bir maddeden yapılmış plastik desen değil metal desen hiç değil!

    4. rüzgar sesi her arabada olması gerektiği kadar olduğu. bu aractada normal ölcülerde olduğu belirtildi. rüzgar sesi için aracın kapılarının içe kaydırılması yaklaşık 0.2 0.3 cm kadar uygun bir müdahale kabul edildi ayrıca daha tok kapanışlar sanırım bonus kabul edilmeli. hım birde ön kapılardaki kapı ve kaporta arasında kalan izolasyon plastikleri değişecek. cok hırpalanmış olmamasına rağmen bu değişimide jest olarak olarak yaaptıklarını düşünüyorum. bu değişimden sonra 120 den sonra bu rüzgar sesini almaya başlayacağım söylendi. ayrıca ön camurlukla ön kapının birleştiği noktada dikkat ederseniz bi plastik izole blogu mevcut sanırım burayada bi işlem uygulayacaklar. bir de ön kapıların iç cam plastik kısımlarında yani yan aynaların azcık ön tarafında buğu sonucu oluşan nemin dışarı atılması için bir boşluk mevcut nasıl anlatıcam yada bu anlatımdan bişi anladınızmı bilmiyorum ama bu kısımdada bi işlem uygulancak. ancak kendi şahsi fikrim bu rüzgar sesi olayında yan aynaların parmağı var.

    5. sert girilen cukrularda (30 40 km civarı sert dediğim) duyulan o tak sesi için arka süspansiyonlardaki körükler değiştirildi. o sesi bir daha duymadım. yeni olduğundanmı bilinmez cukurlardan aldığım tepkiler cok hoş bi seviyeye geldi. eskisi gibi fazla sallamıyor. virajlara daha emin girer oldum bu arada.

    6. son olarak vites topuzundaki o deri kısım. sanırım onada vites torbası diolar . o da değişim için onay aldı. sanırım altındaki plastik dişlerden biri kırılmış durumdaymış. ayrıca vites kolunu bi güzel yağladılar. vites gecişleri sırasında örneğin 3 ten 4 e hızlı gecişlerde biraz tuhaf sesler geliodu o sesleri %70 civarında önlediler. ancak kulak kabartırsan alıosun o sesi.

    sonuc olarak bunca sorunun bence esas sorumlusu ki fark ettiyseniz sorunlarm plastik kısımlarla daha cok; siyah bir aracı galeriden almadan önce 2 - 3 ay boyunca sıcakta güneşin altında bekletirsen bu tip sorunlar illaki olacaktır. bendeki ve özellikle siyah sedanlardaki bu kadar cok plastik sorunu bence aracı galeriden almadan önce o sıcakta öyle bekletmeleri yağmur güneş yağmur güneş... tüm iizolasyon maddelerini haşat ediyor. olan aracı alana oluyor.

    ayrıca yukarda bir arkadaş beni yalanlar şekilde bişiler yazmış. pardon? benim aracı kaç kez kullandın yada hiç gördünmü? galeride teşhir için bekletilen araçlara taş cıkaracak durumda halen ha bu arada tüm sorunları kendi yöntemimle hallettirdiğimden şuan bi cok 0 dan daha sağlam durumda. ve yaptırdığım müdahalelerin aracı satarken hiç bir şekilde farkedilemeyeceğini cok iyi biliyorum. her değişen parcayı taktırmadan önce inceledim ayrıca... benim aracı kullanan "normal" biri dünmü aldın gibi sorularda yöneltebiliyor. ancak biraz titiz gözleri sağlam kulakları iyi secen ve bu tip konularda cok hassas olan biri bu sorunları anlıyabilir.. "di". murat 131 e binip 0 ses diyenleride biliyoruz. umarım önceki aracın murat 131 yada ayarında bir arac değildi cünkü bunun sana süper lux gelmesi normal.

    ben daha önce azımsanmıcak süreler ölcüsinde 0 mercedes e200 2000 km civarında aldığım volvo s40 "20bin" civarında eski kasa focus ve 1 kaç ay kullanıp sattığım diğer marka ve modelleri hiç saymıyorum. ve fark ettiyseniz yazılarımdada hiç bi marka ile kıyaslamadım.

    hala almayı düşünenler varsa.
    1. kusura bakmazsanız tabir biraz ilginc olacak ama. öküz gibi güçlü bir motor
    2. böylesine güzel bi güce rağmen ş. dışı klima acık 5 kişi bagaj full ort 100 km\4.2 4.4 4.5 civarı
    3. hiç bi marka ve modele benzemeyen kişilikli bir tarz.
    4. hangi sınıfla karşılaştırırsan karşılaştır hayvansı bir bagaj.
    5. hangi sınıf hangi marka bilmem ama bu sınıfta lider diz baş mesafesi
    6. marka belirteyim focuscular cok kızcak ama kullanmış biri olarak focusu dahi virajlarda ezecek yol tutuş.(hım bu arada tüm testlerde lider focustur bu sınıfta ama bu benim şahsi düşüncem ve izlenimim)
    7. frenlerini kimse yabana atmasın şimdiye kadar bi cok sakat durumda dahi köküne kadar basmadan durabildim. ayrıca hatrı sayılır bi şekilde frene bastığınızda arac resmen yere yapışıyor freni bırakınca yeniden yükseliyosunuz :D
    8. tüm donanımların standart olması. cok satan firmalarda bu donanımları ekleyip totale bakarsanız 50 milyara denk geldiğini görebilirsiniz.




  • Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • Değerli arkadaşım, öncelikle belirteyim ki benim bahsettiklerim sana cevaben değil, diğer forumda bilip bilmeden araç için sırf kötülemek maksadıyla atıp tutanlar içindi. Sen neden üzerine alındın da önceki kullandığın araçlarını reklam yapıp ve de beni murat 131 e bindirdin anlayamadım. 1.000 tl ye murat 131 satıpta 40.000 tl ye c4 sedan hdi kimsenin alacağını da zannetmiyorum. Bu arada önceki araçlarım sıfır mercedes veya volvo olmasada( olsa c4 niye alayım ki) hatırı sayılır araçlardı.

    quote:

    Orjinalden alıntı: isbaraalp54

    merhaba arkadaşlar.

    belirttiğim üzere yol rüzgar asfalt sesi ve cukurlara girince gelen tak sesi ve buğu oluşumu sorunlarım kalmıştı sadece aracta.

    istanbuldan gelen teknik sorumluyla görüşmelerim sonucu

    1. buğu oluşumu;klima tertibatı soğuk havalarda hiç bir şekilde acık değilken oluşması normalmiş! bunun için yinede bir kaç kontrol yapılacak gelecek hafta. sanırım klima kanatları yada ona benzer bişeyler kir tutmuş olabilirmiş. gözlemlerime göre trafikte buğuyla uğraşan tek şöför ben değilim nerdeyse her araçta var gibi(diğer markalarda dahil.)

    2. motor sesi; maalesef düşük devir kullanmaktan başka caremiz yok izolasyonlarda herhangi bir deformasyon yada ses akımı oluşturcak bi nokta bulunamadı. ayrıca motorun cok cok sağlıklı bir durumda olduğu söylendi.

    3. yol sesi : araçın lastik basıncları kontrol edildi bir tanesi yüksek bir tanesi düşük cıktı (ancak 1 derecelik sapmalar vardı) örneğin 33 olması gerekirken 32 34 olması gerekirken 35 gibi... bunun dışında asfalt yol sesi normal ölcülerde olduğu belirtildi.

    gözlemlerim üzerine lastik üstü davlumbaz bölümünde biraz sıkıntılar var özellikle arka lastiklerde. davlumbazla kaportanın birleştiği yarım ay seklindeki ksımda bazı boşluklar mevcut. ki biraz bastırıp sağ sol yapınca yerinden oynuyor muhtemeln sert girilen cukurlardada bu sesi alıyorum ayrıca burdaki boşluklar ses akımı için biçilmiş kaftan gibi. ve cok cok ince bir maddeden yapılmış plastik desen değil metal desen hiç değil!

    4. rüzgar sesi her arabada olması gerektiği kadar olduğu. bu aractada normal ölcülerde olduğu belirtildi. rüzgar sesi için aracın kapılarının içe kaydırılması yaklaşık 0.2 0.3 cm kadar uygun bir müdahale kabul edildi ayrıca daha tok kapanışlar sanırım bonus kabul edilmeli. hım birde ön kapılardaki kapı ve kaporta arasında kalan izolasyon plastikleri değişecek. cok hırpalanmış olmamasına rağmen bu değişimide jest olarak olarak yaaptıklarını düşünüyorum. bu değişimden sonra 120 den sonra bu rüzgar sesini almaya başlayacağım söylendi. ayrıca ön camurlukla ön kapının birleştiği noktada dikkat ederseniz bi plastik izole blogu mevcut sanırım burayada bi işlem uygulayacaklar. bir de ön kapıların iç cam plastik kısımlarında yani yan aynaların azcık ön tarafında buğu sonucu oluşan nemin dışarı atılması için bir boşluk mevcut nasıl anlatıcam yada bu anlatımdan bişi anladınızmı bilmiyorum ama bu kısımdada bi işlem uygulancak. ancak kendi şahsi fikrim bu rüzgar sesi olayında yan aynaların parmağı var.

    5. sert girilen cukrularda (30 40 km civarı sert dediğim) duyulan o tak sesi için arka süspansiyonlardaki körükler değiştirildi. o sesi bir daha duymadım. yeni olduğundanmı bilinmez cukurlardan aldığım tepkiler cok hoş bi seviyeye geldi. eskisi gibi fazla sallamıyor. virajlara daha emin girer oldum bu arada.

    6. son olarak vites topuzundaki o deri kısım. sanırım onada vites torbası diolar . o da değişim için onay aldı. sanırım altındaki plastik dişlerden biri kırılmış durumdaymış. ayrıca vites kolunu bi güzel yağladılar. vites gecişleri sırasında örneğin 3 ten 4 e hızlı gecişlerde biraz tuhaf sesler geliodu o sesleri %70 civarında önlediler. ancak kulak kabartırsan alıosun o sesi.

    sonuc olarak bunca sorunun bence esas sorumlusu ki fark ettiyseniz sorunlarm plastik kısımlarla daha cok; siyah bir aracı galeriden almadan önce 2 - 3 ay boyunca sıcakta güneşin altında bekletirsen bu tip sorunlar illaki olacaktır. bendeki ve özellikle siyah sedanlardaki bu kadar cok plastik sorunu bence aracı galeriden almadan önce o sıcakta öyle bekletmeleri yağmur güneş yağmur güneş... tüm iizolasyon maddelerini haşat ediyor. olan aracı alana oluyor.

    ayrıca yukarda bir arkadaş beni yalanlar şekilde bişiler yazmış. pardon? benim aracı kaç kez kullandın yada hiç gördünmü? galeride teşhir için bekletilen araçlara taş cıkaracak durumda halen ha bu arada tüm sorunları kendi yöntemimle hallettirdiğimden şuan bi cok 0 dan daha sağlam durumda. ve yaptırdığım müdahalelerin aracı satarken hiç bir şekilde farkedilemeyeceğini cok iyi biliyorum. her değişen parcayı taktırmadan önce inceledim ayrıca... benim aracı kullanan "normal" biri dünmü aldın gibi sorularda yöneltebiliyor. ancak biraz titiz gözleri sağlam kulakları iyi secen ve bu tip konularda cok hassas olan biri bu sorunları anlıyabilir.. "di". murat 131 e binip 0 ses diyenleride biliyoruz. umarım önceki aracın murat 131 yada ayarında bir arac değildi cünkü bunun sana süper lux gelmesi normal.

    ben daha önce azımsanmıcak süreler ölcüsinde 0 mercedes e200 2000 km civarında aldığım volvo s40 "20bin" civarında eski kasa focus ve 1 kaç ay kullanıp sattığım diğer marka ve modelleri hiç saymıyorum. ve fark ettiyseniz yazılarımdada hiç bi marka ile kıyaslamadım.

    hala almayı düşünenler varsa.
    1. kusura bakmazsanız tabir biraz ilginc olacak ama. öküz gibi güçlü bir motor
    2. böylesine güzel bi güce rağmen ş. dışı klima acık 5 kişi bagaj full ort 100 km\4.2 4.4 4.5 civarı
    3. hiç bi marka ve modele benzemeyen kişilikli bir tarz.
    4. hangi sınıfla karşılaştırırsan karşılaştır hayvansı bir bagaj.
    5. hangi sınıf hangi marka bilmem ama bu sınıfta lider diz baş mesafesi
    6. marka belirteyim focuscular cok kızcak ama kullanmış biri olarak focusu dahi virajlarda ezecek yol tutuş.(hım bu arada tüm testlerde lider focustur bu sınıfta ama bu benim şahsi düşüncem ve izlenimim)
    7. frenlerini kimse yabana atmasın şimdiye kadar bi cok sakat durumda dahi köküne kadar basmadan durabildim. ayrıca hatrı sayılır bi şekilde frene bastığınızda arac resmen yere yapışıyor freni bırakınca yeniden yükseliyosunuz :D
    8. tüm donanımların standart olması. cok satan firmalarda bu donanımları ekleyip totale bakarsanız 50 milyara denk geldiğini görebilirsiniz.






  • www.citroenim.net
  • bak arkadaşım reklam yapıcak olsam şuanki kullandığım aracı pohpohlar göklere cıkarırdım. ancak böyle bişey yapmıyorum. ben kendi düşünce ve fikirlerimi belirtiyorum ve izlenimlerimi. ayrıca reklama meraklı olsam emin ol mercedes imi satmazdım. benim için markalar cok önemli değildir. ne kadar cok cebimden cıkmış ne kadar fayda alabiliyorum ona bakarım. ayrıca bi noktada katılıyorum sana bu aracı yerin dibine sokanlar var. kullandıkları araclarıda biliyoruz. ancak ben sahip olduğum aracı eleştiriyorum. internetten resimlerine bakıp eleştirenlerden değilim. size sorunları nerdeyse en ince ayrıntısına kadar belirtebiliyorum. sanırım biraz taş attın. önceki volvomu belki 20 defa tamir edilmesine rağmen bozulan cd çaları yan rüzgarlardan aşırı etkilenmesi 1 ayda 5 defa ön sağ farın patlaması anlamsız derecede yağ yakması yüzünden sattım. e200 e gelince bi cok avantajına rağmen aşırı yakıt tüketimi belimi büktü. al sat al sat bi yere kadar belirli yatırımlara girince elimizde kalanla en ekonomik en donanımlı en güzel tip e sahip bu kaldığı için tercihim bu yana oldu. umarım anlatabilmişimdir.




  • Arkadaşlar lütfen saygı çerçevesini bozmadan sorunlarımızı paylaşalım. Yoksa böyle bir konu başlığını açmazdım. Eğer buradan fayda yerine zarar göreceksek o zaman yazışma yapmanın bir anlamı kalmaz. Belkide konu başlığımız kapatma ile karşı karşıya kalacak.

    Herkesi duyarlılığa davet ediyorum.

    Saygılar
  • depechemode3 arkadaşıma teşekkür ediyorum duyarlılığından dolayı. Amacımız araçlarımızın ortak olması nedeyinle en iyi verimi almamız ve bilgi, deneyimlerimizi paylaşmamız. Karşımızdaki kişiyi rencide ettiğimiz takdirde forumun bir anlamı ve bize yararı kalmaz.
    Herkese saygılar sunuyorum.
  • Arkadaşlar bizim dizel hdi motorların ortalama ömrü hakkında bilgi sahibi olan var mı? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa iyi olur.
  • www.c i t r o e n i m.net
  • servislerdeki ustalarla muhabet esnasında bu soruyu bende sormuştum net bişey söyleyemediler ancak motora abanmadan sakin kullanımda 15 ila 20 sene arasında fazla performans kaybı yaşatmadan çalışabileceğini söylediler. tabiki kullanılan yakıt yağ kalitesi düzenli bakım yakıt katkısı filtrelerin belirtilen zaman diliminden önce değiştirilmesiyle muhtmelen motorun beni gömebilecek bir ömre sahip olduğuda söylendi. ama doğru ama yanlış bilemiyorum.
  • Bazı markalar dizel araçlarını 2500, 4000, 7500 veya 10.000 gibi ilk bakıma çağırıyor. Bizde de şu anda sorun olmadığı takdirde 15.000 den önce getirmene gerek yok dediler. Acaba bu motorun kalitesinden mi yoksa citroen servislerinin kendi başlarına aldıkları bir karar mı?
    Kimileri de siz servise bakmayın 5000 de yağı değiştirin diyor. Nedir acaba bunun gerçeği?
  • c4 sedan da ses kesme, olası ses kaynakları

    1. cukura girince arkadan gelen tak sesi ve takırtı;

    tak sesi olayını körüklerin değiştirilmesiyle aşmış durumdayım. şuan itibariyle değişim üstüne 500 kilometre yol yaptım bu sesi almadım ancak henüz cok yeniler ileriki km lerde aynı sorun tekrarlarmı bilmiyorum. ancak bu sorunu cekenler körükleri değiştirmeye baksın.

    bu sesin kuvvetle muhtemel ikinci sebebi bagaj kısmında sağ ve sol dikey döşemeler, buralara elinizle abartmadan biraz hızlıca vurun bu dikey döşemelerin kaportaya carptığını gözerinizle görüp kulaklarınızla duyunca eminim citroene güzelinden bi küfür sallamışınızdır. ohhh ziyade olsun. buraya müdahale etme işini göze alamadığımdan bu işi telefonda servise belirtip çözüm için mutlaka yardımcı olacakları sözünü aldım.(bu sorunun var olup olmadığından kesinlikle emin olun)

    2- arkadan gelen takırtılar; çözümün ilk ayağı; ilk olarak bu sorunu arka cam altındaki döşemenin sabitlenmesi sıkıştırılması değim yerindeyse mıh gibi bir hale getirilmesiyle çözersiniz. bunu herhangi bir serviste yada kendi başınızda çift taraflı bant ve süngerlerle halledebilirsiniz. sorunu tam olarak anlayabilmek için arka cam altındaki döşemeyi ileri geri itin oranın oynar başlıklı diş fırcası gibi olduğunu anlarsınız

    takırtı sorununda ikinci ayak ise ; bagajda döşeme altındaki yedek lastiğin sabitleştirilmesi olayı. ilk olarak arka lastiğin iç kısmındaki kriko ve bnz. aletlerin olduğu süngerden kutuyu bantlayarak işe başlayın. daha sonra döşemeciden aldığınız süngeri yedek lastiğin iç kısmına döşeyin daha sonra kriko vb. aletlerin olduğu ve bantladığınız bu kutuyu lastiğin iç kısmına sıkıştırarak sabitleyin. daha sonra lastiğin bütün olarak konulduğu cocuk mezarı gibi olan yeri baştan sona yumuşak süngerle kaplayın ancak bunu sağlıklı yapabilmek için daha önceden ölçün biçin ve cift taraflı bantlarla süngeri boydan boya yapıştırın. daha sonra istetmeyi süngerin üstüne koyup kemerini sıkabildiğiniz kadar sıkın daha sonra ince bir süngerle bu cocuk mezarı gibi olan yeri yine boydan boya hiç bir boşluk bırakmadan kaplayın ve cift taraflı bantlarla sabitleyin. döşemeyi üstüne bırakın eskisi gibi direk oturuyor olması lazım oturmaz durumdaysa kullandığınız süngerler cok kalın demektir.

    3- arka taraftan gelen gacırtı; bu sesin kaynağı arka lastik üstü davlumbazların sabitleştirilmemiş olmasından olduğunu söyleyebilirim. bu sorunu öyle ucuz yolla halledebilme yolunu henüz bulamadım ancak servisle telefonda görüştüm bu sorunu nasıl çözeceklerini bilememekle beraber çözüm yolu oluşturcaklarını belirttiler bu sorun üstünde ki gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. belirttiğim hatayı tam olarak anlayabilmek için arka lastik üstündeki davlumbazı, kaportaya yarım ay şeklinde birleştiği noktadan içeriye doğru yukarı aşağı yiterek görebilirsiniz.

    4. yüksek süratte alınan rüzgar sesi. bu sorunu çözmenin yollarını hala arıyorum ancak sorunun tam olarak hangi sebeplerden ötürü olduğunu sizlerle paylaşayım düşündüğüm çözüm yollarını da belirteyim.

    ilk olarak ön kapıların ön tarafından gelen rüzgar vızıltısının nedeni yan aynalardır. her hangi bir hava tünelinde bulunmayan bu aynalar biraz şişman gödelek bir yapıya sahip, yüksek süratte buraya carpan rüzgar sese neden oluyor, e pek tabi bunun ses cıkarması normaldir sorun bu sesin izole edilmemiş olması ... bu sesin içeriye alınmasında ki aksaklık ise; buğu sonucu oluşan nemin dışarıya atılması için bırakılmış iç kapı camının ön cama en yakın kısmındaki fitil boşluğudur. burayı ya serviste yada kendiniz ısı makinesiyle yapıştırabilirsiniz yada fitil değişiminde sıkıntı cıkarmaması acısından cift taraflı bant kullanacaksınız ancak en kaliteli olanlarından, bir diğer yol ise burayı mükemmel bir işcilik cıkararak slikonla sabitliceksiniz.

    ön camdan gelen rüzgar vırıltısı zırıltısı olayını da henüz çözemedim ancak sebep; ön kaputu actığınız da siliceklerin hemen altında kalan plastik yarı izocam yarı fitil şeklinde olan parcanın ön cama sabitlenmemiş olmasından kaynaklanıyor. o parca oraya sadece tutturulmuş durumda zaten hafif öne doğru cekerseniz rahatca geldiğini görebilirsiniz. durumu serviste çözmeyi düşünüyorum nasıl bir yol izlenecek bilemiyorum ancak sizlerle paylaşacağım.

    5. bozuk yollarda oluşan uğultu plastik tıkırtısı ya da vınıltısı. siz ne demek istediğimi anladınız aslında. bunun nedeni 1. vites torbasının sabitlenmemiş olması .. Çözüm ya değiştirteceksiniz yada serviste bi şekilde sabitleştirilmesini sağlayacaksınız. Sorunu anlamak için torbanın alt kısmındaki plastikten kavrayıp sağa sola ileri geri sallayın.

    bozuk yollardaki uğultunun nedeni maalesef michelın pr. hp. lastikler en iyi çözüm serviste ustalara bu konuda hassas olduğunuzu belirterek ayarlatmanız ve en azından ayda 1 kontrol ettirmeniz unutmadan yakıtıda cok etkiliyor bu meletler. bu forumda yumuşaklar lastikler yada ses yapmayan lastik gibi bi şekilde arama yaparsanız bu konuda bi cok markanın bi cok modelin dile getirildiğini görebilirsiniz. ben hiç birini denemedim acıkcası 60 70 binden öncede değiştirmicem.

    2. vites kolunun sağ ve sol tarafında kalan döşemenin üstüne gelen plastik kısım ayakları uzattığımız yerin kenarları diyeyim bunun uç tarafından tuttuğunuzda sağ sol yaparsınız gayet rahat oynadığını görebileceksiniz çözüm serviste buralara sünger attırmak ve tam olarak oynamadığına kanaat getirmek...

    6. 50 60 km hızla giderken hafif mucurlu bozuk bir yola geldiğinizde vitesi boşa alıp gazı ve debriyajı bıraktığınızda ayda yılda bir de olsa önde motorun oradan bir takırtı gelebiliyor. Sert plastik bir yere çarpınca çıkardığı sesten. Bahsettiğim sesi net duyabilmek için rüzgârsız bir günde gece vakti bozuk bir yol bulun dediğim gibi boşa alıp salın arabayı kulak verin duyabileceksiniz. Sesi tarif ettikten sonra çözüme gelelim.

    Her c4 sedan sahibinin en azından bir kaç defa ön kaputu açıp silecek suyunu ilave ettiğini düşünüyorum. Silecek suyunun konulduğu mavi kapaklı depoyu tırtırlı yerinden tutup sert ve kısa mesafeli sağ sol yaptırarak bunun oynadığını görebileceksiniz kapak yerinde kaportaya sabitlenmesi için bir geçmeli sistem yapmışlar bunu oraya oturmaya çalışın oturmuyorsa işiniz yine çift taraflı banta kalmış demektir. Onu oraya çift taraflı bantla sabitlemeniz gerekiyor.

    bazen cukurlara girince tak sesi geliyor ama cok hafif bu ses süspansiyondan gelen o gürültü tak yerine hafif ve cok aşşağılardan geliyor gibi hissedebilirsiniz. bu sorunda yakıt deposundan kaynaklanıyor. aracı serviste kaldırtıp yukarı aşağı oynatın eğer azımsanmıcak bir esneme varsa burayı kaportaya bakan kısıma dayanıklı ve kaliteli kalın sünger atarak çözebilirsiniz. nazınız geciyorsa servise bagajdaki yedek lastik kemeri gibi bişeyler yaptırarak depoyu iyice sabitleştirin kaporta kısmına attığınız süngere tam olarak oturtun derim.

    soon olarak bu sınıfta araclarda bu tip sorunların gayet normal. ses izole olaylarında c4 sedan ın opel astra sedanla aynı puanı aldığını belirtmek isterim. daha cok puan alan ve cok satan reno ford markalı malum araçları deneme imkanınız olursa deneme sonunda aracınızın koltuğuna gecip direksiyonu öpmekten kendinizi alamayacaksınız garanti ederim. normal kullancılar aracınızı kullandığında yada normal bir yolcu oturduğunda verdiği konfordan(süspansiyon) ve izolesinden memnun kalacaktır ancak bizim gibi biraz catlak olanlar memnun kalmayacaktır. izolasyon işini yapan firmalar var. izolasyon işi oldukca pahalı ve cok fazla işcilik isteyen bir iş. örneğin 67 db ses üreten bir arabayı 65 desibele düşürmek için harcayacağınız para yaklaşık 1000 ytl harcayacağınız vakitlede bir 131 i yeniden yaratabilirsiniz. sonuç 2 desibellik farkı hissetmeniz imkansız. bu işlemi yaparkende ön gövde hariç sökülmeyen bir yer kalmayacak bunuda belirteyim. örneğin 6 - 8 - 10 db lik düşüşler bekliyorsanız bi defa bu işi yapabilcek firma türkiyede yok. yurt dışındaki bir akrabamdan öğrendiğime göre bu boyutlarda düşüşü garanti eden bir firma yaklaşık 8000 euroluk teklif vermiş durumda. tabi fiyatı ford focusa göre verdiler bizim aracın boyutu daha fazla olduğundan düşünmek dahi istemiyorum fiyatı.

    bagaj tarafından yol şeridi yada tırnaklı asfaltta gelen yol sesini aşmanında bir yolu var ancak bunu döşemeciye yaptırmaktan başka careniz yok. ve fark ne kadar olur tartışılır.

    umarım size yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbaraalp54 -- 11 Şubat 2009; 15:05:02 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.