Şimdi Ara

Çavirmede Karşılaştığım Polisin İnsan Muamelesi Yapmaması ve Yediğim Ceza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
16.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütçe açığına denk gelmişsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim durumuna cidden çok üzüldüm, ülkemizdeki bu insafsız,kendini bi bk zanneden yetkililer ve insanlar yüzünden ülkeden cidden soğudum, fırsat bulsam ülkeden defolup gideceğim ama 2 çocuk la çok zor görünüyor, muhasır medeniyetler denen şey buysa teşekkürler ben almayayım...
  • suçunun ne olduğunu bilmiyorsan zaten o ehliyeti geri ver bence. araçların arasından gittiğini kendin itiraf ediyorsun. bu durumda kaç motorcuya çarpmaktan son anda sıyrıldım kaç kere. sizi gö-re-mi-yo-ruz!!! dikkatli olun ordan burdan girmeyin aralardan.

    ha ceza yemene gelince. resmen polise diklenmişsin. suçum ne suçum ne diye diye kendin aranmışsın. ceza yazmasına itirazım yoktu diyorsun. itirazın yoksa zaten makbuzda suçun yazar ki sen zaten suçunu biliyorsun.

    diklenmesen %99 sadece nasihat verir gönderirdi. kibar tavra kaba cevap veren polis görmedim daha.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Polisleri kötülemek için açılmış bir konu

    Unutmayın polislerin ne şartlar altında nasıl çalıştığını bilmiyoruz.Bu ülkenin insanları olarak bu ülkeye hizmet etmek için çalışan kendi ülkemizin polislerini karalamak hiç hoş değil özellikle konu açarak bunu duyurmak facia

    Yaptığınızdan utanın

    son zamanlardaki polis öğretmen vb kamu işçileri harbiden iyi değil.bazen şaşırıyorum bu adamlar bu işe nasıl alınmış diye.nerede esk günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • picoo kullanıcısına yanıt
    20 aracın yan yana park ettiği yerde sadece plakası farklı olana, o ilden olmayana park cezası yazılması helal midir?
  • bende çevirmelere giriyorum hiçte öyle olumsuz bir olayla karşılaşmıyorum en son polatlıda cevirmeye girdim aramızda gecen konuşma iyi günler beyfendi emiyet kemerini taktığınız için teşekkürler hayırlı yolculuklar bu kadar elbette işini doğru yapmayanlar mevcut siz büyük ihtimal motor sürmenizin getirdiği rahatlıkla sırayı beklemeden devam etmişsiniz sonucta kontrol var sıranızı beklemeniz gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Polisleri kötülemek için açılmış bir konu

    Unutmayın polislerin ne şartlar altında nasıl çalıştığını bilmiyoruz.Bu ülkenin insanları olarak bu ülkeye hizmet etmek için çalışan kendi ülkemizin polislerini karalamak hiç hoş değil özellikle konu açarak bunu duyurmak facia

    Yaptığınızdan utanın

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Polise laf yok. Sahip çıkmak var. Gereksiz konu.
  • Cumartesi günü 52 yaşındaki babamı durdurdular babamın herşeyi tamdı babam yandan geçen plakasız aracı işaret ettiğinde polis siritarak güldü artık bu polislere güvenmeyin hepsi böyle değil diyecekleriniz vardır.

    Söz konusu polis oldumu hepsi 1 oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fethi Sekin'de trafik polisiydi bu da trafik polisi. Biri vatanı uğruna canını verdi diğeri keyfi uygulamayla ceza yazdırıp primine baktı.

    Genelleme yapmak yanlış olsa da her mesleğin içinden böyle insanlar çıkabildiği için ve polislerde de bu oran son zamanlarda yükselebildiği için arkadaş isyanında son derece haklı. Basit bir uyarıyla bırakabilirdi insanların içinde buna ceza yazın diye bağırıp rencide etmekte nedir ? Sen kimsin ?
  • Askeriyede de bu boyle polislikte de boyle, bilimum yakin yapiya sahip organzasyonlarda ayni sendrom yasanmakta.Ustune soz geciremeyen ya vatandasa ya astina kotu davraniyor.Evde esine soz geciremiyor ,disarida patliyor.O nedenle intaharlar veya aile ici cinnetler bu yapilarda hizla vucut bulup bolca ana habere konu oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polisler sana kıllığından yazacak halleri yok ya. Zaten herkez suçsuz oluyor bu konularda.
  • Bu durum (polislerin kral olması) ülkenin en büyük toplumsal sorunudur bence. Kendileri zerre kadar kural tanımazlar, dinlemezler; kendi araçlarıyla veya resmi araçlarla yüksek hız yaparlar, trafiği tehlikeye atarlar, kırmızı da geçer, bolt plaka, cam filmi vs yaptırırlar ama onlara başka polisler de ceza YAZMAZ. Sınır boylarındaki polisler haricinde hangisi ne yapıyor? Hangi vatandaş bir düzensizlik bildirmiş de çözmüşler, ya da sorunu gidermişler.
    Arabama hırsız girdi(aynı gece aynı bölgede 80 araca), evin yakınında 2 karakol vardı. biri 800 m diğeri 900m. Yakın olana gittim olay nerede oldu dedi ve oraya biz bakmıyoruz diğerine gideceksin dedi. Diğerine gittim yapacak bir şey yok dediler. Israr edip şikayetçi oldum. Sonuç: Sıfıra sıfır, ben mağdur olduğumla ve kaskomun bozulduğuyla kaldım.
    Şirket personel servisine ara duraktan yabancı (19 yaşında Rus) binmiş, yolda şoför farketti. Yarı baygın vaziyetteydi. İnsanlık namına karakola götürelim dedik, önce hiçbir polis ilgilenmedi, sonra hepiniz bekleyeceksiniz, yabancı şubeden gelecekler dediler.(Ramazan ayında 3-4 saat bekleyecekmişiz) Tutanak tutup isim alın gerekirse geliriz dedik, 5 dk sonra bir baktık kızı karakolun önüne koymuşlar uğraşamayız diye.
    Geçenlerde cam filminden dolayı ceza yazmaya kalktı, neye hangi kanuna yönetmeliğe göre yazıyorsunuz dedim. Ben yazarım istediğim gibi, gidip mahkemeye başvur dedi yazdı cezayı. (Gittim mahkemeye başvurdum.)
    Buraya daha 40 tane olay yazarım. Spor müsabakaları öncesi ve sonrasında 2 yaşında çocuğu sırtında, eşi yanında olan adamı joplarlar, holiganlara dokunamazlar başımız belaya girmesin diye. Sen sokakta kavga edersin alır nezarete götürürler. Adamın 120 farklı suçtan sabıkası vardır uğraşmazlar. Her Gece yarısı mahallede drift atarlar şikayet edersin 1 kere devriye bile atmazlar, bırakın gelip itleri toplamayı. Arkadaşın evine hırsız girdi gidip şikayetçi oldu. Polisler arkadaşın iletişim bilgilerini hırsızlara vermişler, gelip şikayetini alması için tehdit ettiler. Uzar uzar uzar.
    Şimdi hiç karakola yolu düşmemiş durumları idrak edemeyecekler gelecektir. Buraya gelip boşuna yazmayın. En yakın karakola gidin bi yarım saat geçirin ve inceleyin. Kaç tane polis var içeride ve ne yapıyorlar diye.

    Yine tekrarlıyorum özellikle sınır boylarında ve kelle koltukta gerek terörle mücadele de gerekse de cinayet büroda adam gibi işini yapanlara zerre lafım yok. Onların maaşları da düşük, özlük hakları da kötü, içinde bulundukları şartlarda çok çok zor. Benim lafım şehirdeki üniformalı eşkiyalara...




  • Polis arkadaş size sesini duyuramadığı için rencide olmuş ve bu rencidenin vermiş olduğu gaz ile size dinlenme tesisinin içinde ceza keserek, sizi rencide etmek istemiş. Allah kimseye karakterinin kaldıramayacağı güçler ve imkanlar vermesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    suçunun ne olduğunu bilmiyorsan zaten o ehliyeti geri ver bence. araçların arasından gittiğini kendin itiraf ediyorsun. bu durumda kaç motorcuya çarpmaktan son anda sıyrıldım kaç kere. sizi gö-re-mi-yo-ruz!!! dikkatli olun ordan burdan girmeyin aralardan.

    ha ceza yemene gelince. resmen polise diklenmişsin. suçum ne suçum ne diye diye kendin aranmışsın. ceza yazmasına itirazım yoktu diyorsun. itirazın yoksa zaten makbuzda suçun yazar ki sen zaten suçunu biliyorsun.

    diklenmesen %99 sadece nasihat verir gönderirdi. kibar tavra kaba cevap veren polis görmedim daha.

    Evet benim kanaatim de aynı şekilde.

    Hangi kuralı çiğnediğini ceza makbuzunda yazar.

    İlk önce aynaya bakmamız gerekir diyorum.




  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Çok da şaşılacak bir durum değil aslında. 6 ayda bir 10bin polis alınıyor. Dolayısıyla seçme kriterleri düşük tutuluyor.
  • Böyle durumlar için hem otomobil hem motosiklet sürücüleri gibi sürücülerin bir kamera alması şart.Allah korusun başka bir durumda olabilirdi polis dışında vs. Kaldı ki polis arkadaşıda şikayet etmek isteseydin elinde kanıt niteliğinde belki bir şey olabilirdi ki şuanda şikayet etmeyi yada itiraz etmeyi yapabiliyorsan dene diyeceğimde bilemiyorum
  • Dayıya gerek yok. Kendine güveneceksin. Efendi adamsan efendi adam olduğunu belli edeceksin. Bir de sen lütfettiğin için onunla konuşuyormuş izlenimini onu rahatsız etmeden, doğal bir olgu şeklinde verirsen tadından yenmez.

    Yıl 2006. Yaş 20. 1994 model bir Saab'ın içinde iki temiz oğlan. Güvenlik Caddesinde polis çevirmesine girdik. Hafiften alkollüyüz, içe sıçıyoruz, üflesem de 30 falan çıkacak muhtemelen. Ama korkuyoruz, çünkü derdimiz farklı. Arabanın muayenesi 1.5 yıldır yok. Kıçımı kaldırıp yaptırmaya karar verdiğimde yaprağın dolu olduğunu gördüm. Onu yeniliyorum. O zamanlar aynı gün çıkmıyordu. Dolayısı ile Ruhsat yapraklarının biri yok. Alkol var desem ruhsat kesin soracak. Üflerken bakacak. Çevirmeye girerken camları ve ışıkları açtım. Memur "iyi akşamlar" dedi. Kendimden çok emin şekilde adamın gözlerinin içe bakarak, "iyi akşamlar memur bey, iyi nöbetler" dedim. Ehliyetim elimde hazırdı. "Alkol var mı?" dedi. Kendimden çok emin "Yok!" dedim. "Buyurun devam edin..."

    Yıl 2010. Yaş 24. 2008 model BMW Z4'ün içinde iki arkadaş asayiş çevirmesine girdik. Önümüzde 5-6 araba var. Kadınlı erkekli herkesin GBT'sine bakıyorlar. Yanımdaki hıyar yoklama kaçağı. Yakalasalar öpmüyorlar da, veriyorlar eline bir belge, 15 gün içinde "yoklan" diyorlar. Yoklanmazsan kol gibi ceza geliyor falan. Memur yanımıza geldi: "İyi akşamlar."
    Bizim bu sefer sadece camlar ve ışık değil, üstümüz de açık: "iyi akşamlar memur bey! İyi nöbetler, kolay gelsin."
    Memur "Teşekkürler. Sizlerden kimlik alabilir miyim? GBT yapıyoruz."
    Biz: "Tabii ki, buyurun."
    Memur kimlikleri aldı, önümüzde 5-6 araba daha varken, bizi eli ile amirine gösterdi. Amiri iki kafa salladı. Bizim oğlan kimliklerle geri geldi: "Beyefendiler çok düzgün insanlara benziyorlar." O an bu memur abiyi kucaklayıp "sana cuma diyebilir miyim?" diyecektim de tuttum kendimi. Polis bizimle üçüncü çoğul şahıs ile konuştu... "Çok teşekkür ederiz. İyi akşamlar" dedik ve uzadık.

    Sanıyorum ertesi yıldı, bizim oğlan askerliğini kabaca 20 dakikada, emekli maaşını çekmeye gelen devresi Mecide teyze ile birlikte Ziraat bankasında yaptı. Biz de kurtulduk bu beladan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Ekim 2017; 13:57:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KRALTRİCKY

    Cumartesi günü 52 yaşındaki babamı durdurdular babamın herşeyi tamdı babam yandan geçen plakasız aracı işaret ettiğinde polis siritarak güldü artık bu polislere güvenmeyin hepsi böyle değil diyecekleriniz vardır.

    Söz konusu polis oldumu hepsi 1 oluyor.

    o polisin 2 canı yoktu heralde. yakalayabildiğine kesecek cezayı. o an babanla ilgilenirken ne yapabilir? gereksiz muhabbete girmiş baban.
  • Hayatınız boyunca kimseyi tek taraflı dinleyip yargılamayın, okuduklarınızı kabullenip ona göre yorum yaparsanız yanlış yapmış olursunuz. Olayda geçen polisi de dinlemek isterdim ben şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.