Şimdi Ara

# Futbol bölümü Uyarı sisteminde değişiklik # (7 Ocak 2013'te devreye girecek ! ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birkaç tane fenerli var gs forumunda aynısı bizim içinde geçerlidir onların konusunda da sürekli tahrik eden kişiler vardır esas bunlara bir çözüm bulsanız daha iyi olacak.Tahrik ediyorlar cevap verince biz uyarı alıyoruz onlara birşey olduğu yok.
  • Uygulama güzel de Kıstas yok.. Hangi kıstasa göre üyeler uzaklaştırılıyor bu bile belli değil... Kimisine bazı kelimeler hakaret gibi gelirken, kimisine gayet normal de gelebiliyor.. Belli bir standart yok. Misal forumdan herhangi 2 kişi aynı hatayı yaptığı zaman birine farklı birine farklı cezalar uygulanıyor.. Kimi hiç ceza almıyor... Bunun da örneğini bizzat kendim yaşadım.
  • Yerinde bir karar. Tartışma olur ama bazen seviyesizleşiyor bölümlerde.Sıkça denk geliyorum içerisinde oluyorum.Adama cevap yazıyorsun sana öyle bir cevap yazıyor ki senin yazdığınla alakası bile yok.Nickini vermeyeceğim bir üye geçen neden beni şikayet ettin diye bana artistlik yapıyor.Halbu ki ben şikayet etmiyorum kimseyi.Çocuktur diye geçiyorum.
  • @Gökhana katiliyorum. Ayni mesaji bende hatirliyorum. Konu Galatasaray ve Türk futbolu hakkindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Provake eden kisinin mesajida, 2. mesajdi. Daha sonra Galatasarayli üyelerde ona cevap vermeye basladilar. Konu baska noktalara sapti. Hatta bende bu durumdan sikayet ederek, dedim ki, rakip takimlardan bana ne? Bu konuya Galatasaray hakkinda zaman gecirmek icin giriyorum. O dönemde coğu kisi, Rüya takim 0 cekti diye trollüyordu.

    Forumda sorunlar var. Bunlari cözüp, forumu daha kaliteli bir yere getirmeyi istiyorsunuz. Bunun icin bir cok faktöre degenmelisiniz.

    -Forumda tüm üyelere küfür eden bir yönetici var. O kisi, bence yönetilicikten cekilmeli. Hayatinizda hic birine hakaret eden savci veya hakim gördünüz mü? Önüne gelene hakaret eden birisi, hakaret icin birine ceza verirse, bu kimsenin icine sinmez.

    -Dj-genckhanin söylediği gibi, bazi üyeler sürekli provake ediyorlar. Provake etmekten baska mesajlari yok. Onlara Galatasaray bölümünde yasak gelebilmeli. Bizden diğer bölümlerde varsa, onlara aynisi yapilmali.

    -Fake üyeler, bizim bölümde Galatasarayliyiz diye mesaj yazan bir cok rakip taraftar var.Bunlarada cözüm bulunmali. Aynisi diğer bölümler icinde gecerli.

    -Galatasarayli trollerden sikayet edenler üyelere hak veriyorum. Kendi bölümlerinde istedikleri gibi davranmak haklari. Bu konuda da bir seyler yapilmali. Bu noktada benim icime bir sey sinmiyor. Örnegin,kisi kendi bölümünde kücük Galatasarayli üyelerin trollük yaptiğindan sikayet ediyor, kendi 31-32 yasinda aynisini Galatasaray bölümünde kendi yapiyor. Sonrada bundan sikayet etmesi benim icime sinmiyor. (Az önce bunu belirttiğim bir mesaji bu konudan silindi)




  • Çok güzel bir uygulama olur. Amacı ortamı germek olan kişiler bir daha düşünecektir böylece.
  • Güzel bir sistem.Caydırıcı cezalar gerekiyor
  • Bu tartışmaların önüne geçilmek isteniyorsa bölüm olayı geri getirilmeli. Burda herkes senelerce herkes kendi bölümüne yazsın herkes kendi bölümüne yazsın diye tutturdu o olay gelince de kimse futbol bölümüne uğramaz oldu.


    Adam gidiyor Farnandes konusunda hiç bir Gsli mesajı yokken Şimdi Gsliler gelirde Selçuk'u anlatırlar diyor. Ötekisi '' şimdi üşüşürler'' diyor. Biz girip birşey yazınca baş provakeciler bizi provakasyonla suçluyor.

    Kendi bölümümüzde bile her puan kaybından sonra saçma sapan konular türüyor. Birşey yazınca ceza yiyoruz. Bu tür şeylerde soğutuyor adamı.

    Madem herkes futbol konuşmak takımıyla ilgilenmek istiyor ,getirin bölüm yasağını bence.Herkes takımıyla ilgilenir rakip takım taraftarıylada muhattap olmaz
  • Forumda cezaların katlanarak artmasının çok fazla faydası olacağını sanmıyorum. İlk başta neye ceza verip verilmeyeceği konusunu çözmelisiniz. Yani adam kolay kolay ceza almadıktan sonra cezalar katlansa ne olur? Mesajdan alıntı yapıyor, şikayet ediyorsun siliniyor. Silindiğini fark ediyor yine aynısını yazıyor. Yine şikayet ediyorsun yine aynısını yazıyor eee sen buna ceza vermiyorsan ceza katlansa ne olacak?

    Örneğin atıyorum Gs bilet konusundayız, birisi gelip bu fiyatlara bile tribünleri dolduramıyorsunuz ehehehe yazan adam hiç sorgusuz sualsiz direkt ceza almalı. Mesajını silip ona bir şans daha verilmemeli. 1 kişiye ceza verip kurtulmak varken, siz ona şans tanıdıkça cevap veren kişi sayısı artıyor ve provoke eden değil tahrik olanlar ceza alıyor bu sefer. 1 kişi yüzünden 3 kişi ceza alacağına o 1 kişiyi zaman kaybetmeden uzaklaştırmak gerek. Cezalar daha da ağır olsun. Kimseye 2. bir şans vermeyin. 2. şans vereceğiniz insanlar aynı takımı tutan insanlar olmalı. Onlar arasında tartışıyorsa kendi takımları için tartışıyor. ama rakip takımın amacı belli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC DC

    Verilecek cezadan önce ceza verilmesini oluşturacak şartların konuşulması, belirtilmesi gerekir. Böyle bir standart halâ yok. Ben bir konuya girip 'muhaha' yapsam adam tahrik oluyor. Böyle saçma birşey mi var ? Liverpool Beşiktaş'ı 8-0 yendi diyince adam tahrik oluyor. Yenmedi mi ? Aynı durum diğer takımlar için geçerli. Beşiktaş'ı bir örnek olarak verdim.

    hacı sen gider de eurochallenge kupası kutlamaları konusuna yazarsan tahrik olunur tabi

    aynı durum türkiye kupası tbl şampiyonluğu be cumhurbaşkanlığı kupasında da geçerli eurochallenge i örnek olarak verdim
  • http://forum.donanimhaber.com/m_67861096/tm.htm

    Şikayetimin acil olduğunu da belirttim

    Şimdi bu konuda gördüğümüz provokatörler 15 gün ceza alacak mı?
  • Ne zaman bilgilendirme konularında aranızda tartışmazsanız o gün bölüm düzelmiş olur. Sanırım okumayan kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Am@deus

    Ne zaman bilgilendirme konularında aranızda tartışmazsanız o gün bölüm düzelmiş olur. Sanırım okumayan kalmadı.

    Yukarıda linkini koyduğum konuya bir bakar mısınız.
  • Beşiktaş'lı üyeler GS/FB'li üyeler kayırılıyor diyor. FB'liler GS, GS'liler FB'li üyeler kayırılıyor, ceza almıyor diyor. Nasıl yapıcaz.

    Konuyu ikili tartışma olarak kullanacaksananız yoruma kapatalım, kendi bildiğimizi okuyalım. Biz yönetim olarak bu uygulamayı geliştirelim diye konu açtık, bol keseden yöneticilere ithafta bulunulsun diye değil.

    Tahrik edici olduğunu düşündüğünüz ama hiçbir işlem görmeyen mesajları şikayet edin, duruma göre değerlendirelim ancak bu konu onun yeri değil.


    Provoke edici mesajların içeriğini tabi ki biz belirliyoruz. Şu şu davranışlar provoke edicidir diye 10.000 maddelik konu açmak takdir edersiniz ki imkansız. Ana hatlarıyla kural belli. Her şeye uyarı verilmiyor tabi ki. Bunu siz daha iyi biliyorsunuz. Yani bugüne kadar bu kural nasıl uygulanıyorsa aynen uygulanacak. Sadece sistem bunu 15 gün değil, 2.kez yapıyorsanız 30 gün olarak uygulayacak.

    Birkaç fenerli şöyle yapıyor birkaç gsli böyle yapıyor gibi mesajlara cevap vermiyorum. Çünkü yapıyorsa herkesin yaptığını biliyorsunuz.

    Birkaç arkadaş provoke edeni direk yollayın, bir şans daha vermeyin demiş. Yönetimde işler böyle yürümez. Her şeyin belirli bir kuralı ve nizamı var. Ne ise o uygulanıyor. Tahrik edici mesaj sınırsız uzaklaştırmaya tabidir diye bi kural koysak herkes itiraz etmez mi ? Eder.




  • İkili tartışma mesajlarını silseniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güven

    quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Nihayet.ama bence ikinci kez kiskirtici yorumda 120 gun uzaklastirilsinlar.boylece 30 kez dusunur yazmadan once.

    Ayrica fake uyelik icinde su gorusumu bildirmek istiyorum.

    Belli mesaj sayisindan az olan uyelikler(orn : 30) her mesaji onaylanmak uzere bekletilsin ve kimse gormesin siz onaylamadan.ya da futbol bolumune ataaklari ilk 40 mesaj onaya dussun yukarida ki gibi.boylece fake uyelik almaktanda vazgecebilirler

    25 mesajlı eski üyelere haksızlık olmaz mı ? Sonuçta bu forumun hiçbir bölümünde belli bir mesaj sayısına ulaşırsanız şunlar şunlar olur diye bir şart koşmadık. Bu saatten sonra 30 mesajın altı üyelerin mesajları görünmediği zaman sıkıntı olur. Ek olarak bu üyelerin yorumlarının tek tek onaylanması ekstra bir moderasyon gerektirir.

    Tabi bu benim görüşüm. Bu konu herkese açıktır, üst yönetim olarak değerlendirilir, alternatif çözümlere ulaşılabilir.

    Naçizhane tavsiye ise fake üyelik olarak gözüken provokasyon yapan hesapların mesajları dikkate alınmasın. İlla alıntıya çekilip cevap verilmek zorunda değil. Üyenin fake olduğunu düşünüyorsanız, polemiğe girip asıl hesabınıza yazık etmeyiniz.

    Peki zamana göre yapılamaz mı?
    Mesela bir üye bugün üye olduysa ancak 15 gün sonra BELİRLİ bölümlere mesaj atabilir gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güven

    Beşiktaş'lı üyeler GS/FB'li üyeler kayırılıyor diyor. FB'liler GS, GS'liler FB'li üyeler kayırılıyor, ceza almıyor diyor. Nasıl yapıcaz.


    Ben kanıtlarla konuşuyorum usta, üzerime alınmıyorum bu yüzden
  • 7-30-90 şeklinde olmalı sistem. Yazdıklarına çeki düzen vermesi için 3 hak (!) verirsin, 4. seferde futbol ya da komple spor bölümüne girişini yasaklarsın. Yoksa bu haliyle pek bir caydırıcılığı yok açıkçası.
  • iyi olmus

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güven

    Beşiktaş'lı üyeler GS/FB'li üyeler kayırılıyor diyor. FB'liler GS, GS'liler FB'li üyeler kayırılıyor, ceza almıyor diyor. Nasıl yapıcaz.

    Konuyu ikili tartışma olarak kullanacaksananız yoruma kapatalım, kendi bildiğimizi okuyalım. Biz yönetim olarak bu uygulamayı geliştirelim diye konu açtık, bol keseden yöneticilere ithafta bulunulsun diye değil.

    Tahrik edici olduğunu düşündüğünüz ama hiçbir işlem görmeyen mesajları şikayet edin, duruma göre değerlendirelim ancak bu konu onun yeri değil.


    Provoke edici mesajların içeriğini tabi ki biz belirliyoruz. Şu şu davranışlar provoke edicidir diye 10.000 maddelik konu açmak takdir edersiniz ki imkansız. Ana hatlarıyla kural belli. Her şeye uyarı verilmiyor tabi ki. Bunu siz daha iyi biliyorsunuz. Yani bugüne kadar bu kural nasıl uygulanıyorsa aynen uygulanacak. Sadece sistem bunu 15 gün değil, 2.kez yapıyorsanız 30 gün olarak uygulayacak.

    Birkaç fenerli şöyle yapıyor birkaç gsli böyle yapıyor gibi mesajlara cevap vermiyorum. Çünkü yapıyorsa herkesin yaptığını biliyorsunuz.

    Birkaç arkadaş provoke edeni direk yollayın, bir şans daha vermeyin demiş. Yönetimde işler böyle yürümez. Her şeyin belirli bir kuralı ve nizamı var. Ne ise o uygulanıyor. Tahrik edici mesaj sınırsız uzaklaştırmaya tabidir diye bi kural koysak herkes itiraz etmez mi ? Eder.



    Anlatmak istediğimi anlamamışsın sanırım. 2. bir şans vermeyin dediğim insanlar amacı belli olan insanlar, sürekli tahrik edici mesaj atan insanlar. Yönetici olarak bu üyelerin kim olduğunu bizden iyi bilmeniz lazım.O öyle olmaz, bu böyle olmaz diyorsunuz sürekli, yani bu konunun amacı bizlerinde fikirlerini duymak değil mi? Ben bu tip konularda fikrini söyleyip de ciddiye alınan hiç bir üye görmedim. Sonuçta yine siz bildiğiniz yoldan gideceksiniz, bu durumda bizlerin fikrini neden soruyorsunuz anlamadım? Bu uygulamaya karşı çıksak vazgeçilecek sanki? Hayır. Öyleyse yeni kural budur dersiniz, konuyu sabitler yoruma kapatırsınız. Yada anket yapsanız daha iyiydi. Açıkçası ben bu konunun neden yoruma açıldığını hala çözemedim. Çünkü herkes bir şeyler yazıyor hepsi havada kalıyor. Mantıklı olanı değerlendirebiliriz derseniz bir sürü mantıklı yorum var bence. Sana göre mantıklı olabilir bize göre değil diyorsan da sonuçta forumu bizler kullanıyoruz. Rahatsız olan kesim de bizleriz. Az da olsa yazılanların ciddiye alınması lazım.




  • Yöneticilerin keyfi uygulamaları devam ettiği sürece hiçbir şey değişmez bu tip tahrik veya provakatörlük konularında değrlendirme izafi olacağından asla herkesi memnun edemezsiniz çözüm aslında açık ve net herkes kendi bölümünde yazsın çizsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.