Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.068
Cevap
79
Favori
285.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Bunu dün izledim, bu adamlar çok iyi işler ortaya çıkartıyor, derinlemesine detaylı analizlerine şapka çıkartılır. Blokları EK'nın yaptığı belirtilip başkasına mı yaptırmışlar nasıl böyle bir rezillik ve aldatmaca yaparlar. Hem adamların ismini kötüye çıkartıp hem de kendi bacağına sıkmak bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIREWALL -- 17 Kasım 2023; 13:53:46 >
  • Asus ve EKWB al birini vur ötekine
  • Son üç ekwb den aldığım bloklarımda nikel kaplamanın aşınması ve pleksi çatlaması yaşadım sürekli kendimi sorguladım yanlış bir şeyler yaptım mı diye ama byski yada barrow bloklarımda hiç bir sorun olmadı
  • Demekki EKWB kaliteyi çok düşürmüş yazık çok yazık
  • combo2009 kullanıcısına yanıt

    Videoda Asusun 690 anakartta EK olarak lanse ettiği blokta aslında EK logosu olmadığı başka bir yere üretmiş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyorlar.


    Sizin yaşadığınız nikel çözülmesi ve pleksi çatlaması daha çok kullanılan sıvı ile ilgili olabilir diye düşünüyorum.

  • Reddit te ek ile yapılan yazışmalar var kendileri yapmış ve kabul etmişler bu durumu
  • Asus öyle istedi demişler yani bir çeşit kıvırma
  • Ben aynı sistemde byski blok kullandım sorun bende yada kullandığım sıvı da olsa onda neden hiç sorun olmuyor ha keza barrow blokta da olmadı
  • combo2009 kullanıcısına yanıt

    780 Lightning kartımın bloğu EK'nın acetal ve nikel'den oluşan bloğu idi ve uzun süre hiçbir sorun yaşamamıştım. Daha sonraki kartlarım için byski'yi satın aldım fiyat açısından çok daha avantajlılar diye, onların da kalitesi üst düzeydi 980Ti Lightning kartım için bitspower satın almıştım o bloğun kalitesi ve kutu içeriği hepsinden çok daha zengin ve iyiydi. Şuan cpu'mda barrow un bloğunu kullanıyorum, 2 senedir detalı temizlik yapmamıştım, geçende bloğun içini açıp detaylı temizlik yaptım, ne kanallarda ne de bloğun içerisinde en ufak bir aşınma yada bozulma veya kaplamada renk değişimi görmedim, içerisi ayna gibiydi.

  • Ayrıca tüm dünyadaki custom kullanıcıları hem fikir ek nın nikel kaplama sının kalkmasınsorunları ile ilgili tek ben demiyorumki
  • Eğer dediğiniz gibi EK asusta kullanılan bloğu ürettiğini kabul ettiyse ve aynı döngüde farklı bloklarda sorun yaşamadıysanız o zaman haklı olabilirsiniz. EK ile iletişime geçmediyseniz bi mail atın bakalım ne cavap verecekler.

  • Rma açtım değiştirdiler bloğu ama gelende aynı maalesef
  • 2011 yılında yaşamıştı EK kaplama sorunlarını demekki hiç ders almamışlar yada karlılık öne çıkmış yine
  • combo2009 kullanıcısına yanıt

    O halde EK'dan uzak durmakta fayda var.

  • FIREWALL kullanıcısına yanıt

    Bende şu an için Bykski ile devam ediyorum ve şimdilik bir sorun yok.

  •  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    Bu saatten sonra saf su + antifriz(organik) ile devam etmeyi düşünüyorum. Yüzde 33'lük oranla sıvı hazırlamama rağmen sıcaklıklarda bir değişim olmadı, piyasada içeriğinde ne olduğu belirsiz ve bir dünya paraya satılan, aynı zamanda hortumlarda, bloklarda ve pompa motorunun çevresinde saçma sapan tortu bırakan(boya izi) hazır sıvı soğutmaları kullancağınıza içeriği belii hemde çok daha ekonomik olan, çok daha uzun ömürlü, tortu ve köpürme yapmayan bu yöntemi kullanmakta fayda olacağını düşünüyorum. Döngüyü hazırladıktan sonra en az birkaç saat sızıntı var mı yok mu diye kontrol ettikten sonra kartınızı takıp sistemi çalıştırmanızı tavsiye ederim, aksi takdirde devreye gelecek olan 1 damla bile kısa devre yapmasına yetecektir. Tek handikapı yalıtkan olmaması, gerçi hazır sistem soğutma sıvılarında da bile belirli bir zaman sonra yalıtkanlık özelliğinin gittiğini çeşitli forumlarda okumuştum. Paylaşımları için ayrıca @sasuta kardeşime teşekkürü borç bilirim.

    Bu arada hortumları siyah yapsam çok daha iyi olacak, 2015'ten beri XSPC'nin bu hortumlarını kullanıyorum, ne kadar temizlik yapsanda ilk günkü görünümünü asla veremiyor.





  • EK kalite falan düşürmedi, zaten oldum olası kalitesizdi. 20 yıla yakındır custom sıvı soğutma ürünleri kullanıyorum. EK'nin rakorları dahil, blokları, radyatörleri vs hiçbirinden memnun kalmadığım gibi gpu bloklarından nefret ettim, hatta gtx 1080 bloğu bana bir karta maloldu. Öyle görünüşte süper görünür ama malzeme kalitesi çok kötüdür ve bir Aqua computer, Heatkiller kalitesi varmış gibi bir de para ister. Bulunabilirlik, reklam vs nedeniyle de daha çok bu işin piri gibi bir imaj yapar. Acayip kıl olduğum firmadır. Maalesef başka marka ve modellere gün geçtikçe ulaşımımız zorlaştığı için kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Şu ana kadar memnun olduğum tek ürünü EK Res X3 serisi rezervuarlarıdır. Yurtdışında yaşıyor olsam asla ürünlerini kullanmam. Watercool, Aquatunning, Bitspower falan varken yüzüne bakılmayacak bir markadır. Bir zamanlar bu iyi markaların arasında Swiftech'i de verirdim ama ortadan kaybolup gittiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 17 Kasım 2023; 15:10:59 >




  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Gtx 1080 bloğu bir karta maloldu demişsiniz? Nasıl oldu ve ne oldu anlatır mısın?

  • FIREWALL kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 20 yıldır hem kendi sistemimde hem de kurduğum sistemlerde antifiriz+saf su kullanıyorum ve defalarca yazmışımdır. Ama işin sonunda kullanıcı tercihi tabi.


    Hortum konusunda karaköydeki perşembe pazarı cennettir. Envayi çeşit istenilen türde hortum bulabilirsiniz. İstanbulda değilseniz de nette nargile hortumu diye aratırsanız silikon bir çok renkte uygun ölçülerde hortum bulabilirsiniz. Nargilerde kullanılan ölçü bizim rakorlara uygun oluyor ama almadan önce gene de bi sormanızda fayda var.


    Dipnot: Silikon hortumların elastikiyeti yüksek olduğu için neredeyse 3-4mm dar olsa bile rakora girebiliyor. PVC hortum gibi değiller ve çok kısa mesafelerde kırılmadan bükülebiliyor.

  • Kendi sistemimdeki sarı silikon hortumlar nargile hortumu mesela.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 17 Kasım 2023; 20:58:49 >
  • 
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.