Şimdi Ara

Crysis 2, ilki gibi grafiksel bir devrim sunmayacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    quote:

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Cevat Yerli vakti zamanında Crysis 2 için optimizasyonu Crysis'ten daha iyi olacak demişti .Bu da Aynı sistemle daha hızlı belki de aynı hızda daha iyi grafikli bir oyun deneyimi demek.Bu haliyle oyunun grafiksel bir devrim getirmesini beklemeyin.

    Bir de şu var : Cry Engine 2 kullanımı ve detayı o kadar geniş bir motor ki o zamanki sistemimde full ayarlarda 10fps alırken ; config dosyasıyla oynayıp ince grafiksel detayları (görüş mesafesi , gölge çözünürlüğü , deniz dalgalanması vs) arttırınca oyunun hızını tam 3fpsye kadar düşürmüstüm.Bu da demek oluyor ki oyun motorunu tam kapasite kullansalar şu an için yine bir devrim olur.Gelglelim yapım ekibi bu kadar kasmak istemiyor.Neden?Sırf biz oyuncular rahat etsin diye.Olayın içine 3d de girmiş durumda.Adamlar grafiklere ve detaylara yüklense pcler yine Crysis'teki gibi sürünecek...


    Her şey iyi güzel de güzel grafikli olup kasmasının kötü grafikli olup da kasmamasına niye tercih edildiğini ben anlayamıyorum. Adamlar koyabilecekleri en iyi grafikleri koysunlar oyuna. Fullde çalıştırmak için aşırı sistemler istensin ama yine de konsun. En azından nasıl bir şey olduğunu görürüz. Yoksa grafikleri düşürür oynarız yine değişen bir şey olmaz ki? Psikolojik olarak maksimum grafik açmaya mı şartlandık?!

    Konsoldaki sürümle PCdeki sürüm zaten farklı olacak o yüzden "konsol yüzünden grafikleri iyi olmayacak" demenin lüzumu yok. Konsoldan port bir oyun gelmeyecek sonuçta. 3D yarı yarıya indiriyor FPSleri onun için optimizasyon yaparken abartmazlar umarım.

    Son olarak ben Crysis'ten ben mükemmel işlenmiş bir senaryo, harika oynanabilirlik, bol çeşitlilik, sürekli aksiyon beklemiyorum kesinlikle. Çünkü bunu sağlayacak gerek konsollarda gerekse PClerde yeterince güzel oyun var. Ama bir tane bile grafikleriyle ağzımızı açık bırakacak, çevre etkileşimi harika, özgür dünyası olan oyun yok.


    Adamlar grafikleri maksimum düzeyde yapsa bu oyunu 30 fpsde hangi kart ile oynarsın? gtx480 , gtx580 vs. Pekı oyunculardan kaçında bu kartlardan var.Bu forumda 10 kişiden birinde bile yoktur belki.İşte o yüzden genel kullanıcıyı düşünü herkesin oynayabileceği fakat grafiklerinde o standartlar içinde en iyisi olabileceği bir oyun yapmaya çalışıyorlar.Bu heryerde böyledir.Genel kullanıcıyı düşünmek zorundasın , yoksa para kazanamazsın

    Oyunu maksimum grafiklerde yaparlar, maksmum grafiklerde 580'i olanlar filan oynar. Diğerleri de bir alt grafik seviyesini seçer, olur biter. Niye 580 sahipleri de düşük grafiklerde oynamak zorunda kalsın ben onu söylemek istedim. Genel kullanıcıyı düşünmekle bir alakası yok bunun. Mesela benim dediğim 580 ile oynanacak ayar "Ultra Extra" gibi bir uçuk bir ayar olsun. Oynamasak da en azından görürüz oyun grafiklerinin ne seviyelerde olduğu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Adamlar grafikleri maksimum düzeyde yapsa bu oyunu 30 fpsde hangi kart ile oynarsın? gtx480 , gtx580 vs. Pekı oyunculardan kaçında bu kartlardan var.Bu forumda 10 kişiden birinde bile yoktur belki.İşte o yüzden genel kullanıcıyı düşünü herkesin oynayabileceği fakat grafiklerinde o standartlar içinde en iyisi olabileceği bir oyun yapmaya çalışıyorlar.Bu heryerde böyledir.Genel kullanıcıyı düşünmek zorundasın , yoksa para kazanamazsın

    Kardeşim konsola mı çıkarıyorsun oyunu, PC'ye mi? Genel kullanıcı ne demek... PC'nin özelliği bu zaten, gücü yeten grafiği kökler yetmeyen ise biraz daha kısar... Genel kullanıcıyı düşünmek zorunda falan değiller... GTX 480-580 alanları kim düşünsün o zaman?




  • gta4 ün grafikleri iğrençya neye göre crysisle karşılaştırıyorsunuz
  • Crysis 2=

    Crysis Warhead grafikleri
    Tesellation
    Diğer dx11 efektleri

    herşey full 8aa için muhtemelen
    6950-70cf /gtx570-580sli/6990 / gtx595 gerekecek.

    Bu düzenekler normal crysiste bile 60-70fps ortalama alıyorsa
    bahsettiğim ayarlarda fps'nin 40-50arasında olacağını tahmin
    etmek zor değil.

    tesellation acıldıgınde günümüz tek gpu kartlarının bu oyuna kesinlikle
    yeterli geleceğini düşünmüyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farcry535


    quote:

    Orijinalden alıntı: poopsy


    quote:

    Orijinalden alıntı: tarkolar


    warhead 2008 gta IV 2010 çıkışlı











  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarkolar
    anlamadıysan k.bakma açıklayayım.

    warhead 2008 gta IV 2010 çıkışlı ve grafikleri eş diyebiliriz. yani cryengine2 ile yapılan devrim 2 sene sonra bile aşılabilmiş değil. ki cryengine 3 az daha ilerletse yine devrim sayılabilir. sonuçta yine ilki gerçekleştirir

    Gta 4 ve 2010 oyle mi? Bunu anlatmaya calistim sana ama haberin yok . Neyse
  • firma pc ye oyun çıkaracakken son anda işi konsola döktü ve oyunu konsol optımızasyonuna göre hazırladılar anlaşılan .
    buda demekki grafiksel anlamda pc kullanıcıları olarak,konsol kalıtesine mahkum bir crysıs ile karşı karşıya kalacagız,arkadaşlar beklentılerinizi bence ufaltın, inşallah millet eskı oyunu mumla aramaz. ama oyunun bir garantısı var sebebsiz yere mılletın sistemlerını sonuna kadar kastıracak.
  • İlk oyun tropikal bölgelerde geçiyodu baya. 2. oyun şehir içi falan olmuş daha iyi bence.

    Grafik konusunda oyun çıkmadan böyle konuşmak anlamsız. Çıksın o zaman tartışılır
  • Açıkcası konsollara da geldiği için ne eskisi kadar geniş haritalar ne özgür oynanış ne de bunların üstüne cila olan grafik bekliyorum. 2007 Ekim'di sanırım, betasını denemiştim Crysis'in de 20-25 kişinin gezdiği haritada 2-3 saatte anca 3 kişi görmüştüm. Tabi o sırada oyunu keşfedebilmek için millet devamlı gezip tozuyordu. Harita öyle genişti yani. 2. oyunda daha çok görevlere yönelip tekdüze bir oyun yapısı olacak gibi geliyor bana. Bunun yanısıra yeni teknolojileri kullanmasından da bir cacık olacağını zannetmem. Çünkü dx9'un ne kadar yeterli olduğunu Crytek iyi biliyor. DX11 yalnızca pazarlama aracı olacak gibi. Özellikle de Nvidia'nın isteği üzerine tessellation yoğunluklu haritalardan bahsediliyor ki bu da durumu açıklıyor. saçmasapan bir performans düşüşü görmemiz olası. Aynen Metro2033'te olduğu gibi. Yahut MafiaII'de PhysX'in aşırı derecede performans kaybına yol açması gibi.




  • GTA IV 2010 çıkışlı faland eğil.Bari destekli atın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    cevat yerli röportajda zaten söylüyo, fark var ama ciddi bir fark yok diyor. bence ilk oyunun kalitesinde olsa yeterli, birazda çevre etkileşimi artmış olsa güzel olur, duvara delik açıp dışarı çıkabilmek gibi gibi.



    dediğinden hiç bişey anlamadım herifin daha türkçe konuşmayı bilmiyo




  • 02.12.2008 Tarihinde Vücuda gelmiştir GTA 4; burdan bazı balık hafızalı ve orta öğretimli(liseli) olduğundan şüphe duyduğum arkadaşlara duyurulur. Grafiksel olarak crysis'dan üstündür,üstün olması da normaldir.. orası ayrı konu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 10 Ocak 2011; 0:39:30 >
  • yapımcısı direk diyor kalite olarak ps3 daha kaliteli diyor mekan değişdi tamamen yeni atmosfer bence daha iyi oyun videolardan vs baktığımda daha hızlı geldi bana öyle ormanda geniş mekanda saklan saman vur kaç yok kana kan dişe diş kapışma var new york şehride en iyi seçim bence... farklı tarz silahlar ve araçlar kullansak yine helikopterden atışlar yada yine uçak sürme vs hoş olurdu oyun grafikleri olarak ise crysis sonra diğerleri gelir
    oyuna sponsor ise yine nvidia




  • el insaf crysis nere gta4 nere..Grafik ve gta delisi kardeşim bile oyuna sinir oldu. Özellikle de gögelere yakından bakın adeta paintteki püskürtme kabı kullanılarak yapılmış gibi.. Ayrıca birinde oldukça iyi optimizasyon var diğerinde kötü değil! hiç yok. oyun 1440-900de de 800-600de de aynı heralde 320-200flan yapsam hala aynı derece kasar. Gökyüzü,sular,ağaçlandırma,insanlar,parlamalar nereye bakarsanız bakın arada büyük fark var. 2009dan bu yana çıkan bir kaç oyunun grafiklerini crysis ie karşılaştırabilirsiniz tabi ki.. ama Gta4ün bu karşılaştırmalar arasında yeri yoktur.(kaldı ki grafik dışında hiç bir açıdan bir arpa boyu yol almış bir oyun da değildir gta4)
  • Göz var nizam var.crysis i gta ile karşılaştırıyorsunuz crysis hala en iyi grafikli oyun.
  • Sırf Türkçe seslendirilmiş yegane oyunlardan biri olduğu ve ekran kartını ağlatan grafikleri olduğu için yükleyip takıldığım bir oyundu crysis. 2.sinden de büyük beklentim yok açıkçası.Oynanış olarak FPS kategorisinde bir cod serisinin yada bioshockun ne bileyim metronun yanına yaklaşamadı bence.O bossu kıçından bu bossu başından vurunca ölür çeşitliliğinin ötesine giderler bu sefer inşallah.
  • Konuyu açan arkadaş 7800 gtx gücünde demiş.Ama 7800 tek başına k.çını yırtsa gt5'i ve kz3'ü çalıştıramaz.
  • Crysis grafik motoru baya kaliteli bir oyundu 40fps ile akıcı oyun mw de 100fps de takılmalar oluyordu Sanırım optimasyon artirirlar yeni grafik motorunda tıpkı mw1 mw2 gibi mw2 daha az kasıyor.
    Oyunda etkileşim sıfır. Yakın saldırıda assassin creed yada cod gibi olmali saçma bir yumruk dışında bir şey yapamiyoruz cod dada saçmalık var adam geliyo bıcak atiyo karşılık veremiyoruz bi boğuşma filan olmuyor.
    senaryosu cok sacma oyunun zıplama olayını görünce oyundan sogumustum zıplama olayını yercekimini azaltarak yapmıslar yarım saat yere inemiyoruz hiçte warheadin introsundaki gibi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgoisTe91 -- 13 Ocak 2011; 12:13:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONY_55

    Konuyu açan arkadaş 7800 gtx gücünde demiş.Ama 7800 tek başına k.çını yırtsa gt5'i ve kz3'ü çalıştıramaz.


    Evet PC'lerde çalıştıramaz PS3 konsolunda mükemmel bir optimizasyon söz konusu PC'lerde standart bir sistem yapısı olmadığı için konsollardaki kadar optimizasyon söz konusu olmuyor haliyle tüm donanımın tüm nimetlerini sömüremiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

    02.12.2008 Tarihinde Vücuda gelmiştir GTA 4; burdan bazı balık hafızalı ve orta öğretimli(liseli) olduğundan şüphe duyduğum arkadaşlara duyurulur. Grafiksel olarak crysis'dan üstündür,üstün olması da normaldir.. orası ayrı konu..



    Sana edep, terbiye öğretilmedi mi çocuk, adabınla konuş, kimseyi aşağılamaya hakkın yok !!!
    Şu forumda en nefret ettiğim şeylerden birisini yapıyorsun, sırf şu yorumunla dahi nasıl bir kişilik olduğunu, ne kadar cahil olduğunu bağıra bağıra açıklıyorsun.
    Bu da senden nefret etmeme yetiyor da artıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Ocak 2011; 20:13:18 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.