Şimdi Ara

Ev Sahibi %50 Zammı Kabul Etmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hatay'da 1+1 daire kirası bir yıllık peşin olacak şekilde 16/02/2022 tarihinde 11500 TL olarak ödendi. Kira kontratına zam oranı 12 aylık TÜFE ortalaması yazıldı.


    2023 yılı Ocak ayı 12 aylık TÜFE ortalaması %75 olarak açıklandı. Henüz Şubat ayı 12 aylık TÜFE ortalaması açıklanmadı, açıklanmasını bekliyorum.


    Ancak hükümet yasa çıkartmış ve kira zam oranı maksimum %25 olabilir denilmiş. Emlakçı ile konuştuğumda abi enflasyon çok arttı, herşey ateş pahası %25 zamlı şekilde kirayı ödesen kimse sana birşey diyemez, yasa bun udiyor doğru ama %25 etik olmaz dedi. Emlakçının önerisini göz önünde bulundurarak ev sahibini arayıp ne şiş yansın ne kebap diyerek yasal zam oranı %25 ile 12 aylık TÜFE ortalamasını baz alarak orta yolda buluşalım dedim. 2023 Ocak ayını baz alırsak %50 zam oranı oluyor. Ancak ev sahibine bu tutar az geldi.


    Ben de Şubat ayına ait 12 aylık TÜFE ortalamasının açıklanmasını bekliyorum. Büyük ihtimalle Ocak ayına göre daha düşük olacak. Eğer teklifime yine olumsuz cevap verirse yasal zam oranı %25 üzerinden kirayı banka hesabına gönderip kabul etmiyorsan kira tespit davası veya tahliye davası aç demeyi düşünüyorum. Çünkü ben yasal zam oranının iki katı oranında ödeme yapmayı kabul ettiğim halde karşı tarafın bunu kabul etmemesini de iyi niyeti suistimal olarak düşünüyorum.


    Bu konuda sizin fikirleriniz nelerdir ?








  • Aynen devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu temmuzda sona eriyor o 25% zam olayi.

  • 5 yıldan önce size kira tespit davası açamaz. size sözleşme bitiminden önce sözleşmeyi uzatmayacağına dair ihtar çekerse( 15 gün öncesinden) size tahliye davası açma hakkı doğar.

  • bina sağlam mı halen ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.