Şimdi Ara

Falken övüldüğü kadar iyimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
7
Favori
268.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özbekli35

    Aldım eskittim bile hocam ve çok memnunum dediğiniz gibi değil gayet kaliteliymiş

    Alıntıları Göster
    Öncelikle kazasız belasız kullanmanız dileği ile,bakış açıları illa ki görecelidir ve subjektiftir.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba lastik ebatlariniz neydi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 215 50 17 ecorun ziex aldım turanzalara göre konforlu ama tabii aynı yol tutuş yok.şimdilik fiyat fayda oranında memnunum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • skylife_ kullanıcısına yanıt
    195/55/R15

    Önümüzde ki hafta tam 3 ay olacak ve lastiğin durumu hakkında hiç bir bilgi yok.Büyük ihtimal lastiği çöpe attılar işin peşini bırakacağım sandılar vize haftam bittiğinde tüketici hakem heyetine başvuru yaparak şikayette bulunacağım.

    Bir kaç mesajda zaten belirtmişler yerli üretim falan hepsi hikaye üzerinde Made in Turkey yazan hiç bir lastiği aracıma takmam bu saatten sonra.

    Falken Türkiye bile maillerime cevap vermiyor böyle bir şirketten lastik almak zaten benim hatamdı belkide kullanıcısı olmayan adamların bile iyi yorumlarına inanıp aldım.


    Edit:

    Bu mesajı yazdıktan sonra sinirlenip tekrar hem aldığım yer hemde falken türkiyeyi aradım lastiğin değişimine karar verilmiş önümüzde ki hafta gelir lastik dediler.

    Sonuç olarak:

    Benim cebimde param vardı gittim lastiksiz kalmamak için 5 lastik parası ödedim.Sıkışık darda olsam napacam 3 ay arabayı kullanmayacak mıydım?1 hafta 3 lastik 15 inç 1 lastik 14 inç kaldı araba nolur nolmaz diye arabayı doğdu düzgün kullanmadım.1 günlük iş için durup dururken stres yaptım kendi kendime.Bildiğiniz paramla rezil oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 29 Ekim 2018; 13:38:58 >




  • mart 2018'de audi a3 aracıma taktırdığım 225/45/17 ze914 ecorun lastikler tam 15.000 km'yi doldurdu bugün.

    15 bin kilometre sonunda sanki artık biraz daha gürülütülü gibi geliyor bana, kuru tutuşu aynı gayet iyi. ıslakta tutunma biraz azaldı gibi ancak bu haliyle bile piyasadaki çoğu lastiğe nal toplatır, biraz azaldı dediğim ilk aldığımda ıslakta frene asılınca abs bile devreye girmeden yapışıyordu yere, şu anda bir iki tıkırdıyor abs o kadar.

    lastik aşınmasını anlayamıyorum ölçme cihazım yok ama oluk derinlikleri hala çok yüksek gibi ancak tabi ölçüm yapılmadan bilemeyiz.

    bu arada dikkatimi çekti şirkete filo kiralamadan 12 tane passat geldi sıfır, hepsinde falken ziex ze914 var, desenlerine oluklarına falan baktım aynı lastik, sonra araştırdım vw grubu fabrika çıkışı falken de takmaya başlamış.

    haber biraz eski ama daha önce hiç görmemiştim;

    http://www.srigroup.co.jp/english/news/2015/2015_036.html

    herkesin beklentisi farklıdır, ben isterim ki ıslakta iyi tutsun, yüksek suratte arabanın orası burası oynamasın, çok gürültü çıkarmasın, buna göre bu lastiğin fiyatına göre verdikleri gerçekten çok iyi. elbette ben lastiğin en iyisini alacağım para önemli değil diyene goodyear eagle asymetric 3 al derim ama bu ekonomik şartlarda artık kuruşun hesabını yapıyoruz, 4 lastikte toplam fark 800 lirayı buluyor. bazı konuşmalarda sanki piyasadaki en iyi lastik falkenmiş gibi yazılıp çiziliyor öyle bir şey yok arkadaşlar ancak fiyatına göre verdikleri iyi sadece o kadar.




  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba;

    öncelikle geçmiş olsun mesajlarınızı okudum daha önce de yazmıştım, memnun olanlar olabilir ancak sizin başınıza gelenler marka ve kalite üzerine büyük şüphe uyandırıyor, böyle çamura yatacaklarına direkt parasını iade etmeliler neden böyle süründürdüklerini anlamak mümkün değil gerçekten. Martta lastik alırken fiyat benim için çok önemliydi ancak sizin başınıza gelenler tekrar lastik değiştirmem gerektiğinde göz önünde bulunduracağım bir kıstas olacaktır.

    bir yetkili de şuraları okumuyor mu? ya biz ne yapıyoruz demiyor mu ayıp bu yapılan.
  • darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Hocam bir marka sorun yaşamadığınız sürece zaten iyidir.Önemli olan sorun yaşadığınız zaman müşterinin sorununu ne kadar kısa bir sürede çözüyor bu sorunu çözerken müşteriyi mağdur ediyor mu bu önemli.Falken bu konu da benim gözümde sınıfta kaldı.

    Sorun sonradan oluşsa yine bu kadar kötülemem markayı araya kullanıcı hatası girer kullanılan yolların durumu girer ama yeni bir lastik alıyorsunuz daha hiç araca takmadan geri yolluyorsunuz ve 3 ay sonra anca sonuçlanıyor bu süreçte sizinle hiç bir kontak kurulmuyor allaha emanet işliyor süreç.


    Belki benim mesajları okuyanlar diyordur bununda bir lastiği yarık çıkmış markaya demediğini bırakmamış falken ucuz alayım gitsin benim lastiklerde sorun çıkmaz bu adama öyle denk gelmiş.

    Benim anlatmak istediğim lastikte bir sorun çıksa başınıza gelecekler.Ben 4 jant 4 lastik takımına aşağı yukarı 2500 lira ödedim benim de aklımın ucundan geçmezdi bu kadar para ödedikten sonra böyle bir şey yaşamak.Lastiği almadan çok araştırdım daha önce hiç benim gibi sorun yaşayan birinin yorumuna denk gelmemiştim benim ki de şans işte bana denk geldi




  • Falken Ziex ZE310 ECORUN XL 215/55 R17 98W lastiği taktırdım az evvel Falken bayisinde arkadaşlar istanbul çamlıca'da. D

    Deneyimlerimi yazacağım ilerleyen günlerde. Ancak ilk etapta farkettiğim bir durum hızı 80-90'a çıkardığımda otoyolda EDS devreye giriyor gibi oldu lastikler yeni diye muhtemelen bu durum oluştu.



    Maliyetine gelirsek;

    4*400=1600 tl (2 yıl garanti +yol yardım + kredi kartına 4 taksit+fatura)



    İlgilenen olursa bayinin aşağıdaki websitesi mevcut.




    https://www.lastikturk.com/215-55-R17-98W-Falken-Ziex%20ZE310%20ECORUN/detay/31012




  • Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, gönül rahatlığıyla alınabilecek lastik. Conti den sonra ben herhangi bir fark, negatif bir tarafını görmedim.

    Ze914, 225x45x17 kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben de

    215 45 r17 dunlop sportmaxx tt

    Lastiklerimi zaman asimindan dolayi degistirdim. 2011 uretimiydiler daha 40binkm olmamisti ama

    gg den kampanyayla tanesi 300TLye

    Falken 205/50 R17 93W ZIEX ZE914 ECORUN XL

    Aldim 382018 4 tane.

    Artik yazin taktiracagim. Su an kislik bridgeler takildi.

    Bakalim yorumlari yazim yazarim artik.

    Made in Turkey olarak geldiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 175/65/r14 82t ebadına tabiri caizse “cuk” diye oturan sn 832 ecorun modelini kesinlikle tavsiye ederim.

    Islak zeminde çok beğendim. Hiçbir tedirginlik yaşatmadı bana. Takılalı 600-700 km oldu, bir çok değişik şartta (uzun yol, yokuş tırmanma, yoğun yağış, izmir şehir içi trafiği) kullandım; abs hiç devreye bile girmedi. Oldukça yumuşak ve sessiz bir lastik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekonomi sıkıntıya girdikçe insanlar uygun fiyata kaliteli f/p ürünler alınabileceğini birazda mecburiyetten keşfetti ,,, ben 2 takım falken kullandım, 3. takımı yeni taktırdım , bundan önce paranın bol olduğu dönemlerde premium markaların alayını kullanmışlığım var,falkenin onlardan bir eksiğini görmedim ama çok önemli bir artısı var, premium markaların yarı fiyatından bile ucuz olan fiyatı
  • Arkadaşlar yazlık ve kışlık olmak üzere iki takım falken aldım 215/55/16 ebatında her ikisinden de gayet memnunum,michelin primacy den bu lastiklere geçtim,aman aman çok büyük bir fark da görmedim açıkcası,fiyat performans ürünü,sorun çıkamaz mı?Çıkar elbette her firma da veya her malda sorun çıkabilir.Lastik ihtiyacı olan arkadaşların değerlendirmesini özellikle isteyeceğim bir lastik.
  • 3 ay once 2013 kia ceed aracima 225.45.17 94w xl ebat michelin primacy 3 den gecis yaparak 914 modelini 290tlden aldim..bugune kadar hep en iyi denilen goodyear, michelin,brigstone gibi markalarin ust seviye lastiklerini satin aliyordum taki 2-3gun icerisinde neredeyse %100e varan zam yapilana kadar..

    Bu zamana kadar kullanmadigim veya denemedigim icin kesinlikle pismanim lastiklerden cok memnunum..komforlu sessiz iyi yol tutan bir lastik..primacy 3 yeni iken ancak 20000km 1yil zaman gectikten sonra heryerinden catladi ve frenleme ve tam gaz arac yola tutunmuyor patinaj yapiyordu. Bu lastikle hic bir sorun kalmadi..

    4aracim var bundan sonra hepsine falken almayi dusunuyorum..

    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ziex 914 modelini kullandım sağlam bir lastik ama yol tutuşu ses ve yumuşaklık için aynı şeyi söyleyemem.alt seri petlaslarla 515 gibi bence aynı ayarda bir lastik.ancak Petlas 741 serileri bence daha iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ziex 914 modelini kullandım sağlam bir lastik ama yol tutuşu ses ve yumuşaklık için aynı şeyi söyleyemem.alt seri petlaslarla 515 gibi bence aynı ayarda bir lastik.ancak Petlas 741 serileri bence daha iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sumitomo rubber.. internette arastirin.. Turkiyede yapildigi icin tuh kaka denilecek bir lastik degil.. japonyadaki uretim bandinda hangi teknoloji kullaniliyorsa buradaki fabrikadada ayni teknoloji kullaniliyor.



    Makinalarin hepsi Japon uretimi nerden biliyorum cunku makinalar icin parcalari japon firmasi olarak bizden aliyorlar.. ucuz olmasinin en buyuk sebebi ulkemizin ucuz işcilik sunmasi ve maliyetlerin duşuk olması.. Michelininde Turkiyede fabrikasi olsa lastik basina en az 50 tl farkeder.. hammaddeden calacak halleri yok.. lastik bu cesitli testleri mevcut.. dunlop ile arasindaki fark ise kullanim omru olacaktir.. arge yatirim farki olacaktir.. argeyi dunlop yapar cikan sonuclarla falken uretilir daha ucuza mal olur.. petlas bu fabrikadan destek alarak bugunlere gelmistir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 215 65 17 kislik lastik araştırıyorum. Petlas mi falken mi tercih etmeliyim, sınırlı bir butcem var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narec kullanıcısına yanıt
    falken premium markalarla yarışıyor bazen geçtiği oluyor
    yurt dışında çok övülüyor f/p'de üstüne yok
    petlas hiç kusura bakmasın
  • Peki kumho ws71 lastik nasıldır? 215 65 17 alacagim ebat. 550 tl fiyat aldim kumho icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.