Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17487. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Flowter , yerel oyun kulübü Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 24 Misafir - 25 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
350.075
Cevap
2.724
Favori
21.357.951
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
571 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Ea oyunlarına felaket zam geldi konsol tarafında xbox ve Ps de, standart sürümler 2900 TL diğer paketleri 4000 TL gibi komedi rakamlarda. Epic de zam yakındır.

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]




  • nier kullanıcısına yanıt

    Ülkece,sürekli fiyat güncellemelerinden bıktık.Zaten oyunlar pahalı,daha ne kadar güncelleyeceksin? Şu fiyatlara,bir PC oyuncusu olarak bile nefretle bakıyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 25 Nisan 2024; 19:39:33 >
  • nier kullanıcısına yanıt

    Ea'nın fiyat politikası şaşirtmiyor.. Yıllardır hep aynı cıktıgı gün aklimizla dalga gecercesine fiyat koyar.. 3 ay sonra dip fiyatla satar.

  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    Okuduğun mesajı çok yanlış anlıyorsun bu kadar bilenmek son derece saçma. Eheyy Türk insanı, çok acayip bir varlığız. Türkçeyi ayaklar altına alıyorlar demek...   Şimdi cevap yazdığın adamın yazısına bakarak benim ki jilet gibi kalıyor, eyvah ne soyum kalacak ne sopum  

  • Bu haftaki ücretsiz Epic oyunları:


    INDUSTRIA | Bugün Satın Al ve İndir - Epic Games Store


    store.epicgames.com/tr/bundles/lisa-the-definitive-edition


    Not: Lisa'yı çok önceden, Steam üzerinde oynayıp bitirmiştim. Görüntülerine aldanmayın; oyunda kendine has, yer yer iğneleyici, hoş bir mizah anlayışı var. Hikâyeyi seçimleriniz şekillendiriyor.





  • Bazı arkadaşlar ''Oyunlarda Türkçe dil desteği istemek en doğal hakkınız'' diye mesaja giriyor fakat her Türkçe dil kampanyasında ''İngilizce öğrenin, bu devirde İngilizce öğrenmeyen şöyledir/böyledir'' diye de laf sokmayı ihmal etmiyorlar.


    Yahu konunun İNGİLİZCE BİLİP BİLMEMEK İLE ALAKASI YOK. Para verip aldığım oyunu anadilimde oynamak istiyorum. Sadece bunun için de değil; dilimizi oyununa ekleyerek firmanın bizi de görüp değer verdiğini hissediyorum. Bunun için de uğraşıyorum. Gerekirse tepki gösteriyorum. Destek olmuyorsunuz anladık bari köstek olmayın.


    Madem ''İngilizce öğrenin öyle oynayın'' diyorsunuz o zaman yapımcılar sadece İngilizce çıkarsınlar niye uğraşıyorlar ki 20 tane dili: Saksonca'yı falan eklemeye ?


    Merak ediyorum GTA VI'yı Rockstar Almanca çıkarmasa Alman oyuncular ''Biz zaten İngilizce biliyoruz'' diyip sorun etmezler mi ?





  • noir06 kullanıcısına yanıt

    Beni yorma , konuyu enine boyuna oku dostum. İyi forumlar



    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
  • nier kullanıcısına yanıt

    Epicte kış indirimlerinden sonra EAnın 2023 yılı oyunlarına zam gelmişti. Zam gelmeyen eski oyunlarına gelebilir.

  • fbyram kullanıcısına yanıt

    Bence Steam'ın dolar kuruna gecmesi , diger platformları cok etkiledi.Oyun fiyatlarının bu kadar yüksek olması ,komisyonda cabası tepki alacaktır. Xbox belki biraz gec gecebilir ama Epic yakın zamanda dolar kuruna gecerse beni şaşirtmaz.

  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    Diğer platformlarda zaten aynı oyunu satıyor hocam. O oyunların yapımcıları illaki gelir kayıpları sebebiyle ilgili platformlardan çözüm bulmalarını isteyecektir. 1 yılda nereden nereye geldik...

  • falldownnn F kullanıcısına yanıt

    Anlamadığım oyunu oynayamama ağlamam. Alt tarafı oyun bir oyun oynayamadım diye hiç ağlamam, yaş kemale ermiş, benim için boş zamanda geçirecek hobiden ibaret. Şuraya girip yazıyorsam sohbet muhabbet dönsün diye. Gençlikteki gibi 3-5 saat oyun da oynamıyorum bazen hiç açasım gelmiyor. Yani oyun benim olmazsa olmazım değil, oyun olmazsa, yürüyüş, spor, misafirlik, arkadaşlarla gezme yerine koyulacak bir sürü alternatif var, hatta dijital olarak devir internet devri, dizi sinema bile artık izlemiyorum yokluğunu aramıyorum kalite düşüşlerinden dolayı bıraktım. Dediğim gibi oyun olmazsa olmazım değil. 10 tane oyun bana hayli hayli yeter, tüm boş zamanını oyunla geçiren asosyal bir insan değilim.


    Steam ve epic kütüphanemde 400'ün üstünde oyun var yıllarca yeteceğini düşünüyorum. Bu bahsettiklerin söz konusu bana hitap ettiğin için cevap verdim.


    İşin hukuki tarafını bilmiyorum, öyle bir kural var mı yok mu. Peki sence Türkçe yayınlanmayan bir filmi izlemeye kaç kişi gider? Türkçe olmayan oyunları insanlar niye satın alıyor mecbur olduğu için. Aslında mecbur değiller, ben mesela ölsem daha rockstar oyunu satın almam. EA, Activision, Ubisoft oyunu da almam. Senelerce bu ülkede need for speed'de satıldı, call of duty'de satıldı, assassins creed'de satıldı. Yok satılmadıysa mağazalarda benim gördüğüm kutulu oyunlar neydi hayal mi?


    Demişsin ki:


    Alıntı

    metni:
    Adam para kazanmadığı yere yatırım yapmaz.


    Rockstar sence gta 5 ve rdr 2'yi Türkiye'de ne kadar satmıştır? Ben cevabı bilmiyorum ama larian oyunlarından ve kingdom come'dan daha çok satmıştır.



    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]www.bolumsonucanavari.com
    GTA 5 çok satmaya devam ediyor: 180 milyonu aştı
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-GTA_5_cok_satmaya_devam_ediyor_180_milyonu_asti-117697.htm



    Peki gelelim şimdi Türkçe çıkmayan divinity orginal sin 1-2'den sonra Larian'ın Baldur's gate 3'ü Türkçe çıkarmasına. Bu firma'nın divinity oyunları ne kadar sattı da Baldur's gate 3'e Türkçe yerelleştirme yaptı? Bunu bir düşün.


    Şimdi Warhorse studios'un kingdom come'una gelelim. 1. oyun sence gta 5'den daha mı çok sattı da 2. oyuna Türkçe yama dedikoduları dolaşıyor? Sony oyunları rockstar oyunlarından daha mı fazla satıyor ülkemizde? Bir çoğu Türkçe. Witcher 3 rockstar oyunlarından daha mı fazla sattı da cyberpunk 2077 Türkçe geldi?


    Daha disco elysium, dying light, hitman absolution, serious sam 4, wasteland 2 gibi bahsetmediğim çok fazla metine sahip oyunu yazmıyorum bile.



    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]orta dünya - yüzüklerin efendisi
    Türkçe Dil Destekli En İyi Steam Oyunları - Orta Dünya - Yüzüklerin Efendisi
    https://ortadunya.com/turkce-dil-destekli-oyunlar/

    Demekki para kazanmayan firmalar yatırım yapıyormuş. Hemd R*'dan daha az kazanmalarına rağmen. Hatta bu EA, Ubisoft, Activision için de geçerli.


    Neyin ne olduğu gün gibi ortada, Baldur's gate 3 dil desteğinden sonra insanlar farkına vardı, gözünüzü seveyim bırakın şu para kazanamıyorda o yüzden Türkçe gelmiyor laflarını.


    PERSONA 3 RELOAD TÜRKÇE ÇIKTI TÜRKÇE. Persona 5 royal ülkede çok mu sattı?


    Ülkenin ekonomisinin kötü olması benim Türkçe oyun oynayamama bahane değil. Orası beni yani oyuncuyu ilgilendirmez.O zaman sinema sektörü Türkçe altyazılı film çıkarmasın. Hakeza dizi sektörüde, hakeza kitap sektörü de. Noldu ülkede ekonomi kötü diye bunlar da mı çevrilmemeye başladı satmamaya başladı?


    Tüketici tükettiği içeriği anlamak için satın alır. Ben yapımcı olsam az rasyonel düşünsem, yaptığım oyun rol yapma oyunu olmasa bile normal hikayeli oyun diyelim, bu oyun steam'de çıkacak hangi ülkeler oynuyor şu şu ülkeler oynuyor şu dili koymak ne kadar tutar şu rakama, bu fiyattan kaçınmayayım diye eklerim. En basit indie'lerde bile bazen Türkçe çıkıyor adamlara helal olsun. Bu adam Türkçe dil ekledi diye batıyor mu? Varsa bir örneği paylaşın Türkçe çıkarttı satamadı firma battı diye. Öyle bir yazıyorsunuzki sanki aboo ölüm kalım meselesi sanki adam tüm parasını Türkçe'ye harcayacakta ülkede satılmayacakta, eeee ondan sonra ekonomik buhrana girecek.


    Niye?


    Altyazıya masraf yaptı diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JourneyToTheWest -- 26 Nisan 2024; 9:38:13 >




  • FC24 standart sürüm 2900 TL, yani neredeyse 100 dolar, bu neyin kafası?

    Türkçe olayına gelirsek, son yıllarda çok artmaya başladı fakat belli firmalar bizi sallamıyor, belki ülke imajı ile ilgili, ülkemiz satış sayısı ne kadar etken bilemiyorum ama artan fiyatlar ile bu sayı düşmeye devam edecek. Teknoloji vs. çok gelişti, aslında bu tercüme işleri de kolaylaştı, çok büyük iş olmasa gerek.
  • Yine her zamanki gibi Türkçe alt yazı mevzusu açılmış. Muhtemelen Death’s Gambit oyunundan dolayı konuyu ben açmış oldum :) O oyun özelinde zaten Türkçe destekliyordu oyun, Xbox’ta güncel değil ve Türkçe yok diye almak istemedim. Ona baştan değinmiş olayım.

    Onun haricinde herkesin düşüncesi kendinedir ama bir insanın kendi ana dilinde oyun oynamak istemesi gayet doğal olmalı. Bir bedel ödeyip aldığı oyunun da kendi dilini desteklemesini beklemek de onun hakkıdır. Elin ekibi Baldur’s Gate 3’e bile Türkçe desteği getirmiş, halbuki o oyunun türü çok popüler değil. Dublaj da istemiyoruz, alt yazı yeterli.

    Yoksa zaten isteyen istediğini düşünsün, söylesin. Saygımız sonsuzdur. Herkes zaten trafikte, hastanede, okulda vs. her yerde gergin. Bir de birbirimizi burada germeyelim.



    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

    Bu arada daha önce haberleri çıkan Jedi Survivor sonunda EA Play’e ve Game Pass’e eklendi. Buradan yine anladık ki EA’nin o pahalı ve cep yakan oyunlarını (eğer çok beklemiyorsanız) çıkar çıkmaz almanın bir anlamı görünmüyor. En geç 1-1.5 yıl içinde eklenmiş oluyor. Oyun 130 GB civarı, oyunu oynamayı düşünenlerin haberi olsun ve ona göre boş yer ayırsın :)
    Not: GTX 1650 - i7 9750H - 16 GB ram özellikli laptopumda FSR3 ve Frame Generation moduyla çok kötü olmayan (40-60 FPS arası ve Low - Medium karışık ayarlarda) bir deneyim geçirdim. Oyun çok ham ve animasyonlar oturmamış ama ortalamanın çok çok üstünde. Frame Generation modu iyi çalışıyor, ghosting pek yok. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 26 Nisan 2024; 10:36:40 >




  • İngilizce bilmeyen daha çok ağlar. Uzun uzun yazmış bir de sadece oyundan mı ibaret? Dil öğrenmek sınırsız bilgi demek.
    Beni bloklayan boomer tayfa daha çok ağlarsınız
  • eKsTazi kullanıcısına yanıt

    Bazıları Türkler Biz Dil İsteyince "İngilizce Öğren" Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

    Avrupalı Saksonca Dilini Koyuncada "Ohhh Saksoncayı Bile Eklemişler Helal Olsun"Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

    Adam 10 Küsür Dili Ekler Çıtı Çıkmaz Türkçe Ekle Diyince Suçlu Sen Olursun ZatenDijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 



  • Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    Link var mı? Sipariş verelim.

  • Daha once paylasildi mi bilmiyorum ama bugun rastgele önüme düştü ilgilenen arkadaslar icin fiyat hatası ya da fiyat güncellemesinin gelmediğini düşünüyorum.


    Construction Simulator 113.75 lira Pc ve Xbox

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]www.xbox.com
    Construction Simulator ürününü satın al | Xbox
    https://www.xbox.com/tr-tr/games/store/construction-simulator/9nlfzvmsq7cc

    House Flipper 2 23.50 lira SADECE Xbox

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]www.xbox.com
    House Flipper 2 ürününü satın al | Xbox
    https://www.xbox.com/tr-tr/games/store/house-flipper-2/9n67z2d5phw2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrmzSgn -- 26 Nisan 2024; 12:15:7 >




  • Ben,burda kendi dilinde oyun oynamak isteyen arkadaşlarıma katılıyorum.Bu en doğal hakları çünkü.Türkçe dil desteğini sunmak demek,ben Türk oyuncuları önemsiyorum demek.


    Ayrıca dil olgusu,firmalarda belli bir süre sonra kalıcı oluyor ve oyunlarında Türkçe dil desteğine yer vermeye başlıyor.Hatta,sektörde yer alan firmalar birbirlerinden görerek Türkçe dil desteği getiriyor.Önemli olan,firmalara bu farklındalığı yaratmak ve bizim için önemini göstermek.


    Oyun firmalarının tutumlarını,siyasiler gibi buluyorum.Çoğu firma,oyunculardan gelen arz talebe ve geri dönüşe göre oyunlarını şekillendiriyorlar.


    Nasıl ki bütün oyunlarda Rusça dil desteği varsa,Türkçe'de o seçenekler arasında olmalı.

  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.