Şimdi Ara

Corsair RMA (Ürün Değişimi) Nasıl Açılır? [2023 GÜNCEL] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
28
Favori
22.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mbombo00 kullanıcısına yanıt

    Uzun sürüyor cevap vermeleri ben de anlamıyorum bazen hızlı bazen yavaş.

  • Benim ürünümü bugün kargolamışlar gelecek bakalım. Aklında soru işareti olan arkadaşlar olursa diye şunları yazayım:

    -Size verilen kağıtları kargocuya teslim ediyorsunuz üzerinde bol bol barkodlu,karekodlu olan kağıdı sadece kargocuya gösteriyorsunuz ve sizde kalıyor. Onun dışında 3 tane kopya olarak verdikleri kağıdı direkt kargocuya teslim ediyorsunuz. Kargocu ekstra bir kutu getirmedi direkt kulaklığın kutusu ile gönderdim ben. Son olarak kutunun üzerine RMA kodunuzu içeren kağıdı yapıştırmayı da unutmayın.

  • ugurcanaydogdu kullanıcısına yanıt

    Valla çözemedim. En son 9 Martta bilgi verdiler sonra ses seda yok. Bu gidişle dönüş yapmayacaklar gibi ama bakalım.

  • Mbombo00 kullanıcısına yanıt

    Tekrar yazmayı deneyin.

  • 2023 Mart Corsair rma deneyimim: arızalı güç kaynağım için Corsair supporta e-posta yazdım ve ticket açıldı. Bütün haberlerleşme e-posta üzerinden gerçekleşti. Önce ürüne ait bilgileri ve görselleri yükledim. Rma ile ilgili bilgi verildi. Advanced rma dan yararlanamadığım için önce ürünü göndermem gerekti. Onlara ürün ulaştığında(Hollanda) yeni ürünüm gönderildi (Taiwan gibi biryerden). Gelen ürün refurbished da olabilirdi ama bana sıfır aynı model ürün geldi. Kargo süreci oldukça hızlı. 2-3 ş gününde kargom onlara ulaştı. 3-4 iş günüde yeni kargonun gelmesi maks. Sürmüştür. Rma teklifini onayladığımda bana ardışık mailler yollandı. Birtanesi üzerine büyük bir QR kod tarzı grafik kod olan belgeydi. Birtanesi epostada da belirtildiği üzere 3 tane kopya çıkartıp üçününde altına imza atmam belirtilen bir belgeydi. bir adette ortadan makasla kesmem gereken bir belge vardı. Makasla kesilmesi belirtilen belgenin alt kısmında ürün model rma bilgisi (ürün kutusunun içine gitti) üst kısmıysa alıcı ve gönderen bilgisi içeren bir kısımdı. UPS kargoyu telefonla arayıp, ürün değişimi için adıma kargo gönderi kaydı oluşturulduğunu belirttim. Z1 ile başlayan kodu sordular ve diğer bilgilerimi sordular. Telefondan bilgilerimi verdim. Kargo görevlisi geldi kutuyu verdim. Kutunun içine koyduğum kağıt hariç hepsini görevliye verip Corsair ürün değişim olduğınu belirttim. Kendisi prosedürü bildiğini belirtip kargoyu ve belgeleri elden aldı. Ürün sorunsuz gitti. Yeni ürünüm Türkiye sınırına girince UPS bana bir sms attı doldurmalı PDF tarzı ama ertesi güne ertelemiştim doldurmak için. Ertesi gün kargom elimdeydi. Gümrükle ilgili bir doldurma yapmadım, ama siz yinede gelmezse UPS i arayıp durumu belirtebilirsiniz. Corsair support da görevli arkadaşa teşekkür ettim ve ticketı sonlandırdım. Telefondan yazdığım için metin karışık gelebilir kusura bakmayın. Olabildiğince sade anlatmaya çalıştım süreç kolay ve hızlıydı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Corsair RMA (Ürün Değişimi) Nasıl Açılır? [2023 GÜNCEL]


    Güncel durum bu kargoyu beklemekteyim hala.

  • 1312K kullanıcısına yanıt

    Tam şuan sms geldi ekteki belgeyi doldurdum gönderdim umarım gümrük vergisi falan çıkmaz.

  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere 5 yıl oldu ve sistem çok değişti. Yeni sistemi tecrübe edenler konuya katkı sağlayacak ki konu güncellenecek.


    neyse aşağıdakiler lazım.


    1. https://go.ups.com.tr/kuryecagir online kurye çağırma açılmış, müşteri kodu nedir? nasıl kurye çağırıyorsunuz? Return service etiketi yetiyor mu yoksa?
    2. Belgelerin birinin alt kısmını kesip hepsini kutuya atanlar varmış. Siz yapmazsanız UPS yapıyormuş doğru mu?
    3. Tüm belgelerin örnekleri lazım, biri bana atarsa konuya koyacağım.


    aklıma gelenler şimdilik bu kadar.




    Ürünü kutuya koymazsanız onlar koyar herhalde o kadarda değil.





  • 1 Ay önce paketi Hollanda'ya gönderdim, halen paket UPS gümrükte teslim edilmedi. Allah cezanı versin UPS.


    Corsair Üst düzey yetkiliye mail atmam sonucunda geçen hafta ürün teslim edilmesi beklemeden nihayet yeni ürün kargoya verildi...

  • TheGladio kullanıcısına yanıt

    1- Müşteri kodu girmeye gerek yok > Ödeme türü Alıcı Ödemeli > return service etiketi seçmek yeterli.


    2- Commercial invoice paket dışına yapıştır + Corsair RMA numarasını ayrı bir yere yaz veya yapıştır (eksik bir şey olursa UPS TR arayıp invoice pdf istiyor)


    3- Corsair'in gönderdiği (Shipping Label, Commercial invoice, PACKING LIST FOR RMA) ilk sayfadaki görseller günceldir.


    RMA onaylandıktan sonra sevk-rezerve durumunu buradan takip edebilirsiniz https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360044691511-What-s-the-status-of-my-Web-Store-or-RMA-order-



    Bir çok üründe fazla para öderim ama Corsair markası haricinde asla bir ürün almam (DRAM-PSU-KASA-FAN-Sıvı Soğutma vs.). Son 5 yılda bir çok olumlu/olumsuz Corsair RMA süreci yaşadım. Türkiye'deki basit ve uyduruk firmalara göre Corsair RMA süreci gerçekten büyük bir nimet. Bu nedenle herkes değerini iyi bilsin ve iyiye kullansın lütfen, çünkü geçmişte bir kaç kez Türkiye'ye RMA sürecini durdurmuştu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 21 Mart 2023; 18:40:46 >




  • Son gümrük sınırı üstünde yani 150€ üstü bir ürün değişimi yapan oldu mu acaba? Fatura kesip yolluyorlar çünkü, her ne kadar gümrük bedelini ödeseler de ticariye mi sokuyorlar? Müşavir vs. isteniyor mu? Sırf bu yüzden indirimden yurt dışı ürün almaktan vaz geçip TR garantiye fazla para vermiştim, iptal edip yurtdışı alabilirim.

  • TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt

    mevcutta gelecek ürün değeri 260€, belge göndermeden direk gümrükten geçti. ama faturadaki rakam ne bilmiyorum yarın gelince belli olur

  • HS35 Stereo ürünüm sıfır olarak bugün elime ulaştı teşekkürler Corsair!

  • armax kullanıcısına yanıt

    Son durum nedir hocam? Faturaya 260€ mu yazmışlar?

  • TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt
    Gelmedi daha yarına kaldı, katil ups :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ugurcanaydogdu kullanıcısına yanıt

    Dostum bende de aynı durum var. SMS olarak mesaj geldi ama linke tıklayınca link bozuk gözüküyor sayfa felan açılmıyor. Ne yapmam lazım

  • TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt
    Faturayı kutunun üzerinden almışlar, ups’den isteyeceğim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.