Şimdi Ara

Falken övüldüğü kadar iyimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
7
Favori
268.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 914 serisi falken kullanıyorum, yaklaşık 2 yıldır 10 bin km oldu, Corsa D 16 alaşım jantlarla bilen bilir dar yanaklıdır. Kaldırıma çıktım indim çukurlara girdim çıktım tık demedi, gayet güzel Antalyadan İzmire kadar kullandım yüksek hızlarda olsun güven verici.
  • 215 50 17 Falken Ziex914 ecorun hakkında izlenimlerim şöyle: Sessiz, yol tutuş iyi, frenlemede kaymıyor, ABS hiç devreye girmedi şimdiye kadar, konfor ortalama (yük endeksim 95, daha düşük yük endekslerinde daha konforlu olabilir)

    Bu döviz kurları ile açıkçası lastikte incik boncuk detaylara takılma lüksümüz kalmadı. Ben aldım Falken'i, gayet de memnunum. Michelin 550 civarı iken Falken'i 280'e aldım. Michelin bazı kriterlerde bir tık daha iyi diye 2 kat para veremem açıkçası.

    Günümüzde lastik tekonolojisi çok gelişti artık. Üst düzey markalar ile diğerleri arasındaki fark ancak ileri düzey testlerde ortaya çıkıyor. Normal kullanımda farkı anlamak zor.
  • Şahsen averaj bi ürün. Gecen sene kislik aldim set.. Bi lassa degil bence
  • 205/55/16 İçin kışlık lastik bakmaya başladım ben de arkadaşlar. Falken kışlık kullanan var mı? Ya da f/p ürünü ne olabilir?
  • Falken kullanıcısı olarak marka hakkıda ki yorumum



    4 adet falken ze310 aldım 1 tanesi ya yarık çıktı ya da usta yardı kimsenin günahını almayalım.Fabrikaya yolladim 1 aydır incelemedi daha lastik garantiye girip girmeyeceği belli olmadı.Buradan bir - puan yedi benden.



    3 lastik aracın üstünde takılı 1 tanesi eski kaldı neyse dedim böyle gezmeyelim falken bayisine sipariş verdirdim (digerlerini internetten almıştım) geldi taktık.



    Başlarda memnundum lastiklerden biraz kullandıktan jant lastik iyice oturdu galiba(jantlarda yeni alındı) tekrar balans yaptı tekrardan gittim finish balans yaptırdım.Balans yaparken fark ettik ki iki tane lastiğin yüzeyi tam yuvarlak değildi.Bu lastikleri fabrikaya yollasam yine en az 1 ay bekleyecektim neyse aşındıkça düzelir belki dedik balans yaptık kurtardığı kadar.Şuan çok az bir titreme var o da lastik yüzeylerinin her tarafının eşit olana kadar aşınması lazım.



    Falkeni lastik araştırırken çok övdükleri için aldım.Övenlerin çoğu kullanıcısı bile değildi belkide ama inandık aldık.Ben falken kullanıcısı olarak kimseye falken ne öneririm ne de aldırırım.




  • Ben memnun olmayanlardanım
    Belki conti den geçtim o yüzden ama internetten aldım taktırdığım lastikcide eskiden bayiliğini yaptığını köy dolmuşlarına sattığını ve bu dolmuşların 15 binde lastik bitirdiğini söyledi
    Yorumlara bakılırsa efsanevi bi lastik dersiniz ama hergün geçtiğim yolda yeni lastiklerle viraj alamayıp nerdeyse yol dışına çıkma tehlikesi atlattıktan sonra bu lastik benim için güvenilmezdir.
    Eski lastiklerle yola yapışan araç şimdi zıplıyor viraj alamıyor yüksek hızda güven vermiyor
    Bana kalırsa yorumlara aldanmayın bir kaç ay para biriktirip marka lastik alın
    Bir daha falken mi uzak olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oblomov844 -- 5 Eylül 2018; 23:8:34 >
  • Michelin, hankook, goodyear, continental, dunlop, lassa, bridgestone, nokian, riken lastiklerini kullandım.. Son 3 aydır 2 ayrı aracımda falken kullanıyorum.. Kişisel tercih olmakla beraber Falken lastiklerden son derece memnunum.. Saydıklarımdan en sevmediğim ve bir daha kullanmadığım michelin ve hankook oldu.. Michelin son derece dayanıksız ve servisleri de biz premiumuz iddiasıyla gereksiz pahalı ve ukala bir marka, hankook ise bridestone'dan bile daha sert ve sesli.. Kışlık olarak da falken düşünüyorum, hatta hafta sonu şaşmaza gidip bakarım..
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    öncelikle geçmiş olsun umarım maduriyetinizi çözerler. ben forumda ze914 modelini bolca övmüş olanlardanım, martta taktırmıştım tatiller vs olunca taktırdığımdan beri 12 bin km yaptım, ben bir anormallik ve memnuniyetsizlik hissetmedim, bendeki ze914 ecorun modeli 225/45/17 ebatlarında audi a3 aracımda takılı, ancak emin olun bu bahsettikleriniz tekrar lastik değiştirmem gerektiğinde aklımın bir ucunda yer edecektir, markalardaki en büyük problem stabil kalite sanırım, sadece belli bir zaman zarfında üretilen bazı seriler iyi iken aralarda kötüler çıkıyorsa o marka güvenilir değildir.

    ben de forumda deneyimlerimi paylaşarak çok memnun olduğumu belirtmiştim farklı başlıklarda eğer yaşadığınız maduriyette payım varsa hakkınızı helal edin lütfen ancak belirttiğim gibi emin olun tekrar lastik değiştireceğimde sizlerin de tecrübeleri kulağımıza küpe olacaktır.

    saygılar, selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ka7

    175/65/14 nde ıslak fren A idi arabnın üstündeydi 33bin km kullandım. Sattım. Çok çok çok memnundum.



    Ve o yağmurlarda değerini anladım ıslak performansı ne demekmiş.



    Acemilik lastiğimdi belki de kaç kere kaza yapmamı önlemiştir bilmiyorum
    185 65 14 kullanıyorum. gayet güzel. arkadaşın dediği gibi ıslak performansı çok iyi. kuru performansı da ıslağı aratmaz.
  • İyi lastik abim kullanıyor.Biraz yağmurda sıkıntılı ama iyi.En sağlamı Conti veya Bri
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    hocam lastikle ilgili kullanıcı yorumlarınızı aktarır mısınız aynı lastikten bende alacağım
  • İyi yorumlara güvenerek bugün 2008 audi a3 aracıma 225-45r17 Falken ze914 aldım.

    Lastikler 292018 tarihli, 390.- TL bonus 6 taksit.

    Contisportcontact5 lastiklerim 5 seneyi doldurdu ve yanaklarda çatlaklar oluşmuştu.

    Bakalım pişman olmam inşallah..

    İlk izlenimim yeni olduğundan dolayı contisport5 e göre daha sessiz.

    Biraz kullanıp tekrar yorum yaparım.
  • Bu forumda micheline bile kötü diyen falken iyi yazan forumdaşlar var, sizleri hayranlıkla izliyorum Şu an en iyi lastik michelin orta ve lüks sınıfa hitap eden lastiklerine yorumumdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melihdk

    Bu forumda micheline bile kötü diyen falken iyi yazan forumdaşlar var, sizleri hayranlıkla izliyorum Şu an en iyi lastik michelin orta ve lüks sınıfa hitap eden lastiklerine yorumumdur.
    Audi a3 aracımda csc5 ten önce michelin plotsport vardı orj fabrika çıkışlı.

    Acayip yanlıyordu en ufak viraja hızlı girince arka savuruyordu.

    Sonra conti csc5 aldım düzeldi sıkıntım olmadı.

    Ama fiyatları malum, kimse kötü demiyor ama kullanım tarzıyla alakalı herkesin farklı tarzı var.

    Birini memnun ederken, diğeri şikayet edebiliyor.




  • biz de isteriz michelin alpin almak ama bir tanesi 700tl iken falken 275tl başka bir şey demiyorum
  • 225/45/17 914 ZE EcoRun lastikleri 3 aydır kullanıyorum.

    Her manada memnunum.



    Ayrıca bu lastikler Çankırı’da Japonların yeni kurduğu fabrikada üretiliyor.



    Dunlop/Falken üretiliyor.



    Üretimlerinin %85 civarı ihraç geri kalanları ise iç piyasaya veriliyor.



    Fabrikayı bizatihi gezme inkanım oldu.



    Hem ülkemize de katkısı var.



    Vesselam tavsiye ederim.
  • Falkeni bilmiyorum ama hankook kullanmıştım 16 ay . Araç volvo s40 1.6dizel ağır da bir araç. Lastiğim de 17inç, Karadeniz falan baya gezmiştim herhangi bir yarık çatlama vs bir şey olmamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 14 Ekim 2018; 20:39:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Eray.

    hocam lastikle ilgili kullanıcı yorumlarınızı aktarır mısınız aynı lastikten bende alacağım
    Tek kelimeyle mükemmel
  • Lastik analizi yapılırken sadece marka adı değil de,modeli ve üretim yeri gibi esaslar da önem arz eder.Artık lastik üreticileri gerek fiyat rekabeti gerek lojistik masraflar adına farklı coğrafi alanlarda istihdam yapıyor.

    Her markada hayal kırıklığı olan modeller mevcut,keza vasat markalarda fiyatının oldukça üstünde modeller de mevcut olabiliyor.

    Falken'in Japonya üretimi modelleri(azenis gibi) de mevcut,ziex serisi gibi Endozenya ve Türkiye üretimleri de,hepsi birbirinden farklı kalitede.

    Şahsen ben Türkiye üretimi Falken almam kimse kusurabakmasın,aynı şekilde Türkiye üretimi Goodyear ve Dunlop da almam.

    Made in Japan hariç Falken almayın derim,Yokohama ve Toyo gibi başı çeken diğer Japonya menşeyli markalara da bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 20 Ekim 2018; 12:8:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho

    Lastik analizi yapılırken sadece marka adı değil de,modeli ve üretim yeri gibi esaslar da önem arz eder.Artık lastik üreticileri gerek fiyat rekabeti gerek lojistik masraflar adına farklı coğrafi alanlarda istihdam yapıyor.

    Her markada hayal kırıklığı olan modeller mevcut,keza vasat markalarda fiyatının oldukça üstünde modeller de mevcut olabiliyor.

    Falken'in Japonya üretimi modelleri(azenis gibi) de mevcut,ziex serisi gibi Endozenya ve Türkiye üretimleri de,hepsi birbirinden farklı kalitede.

    Şahsen ben Türkiye üretimi Falken almam kimse kusurabakmasın,aynı şekilde Türkiye üretimi Goodyear ve Dunlop da almam.

    Made in Japan hariç Falken almayın derim,Yokohama ve Toyo gibi başı çeken diğer Japonya menşeyli markalara da bakabilirsiniz.
    Aldım eskittim bile hocam ve çok memnunum dediğiniz gibi değil gayet kaliteliymiş




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.