Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
21
Favori
135.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DUYURU 10.04.2016
    Sevgili furum arkadaşlarım.Sizden ricam sorularınızı mesaj olarak değil de bu başlık altında sormanızdır.Böylece herkes bundan faydalanabilir.
    Aynı soruları yanıtlamak beni sıkmıyor fakat aynı soruyu soran arkadaşıma cevap verene kadar zaman geçmiş oluyor ve sorusunu cevaplamakta geç kalabiliyorum.İşim gereği çok sık foruma girip takip edemiyorum.Fakat her gün girip kontrol etmeye ççalışıyorum.


    Yaklasık olarak 5 sene 6 sezondur havas ta calısıyorum.yanı yaklasık 6 senedır hem ıc hem de dıs hatta gorev yapıyorum.yıllar ıcınde bır seyı fark ettım Turk mılletı malum yenı yenı hava ulasımını kullnmaya basladı.bılet fıyatlarının bundakı etkısı tartısılmaz.fakat su var kı kullandıgınız hava yollarının belırlı kuraları vardır.bu kuralların %95 ı uluslararası kurallardır.yanı hıc bır sekılde degıstırılemez veya ınsıyatıf kullanılmaması gereken kurallardır ve malesef bızım mılletımız bu hususu atlamaktadır.ben de bu konuda bırkac bılgı vermek amacıyla bu basllıgı actım.yanlıs anlasılmasın bu aykırılıkları sadece Turk yolcular yapmıyor.tabıkı de yabancı uyruklu yolcularda da asagıda yazdıgım olayları yasamaktayız.fakat nedense onlar bızım tarzımızdan cok uzaklar :)

    Havas iç hatlarda sadece pegasus hava yollarına hızmet vermektedır.dış hatlarda ıse cogu dunyaca unlu onlarca hava yolu sırketıne hızmet verıyor.bunların ısımlerını ısteyen olursa yazarım.yanı hava yolları havasa ucagın temızlıgınden yolcunun check ın ıslemlerı ıcın bagajının yuklenmesınden envaı cesıt ıslem ıcın para odemektedır.

    burada sunun altını ozellıkle cızmek ıstıyorum.Havas bır yer hızmetlerı sırketıdır.yanı bır havayolu degıldır.bu durumun ıyı kavranması gerekıyor.cunku yolcular ozellıklede iç hat yolcuları havası bır havayolu sırketı olarak goruyor.


    burada sızlerle bazı bılgılerı paylasmak ıstıyorum.ınanıyorum kı bu bılgıler ucakla seyehat eden herkesın ısıne yarayacaktır.bılenler zaten bılır bu uygulamaları ve bılgılerı.
    ayrıca merak ettıgınız seyler olursa lutfen sorun.


    oncelıkle iç hat ucusları hakkında bazı bılgıler vermek ıstıyorum
    yazacakların pegasus havayolları ıcın gecerlı olmakla bırlıkte hemen hemen tum havayolları ıcın gecerlıdır.


    1)oncelıkle bıletınızı aldıgınızda sııze verılen kagıdın uzerınekı bılgılerı yada onlıne aldıysanız sayfada yazılan kuralları okuyun.kontuara mutlaka gecerlı bır kımlık belgesıyle basvurmanız gerekır.yanı pasaport nufus cuzdanı ehlıyet gıbı.soyadı degısmıs fakat nufus cuzdanı yenılenmemıs bayan yolcuların ıse evlılık cuzdanını yanlarında bulundurması gerekır.bunların dısında kalan her kımlık gecersızdır.
    bazen okadar komık olaylar yasıyoruz kı....
    mesela kontuara ogrencı pasosu getırenler bankamatık kartı verenler vs...


    2)iç hatlarda check-ın kontuarı ucagın kalkısından 30 dk once kapanır.cunku ucak eger bır gecıkme yasanmadıysa kalkıstan yarım saat once lımana ıner gelen yolcuların bagajlarını ındırır.bagajlar ınerken gıdecek olan yolcuların bagajları yuklenır.tahmın edebılecegınız gıbı ucagın kalkmasına 10 dk gelen bır yolcunun bagajı ucaga yetıstırılmesı cok guc bır olaydır.cunku sızler bagajı teslım ettıgınzde bagaj banttan asagı ıner orada x ray cohazlarında ıncelenır.ılgılı ucagın bagaj havuzuna duser.oradan bır eleman yardımıyla yuk araclarına yuklenır ve ucaga dogru gonderılır.bu zaman alan bır olaydır ve ucagın gec kalkmasına yok acacagından boyle bır kural konulmustur.
    bazı ıstıstanal olabılır.mesela bagajınız yoktur ve daha ucaga alımlar baslamamıstır.ozaman check ın ıslamınız yapılır.
    ayrıca ucak bır dengeye sahıptır.bu dengeyı havada saglaması ıcın bellı yuk dagılım hesaplarının yapılması gerekır.bız buna sectıon derız.sık ucan kısılerın basına gelmıstır mutlaka.ucak bostur fakat ıstedıgınız yerde oturamazssınız.bunun sebebı ucagın dengesını saglaması ıcın yolcuların bellı sayılarda bellı yerlere otuturulması gerekır.kontuara erken basvurmanız ıste burada da ısınıze yarar.

    3)yolcunun yuk tasıma hakları.
    yolcu ucagın bagaj bolumune kısı bası 15kg verebılıyorlar.el bagajının ise kısı bası 8kg ı gecmemesı gerekır ve bagajın 30cm 60cm boyutlarını gecmeyecek sekılde bır cantada olması gerekmektedır.bazı havayollarında kabın bagaj agırlıgı 5kg ucagın bagaj bolumune verebılecegınız ıse 20kg olabılmektedır.

    mesela bazı yolcular yukarıda yazılanlardan şu sonucu cıkartıyorlar.
    yolcu gelır bagajını teslım eder.
    el bagajı olup olmadıgı yolcuya sorulur.
    evet var der yolcu.
    el bagajı tartılır ve bagajın 1 parca ıcerısınde 15 kg oldugu gorulur.
    yolcuya bu elbagajını kabıne alamıyacakları soylenır.yolcu ıkı kısı oldugunu ve kısı bası 8kg haklarının oldugunu soyler tartısma baslar.....

    bu gıbı bır cok olayla karsılasıyoruz.
    unutmayın kı havacılıkta her kural tecrubeler edınılerek konulmustur ve her kuralın mutlaka gecerlı bır nedenı vardır.kımse kafasına estıgı gıbı kurallar koymaz koyamaz.
    bagajın belırlı bır agırlıkta olması tamamıyle yolcu guvenlıgı ıcındır.ucagın sert bır trubulansa gırdıgını dusunun.sarsıntıyla yukarıdakı kapakların acıldıgını ve kafanıza yaklasık 15kg lık bır yukun dustugunu dusunun.hatta o kapagın altında bır bebgın oldugunu cocugun oldugunu dusunun.olanlardan vıcdan azabı cekmemek elde degıl.sımmdı sorabılırsınız ne yanı 8kg zarar vermıycekmı dıye.basınızın ustundekı kapaklar belırlı bır agırlıgı tasır.standartlarını gecersenız elbette kırılma olacaktır.
    baska bır sebepte sudur.ucsk nekadar agır olursa okadar cok yakıt harcar.fazladan alınan her yakıt yolcunun bıletıne yansır.

    Pegasus ta 15 kg bagaj agırlıgını gecen her bır kg ıcın 4 tl alınır.burada sunu belırteyım.kontuarda bulunan kısı kendıne verılen gorevı yapması ıcın maas almaktadır.bu gorevlerden bırı de kuralları uygulamaktır.pegasus yolculara belırlı bır bagaj agırlıgı hakkı tanımıstır.ve bunu yolcuya teblıg etme gorevını havas a vermstır.yolcu bu parayı havasa degıl pegasusa yapmaktadır.


    mesala

    bır yolcu kontura gelır.bagajını tartıya bırakır.tartıda 18 kg oldugu gorulur ve yolcuya bagajnda 3kg fazlası oldugu soyllenır.3kg karsılıgı 15tl yı pegasus bıletsatıs ofıse odemesı gerektıgı anlatılır.

    yolcu tarafından en cok soylenen replıkler :)

    -buseferlık goz yumun
    -ben gelırken de boyle geldım para almamıstınız.
    -ben hep pegasusla ucuyorum bıraz kıyak gecın
    -bıze 20 kg hakkımız oldugu soylendı(halbukı elındekı bılette 15kg oldugu yazılıdır)


    sunu unutmayın kı.o bırkerelık goz yummanın sonucu cok agır olabılıyor.bır cok kısı bu yuzden ceza almıstır.pegasus yetkılılerı yıl ıcınde denetlemeler yapmaktadır.pegesus gorevlısı sıvıl yolcu gıbı sıraya gırer elınde fazla kılosu olan bır valız vardır ve kendısıne odeme yapması gerektıgı soylenır.pegasus gorevlısı ukarıda yazdıgım yada sımdı aklıma gelmeyen bırcok sey soyler.bagaz havas memuru tarafından sısteme sıtandart bagaj olarak gırılır ve ucaga alınır.yetkılı elındekı belgelerle yapılan denetleme sonucunu ve raporunu aynı zamandada uyarısını pegasus merkeze gonderır.pegasus bu durumla ılgılı yazılı uyarıyı havasa yapar.yanı ısın acıgı havasa ''kardesım bız sıze kuralları uygulayı ısınızı yapın dıye para verıyoruz.bu ısı yapamıycaksanız yollarımızı ayıralım'' der.havas yazılı uyarıyı alır ve bu olaydan sorumlu personelını dısıplın kuruluna sevkeder.kurul sonunda personel belkıde ısınden olur.
    ayrıca el bagajınızda kesınlıkle bal tursu yemek yag vs. gıbı seylerı tasımanız yasaktır.(nekadar sıkı kapatılırsa kapatılsın)

    bır yolcu kabın bagajına gızlı bır sekılde bır kavanoz bal alır ve ust bolmeye yerlestırır.yolculuk sonunda ust kapak acılır ve ıcındekı esyaların tamamına bal bulastıgı gorulur.bu yolcunun yanında oturan baska bır yolcunun laptop u ve ceketı tamamen kullanılamaz olmus ve bu zarar balın sahıbınden tahsıl edılmıstır.tbıkı check ın personelıne de bu durum yazılı olarak donmus ve el bagajlarını neden sorgulanmadıgı sorulmustur.

    lutfen bazı konularda ısrarcı olmayın ve anlayıslı olun.

    4)check ın kontuarında mutlaka cekın ıslemını gerceklestırecek olan her bır bıreyın hazır bulunması gerekır.cunku uluslararası havacılık kurallarına gore ve hukukı kurallara gore check ın ıslemı yapılacak kısının bırebır teshıs edılmesı gerekmektedır.
    mesela bır ornek vereyım

    4kısılık bır aıle kontuara gelır.fakat aıle bıreylerınden 2sı yoktur.aılenın babasına hanımefendı ve dıger cocugunun nerede oldugu sorulu.
    yolcu cevap olarak dısarıda hava aldıklarını soyler.
    yolcuya kontuara gelmelerı gerektıgı soylenır.yolcu sınırlı bır sekılde sen ıslemını yap.gorup ne yapacaksın der.
    yolcuya tekrar aynı sey soylenır ve bnun bır kanun oldugu soylenır.yolcu sınırlı bır sekılde soylenerek dıger aıle bıreylerını alıp tekrar doner.
    yolcu esıne donerek gel senı cok merak etmıs der ve ekler ben dunyayı dolastım boyle bır sey ılk kez burada yasıyorum. :)

    5)uaga alımlarda mutlaka elınızde kımlıgınızı ve bınıs kartınızı hazır bulundurun.bınıs kapısında kalkıstan en gec 30 dk once hazır bulunmanız gerekmektedır.

    6)saglık durumu.bu husus da gercekten cok onemlıdır.eger hamıleysenız ve 27. haftasında yada 27 haftasını gectıyse mutlaka doktorunuzdan bu yolcu bu sekılde ucabılır raporu almanız gerekır.ve raporunuz ucus tarıhınızden en fazla 7 gun eskı olmalıdır.aksı halde ucmanız ımkansızdır.bu durum cesıtlı alcılı vakalrda da gecerlıdır.

    Gecıkmeler

    oncelıkle sunu soylemelıyım kı hıcbır hava yolu ucagının gecıkmelı kalkmasını ıstemez.cunku bu gecıkme hava yoluna yuksek malıyetler olarak gerı doner.tabı kı bu gecıkme kendınden kaynaklanıyorsa bu malıyet gercekten de cok pahalıya patlar.

    gecıkmelerın sıralamasını su sekılde yapmamız uygun olabılır.

    -ucakhava sartları dolayısıyla gecıkır.cunku havacılıkta bırıncı oncelık yolcu guvenlıgıdır.

    mesela
    ucak 8:15 te kalkacaktır.ıstasyonun bulundugu il de sıddetlı fırtına cıkmıstır ve ucak yaklasık 30 dk gecıkmeye gırmıstır.kapıdakı herkez dısarıdakı fırtınalı havayı ızlemektedır.bır yolcu cıkar ve der kı
    ''neden ucak gecıkmeye gırdı?'' sımdı bu soruya nasıl bır cevap verırdınız sız dusunun.

    -ucak havalımanındakı trfıgın yogun olması sebebıyle gecıkmeye gırer.yanı ucak zamanında ınecegı lımana gelmıs olsa dahı ınemez ve havada beklemede kalır.ne zaman yogunluk kalkar da sırası gelırse ınıse gecer.bu gecıkme on gorulur se normalde ucagın 40 dk da gıtmesı gerektıgı yolu 50 dk da gıttıgını farkedersınız.ıste sebebı budur.ucak dusuk hızda ılerler.varacagı ıstasyona varana kadar yogunluk bıtmıs olur ve dırek ıner.buna bız gec gelıs dıyoruz.zaten anonslar da bu sekılde yapılır.
    -yerhızmetlerınden kaynaklanan gecıkmeler yasana bılır.bunun sebeplerı cok fazladır.burada yazmaya kalksam bır bukadar ddaha yazmam gerekır.
    -bazen gecıkme baska havayollarından da kaynaklanabılıyor.
    mesela bır fırmanın ucagı baska bır fırmaya aıt olan ucagın ınacegı park pozısyonunda teknık arıza yasar ve orada cakılı kalır.dıger ucagın yanasacagı bos park pozısyonu yoktur.

    -teknık arızalardan kaynaklanan gecıkmeler.her nekadar ucaklar cok sıkı denetımler altında bakıma alınsalarda beklenmedık arızalar yasa bılırler.oncelıklı olarak arıza tespıtı yapılır.bu yaklasık 10-15 dk demek tır.daha sonra arızanın gıderılıp gıderılemıyecegı anlasıldıktan sonra gereken yapılır.arıza gıdeılır yolcu ucaga alınır yada arıza gıderılemıyorsa yenı bır ucak ayarlanmaya calısılır.eger ayarlanamazssa baska bır fırmadan destek alınır.

    gercekten cok uzun bır yazı olmus.
    mutlaka atladıgım bır cok sey vardır.merak ettıgınız bır konu olursa lutfen konu ıcınde sorun.mutlaka yanıtlarım.

    30.11.2014

    Sıvı Kısıtlaması


    Sevgili özgür06 arkadaşımızın uyarısıyla sizlere havaş ın neler yaptığını anlatayım.Aslında ilk paragrafı okuyan arkadaşlar az çok bir şeyler çıkartmış olmalı.


    Havaş sadece otobüs ile ulaşım hizmeti vermez.Alana yanaşan bir uçağın temizlik işlerinden,check-in işlemlerine,kayıp eşya hizmetinden,uçakların bagaj yükleme ve kargo işlemlerine kadar bir çok hizmeti vermektedir.
    gerekli tüm kalemleri aşağıdaki linkte detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

    Havaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 10 Nisan 2016; 11:47:27 >







  • devamlı yurt içi ve dışı uçan biri olarak, güzel olmuş ellerine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    devamlı yurt içi ve dışı uçan biri olarak, güzel olmuş ellerine sağlık.
    rıca ederım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vvassabi

    rıca ederım

    Alıntıları Göster
    evet bence de onemli noktalar vurgulanmis. Elinize saglik..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magicjoe

    evet bence de onemli noktalar vurgulanmis. Elinize saglik..

    Alıntıları Göster
    Eline sağlık güzel yazı olmuş...
    Direk seni ilgilendirmiyor ama bilgin varsa diye sorayım:Türk havaalanlarında şirketlerin son dakika uygulaması var mı? Yurt dışında hep anlatırlar bavulunu hazırla havaalanında beklersen çok çok ucuza tur ve ya uçak bulursun diye..Boş tur ve ya uçaklar son dakikalarda çok ucuza biletleri satıyorlarmışta..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulas3567

    Eline sağlık güzel yazı olmuş...
    Direk seni ilgilendirmiyor ama bilgin varsa diye sorayım:Türk havaalanlarında şirketlerin son dakika uygulaması var mı? Yurt dışında hep anlatırlar bavulunu hazırla havaalanında beklersen çok çok ucuza tur ve ya uçak bulursun diye..Boş tur ve ya uçaklar son dakikalarda çok ucuza biletleri satıyorlarmışta..

    Alıntıları Göster
    Çok yararlı bilgiler, mecbur kalmadıkça uçağa binme düşüncem yok fakat hep havaalanına erken gitmek gereksiz düşüncesindeydim en çok ilgimi çeken bu oldu.

    Gümrük işleri ile ilgili de bilgi sahibi misiniz ?




  • Teşekkür ederim. Oldukça güzel bir makale olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    Teşekkür ederim. Oldukça güzel bir makale olmuş.
    Türk Hava Yollarında 26 kg lık bavulumda 11 kg fazla olmasına rağmen, bir dahaki sefere daha dikkatli olun denildi sadece. Hiç bir ekstra ücret ödemedim. Dönüşte saatten dolayı Pegasus u tercih ettim. 11 kg fazla için kilo başına 4 tl, toplamda 44 tl para aldılar.

    Yorum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillForYou!

    Türk Hava Yollarında 26 kg lık bavulumda 11 kg fazla olmasına rağmen, bir dahaki sefere daha dikkatli olun denildi sadece. Hiç bir ekstra ücret ödemedim. Dönüşte saatten dolayı Pegasus u tercih ettim. 11 kg fazla için kilo başına 4 tl, toplamda 44 tl para aldılar.

    Yorum yok.

    Bu durumda THY ile uçarken 2 kere düşüneceğiz demektir... Mesela değişim süresi gelen vidayı değiştirmeyen teknisyene de "bir dahaki sefer dikkatli ol" deme potansiyelleri yüksek !!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobita


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillForYou!

    Türk Hava Yollarında 26 kg lık bavulumda 11 kg fazla olmasına rağmen, bir dahaki sefere daha dikkatli olun denildi sadece. Hiç bir ekstra ücret ödemedim. Dönüşte saatten dolayı Pegasus u tercih ettim. 11 kg fazla için kilo başına 4 tl, toplamda 44 tl para aldılar.

    Yorum yok.

    Bu durumda THY ile uçarken 2 kere düşüneceğiz demektir... Mesela değişim süresi gelen vidayı değiştirmeyen teknisyene de "bir dahaki sefer dikkatli ol" deme potansiyelleri yüksek !!!!


    Thy nin kalitesini eleştirmişsiniz sağolun güldürdünüz. Anlamadınız galiba o Thy yaptığı sadece müşterilerini bağlamak veya kolaylık sağlamak amacıyla yapılmış bir hizmettir. Siz tuttunuz bunu güvenlik zaafiyeti meselesine çevirdiniz. Yazdığınız söz konusu bile olamaz. Olsa Tüm dünya ülkelerindeki insanlar THY ile uçmaz. Yazdıklarınızı tekrar düşünün. THY'nın kalitesi tartışılmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darth90

    quote:

    Orijinalden alıntı: bobita


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillForYou!

    Türk Hava Yollarında 26 kg lık bavulumda 11 kg fazla olmasına rağmen, bir dahaki sefere daha dikkatli olun denildi sadece. Hiç bir ekstra ücret ödemedim. Dönüşte saatten dolayı Pegasus u tercih ettim. 11 kg fazla için kilo başına 4 tl, toplamda 44 tl para aldılar.

    Yorum yok.

    Bu durumda THY ile uçarken 2 kere düşüneceğiz demektir... Mesela değişim süresi gelen vidayı değiştirmeyen teknisyene de "bir dahaki sefer dikkatli ol" deme potansiyelleri yüksek !!!!


    Thy nin kalitesini eleştirmişsiniz sağolun güldürdünüz. Anlamadınız galiba o Thy yaptığı sadece müşterilerini bağlamak veya kolaylık sağlamak amacıyla yapılmış bir hizmettir. Siz tuttunuz bunu güvenlik zaafiyeti meselesine çevirdiniz. Yazdığınız söz konusu bile olamaz. Olsa Tüm dünya ülkelerindeki insanlar THY ile uçmaz. Yazdıklarınızı tekrar düşünün. THY'nın kalitesi tartışılmaz

    Alıntıları Göster
    ellerine saglik........




  • ya sun express ten bilet aldım bagaj 20kg diyo el bagajı hariç di mi bu ? :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enreka_tr

    ya sun express ten bilet aldım bagaj 20kg diyo el bagajı hariç di mi bu ? :S
    ewt dostum el bagaji haric...
  • ok 15diye biliyodum da güncel olmama gibi bi durumu olamaz di mi bu bilgilerin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enreka_tr

    ok 15diye biliyodum da güncel olmama gibi bi durumu olamaz di mi bu bilgilerin
    pegasus ta bagaj hakkı (iç hat için) 15 kg el bagajı hakkı ıse 8kg.

    sunexpress ıcın bagaj hakkı (iç hatlar için) 15kg el bagajı hakkı ıs 6kg dır.

    her ıkı fırma ıçın fazla bagaj ucretı kılo basına 4 tl dır...

    fırmaların ınternet sıtelerını mutlaka kontrol edın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 3 Ağustos 2010; 20:00:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vvassabi

    pegasus ta bagaj hakkı (iç hat için) 15 kg el bagajı hakkı ıse 8kg.

    sunexpress ıcın bagaj hakkı (iç hatlar için) 15kg el bagajı hakkı ıs 6kg dır.

    her ıkı fırma ıçın fazla bagaj ucretı kılo basına 4 tl dır...

    fırmaların ınternet sıtelerını mutlaka kontrol edın.

    Alıntıları Göster
    Thy dış hatlar bagaj hakkı ne kadar? Sitesinde bulamadım.
  • benimki dış hat oluyo ama almanya di mi =))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enreka_tr

    benimki dış hat oluyo ama almanya di mi =))
    teşşekürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ö.rümcek

    teşşekürler

    Alıntıları Göster
    arkadaş zaten demiş belli kurallar uluslar arasıdır

    Bazıları esnektir..

    Pegasus örnek atıyorum kabinde su isterseniz parayla satar ama anadolu jet yani thy nin bir alt firması bunu ücretsiz verdiği gibi yanında kahve çay kek yada ekmek arası kaşarlı satatalı bir yicek de veriyor :)

    pegasus birazdaha işin parasal yönünde zaten bunu ali sabancı yani pegasus un sahibi de kabul ediyor..

    Örnek pegasusta koltuk seçmek ücretli 10 tl mesela cam kenarı mı istiyorsun biletin parasını verdikten sonra ekstra seçeneklere girip cam kenarı istediğinde yada uçak ön tarafından aldığında 10 tl para daha alır..

    Ama anadolujette böyle birşey yok kendin istediğin herhangi bir yeri seçebilirsin dolu olmadıktan sonra :) Ama şuda var daha dün pegasus la ankaraya gittim sanırım bindiğim uçaktan daha ufak bir yolcu uçağı hiç görmedim boyum 1,85 dizlerim ağırdı koltukça mesafe biraz dardı uçak havalandıktan ve düz konuma gelince emniyet kemerini çıkartıp hemen 3 önde boş olan cam kenarına geçiverdim :) kısmen sıkıntım yok :)

    akşam istanbula gelirken anadolujetle geldim uçak baya büyüktü yayıldım iyice :)

    Ufak uçakta daha çok sarsıntı oluyor sanırım Tabi ufak uçak pegasusta var demiyorum hataya gittiğim pegasus uçağı ise şahane idi konforuna dicek yoktu..

    Ama dediğim gibi pegasus yetkilileri birazdaha sıkı denetim tutuyor thy biraz esnek gibi..

    Ama bu esnekliği UÇAK BAKIMLARINDA YAPTIKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM....

    Kurallar zaten hava yolu şirketlerinin sitelerinde yazar bagaj kilolarıda yazar..

    Biletleme bagaj teslim işlerinde aman abi nolur buseferlik böyle yap vs vs banada saçma geliyor kural belli arkandaki yolcuda banada para alma diyebilir bir arkasındaki banada esnek ol diyebilir..

    Yani yolcu çoktatlı maviş gözlü bir hatunsa ay may yapıyorsa görevli tamam bu seferlik böyle olsun diyip 10 saniyelik bir mutluluk yaşayıp daha sonra işinden olabilir...


    Bu arada konuyu yazan arkadaşa birşey sorucam.. (Yer hizmet firmaları pek bilmeyebilir ama)

    Uçak kalkerken ve inerken herhangi bir elektronik eşya kullanılması yasakmıdır..

    Uçak düz gitmeye başladığında yolcu kemeri çözme ışığından sonra ne tür eşyalar kullanılır..

    Örnek mp3 player ?

    Örnek playstation

    Örnek kamera fotograf makinesi vs.

    En basiti ben uçak kalkerken yada inerken yada havada düz irtifada video kameramı çalıştırıp görüntü alabilirmiyim.?

    Yada müzik dinleyebilirmiyim vs

    Genel sorum video amaçlı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan

    arkadaş zaten demiş belli kurallar uluslar arasıdır

    Bazıları esnektir..

    Pegasus örnek atıyorum kabinde su isterseniz parayla satar ama anadolu jet yani thy nin bir alt firması bunu ücretsiz verdiği gibi yanında kahve çay kek yada ekmek arası kaşarlı satatalı bir yicek de veriyor :)

    pegasus birazdaha işin parasal yönünde zaten bunu ali sabancı yani pegasus un sahibi de kabul ediyor..

    Örnek pegasusta koltuk seçmek ücretli 10 tl mesela cam kenarı mı istiyorsun biletin parasını verdikten sonra ekstra seçeneklere girip cam kenarı istediğinde yada uçak ön tarafından aldığında 10 tl para daha alır..

    Ama anadolujette böyle birşey yok kendin istediğin herhangi bir yeri seçebilirsin dolu olmadıktan sonra :) Ama şuda var daha dün pegasus la ankaraya gittim sanırım bindiğim uçaktan daha ufak bir yolcu uçağı hiç görmedim boyum 1,85 dizlerim ağırdı koltukça mesafe biraz dardı uçak havalandıktan ve düz konuma gelince emniyet kemerini çıkartıp hemen 3 önde boş olan cam kenarına geçiverdim :) kısmen sıkıntım yok :)

    akşam istanbula gelirken anadolujetle geldim uçak baya büyüktü yayıldım iyice :)

    Ufak uçakta daha çok sarsıntı oluyor sanırım Tabi ufak uçak pegasusta var demiyorum hataya gittiğim pegasus uçağı ise şahane idi konforuna dicek yoktu..

    Ama dediğim gibi pegasus yetkilileri birazdaha sıkı denetim tutuyor thy biraz esnek gibi..

    Ama bu esnekliği UÇAK BAKIMLARINDA YAPTIKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM....

    Kurallar zaten hava yolu şirketlerinin sitelerinde yazar bagaj kilolarıda yazar..

    Biletleme bagaj teslim işlerinde aman abi nolur buseferlik böyle yap vs vs banada saçma geliyor kural belli arkandaki yolcuda banada para alma diyebilir bir arkasındaki banada esnek ol diyebilir..

    Yani yolcu çoktatlı maviş gözlü bir hatunsa ay may yapıyorsa görevli tamam bu seferlik böyle olsun diyip 10 saniyelik bir mutluluk yaşayıp daha sonra işinden olabilir...


    Bu arada konuyu yazan arkadaşa birşey sorucam.. (Yer hizmet firmaları pek bilmeyebilir ama)

    Uçak kalkerken ve inerken herhangi bir elektronik eşya kullanılması yasakmıdır..

    Uçak düz gitmeye başladığında yolcu kemeri çözme ışığından sonra ne tür eşyalar kullanılır..

    Örnek mp3 player ?

    Örnek playstation

    Örnek kamera fotograf makinesi vs.

    En basiti ben uçak kalkerken yada inerken yada havada düz irtifada video kameramı çalıştırıp görüntü alabilirmiyim.?

    Yada müzik dinleyebilirmiyim vs

    Genel sorum video amaçlı

    Alıntıları Göster
    Arkadasim eline saglik o kadar ugrasip yazmissin ama keske yazarken biraz imla kurallarina dikkat etseydin. Ne buyuk harf var, ne virgul var.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.