Şimdi Ara

Güncelleme:Peugeot 308 marka aracımda 120 km/h den sonra araç titremesi. Sorun tabla burçlarında imiş lakin garantiye girmiyormuş!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2013 model 308 sportium dizel aracım var.Aracı aldığımdan beri 120 km/h den itibaren sürekli araçta ve haliyle direksiyonda titreme var. Bu durum fren yapınca olmuyor sürekli var. 3 kez balans ayarı yapıldı ama sorun duzelmedi.En son ustayla daha uzun soluklu bir test yaptık. Otobana çıktık. Açıkçası tam o da ne olduğunu anlamadı. Salıncak burcu veya tablalardan kaynaklansa titreme ;fren yapınca olur dedi,lastik veya jant kaynaklı olabileceğini söyledi. Aracı servise bırakmamı farklı lastik ve jantla deneme yapacağını söyledi. Evet durum bu siz ne düşünürsünüz? Benim gibi sorunu olan var mıdır?
    iyi forumlar dilerim.
    Not:Araçta 225/45 R17 continental sportium contact 3 marka lastik var ve aracı sıfır aldığından beri aracın uzerindeler değişmedim.
    Jant görselini de ekliyorum
     Güncelleme:Peugeot 308 marka aracımda 120 km/h den sonra araç titremesi. Sorun tabla burçlarında imiş lakin garantiye girmiyormuş!!!

    Güncelleme 18/09/2014
    Araç peugeot Göral ankara Ümitköy servisinde pazartesinden beri. Ax dediler garantiden degiştiler lakin bugün aradılar sorun giderilmedi dediler.Sorunun tabla burçlarından kaynaklandığını ve işçilik dahil 440 tl karşılığında değişebileceklerini söylediler. Ben de aracı sıfır aldığımdan beri sorunun olduğunu ve daha önceki servis kayıtlarında da bu durumu belirttiğimi söyledim ama nafile. Sonra peugeot Türkiyeyi aradım durumu değerlendirip 2 iş günü içerisinde bana döneceklerini söylediler. Servisi aradım aracı teslim alacağımı söyledim. Disklere torna yapacağız, yarın alırsınız dediler. Durum bu sizce ne yapmalıyım ? Özellikle peugeot Türkiyede aynı şeyi söylerse. Bi de anlamadığım sorun tabla burçlarında ise neden diskler tornalanıyor? Bence sorunu bulamadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melankolik23 -- 18 Eylül 2014; 16:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • farklı balansçıya gidin o da düzeltemezse öyle binmenizi öneririm. kafadan boşa masraf yaptıracaklar. sorun kesin belirlenmeden masraf yapmayın.

    2010 corolla'da da koltuklar bile titriyordu. deneme yanılma yöntemiyle çok zor çözülür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disklerin yamuklugu bu durumu tetikler mi ? Gerçi fren yapinca olmuyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam balansı ayarlı demir(saç) jant takın (lastikçilerde olur) . Rica edin yada olayı anlatın. Her neyse çıkın otobana eğer yine aynı titreme oluyorsa lastik veya janttan değil.
  • Fren disklerinde balansı düzgün yapılmamış olabilir yani disklerde döküm hatası olabilir bu nedenlede direksiyon titreyebilir. Aracımdan biliyorum direksiyon titriyodu balansçıya götürdün 2 defa düzelmedi daha sonra Aracın diskleri bitmişti değiştirdim direksiyon düzeldi şimdi titremiyo.
  • Bende de aynı sorun vardı sanayide işin ehli bir usta çözdü, şimdi 100-120de akıp gidiyor golfüm :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uniqlo kullanıcısına yanıt
    Çözümü de yazsaydin belki arkadasa yararı olabilirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

    Çözümü de yazsaydin belki arkadasa yararı olabilirdi

    Benim usta bir önceki ustanın bir şey yapmadığını, daha ince işçilik uygulanması gerektiğini yazdı, benim lastikler 235 45 r17 olduğu için en ufak bir ayarsızlıkta titriyordu. Tavsiyem bulunduğu şehirdeki daha iyi bir ustaya yönelmesi, bursada yaşıyorsa direk tarif edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikleri sökerek balans ayarı yaptırıyorsunuz sanırım...sökmeden üzerindeyken yaptırın,muhtemelen çözülecektir.her serviste yok yalnız,telefonla sorun ellerinde auto-balans makinesi olup olmadığını...örneğin eskişehir banaz peugeot hep bu makineyle yapar ve kusursuz olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön takımı bi kontrol ettirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada yaşıyorum balans lastikler çıkarılıp yapıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balansta sorun olabilir. Lastiklerde olabilir. Fren diskinde bile sorun olabilir. Jant yamuktur belki. Bunlara baktir usta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük ihtimal jant ya da lastikten.
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Corolla için resmen atmışsiniz,toros mu bu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim ambulansta lastik patlamasın diye bir sıvı vardı lastik içinde. o yüzden sürekli dediğniz gibi titreme yapıyordu.
    belki sizin için durum aynı değil ama paylaşöak istedim.
  • Jant lastik ve balans
  • rot balans benimde başıma geldi bemim araba tamamen titriyordu
  • 2007 yılında sıfır almeira almıştım. Aynı sorun 110-120 aralığında başlıyordu. Direksiyonda ciddi bir titreme vardı. Sürekli servise götürdüm çözüm bulamadılar. Araç üzerinde balance da yapıldı ama geçmedi. Üretim hatası vardı. Her servise gittiğimde servis kaydı açtırdım ve dava aşamasına kadar geldim. Sonra bana 4 tane aliminyum alaşım sıfır lastik teklif ettiler ve konuyu kapattık. Sonrasında da sattım zaten arabayı. Yazarken bile o günler aklıma geldi icin sıkıldı. Istanbuldan yetkili de geldi ama çözüm bulunamadı. O gun bu gundur nissana uğramadım ve uğramayacağım da.
    Sorunun lastik veya balansta oldugunu sanmıyorum. Garanti devam ettigi icin her işlemi serviste yaptırın ve fişi alın. Aynı yıl içerisinde 3 kez ayni sorundan gittiğinizde ayipli mal üzerinden dava açabilirsiniz ve kesinlikle acın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok can sıkıcı bir durum.

    Mayıs da aldığım 245 45 18" lastik ebatlı Insignia aracımla Ankara da derin bir çukurdan geçtikten sonra bende de balansla düzelmeyen 75 ve 120 km lerde hissedilen bir titreme başladı.


    Henüz çözüme ulaşamadım ama bence sorun lastiğin karkas yapısının zarar görmesi, yakın bir vakitte kışlık lastik alacağım muhtemelen sorun o zaman düzelir, siz bence bir de lastikleri iyi bir lastikçide janttan söktürüp yeniden taktırın, bazen lastik janta tam oturmadığı zaman da bu sorunlar olabiliyor.


    Bu arada diğer aracım Golf de 225 45 17" ebatta lastik var, sorun olursa Bursa ya da gelirim Edremit te bazen sorunlar çözümsüz kalabiliyor.
  • Üstad benim 308'de de benzer bir sorun oldu. Aracın lastikleri üstündeyken rot balansa sokun aracı. En önemlisi bu. Eğer buna rağmen sorun giderilmiyorsa, lastik ve jantları değiştirip (ödünç) deneyin, ya da ön-arka lastikleri değiştirip deneyin. Sonra ön takıma yoğunlaşın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.