Şimdi Ara

Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
8.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • osarkibt O kullanıcısına yanıt

    Maalesef daha kronolojik bilgiden de yoksunsunuz.II.Mehmet İstanbul'u feth ettikten sonra 'Fatih' ünvanını almıştır.Mustafa Kemal Paşa'da Cumhuriyetin ilanından sonra kabul edilen 'soyadı' kanunu üzerine 'Atatürk' ünvanını almıştır.Dikkat ederseniz İstanbul'un fethi sürecini anlatırken II.Mehmet Han'a ünvansız hitap ediyorum;Milli Mücadele yıllarından da bahsederken Atatürk'ten 'Mustafa Kemal Paşa' olarak hitap ediyorum zira ikisi 'Fatih' ve 'Atatürk' adlarını sonra kazanıyorlar.Ama siz daha bu ayrımı yapmaktan bile aciz bir durumdasınız.Tabii insan okumak ve öğrenmek yerine Spider-Man filmlerinin etkisinde kalıp ağ atmakla kafayı bozunca demek ki böyle zırvalıyor.Yazık...


    Öte yandan Fatih Sultan Mehmet Han benim en çok sevdiğim Osmanlı Padişahıdır.Zira kendisi Atatürk gibi yenilikçi ve modern bir padişahtır.Kendisini 'Son Roma İmparatoru' olarak tanımlayacak kadar geniş görüşlüdür.Mitolojiye,felsefeye,bilime ve sanata düşkündür.Osmanlı Padişahları içerisinde kendi potresini çizdiren ve sarayına astıran ilk Osmanlı padişahıdır.Hatta İstanbul'u fetih ettikten sonra Bizans sarayından elde ettiği birçok tarihi heykeli Topkapı sarayının bahçesine bile diktirmiştir.Ancak onun vefatından sonra tahtta geçen oğlu II.Bayezıd (ki kendisi sofu olarak anılır) babası Fatih Sultan Mehmet'in potrelerinin bir kısmını imha ettirmiş bir kısmını depoya kaldırmıştır.Heykellerde papalığa Cem sultandan dolayı hediye edilmiştir.



    Yani sizin idolünüz Fatih değil aksine 'sofu-veli' ünvanına sahip II.Bayezıd olmalıdır ama ne hikmetse bugüne kadar II.Bayezıd'ı sahiplenen birini sizin kesimden görmedik.Neden acaba?


    Ek olarak İstanbul'un fethini küçümsediğim falan yok.Bunu iddia etmedim bile.Aksine İstanbul'un fetih edilmesi için tüm şartların oluştuğunu söyledim.İstanbul şehri 1453 yılına gelindiğinde dört bir yanı Osmanlı tarafından kuşatılmış bir şehirdi.İlk önce Yıldırım Bayezıd kuşatmış ancak Anadolu'da belirlen Timur tehlikesi üzerine kuşatmayı kaldırmak zorunda kalmıştı.II.Murat'ta İstanbul'u kuşatmış ancak hem Haçlı seferleri hem de Anadolu'da Karamanoğlu beyliğinin Osmanlıyı tehdit etmesi üzerine İstanbul kuşatmasını kaldırmıştır.II.Mehmet tahtta geçtiğinde ise ne Anadolu'da Timur-Karamanoğlu tehlikesi kalmıştı ne de Avrupa'da Osmanlı üzerine gelişecek bir Haçlı seferi tehlikesi kalmıştı.Zira babası II.Murat döneminde hem Karamanoğulları beyliği Osmanlıya boyun eğdirilmiş hem de Varna ve II.Kosova savaşlarıyla Haçlılar bozguna uğratılmıştı.Dolayısıyla 1453 yılına gelindiğinde İstanbul'un fethi için önde hiçbir engel kalmamıştı.II.Mehmette bu fırsatı görerek tahtta çıktıktan sadece iki yıl sonra (1451-1453) İstanbul'u kuşatmış ve almıştır.Böylece adı 'Fatih Sultan Mehmet Han' olarak tarihe geçmiştir.İstanbul kuşatması esnasında ne Anadolu'da Osmanlıya yönelik bir tehlike meydana gelmiş ne de Avrupa'dan Bizans'a yardım gelebilmiştir.Zira önceden de belirttiğim üzere babası II.Murat,İstanbul'un fethi için tüm koşulları aşağı yukarı sağlamıştı.


    Tabii böyle anlatınca ıq seviyen ''İstanbul fethi önemsiz falan diyor' şeklinde error vermesi normal...Hayatında hiç tarih kitabı okudun mu ki?


    Ayrıca zırvalamayı bırakıp demagojiye geçmenizde gözlerimi yaşarttı.Ben İslam düşmanı veya müslüman düşmanı değilim ama sizin Türk düşmanı olduğunuz her halinizle belli.Bunu gizlemek için yazdıklarıma doğru düzgün cevap veremeyip hemen konuyu dine çevirmeniz bunu gösteriyor.


    Putperestlik meselesinde de acı gerçekleri dile getirince baya bir zoruna gitmiş anlaşılan.Ben anıtkabirde Atatürk'e tapan,Atatürk'e adak adayan,Atatürk'den medet uman hiç görmedim.Kimlerin şifa için mezar taşlarını yaladığını,kimlerin ağaçlara bez bağlayıp dilek tuttuğunu,kimlerin mezarda yatan ölen kişi için kurbanlar adak ettiğini,büyücülere gittiğini,tarikat ve cemaat liderlerine tapdıklarını görüyoruz...Öyle ki tarikat ve cemaat liderleri aracı olmazsa tövbelerinin bile kabul edilmeyeceğine inanan tiplerin kemalistlere 'putperest' demesi çok komik görünüyor ama bunun farkında bile değilsin değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 3 Ağustos 2023; 19:26:34 >




  • Her platformda Mustafa Kemal Atatürk’ün propagandasını yapıp prim kasan ünlüleri bu olaya tepki göstermesi üzücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne oldu büyük devrimci sanat camiasından ses geldi mi? Gelmez. Türkiye’de sanatın iktidarı başka ellerde. Hepsi de onların kayığında. Erdoğan’a sallamak onların efendlerine karşı görevleri. Ama çocukları böyle Atatürk diyetek kandırıyorlardı. Foyaları ortaya çıktı.

  • Vefatının üstünden 85 yıl geçmiş adamın ölüsünden bile deli gibi korkuyorlar öyle büyük bir adam Atatürk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım haber bu başlığı atarken çok mu düşündünüz ? Disney+ boyun eğmiş gibi gösterip güzellememi yapıyorsunuz ?

    Hangi baskılara boyun eğmişler ? Çoğu ülkede yayınlanacak olan bir diziyi baskılardan dolayı kaldırıp, daha sonra bizim ülkemizdeki baskılardan sonra sadece size izleteceğiz gibi açıklama yapan Disney neye boyun eğdi ?

    Ağzınıza bir parça bal çaldılar diye hemen boyun mu eğmiş oluyorlar ?

  • Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak


    Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak


    Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak






    Al sana cüzdan Atatütürkçülüğü Por Favor Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 





    Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacakAykırıtwitter
    “Hilal Kaplan'ın katıldığı sözde soykırım etkinliğinden yeni görüntüler ortaya çıktı. Kaplan'ın hemen arkasında grup adına konuşan şahıs, Türklerin, Ermenilere soykırım uyguladığını ve 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiğini ileri sürüyor. Kaplan bu sözleri alkışlayarak destekliyor. https://t.co/CN5OPC2VtI”
    https://twitter.com/aykiricomtr/status/1386054576302854149

    Al bu videosu sabaha kadar izlersin! Aynı yerde sırrı süreya önder'de var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 4 Ağustos 2023; 10:58:38 >




  • osarkibt O kullanıcısına yanıt
    Neresi komik ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disney+ marvel gibi büyük yapımların platformu olarak kalmalıydı. Diğer ülkelerin yerli dizi içeriklerini kabul etmeseydiler bugün bu durumda olmazlardı. Bu tarz şeyler yaşanmazdı. Ama ben suçu Disney+ da buluyorum şuan. Rtük tarafından ceza yemeleri ve yaptırım uygulanmasını yerinde buluyorum. Ayrıca yeniden bir Atatürk dizisi çekilip TRT ve netflix platformunda yayınlanmalı. Türkiye kendini ekonomik ve sosyal kültürel açıdan çok ezik gösteriyor. Can sıkıcı... Utanıyorum Türk olmaktan ne yazık ki :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disneye teşekkürler, Atamıza dün sövenler bugün savunuyor Disney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thiler -- 4 Ağustos 2023; 11:30:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    Neresi komik ?
    Hocam bunlara cevap bile vemeye değmez direkt bloklayıp geçin insanların sinirini zıplatmaktan başka bir şey yaptıkları yok zira troll olduğu apaçık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyide bu buyun eğme değil kiDisney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 

    Tüm dünyanın izlemesi nere yerli dizi gibi izleme nereDisney baskılara boyun eğdi: Atatürk dizisi FOX’ta yayınlanacak 

  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Kendinizi yormayın avukat bey


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osarkibt O kullanıcısına yanıt

    Cuma gününde bari şu zıkkımı içme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    sanane benimle beraber cehenneme mi gelceksin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.