Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17486. sayfa)

6 Kayıtlı Üye ve 26 Misafir (2 Mobil) - 30 Masaüstü2 Mobil
5 sn
350.754
Cevap
2.728
Favori
21.437.838
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
572 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Sokağa çıkıyorum herkes arapça konuşuyor. Herkes ingilizce konuşuyordu da biz mi öğrenmedik ?

  • Yapma hocam. Portekizceden falan bahsediyor olsak neyse de internetin %70'inden fazlası İngilizce. Dünya üzerinde çıkan hemen her oyun İngilizce. Piyasaya çıkan hemen her filmin dublajı olmasa bile İngilizce altyazısı var. Piyasa değeri milyarlarca dolar edecek İngilizce eğitim aplikasyonları var. Şu devirde İngilizceye maruz kalmamak için özel çaba sarf etmeniz lazım.


    Ben İngilizce öğretmeniyim. Her zaman söylerim, öğrendiğim İngilizcenin tamamına yakınını oyunlardan öğrendim. Elimde sözlükle oynardım oyunları. @David Attenborough hocanın dediği gibi şu çağda İngilizce bilmemek tembellik, başka bir şey değil. Oynadığı oyunu Türkçe oynamak isteyene kesinlikle lafım yok, ama gerekçe olarak İngilizce öğrenmek zor, kaynak yok falan denilmesi bence kabul edilebilir bir şey değil; bahane sadece.

  • Judassem kullanıcısına yanıt
    Burada Bu konuda sorun İngilizce ögrenmemek yada bilmemekmi konumuz? Sizin Türkçe forumunda ne işiniz var o zaman? İngiliz forumlarında takılın? Konudaki alaka seviyesi tam olarak budur. Bazılarınız ne dediginizi ve konuda neyi savundugunuzun farkında bile degilsiniz. Herkesin yaşam şartları sizinle aynıymış gibi konuşmayalım. TÜRKÇE DİL BİR GEREKLİLİKTİR. Ticaret yapiliyorsa ülkemizde Kimse hikayesini anlamadigi oyuna para vermez. Bu meselenin dişina cıkıp Egitim ile zekayı kıyaslamasakmı? Bakınız İngilizce bilenlerle Öğrenmek isteyenlerle sorunumuz yok. Sorunumuz Türkçe yama cıkması için cabalamak yerine gidin İngilizce ögrenin diyen zihniyetle. Asimilasyon propaganda nin esiri olmuşsunuz. TÜRKÇEYİ AYAKLAR ALTİNA ALİYORSUNUZ YAPMAYİN..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tjrr kullanıcısına yanıt

    30 Nisana kadar gamepass üzerinden oynanabiliyor almadan önce denemenizi tavsiye ederim, ben beğenmedim açıkçası. Steam versiyonu daha iyi ama 200 Lira da etmez




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow73 -- 25 Nisan 2024; 11:21:36 >




  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    Hocam siz benim mesajımı okumamışsınız belli. Ben herkes İngilizce öğrensin diye bir şey mi dedim? İngilizce öğrenmemeye bahane olarak dilin zorluğunu veya kaynak eksikliğini sunmak geçerli bir sebep değil diyorum. Özellikle belirttim Türkçe oyun oynamak isteyene lafım yok diye. İngilizce bildiği halde Türkçe oyun istemek isteyebilir herkes. Ama İngilizce öğrenmenin bu kadar kolaylaştığı ve teknolojiyle biraz olsun alakası olan herkesin istese de istemese de her gün yoğun olarak maruz kaldığı bir dili öğrenmeme sebebi olarak "hayat şartları," "kaynak olmaması," "maruz kalmama" sürülemez. İngilizceyi sadece zenginlerin falan bildiği bir dilmiş gibi lanse ediyorsunuz. Benim Türkçeyi bile doğru dürüst bilmeden köyden üniversiteye gelip bir yılda A2 seviyesine gelen öğrencim oldu, ki o zaman dijital kaynak bulmak çok daha zordu.


    İngilizce öğrenmek, konuşmak, kullanmak istemeyebilirsiniz; bu tamamen sizin hakkınız. Oyunlarda Türkçe dublaj, altyazı istemek de sonuna kadar hakkınız. Benim lafım bunlara gerekçe olarak İngilizce öğrenmenin zor olmasını öne süren arkadaşlara. Yoksa ben ülkemde kendi dilimde oyun oynamak istiyorum diyen insana ne lafım olacak, sonuna kadar destekliyorum. Bahane üretmeyelim sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İngilizce bilmek çok güzel sınırsız kaynak bilgi var. Türkçe çok zayıf bu konuda maalesef.
    İngilizce öğrenmek için önce gramer çalışın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -YLCN kullanıcısına yanıt

    geçen ayki kampanyadan bu ay da yararlanayım derken 10 doları 369 liraya satan satıcıdan aldıktan sonra fark ettim ki 356 liraya satan da varmış. alacak olanlar onu tercih etsin diye uyarayım dedim.

  • EceliYakın kullanıcısına yanıt

    Hocam,zamanı olan için çok güzel kampanyalar..Ben geçen paycell ile alışveriş yapayım dedim hesaba girerken şifresini unutmuşum yanlış girdim.Bana diyor ki Turkcell bayisine git ordan şifreni yenile.Vaktin var mı,Turkcell bayisi sana yakın mı? diye soran yok.Cep telefonu,mail denen birşey var.


    O yüzden Paycell'i,Nays'ı,Papara'sı batsın benim için.Kampanyasız alırım,vaktimi bu ödeme şirketlerine harcamaktan yoruldum.Kullananlara ve kampanyalarından yararlananlara saygı duyuyorum,lakin ben Enpara hariç hepsinden soğudum.

  • İngilizce-Türkçe tartışması yaparken, keşke Türkçemizi doğru kullansak bir de... Buradaki çoğu yorumu okurken ''göz kanaması'' denilen olguyu yaşıyorum resmen. Benim de mevzubahis tartışmaya dair dikkatimi çeken şey budur.

  • İlla oyunlar Türkçe olsun diyen, Türkçe desteği olmayan oyunu almayarak tepkisini koyabilir. Yok Türkçe desteklenmediği halde hala alıyorsa, satan firma niye zahmete ve maliyete katlansın ki?

  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    Böyle yapınca oyunlar aa o zaman %0,5 bile satış yapmadığım %50 düşük fiyat ile sattığım ülkenin dilini ekleyeyim mi diyecek?


    Yoksa paypal gibi çekip gidecek mi?


    Sonra oyunlar neden erişemiyorum diye ağlarsın.

    Steam dolara geçtikten sonra indie oyunlara bak. ne kadar satılmış. Sadece 10 tane oyuna erişirsin bu kafa ile.


    Ayrıca filmler için öyle bir kuralda yok. Yerel dağıtıcı yapar bu işi. Bunu oyunlara uyarlarsak 60 dolarlık oyuna 70 ister türkler.

    Aral döneminde neler çektiğimizi onu yaşayanlar bilir. Oyunlara kendi kar payını ekler satardı.


    Türkçe olması gayet iyi ama senin ülkenin ekonomisi batık ve satış yapmıyorsun.

    Adam para kazanmadığı yere yatırım yapmaz.

    sektörün gerçeği bu ne yazık ki.

  • İngilizce bilin veya bilmeyin, içerikleri Türkçe tüketmek istemek gayet doğal. Ancak, ülkede hatrı sayılır devlet ve vakıf üniversitelerinde eğitim %100 ingilizce, diğerlerinde de mühendislik ve tıp gibi bölümler %100 ingilizce. Akademik yayınlarda ingilizce çıkıyor. Eğitimi ve bilimi kendi dilinde yapmayan ülkede ingilizce öğrenin diyenleri troll ilan etmek, asimilasyon, propagandanın esiri olmakla suçlamak vb. komik. Lütfen yorumları kendimizi kaybetmeden yapalım. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Vommel kullanıcısına yanıt

    hocam bugüne değin paycell, nays ve papara'dan hiçbirini kullanmadım üşengeçlikten (hesap açma vs.). yalnız bu arkadaşımızın paylaştığı fırsat direkt telefonda uygulama üzerinden yapılıyordu, ben de steam'de bakiye biriktirmek istediğimden denemiş oldum geçen ay. bu ay da baktım mesaj geldi yenilendi diye, bir tane daha aldım 100 lira indirimli 10 usd kodu (tabii 2. ay üyelik 30 lira olduğundan aslında 70 lira oluyor indirim).


    bu kadar yazıyı da şunun için yazdım: sanırım yanlış anlamışsınız kampanyayı. halihazırda vodafone kullanıcısı iseniz çok fazla zahmete sokmuyor sizi. iyi forumlar dilerim.

  • 2299₺


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    Xbox Series Wireless 9.Nesil Robot White GamePad | ITOPYA
    https://www.itopya.com/xbox-series-wireless-9nesil-robot-white-gamepad_u22853
  • 2299₺


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    Xbox Series Wireless 9.Nesil Carbon Black GamePad | ITOPYA
    https://www.itopya.com/xbox-series-wireless-9nesil-carbon-black-gamepad_u23134
  • Ortam biraz hareketli fakat bunu araya sıkıştırayım benim gibi bekleyenler için


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

    Geldi.

  • Ea oyunlarına felaket zam geldi konsol tarafında xbox ve Ps de, standart sürümler 2900 TL diğer paketleri 4000 TL gibi komedi rakamlarda. Epic de zam yakındır.

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nier kullanıcısına yanıt

    Ülkece,sürekli fiyat güncellemelerinden bıktık.Zaten oyunlar pahalı,daha ne kadar güncelleyeceksin? Şu fiyatlara,bir PC oyuncusu olarak bile nefretle bakıyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 25 Nisan 2024; 19:39:33 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.