Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
21
Favori
135.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgi paylaşımı için teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E@gle_1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    teşekkür ederiz mesajım bulunsun

    bu bagaj tartan alet, bavulu yan koyarsan farklı tartıyor, dik koyarsan farklı tartıyor. En son başıma geldi. check in memuru yoktu, o gelmeden tartayım dedim 21 kg çıktı, içini boşalttım biraz 18 kg çıktı. Neyse memur geldi bir koydu 13 kg çıktı Şaka gibi. Elimde bir sürü ıvır zıvırla kala kaldım. Gönderdik tabi bavulu.

    Bir de bu bavul, o paletten gittikten sonra, bir yerde içi falan açılıyor mu? Gene yurtdışında başıma geldi. Bavulumu otelde bir açtım, karman çorman , resmen kurcalamış birileri

    O paletten araca yüklerken de, bavullara, Osmaniye kireç taşı muamelesi yapıyorlar sanırım. Bir aldım bavulu toz , pislik içinde. Üstüne üstlük kilidi de kırılmış

    tartıları evınızde kullandıgınız baskuller gıbı dusunun.Hepsı işini düzgün yapsın diye her gün kontrol ediliyor. size bozuk olanı denk gelmış olabilir :)

    Tabiki bu bir bahane değil.Tarttığınızda eksik geldiği gibi fazla gelme olasılığı da olabilirdi ve siz fazla bagaz ücreti ödemek zorunda kalırdınız.



    valizinizi banttan gönderdikten sonra hiç bir şekilde açılmaz.açılması çok büyük bir suçtur.

    valiziniz bir tek şekilde açılır.bantlarda ilerlerken x-ray ve MR cihazlarından geçer.her hangi güvenliği tehdit sayılan yada yasa dışı madde tespitinde valizin sahibi bulunup aşağıya polis nezaretinde indirilir ve onun önünde valizi açılır.sahibi bulunmaz ise sorumlu komiserin bilgisi ve bir memur nezaretinde valiz açılır.bunu dışında hiç bir şekilde valiz sizin bilginiz dışında açılamaz.

    Bir diğer olasılık da valiziniz aşagıya giderken veya yüklenirken kendiliğinden (kilidi bozulmuş vs.) açıldıysa.oradaki görevliler valizden saçılanları tekrar valize doldurarak kapatmış olabilirler.ama bunu size bildirmeleri şart tabiki.kilidi kırılmış diye eklemişsiniz ki 2. olasılık sizin de valizinizin başına gelmiş.


    Bavulu check in de teslim ettikten sonra açılabilir. Bildiğim kadarıyla bütün bavulları siz teslim ettikten sonra x-ray cihazından geçiriyorlar. Belki her hava alanında farklı olabilir. Benim başıma geçen ay almanya dönüşünde geldi. 1 adet bavulu verdim. Türkiye'ye gelince evde bir açtım. İçinde bir kağıt. bavulda 4 adet basit çakmak vardı. Bavulu x-ray cihazından geçirip çakmak olduğunu farkedince çakmakları almışlar. ve not bırakmışlar. Yıllardır yurtdışına çıkarım ilk defa böyle bir şey başıma geldi. O yüzden patlayıcı, yanıcı vb tehlikeli eşyaları bavulda bile olsa getirmeyin bence.




  • çok çok teşekkürler. ben bosnaya gideceğim orada 20 kg bagaj hakkım var ama izmir istanbul arası aktarma yapmam gerek 15 kg valizi nasıl yapacağım diye düşünüyordum pegasus check-in bilgilerinde de 8 kg el bagaj hakkını yazmayınca kara kara düşünüyrdum
  • Çok güzel bilgiler var tşkler dostum.
  • Bir önemli ekleme de ben yapayım.
    Check in yaptırırken şayet bavulsuz uçuyorsanız, sizden bavul hakkınızı kullanmak isteyenlerin ricalarını kesinlikle dikkate almayın. Şahsın bavulun da illegal birşeyler varsa, derdinizi kimseye anlatamazsınız.
    Uluslararası uçuşlarda bavulunuzu, havalimanlarında bulunan naylon selofan bandaj standlarında sardırın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bir şey soracağım ben bosnaya geldim valizlerimizin istanbulda kaldığı bildirildi valiz tanıtımı vs yaptık ama sorun çıkmaz değil mi ulaşır elimize veya bi zarar gelmez değil mi??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simqe

    ya bir şey soracağım ben bosnaya geldim valizlerimizin istanbulda kaldığı bildirildi valiz tanıtımı vs yaptık ama sorun çıkmaz değil mi ulaşır elimize veya bi zarar gelmez değil mi??

    eger bulunmuşlarsa sorun yok.sag salım ulastırırlar sıze.
  • hocam free shoptan fazla ürün sokarken yakalanırsak ne gibi cezası var acaba örnek olarak 3 karton yerine 6 karton sigara soktuk :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E@gle_1903


    kabine de alabileceğim çanta bakıyorum ve case logic'in bir modelini buldum,
    ölçüleri de 36,6 x 24,4 x 53,6 cm

    thy'nin sitesinde de kabin bagajı için max. 40 x 23 x 55 cm izin verildiği yazıyor.

    bu 1,4cm'lik fazlalık sıkıntı yaratır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thnx

    quote:

    Orijinalden alıntı: E@gle_1903


    kabine de alabileceğim çanta bakıyorum ve case logic'in bir modelini buldum,
    ölçüleri de 36,6 x 24,4 x 53,6 cm

    thy'nin sitesinde de kabin bagajı için max. 40 x 23 x 55 cm izin verildiği yazıyor.

    bu 1,4cm'lik fazlalık sıkıntı yaratır mı?

    yaratmaz :)
  • Yaklasık 10 yıldır havacılık sektorundeyım,hem calısan ve tabıkı hem yolcu olarak pegasus bılınen buyuk havayolları ıcınde en paragoz,yolcusuna karsı en cok kendıne lehıne yontan fırmadır benım gozumde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stevejones

    Yaklasık 10 yıldır havacılık sektorundeyım,hem calısan ve tabıkı hem yolcu olarak pegasus bılınen buyuk havayolları ıcınde en paragoz,yolcusuna karsı en cok kendıne lehıne yontan fırmadır benım gozumde.

    işallah yukarıda anlattıklarım yanlış anlaşılmamaıştır.zira ben pegasus çalışanı değilim.
  • Yok senle ılgılı degıl,artık lımanın her tur yerındekı her turlu ısı kılıfına uydurma,cakallık,dalavere dondugunu bıldıgım ıcın yazılanlar komık geldı.Bır yolcu thy ıle ucuyorsa mesela busıness bılet yada yolculuk daımı avantaj kartları vrsa gelır ıc hatlar cıp te fazla bagajıda extra yolcuyuda sokar ıcerı mısal,kontuarda tgs havas celebı kım yada hangı fırma olursa olsun,yan yolcunun bagaj kotasına sokulup fazla bagajda alınır v.b tonla sımdı yazsam hanı roman olur mısalı,senın bahsettıgın gayet acıklayıcı bılgıler guzel hosta,hepsı olmasada cok buyuk kısmı kıtaplarda yazılı olan kurallar,uygulamalar cooooookkkk baska cok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stevejones

    Yok senle ılgılı degıl,artık lımanın her tur yerındekı her turlu ısı kılıfına uydurma,cakallık,dalavere dondugunu bıldıgım ıcın yazılanlar komık geldı.Bır yolcu thy ıle ucuyorsa mesela busıness bılet yada yolculuk daımı avantaj kartları vrsa gelır ıc hatlar cıp te fazla bagajıda extra yolcuyuda sokar ıcerı mısal,kontuarda tgs havas celebı kım yada hangı fırma olursa olsun,yan yolcunun bagaj kotasına sokulup fazla bagajda alınır v.b tonla sımdı yazsam hanı roman olur mısalı,senın bahsettıgın gayet acıklayıcı bılgıler guzel hosta,hepsı olmasada cok buyuk kısmı kıtaplarda yazılı olan kurallar,uygulamalar cooooookkkk baska cok


    tabi ki uygulamada neler neler oluyordur.tabi bunlar sorumluluk sahibi kişilerin yapmaması gereke şeyler.ben şahsen bize tebliğ edilen kurallar ne ise onlara riayet ederim.sonuçta bu benim işim ve gereklerini yerine getirmek de benim sorumluluğum.


    yoksa dediğin gibi işin içinden çıkılmaz noktalara geliriz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: E@gle_1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: thnx

    quote:

    Orijinalden alıntı: E@gle_1903


    kabine de alabileceğim çanta bakıyorum ve case logic'in bir modelini buldum,
    ölçüleri de 36,6 x 24,4 x 53,6 cm

    thy'nin sitesinde de kabin bagajı için max. 40 x 23 x 55 cm izin verildiği yazıyor.

    bu 1,4cm'lik fazlalık sıkıntı yaratır mı?

    yaratmaz :)

    Kabin içine bavul sokanlar bile var, koydukları kurallara kendileri bile dikkat etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulas3567

    Eline sağlık güzel yazı olmuş...
    Direk seni ilgilendirmiyor ama bilgin varsa diye sorayım:Türk havaalanlarında şirketlerin son dakika uygulaması var mı? Yurt dışında hep anlatırlar bavulunu hazırla havaalanında beklersen çok çok ucuza tur ve ya uçak bulursun diye..Boş tur ve ya uçaklar son dakikalarda çok ucuza biletleri satıyorlarmışta..

    malesef bu konuda pek bilgim yok.ama bazen sezonda uçaklarda yer kalırsa hhavayollarından koltuk satın almış olan acentalar anlık olarak satış yapabılıyorlar.fakat onlar da çok ucuza sattıkları soylenemez.

    sanırım biraz şansa kalmış bir şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iGroN

    Çok yararlı bilgiler, mecbur kalmadıkça uçağa binme düşüncem yok fakat hep havaalanına erken gitmek gereksiz düşüncesindeydim en çok ilgimi çeken bu oldu.

    Gümrük işleri ile ilgili de bilgi sahibi misiniz ?

    gümrük konusunda kısıtlı bilgiye sahibim.eğer bşlgim dahilinde bir konuysa yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillForYou!

    Türk Hava Yollarında 26 kg lık bavulumda 11 kg fazla olmasına rağmen, bir dahaki sefere daha dikkatli olun denildi sadece. Hiç bir ekstra ücret ödemedim. Dönüşte saatten dolayı Pegasus u tercih ettim. 11 kg fazla için kilo başına 4 tl, toplamda 44 tl para aldılar.

    Yorum yok.

    sizin adınıza üzüldüm açıkçası.


    bu tür olaylar malesef hep oluyor.yazıda da belirttiğim gibi bazı personeller kurallara uyarken bazıları uymayabiliyor.


    size şait olduğum bir olayı aktarayım.


    yurt dışı uçuşunun kontuarında görevli iki memur arkadaşımız check in yapıyorlardı. x bey toplamda 29 kg bagaj ağırlığı olan yolcudan ücret ödemesini talep etmedi.
    aradan bir kaç dakika sonra x arkadaşımızın yanında check in yapan y arkadaşımız başka bir yolcudan ekstra 4kg olan ağırlığı için ücret ödemesini söyledi.fakat yolcu az önce diğer memurun 9 kg lık ağırlığı ücret ödemeden gönderdiğini söyleyerek ortalığı birbirine kattı.

    x arkadaşımız tabiki de yaptığı bu hatadan dolayı ceza aldı.sanırım ücret almadığı o 9 kg lık fazla bagaj ücreti maaşından kesilmişti.


    yani sizin başınıza gelen şey kesinlikle kontuarda görevli memurların hatasından kaynaklı.eğer thy memuru(tgs) kurallara harfıyen uysaydı başınıza bu olay gelmezdı.
    çunku o uçuşta ekstra kilo ödeseydiniz pegasus ile yapacagınız ucusta da ödeme yapacagınızı bılerek kontuara gelırdınız.belkıde fazla ağırlıkları bagajınızdan cıkartarak check in e başvururdunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enreka_tr

    ya sun express ten bilet aldım bagaj 20kg diyo el bagajı hariç di mi bu ? :S

    doğrudur el bagajı hariç.yani check in de teslim edebilecegınız maximum ağırlıktır. el bagajı için yanlış hatırlamıyorsam max. 6 kg gibi bir sınırları var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paintov

    havaş pegasusa hizmet verir derken ? pegasus yolcuları ücretsiz mi kullanıyor

    kesinlikle öyle bir şey yok.burada kastettiğim havaş sadece terminallerde otobüs hizmeti veren bir firma olmadışıdır.
    halkımız hhavaşı sadece otobüs hizmeti veren bir şirket olarak tanıyor ama yanlış bir şey bu.

    HAVAŞ

    bu siteyi incelemenizi öneririm




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.