Şimdi Ara

DMA Elektrikli Otomobil (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
13
Favori
29.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zivistannn

    Hayır bilgi verdim.

    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum keza bu haberi ben de biliyordum. Yalnız gerçekten büyük ve prestijli firmalar çok önemsiz bir kişi bile olsa geri dönüş yaparlar ve yapmaları gerekirde. Ki ben önemli bir mevzu üzerine mail atmıştım. Geri dönüş yapmamaları üzdü. İnşallah daha iyi yerlere gelirler ve bunu sizden daha çok isterim emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar aracım şu an 65 bin km de. Performansında, menzilinde hiç bir kayıp yok. Fren balatalarım fabrikanı taktığı balatalar ve % 50 aşınmış. Toplam 40bin km yol yaptım , hesaplarıma göre yaklaşık (yakıt+bakımlar+mtv ler+ arızlar) 20bin TL kar etmişim.

    Yaptığım uygulamalar; vebasto ısıtcıya haflatık zaman saati bağladım. Vebasto ben binmeden 15 dk önce çalışmaya başlıyor araç sıcak oluyor. Ayrıca camda buz varsa eriyor.

    Yapmayı düşündüğüm uygulamalar; araç normalinden ağır olduğu için kalkışta kar ve buz üzerinde patinaja kalıyor ve kalkamıyor bazen. Bunu önlemek için bütçem elverince aracımı manuel 4 çeker yapmayı planlıyorum. Yani içeriden bi anahtar ile ister 4x2 veya 4x4 seçebileceğim. Sadece kar buz çamur patinajlarında kullanacağım 4x4 sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 15 Ocak 2017; 16:56:23 >
  • Bu konularda pek bilgim yok ama bence her aracı belirli bir ücret karşılığında elektrikli veya hibrid araca çevirebilme üzerine çalışma yapılsa bence daha başarılı olur. Daha önceden yapılmış böyle bir çalışma var mı onu da bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu ilk mesajdan son mesaja kadar tek tek sıkılmadan okudum. Aklıma takılan bazı sorular netleşti. Şimdi musait bir zamanda hesap yapmayı düşünüyorum.

    Konu hakkında bilgilendirici mesaj atan herkese teşekkürler.
  • Elektrikli araçların sorun çıkarmaması için şarja takıldığında %100 doluncaya kadar beklemek gerekli. Ve sürekli olarak yavaş şarj kullanılmalı.Bunun içinde en uygun ve ucuz saat gece (T3 tarife zamanı). Hızlı şarj şehirler arası yolculuklarda kullanılmalı sadece. Bu bataryaların bozulmalarını engelliyor. Bataryaların dengelenmiş şekilde şarj olması onların ömürleri için çok önemli. Yani dur bi yarım saat şarj edeyim mantığı ile hareket etmemeli. Ankara'da çok soğuk havalarda -10 C ve altında hızlı şarj olmuyor araç ama yavaş şarj oluyor. Bunu sistem bataryaları koruma amaçlı yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 3 Mart 2017; 2:5:15 >
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Tip onayı alınmış olarak sadece DMA oto Toyota Corollaya yapıyor bu dönüşüm işlemini. Diğer dönüşüm yapılan tip onayı olmayan araçlar muayeneden geçemiyorlar. Ankarada muayene istasyonuna götürdüğümde aracı 15 gün inlettiler beni. İlk defa böyle bir araç muayene ediyorlarmış. İlk başta onay vermediler. Sen kendin kafana göre dönüştürmüşsün gibi saçma bişey dediler bende TSE nin sayfasından tip onay sorgusu yapıp , belgesini açınca onay verdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 3 Mart 2017; 8:48:51 >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldiniz ? Plaka cikartma nasil oluyor mtv den muaf olunca baska cart curt cikartip para almiyorlar mi ? Tavturk e arac muayenesine goturdunuz mu ?



    Yenimahalle belediyesine bu araclardan lazim,kisa mesafe kaymakamliga vs habire vizir vizir gidip geliyorlar. Yakit giderleri fazla halbuki bekediye baskaninin kafasi calissa ihale yoluyla bu araclardan alip fluence fiyatlari uygun,giderleri dusurebilir sonra odenek yok bilmem ne yok diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beş yılda 30 bin km kullandın, 12 bin tl lik benzinden kurtuldun, ama 160 bin tl lik araba 80 bin tl ye değeri düştü satabilirsen, avantajıyla beraber 100 bin lik bir değerde şuan, 60 bin zarar ettirdi diyebiliriz, arabanın fiyatı benzinliler gibi düşmedikçe cazibesi kalmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 3 Mart 2017; 20:46:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    1.5 yılda 44 bin km bindim aracıma. 22bin TL kardayım. Bakım, arıza gibi sebeplerle sanayiye hiç gitmedim vakit kaybetmedim. Hatta daha fren balatalarım bile fabrikanın taktığı balatalar bitmedi daha. MTV de vermedim. Sadece lastiğime bir kaç kez çivi battı onu yaptırttım bi de yazlık-kışlık lastik değişim için gittim sanayiye. 100bin TL civarı ikinci el alınırsa aracın fiyatı 78bin TL ye gelmiş oluyor benim açımdan. Bir 1,5 yıl sonra 53 binTL ye düşecek ömrümüz varsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 4 Mart 2017; 18:40:39 >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    siz aldığınızda araç sıfırdı, sıfıra göre hesap yaparsak 160 bin sıfırı, şuan elinizdeki değeri 100 bin olur avantajı dahil, 60 bin zarar görünüyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Evet sıfır km alınırsa öyle görünüyor. Sıfır almamak lazım.Ben ikinci el aldım 25bin km de idi. Şuan 69bin km de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 4 Mart 2017; 18:56:43 >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Hocam HHO diye araştırısanız su ile yapılmış bir çok uygulama var. Su ile çalışan arabada var aralarında. Hidrojen jeneratörü. Suyun hızlı bir şekilde hidrolizine dayanıyor sistemin temeli.

    Bazıları https://www.youtube.com/watch?v=eDXA7Veg6FU

    https://www.youtube.com/watch?v=dxwldY6xI-g&t=3203s

    https://www.youtube.com/watch?v=9olONQ5rjZ4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 5 Mart 2017; 16:39:28 >




  • Arkadaş su ile çalışan arabaya değinmiş cevap verdim. Hocam hidrojeni hazır alamayız ki depolanması çok tehlikeli ve pahalı. O yüzden üretir üretmez kullanmak gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 5 Mart 2017; 17:30:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatkerem

    Merhabalar aracım şu an 65 bin km de. Performansında, menzilinde hiç bir kayıp yok. Fren balatalarım fabrikanı taktığı balatalar ve % 50 aşınmış. Toplam 40bin km yol yaptım , hesaplarıma göre yaklaşık (yakıt+bakımlar+mtv ler+ arızlar) 20bin TL kar etmişim.

    Yaptığım uygulamalar; vebasto ısıtcıya haflatık zaman saati bağladım. Vebasto ben binmeden 15 dk önce çalışmaya başlıyor araç sıcak oluyor. Ayrıca camda buz varsa eriyor.

    Yapmayı düşündüğüm uygulamalar; araç normalinden ağır olduğu için kalkışta kar ve buz üzerinde patinaja kalıyor ve kalkamıyor bazen. Bunu önlemek için bütçem elverince aracımı manuel 4 çeker yapmayı planlıyorum. Yani içeriden bi anahtar ile ister 4x2 veya 4x4 seçebileceğim. Sadece kar buz çamur patinajlarında kullanacağım 4x4 sistemi.

    Merhaba hocam ettiginiz tasarrufu ayni modelde ayni faydayi saglayan corolla dizel lpg ye gore mi hesapliyorsunuz?Onemli cunku oyle degilse yaniltici olabilir lpg ya da dizel yakitli corollanin yakit bakim v.s. 40 bin km masrafi en fazla 20 bin lira olur o da abartilmis rakamlarla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bir önceki aracım 2012 BMW 320xd dizel aracımın yakıtı ile hesapladım. Yani aracı satmasaydım bakım, yakıt, vergi ve radar ödemelerini hesaba kattım. Birde satığımda araç 118bin km idi. Satmasaydım 162bin km olacaktı. Kimbilir bana ne masraflar çıkaracaktı belki de çıkarmayacaktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensodrive

    merak ettiklerim ancak kullanınca ortaya çıkar, mesela o kadar pil'in üstünde oturmak insan üzerinde olumsuz elektro manyetik etki oluşturuyor mu, ağırlık dağılımından dolayı sert girilen virajlar da aracın tepkisi nasıl, direksiyon hissiyatı, motor sesi olmamasından dolayı rüzgar ve yol sesi ne kadar fazla hissediliyor, süspansiyon konforu pillerin ağırlığından dolayı farklı mı vs, tabi uzun vadeli sorularda insanın aklına geliyor, pilim ölürse ne olur, ileride uyguna daha performanslı pil çıkarsa takılabir mi, elektrikli motor yanar mı, kaza anında piller'in kabin'e etkisi ne olur, telefon şarjı, tablet şarjı, bilgisayar şarjı, saat şarjı, araba şarjı derken bu işin sonucu nereye kadar gidecek..


    Ağırlık merkezine olumlu katkısı var daha iyi yola oturuyor elektrikli arabalar ağırlık eşit dağıldığı için normal arabalardaki gibi tüm ağırlık önde değil konforu bayağı iyi hale getiriyor bu durum elektrikli motor yanmaz elektrikli motor çoğu firmada ömür boyu garantilidir elektrik motor fırçasız ve dc yerine genellikle ac kullanıldığı için sorunsuzdur kaza sırasında şiddete bağlı çok şiddetli kazada benzinli arabalarda yanıyor örneğin şuan almayı düşündüğüm Toyota C-HR Hybrid ik çıktığında ilk kazasında 1.2 turbo benzinli modelinde yangın çıkmıştı teslalarda şuana kadar 2 yada 3 kere yangın çıktı 1 i ölümlü oldu zaten o kazada araba yanmasaydı bile içindeki kişi canlı çıkamazdı ağaca aşırı yüksek süratle çarpmıştı sarhoş kız normal bir arabadada radyasyon var doğal ortamdada var evimizin heryeri radyasyon elektronik ürün kullanmasakta duvardan geçen elektrik kabloları yine radyasyon yayıyor pil garanti altında bazı firmalar kiralıyor ama araba zaten pahallı millet tasarruf için alıyor ama kira yüzünden değişen bir şey olmuyor dma Tesla gibi 8 yıl garanti veriyor sanırım ve piller doğaya atılmıyor rüzgar enerji santralinde kullanılıyor yada %95 lik geri dönüştürme oranı olduğu için yine pil yapımında kullanılıyor mesaj 2015 te yazılmış ama insanlar hala merak ediyor bende yazayım dedim. Bende elektrikli araba almak isterdim ama şuanki yüksek fiyatları yüzünden C-HR hybrid almayı düşünüyorum uzun yolada çıkabilirim bu sayede




  • Bildigim kadarıyla DMA, Corolla'yı fabrikadan benzinli motoruyla yürür halde birlikte alıp elektrikliye dönüştürüyor. Motorsuz sanzimansız vs alsa daha ucuza mal olabilir. Toyota aracı o şeklide vermiyor olabilir.



    Konu hakkinda bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 7 Mayıs 2017; 11:44:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam arabanin bakimi kac binde yapiliyor ve ne kadar ucreti aslinda arabada degisecek bir sey yokta yinede sorayim dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 5 Haziran 2017; 14:57:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım yok hocam. Tek bakım hergün gezip akşam şarj etmek. Bu batarya ömrünü uzatıyor. Kenarda yatan araç bataryaya zarar veriyor. Sürekli şarj deşar döngüsü bataryaları canlı tutuyor.
  • ortada araba yok bakanlıktan nekadar teşvik aldılar onu açıklasınlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.