Şimdi Ara

Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
8.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    Sevr de Ermenistan devleti kurulacakken Lozan la Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye Cumhuriyetine katıldığı için bu Ermeni lobisi bu bölgelerden bizi çıkardılar bu soykırımının devamıdır diyor. Ermenilerin kendi yaşadığı bölgelere dönmeleri engellenmiştir bu yüzden Atatürk ü de bu tehcirin tamamlayıcısı olarak lanse ediyorlar. Olayla Atatürk ün yakından uzaktan alakası yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Şu mesajı ne zaman okuyacağım diye tek tek okudum mesajları ve şok şok şok Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 


    Cepheye mermi taşıyan, mermi yapan anadolu kadınını başka kadınlarla karıştırma yeğen. Sürekli Anadolu kadınını aciz fahişe gibi görmeyi bırak. Bilmeyen de yunanı görünce altına yatacak kevaşe zanneder Anadolu kadınını sizin yüzünüzden...

  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Değil mi :) Chp ve ünlülerden tık yok :)

  • Disney'in önlenemeyen düşüşü: 200 milyar dolar eridi! - İş-Yaşam Haberleri (haberturk.com)


    Yukarılarda bahsettiğime benzer başka bir haberi buldum.


    Beddualarımızla da inşallah hızlanacakDisney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 


    Atatürk, kemalist, dindar vs konusundaki boş tartışmalar konusunda şunu söyleyebilirim;

    Son günlerde gündeme gelen Insta'daki röportajdaki gibi "dölörlö nö öşömöz vör, sönön göbö vötön höinlörö yözöndön bölö ölöyö" diyen ama olan biten her şeyin farkında olan "sözde hacı, sözde Müslüman" ama özünde riyakar yalancı yalakalar gibi değilseniz sıkıntı yok.


    Benzeri Atatürk'le ilgili şeyler için de geçerli. Ülkede böyle bi saçmalık var, iki kesim birbirine nefretle bakıyor, bunu da karşılıklı körükleyenleri biliyoruz ama aynı aptallıklar son 50 yıldır devam ediyor herhalde. İnsanların işine böyle geliyor sanırım.





  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    farkettiysen meşru demedim. Gayrimeşru dedim. kanı bozuk yunanlar rumlarda zaten gelip türk kadınına hanfendi cima edebilir miyiz diye soracaktı zaten savaşı kaybetmiş olsaydık

  • - CHP Sözcüsü Faik Öztrak:


    "Eğer karar bu şekilde uygulanacaksa şimdiden duyuralım, örgütümüzü, üyelerimizi ve tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye davet edeceğiz."



    Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 3 Ağustos 2023; 17:12:38 >
  • demekki Atamın ülkeyi kurtarması da yetmemiş...

  • Şeçimden seçime Atatürkçü olan ünlüler ve partilerin sessiz kalması beni şaşırtmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Kemal ATATÜRK ün kendi ülkesinde dahi desteği yüzden 50 den az. Yani ermeni ve rum lar ile aynı safta olan 30 milyon kelle var bu ülkede.

    E hali ile elin ermenisi rumu ATATÜRK'ü yapmış çok normal.

    Hala lozanı hezimet olarak görenler o kadar çok ki.Bu gidişler 20 yıl sonra kanunla hain bile ilan edilebir ATATÜRK. O günleri Allah göstermez inşallah.

  • osarkibt O kullanıcısına yanıt

    Yine zırvalamışsınız.Fatih Sultan Mehmet ile Atatürk'ü kıyaslayarakta ıq seviyenizi belli etmişsiniz.Öncelikle II.Mehmet bir devlet kurmadı.Hazır bir devleti babası II.Murat'tan miras aldı.Ek olarak tahtta çıktığında Osmanlı çöken bir devlette değil aksine büyüyen ve gelişen bir devletti.İstanbul'un dört bir yanıda Osmanlı egemenliği altına girmişti.Geriye bir tek İstanbul kalmıştı.Dedesi Yıldırım Bayezıd İstanbul'un fethini sağlamak için 1395'te Anadolu Hisarınıda inşa ettirmişti.Ardından II.Mehmette Rumeli Hisarını inşa ettirmişti.Kısacası II.Mehmet olmasa daha sonra tahtta çıkacak herhangi bir Osmanlı padişahıda bu şehri ilaki fetih edecekti zira dönemin koşulları elverişliydi.Zaten II.Mehmet'ten önce İstanbulu dedesi Yıldırım Bayezıd ve babası II.Murat kuşatmış ama alamamıştı.Fetih II.Mehmet'e nasip olmuştu.


    Öte yandan Mustafa Kemal Paşa hanedan mensubu biri değildi.Babası gümrük memuru-kereste tüccarı idi ve küçük yaşta babasını kaybetmişti.Herhangi bir Osmanlı vatandaşıydı.Hayatı boyunca kazandığı tüm rütbeleri hak ederek ve mücadele ederek kazanmıştı.Kimseden kendisine miras kalmamıştı.Milli Mücadeleye başladığı 1919 yılında ise Osmanlı I.Dünya Savaşından mağlup ayrılmış ve elimizde kalan Anadolu topraklarıda işgal edilmeye başlanmıştı.İstanbul hükümeti ve padişah ile ters düşünce 9 Temmuz 1919'da askerlikten istifa etmiş ve İstanbul hükümetinin 'geri dön' emrini dinlememişti.Kısacası İstanbul hükümeti ve padişah nezdinde 'isyan eden bir paşa' durumuna düşmüştü.Hakkında önce tutuklama kararı alınmış sonrada idam kararı verilmişti.Ama ne tuhaftır Anadoludaki tüm mülki idare ve askeri birlikler İstanbul hükümetinden yana değil Mustafa Kemal Paşa'nın yanında yer almıştı.Dahası Mustafa Kemal Paşa başkomutan olarak 1921'de Türk ordusunun başına TBMM tarafından atandığında Yunan ordusu tüm Ege'yi işgal etmiş ve Ankara Polatlı önlerine kadar gelmişti.Mustafa Kemal Paşa'nın yönettiği Türk ordusu Sakarya'da zafer kazanmasaydı bugün biz Türkler Anadolu'dan sökülüp atılacaktık.Tıpkı Balkanlardan sökülüp atıldığımız gibi.Öte yandan Fatih Sultan Mehmet dahil tüm Osmanlı padişahlarının türbelerinide işgalden kurtaranda Mustafa Kemal Paşa olmuştur.Mustafa Kemal Paşa'nın nasıl imkansızlıklar içerisinde milli mücadeleyi yürüttüğünü anlamak istiyorsan Tekalif-i Milliye emirlerine göz gezdirmeni öneririm.Mustafa Kemal Paşa askerinin ayağına giyeceği çorapı,üstüne giyeceği iç çamaşırı bile Türk milletinden toplamıştı.II.Mehmet Han böyle bir durumda kalmış mıydı?


    Kısacası Fatih Sultan Mehmet Han ile Mustafa Kemal Paşa'yı karşılaştırman zırvalıktan başka bir şey değil.Ne yazık ki bunun farkında bile değilsin.


    Peki sadece iyi komutan mı?Hayır,sadece iyi bir komutan değil.Önceki mesajımda belirttiğim üzere önce Erzurum kongeresinde siyasi bir teşekkül olarak kurulan Temsili Heyetin başkanı seçilmiştir.Bu başkanlığı Sivas kongresinde de onaylanmıştır.Yani Mustafa Kemal Paşa Erzurum Kongresinde Temsili Heyetin başkanı seçilerek siyasete girmiştir.Ardından İstanbul hükümeti ile yapılan Amasya görüşmelerinde de Temsili Heyeti temsil etmiştir.20 Nisan 1920'de TBMM açıldığında da koca mecliste TBMM başkanlığı için seçilen tek kişi olmuştur.Kısacası defacto hükümet başkanıda olmuştur.Bundan sonra Rusya ile imzalanan Moskova Anlaşmasında (1921),Gürcistan ile imzalanan Gümrü Anlaşmasında (1920) ve Fransa ile imzalanan Ankara Anlaşmasında (1921) hep ön planda olmuş hatta Ankaraya gelen Fransız delegesi Henry Franklin-Bouillon ile birebir görüşmelerde bulunmuştur.Lozan görüşmeleri sürecinde de Lozandaki Türk heyeti ile sürekli haberleşmiştir.


    Kısacası Mustafa Kemal Paşa sadece iyi bir asker değil aynı zamanda iyi bir siyasetçi ve diplomattır.Mustafa Kemal Paşa'nın diplomatik en büyük başarısıda Osmanlının yüzlerce yıl başına bela olan adli ve mali kapitülasyonların Lozanda kaldırılmasını sağlamasıdır.Aynı zamanda inkılapçıdır.Mustafa Kemal Paşa'yı Osmanlı Padişahlarından II.Mahmut'a benzetebiliriz.Her ikiside devleti baştan aşağıya modernleştirmiştir ama modernleşme konusunda Mustafa Kemal Paşa'nın inkılapları daha başarılı olmuştur.Yani bugün Türkiye Afganistan ve Pakistan gibi bir yer değilse bunu Mustafa Kemal Paşa'nın inkılapçı kişiliğine borçluyuz.Bunun aksini iddia ediyorsan bilgisizliğinize acırım.


    Ayrıca Atatürk neden ön planda diye sorup duruyorsunuz.Açıklayayım bunun nedeni bu devletin kurucusu olması ve bu devletin siz kabul etsenizde etmesenizde Türkiye Cumhuriyeti devleti olmasındandır.Siz herhalde Osmanlı döneminde medreselerde ve mekteplerde Osmanlı öncesi Türk tarihinin anlatıldığını falan sanıyorsunuz. Hayır,anlatılmıyordu.Medreselerde ve mekteplerde Türk tarihi Osmanlı hanedanıyla sınırlıydı.Osmanlı Padişahlarının hayatları ve fetihleri anlatılır öncesine değinilmezdi.Hatta Anadolu Selçuklu hanedanının üyeleri II.Murat döneminde bir devşirme olan Lala Yörgüç Paşa tarafından Amasya'da bir kutlamaya davet edilmiş ancak burada Anadolu Selçuklu hanedan üyeleri yakalanarak idam edilmişti.Böylece Anadolu'yu Türkleştiren,Haçlı ordularına karşı Anadolu'yu ve İslam beldelerini koruyan,Malazgirt Zaferinin sahibi Sultan Alparslan'ın soyu kurutulmuş oldu.Mesela bugün dahi okullarda Anadolu Selçuklu hanedanının nasıl yok olduğu anlatılmaz ama Atatürk'ün Osmanlı hanedanını sürgün etmesi sürekli acıtasyon malzemesi yapılır.Neden acaba?


    Son olarak putperestlerin kim olduğu belli.Mezar taşı yalayan,ağaçlara bez bağlayan,büyücülere gidip onlardan medet uman,tarikat ve cemaat liderlerine taparcasına bağlanan sayfalardır 'putperestler' şeklinde itham ettiğiniz kemalistler değil.Geçmişe takılıp kalanlarda sizsiniz.20 yıldır 'tarihimizle hesaplaşıyoruz','tarihimizle barışıyoruz' gibi saçmalıkları öne sürerek,'yalan yazan tarih utansın' diyerek sürekli geçmişi eğip büken,sürekli geçmişle yatıp kalkanlarda ortada...


    Yazık gerçekten yazık...Hem bu kadar bilgisiz olup hem de bu kadar işkembeden sallamak nasıl bir his hiç anlayamayacağım bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 3 Ağustos 2023; 18:21:56 >




  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Bölücü ayrılıkçılar kaldı. Neyse kudursunlar burada ermenistan falan kuramadılar

    Hep Atamızın kurduğu ülkenin altında yaşayıp çıldıracaklarDisney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvMüdüresiii -- 3 Ağustos 2023; 18:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.