Şimdi Ara

DMA Elektrikli Otomobil (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
13
Favori
29.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Yarisin neresine koyucaksın o kadar bataryayı :). Corollanın kaput altı , benzin deposu, ve bagajın yarısı olmak üzere 3 parçadan oluşuyor batarya.

    toplamda 37 kw bataryamı var yani. ağırlığı ve hacmi nedir . ayrıca hangi tür batarya bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli32 -- 10 Mayıs 2016; 16:28:53 >
  • merakli32 M kullanıcısına yanıt
    Evet 36 kWh li-ion batarya mevcut. Araç şu an 1650 kg. Normal benzinli corolla 1250 kg civarı. Motor şanzuman benzin deposu eğzost çıkınca şase boş 600-700 kg arası bişey. Yani 1 ton batarya ve elektronik ekipman (elektrik motorları , ana 3fazlı asm motor, şarj ünitesi ana güç kontol ünitesi , su soğutma sitemi....) var nerdeyse. Yaris bunu taşıyabilir mi? Ağır olan araba değil aküler. :) şase sağlam bi sedan olmazsa hızlıyken bi çukura girince şase eğilebilir. Yada ana taşıyıcı salıncak kollar rotlar eğili verir.Corollanın max. yüklü ağırlık taşıma kapasitesi 2700 kg yazıyor kapısında.

    Ama dediğiniz gibi yaris gibi küçük bi aracada olur ama mesafe kısa olur az akü olunca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 10 Mayıs 2016; 19:36:07 >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Bunu elektronik işi ile uğraşan biri olarak yazıyorum

    Siz eğer Yaris gibi daha küçük bir araca uyumlu sistem yapacaksanız daha küçük motora sahip olmanız bence sıkıntı yaratmaz zira araç daha küçük

    Deponun yeri kağıt altında daha küçük motor sayesinde artan yer size bir şekilde daha çok alan bırakacaktır. He eğer yinede yetmez ise (Pillerin Lityum Ion olduğunu düşünerek) bağajın bir kısmı stepneye engel olmayacak şekilde belirli bir yükseklikte işgal edilse bence feregat edilebilir.

    Ha bu arada DMA bence kesinlikle opsiyon olarak webasto sistemini araçlara entegre etmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Merhaba, DMA yetkilisine sordum neden webastoyu takmıyorda elektrikli ısıtıcı koyuyorsunuz dedim. Aldığım cevap : ''Eğer biz araca webasto taksaydık tip onayı alırken yapılan kontrollerde araçta fosil yakıt kullanılıyor diyerek vermezlerdi.'' oldu. Bir kazada kanuni olarak sorumlu olmamak adına sanırım birde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 12 Mayıs 2016; 11:06:13 >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Bülent Bey tübitakta mı çalışıyorsunuz ? Branşınız nedir ?
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Webasto montajına hazır bir şekilde olsa güzel olurdu direk kaput altında mesela cevap için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maden mühendisliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben araçları baya araştırdım. Üçkez test etmek için zeytinburnundaki showroom a gittim. Üçünde de ilgilenen arkadaşın olmadığını vs söylediler.

    Test edemedim hala aklımda tabi ama biraz daha vakit var. İstanbul ankarayı rahatça yapmasını beklerim belki.

    Ancak bir hekim olarak bir konuda çekincelerim var.
    içerisinden elektrik geçen her cihaz bir miktar elektrik alan oluşturur ve bu elektrik alan da insan vücudu üzerinde "henüz net olarak kanıtlanmamış olsa da" bir takım etkiler bırakabilir. Ki bunu non iyonizan radyasyon dan dolayı yapar. Non iyonizan radyasyonun kronik etkileri olduğu ile ilgili bazı hastalıkları artırdığı ile ilgili çalışmalar yapılmış.

    Ben araştırmama rağmen bunlarla ilgili bir veriye ulaşamadım. Sizin bu konuda bir araştırmanız ya da ulaştığınız bir veri oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkemalyigit M kullanıcısına yanıt
    Bu konuda araştırma yapmadım ama. Kemdim bazı ölçümler yapacağım sizin uyarınızla. Hocam akülerde DC akım var ve bu akım AC akıma dönüştürülüyor ve motor bununla çalışıyor. Tabi hız pedalına ani basışlarla aküden fazla güç çekiliyor. Buda fazla akım ve manyetik alan demek. Tek bir iletkenden geçen akımın manyetik etkisi düşük olacaktır. Manyetik alanın yoğun olduğu yer 3 fazlı AC motor ki buda aracın alt kısmında ve uzakta ve frekansı cep telefonuna göre çok düşük (cep tel 900 Mhz yada 1,8Ghz arabadaki motor sürücü ise tahminimce 600hz civarında) olduğunu tahmin ediyorum.

    Hangi hastalıklara sebep olduğu konusunda bilgi paylaşır mısınız? Ama cep telefonu kadar zararlı olacağını sanmıyorum tam kafamıza dayıyoruz cep telefonunu.
  • mkemalyigit M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu aracın iki tipi mevcut. 280 km menzili ve 400km menzili olan var. istanbuldan çıkarken DMA Gebze ücretsiz şarj noktasında aracı hızlışarj (tam boşsa 2.5 saat, %50 ise 1 saat 20 dk felan bu süreler 400km menzilli olan için ) ettikten sonra tecrübeli bir elektrikli araç kullanıcısı Ankara'ya rahatlıkla varır. Molanızı Boluda highway avm de verirseniz oradada DMA nın ücretsiz hızlışarj noktası var. Rahat rahat varırsız. Ankara' da e-şarj noktaları var ücretsiz şarj noktası yok.

    Hocam eğer Ankara'ya gelirseniz aracı salı ve çarşambaları hariç tecrübe edebilirsiniz. Telefon numaram profilimde dükkanımda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 10 Mayıs 2016; 22:03:12 >
  • mkemalyigit M kullanıcısına yanıt
    Bu manyetik etki cep telefonlarında SAR diye bi değerle anılıyor ve marka modele göre sar değerleri verilmiş. SAR değeri ne kadar büyükse telefonunuzun sinyal çekimi iyi oluyor ama manyetik zararı artıyor.

    Buradan telefonunuzun SAR değerini gçrebilirsiniz.http://www.gsmarena.com/glossary.php3?term=sar


    Benim Samsung Note4 telefonumun...SAR ABD 0.37 W / kg (kafa) 0.88 W / kg (vücut)
    .......................................................SAR AB 0.37 W / kg (kafa) 0.38 W / kg (vücut)


    Buda iphone 6S plus modelin ...........SAR ABD 1.12 W / kg (kafa) 1.14 W / kg (vücut)
    ......................................................SAR AB 0.93 W / kg (kafa) 0.98 W / kg (vücut)


    LG G5 için SAR değeri....................SAR EU 0.52 W/kg (head) 1.24 W/kg (body)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 13 Mayıs 2016; 12:35:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiGER001

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    quote:

    Orijinalden alıntı: TiGER001

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Yakında saftayı göreceksiniz sayın makine mühendisi, ezberci sitemin yetiştirdiği matematik mühendisleri. Hemen etiketi yapıştır.

    Çok komik, elektrikli araba sahibi olunca kendinizi mühendislik dehası zannettiniz galiba.

    Ben deha felan değilim kardeş bir birimizi sinirlendirip kırmadan burada bitsin siz haklısınız manyetik alan enerji değildir. Elektrik motorlarını içindeki küçük adamlar döndürüyor.

    Tamam kardeş. Söylesene, ne zaman bu Muammer ustanın, fizik kurallarını alt üst eden, harika motorlu araçlarını kullanacağız ? Küçük adamlar konusunu siz daha iyi bilirsiniz, elektrikli aracı olan sizsiniz sonuçta.

    Siz elektrikli aracı paranız olsa bile almazsınız. Bu konuda bilginiz olmadığı için bu arıza yapar, pili bozulur diye almazsınız. Ben bu konuda bilgi sahibi olduğum için kredi çekip aldım şimdi kendi taksitlerini yakıt karı ile ödüyor.
    Siz ne zaman alırsınız bu aracı biliyor musunuz? komşunuz alır ondan görür alırsınız. Etiket aşıkları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

    quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    Fizik kuralları çerçevesinde hayallerinizi gerceklestirebilirsiniz. Ama, hiç bir enerji kaynağı kullanmadan ben uçarım derseniz sittin sene (60 sene) değil, 600 sene bile deneseniz uçamazsınız.

    Hayal gücü başka bir şeydir, hayal edilen bir fikrin fizik kuralları ile gerçekleşmesi başka bir şeydir.

    fizik kuralları diye konuştuğunuz bir bilim adamının teorisidir. hani kesin kati olamaz diye birşey yoktur. az araştırma sonrada fikir derim.

    Teori ve Yasa birbirinden farklı kavramlardır.

    Hipotez: Bir problemle ilgili geçici çözüm yoluna denir.

    Teori : Bir hipotez kısmen doğrulanır ve yeni bulgularla desteklenirse teori haline gelir. Bilimsel bir teori, gözlenen bir doğa olayıyla ilgili olarak yapılan genellemelerin açıklamalarıdır.

    Kanun: Bir hipotez hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde doğrulanır ve herkes tarafından kabul edilirse kanun( yasa) haline gelir. Bilimsel yasalar herkes tarafından kabul edilirler. Bilimsel yasalara birkaç örnek verecek olursak

    Newton’un hareketle ilgili olan üç temel yasası, Enerjinin Korunumu Yasası, Kepler Kanunları, yansıma ve kırılma kanunları ve kütle çekim yasası verilebilir.

    O sözde motor, bilinen evrende sonsuza kadar o haliyle yoktan enerji üretemez, dönemez. Başka alemde belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 10 Mayıs 2016; 23:14:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun yola çıkabilsek ah... günlük 200 km bana yetmez agalar, işlerimin yoğun olduğu vakit sabahtan öğleye kadar sırf 140 km yol yapıyorum. inşallah bi 5 seneye şunun 1000 km menzillisini çıkartırlar da dünya olarak rahat ederiz.
  • Helal olsun, yerli firma. İnşallah bütün olarak arabayı üretmeye başlarlar. Ülkeyi Tesla kapmadan yerli bir firmanın kapması çok iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında konu elektrikli araba iken alakasız şekilde ve ifade eksiklikleri yüzünden fizik kuralları tartışmasına dönmüş. bin sayfada tartışılsa aynı sonuç olacak eminim.
    aslında konuya pozitif katkıda bulunabilsek enerjimizi luzumsuz şekilde harcamak yerine daha iyi olmazmı.
    her yeni sistemin mutlaka olumsuz yönleri eksikleri olacaktır. yürümeyi bile birden öğrenmiyoruz. zaman içerisinde gelişerek öğreniyoruz. düşüp kakıyoruz. ilk düştüğümüzde ailemizin bizi
    kötülediğini alay ettiğini düşünsenize ne olurduk. ama ailemizin bize gösterdiği şefkatli yaklaşımı büyüyüp geliştikten sonra yeni fikirlere gösterme insafında bulunmuyoruz.




  • Acaba Onuk E56 ne zaman çıkar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu baya eğlenceli
  • araba harika. ama en büyük sıkıntı fiyatı bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiGER001

    quote:

    Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

    Vedat abime karşı biraz daha terbiyeli olmalısın

    Bana terbiye verecek konumda değilsin, yol al.

    Bir daha olmasın seni uyarıyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.