Şimdi Ara

HDMI çıkışlı DVD DiVX Player veya Recorder... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Philips 5140'ı Mithatpaşa Teknomix'den peşin 175 liraya almıştım.
    Tel: 435 5858
    ANkamall'da yeni açılan EpCenter'da 5140 vardı ama fiyatı 189 YTL idi
    Philips5900 için ufak bir hatırlatma: Digital to Analog Converter (DAC) 10bit/54mHz. Yani sadece HDMI digital çıkış alacaksanız sorun yok ama, component (analog)'den de kullanmayı planlıyorsanız Philips 5140'In gerisinde kalıyor (12bit/104mHz)
  • Analog çıkış alacaksan zaten sadece L/R Stereo seçeneğin var...
    Bu durumda da çıkış ne olursa olsun alacağın ses ne olursa olsun bişeye benzemeyecektir...
  • Ayrıca Denon'un da HDMI çıkışlı DVD Player'ları var.Ama diğer Philips'lere göre epey tuzlu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgatokuc

    Analog çıkış alacaksan zaten sadece L/R Stereo seçeneğin var...
    Bu durumda da çıkış ne olursa olsun alacağın ses ne olursa olsun bişeye benzemeyecektir...



    söylemek sitediğim analog çıkış ses değil, görüntü idi. yani DAC 12 bit/105 mHZ component kablolardan alınan görüntü çıktısı.
  • bende Tolga'nı verdigi yorumlar ile 5140 aldım dün.
    ilk izlenimlerim gayet iyi.Bende zaten component kablo vardı bununla receiver'a bağladım scart ile'de LCD TV ye bağladım şuan. En kısa zamanda sadece Sarı kablo ile DVDyi LCD ye bağlıcam. Olay bitecek şimdilik diye düşünüyorum. Daha ileride HDMI'ı tam anlamı ile kullanan DVD Playerlar çıktığında ise yeni bir player almayı düşünüyorum.
    Size 1 sorum olacak;
    Şu anda dediğim gibi scart kablo ile bağladım. Dolayısı ile DVD'nin Progresive Scan özelliğini kullanamıyorum. Çünkü kullanım klavuzunda da belirttiği gibi YGbR kablo ile bağlamak gerekiyormuş ve ayrıca TV nin bu Prog.Scan özelliğine karşılık verebilyor olması gerekiyormuş. LCD TV im çok şükür buna izin veriyor. Benim sorum şu; bu YGBR kablosu yerine altın scart ile bağlasam aynı çözünürlüğü elde edebilirmiyim?
    Tolga Kardeş, sen progresive scan özelliğini kullanabiliyormusun ?
    Teşekkürler cevap için...




  • ALtın da olsa, SCART'dan aldığınız görüntü progressive scan olmayacak ve interlaced olacaktır.
  • arkadaşlar tam olarak progressive scan özelliği nedir? ve tv de olup olmadığını nasıl anlarız?
  • Progressive scan özelliği cihaz önce görüntüyü alt ve yandan aynı anda tarayıp net bir şekilde göstermesidir.
  • Vagus'un dediği doğru altın da alsan progressive scan'i kullanamıyorsun scart ile...
    Benim 5900'ın Scart çıkışı RGB, görüntü kalitesi de normal scartlara göre daha iyice. Ama yine de prog. scan çalışmıyor...
    Prog scan'i kullanıyorum ama olması yada olmaması pek bişey farkettirmedi HDMI çıkışında? Belki de çalışmıyordur o çıkışla???
  • vestel 106 xga hd ready plazmada,progressive scan özelliğini, menünün hangi modunda aktif duruma getirebiliyoruz?
  • bendeki Samsung LE40r72B'de böyle bir seçim yok.
    benim tahminim, görüntü kaynaklarına bakarak otomatik olarak bu işi yapıyor.
    yani hdmi ve component girişlerden görüntü alırsa otomatik olarak progressive scan modunda gösteriyor.
    çünkü Philips 5140'da menü ayarlarıyla progressive-scan seçtim, component çıkıştan hd-Ready LCD'ye bağladım ve bir sorun çıkmadı. Televizyonda ayrıca bir ayar yapmadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vagus -- 30 Mayıs 2006; 21:35:46 >
  • arkadaşlar,

    Progressive scan konusunda bende çok takıldım. Çok araştırma yaptım işte kısaca olay şu:

    Normal interlaced görüntü, yani günlük izlediklerimiz için ve prpogressive için ben en iyi anlatımla şu örneği vereceğim:

    iki fotograf karesi düşünün. Normal interlaced izlerken karelerin her biri satır sayısına bölünüp 1. karenin tek 2. karenin çift satırlarındaki görüntüler iç içe geçirilerek iki kareden bir kare elde edilir. Yanlış anlamadınız, evet,, bu işlem şu anda izlediklerimizin çalışma şekli. (bende duyunca şok olmuştm)

    neyse porg. scan de ise bildiğimiz çizgi film mantığıyla her kare ard arda tek tek veriliyor buda titreşimi yok ettiği söyleniyor.

    Şimdi vestel xga için güngör diye bir arkadaş dlp lcd. plasma bölümünde Vestel arge de açlıştığını ve tv otomatik olarak interlaced görüntüleri progressive yaptığını söyledi. Sanırım aktivasuon gerekmiyor.

    Bende PS2 de denemiştim normal sarı video kablosuyla bağladım olmamıştı. Sanırım progressive için YUV bağantı gerekiyor. progressivi açın eğer tv gösterirse yayının (tabii bazı tvlerde içerden aktivasyonda gerekli) tvde progressicve vardır.

    Şimdi,
    1- Philips 5900 da yuv çıkışı varmı?

    2- Upscale yani 1080i seçip izlediğinizde görüntü kalitesi artıyormu?

    lütfen cevaplarsanız sevinirim




  • sevgili tolga,

    progressive bir şey farkettirirmi dersen bence şu testi yapabilirsin:

    Ben Babam ve oğlum adlı dvdyi aldım pazar günü. İzlerken baba oğlunuda alıp köye giderken, trenin önce gidişini gösteren ve daha sonra tamamen karakterlerin tren içi konuşmasıyla geçen bir bölüm var. Tam o tren geçiş sahnesi benim tv'de ok titriyor. Tren görüntüsü sanki bir birine karışıyor.

    en inanıyorum ki progressive mod bu olayı çözer. Eğer zaman ayırıp bu denemeyi yaparsanız arkadaşlar anlaşılacaktır. Progressive sadece görüntü hareketi çok hızlı olduğunda etkili olduğunuda unutmayalım.

    Benim dvd: pioneer dv535
    Tv: vestel xga
    skart bağlı, altın uçlu ama çok kaliteli değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yessalih
    Ben Babam ve oğlum adlı dvdyi aldım pazar günü. İzlerken baba oğlunuda alıp köye giderken, trenin önce gidişini gösteren ve daha sonra tamamen karakterlerin tren içi konuşmasıyla geçen bir bölüm var. Tam o tren geçiş sahnesi benim tv'de ok titriyor. Tren görüntüsü sanki bir birine karışıyor.

    en inanıyorum ki progressive mod bu olayı çözer. Eğer zaman ayırıp bu denemeyi yaparsanız arkadaşlar anlaşılacaktır. Progressive sadece görüntü hareketi çok hızlı olduğunda etkili olduğunuda unutmayalım.


    yessalih kardeş, deniyim denemesine ama bende babam ve oğlum DVD'si yok... Açıkçası duygu sömürüsü yaptığı için de almayı düşünmem. Ama yinede kaçıncı dakikada bu görüntünün oldugunu söylersen bir günlüğüne birinden bulup aradaki farkı incelemeye çalışacam haftasonuna kadar...

    Progressive scan bişeyler değiştiriyordur eminimki ama asıl farkı yaratan HDMI çıkışı oluyor sanırım. Normal scart(yanından çıkan adi scart manasında) ile olan görüntüsünden daha iyi görüntü verdiği kesin. Özellikle Starwars gibi filmlerde fark gözle görülür oluyor.

    Ayrıca HDMI'dan giriş yapıp 1080i ve progressive scan moddayken ekran çözünürlüğünü 1800x1200 (tam rakamı hatırlamıyorum akşam bakarım) gibi bir çözünürlükte görüntü geliyor gibi ayarlıyor LCD TV.
    Yani anlayacağınız kendini TV ekranı değil de bilgisayar monitörü sanmaya başlıyor LCD... Bu da Okan arkadaşımızın sorusunu karşılıyor sanırım. Yani eğer kendini bilgisayardan görüntü alıyor gibi hissediyorsa LCD (veya Plazma) görüntüyü çok daha kaliteli yansıtıyor...
    Ayrıca Progressive scan'i açtığımda renklerde bir canlılaşma oluşuyor. Daha koyu ve baskın renkler geliyor ekrana...

    Benim kombinasyon: Fujitsu/Siemens 32" LCD, Phillips DVP 5900, A/R (Acoustic Research) HDMI/DVI Cable (Bunu özel olarak belirtiyorum çünkü daha önce piyasadan 25 YTL'lik kablolardan almıştım, sonra bunu alınca görüntü biraz daha iyi oldu... Ama fiyat 90 YTL... Değer mi? bilemiyorum...)




  • sevgili tolga,

    Bend çok heveslisi değilim bu kadar derdin içinde dram izlemeye ama sadece sna şunu söyleyeyim : EŞİM

    NEyse filmin akşam kaçıncı bölüm ve kaçıncı dakikası bakıp sana ileticeğim. Ben özelikle hareketli görüntü için olduğunu yineiyorum.

    Peki sence görüntü dvd de gerçekten 1080 yapınca iyileşiyormu?

    Çünkü pratik düşünürsen DVD çözünürlüğü 720x580 gibi bişey. Dolayısıyla upscale sadece görüntüdeki kayıpları azaltır ve birazda polarizasyon gibi resmin büyütülerek detayların daha vurgulu çıkmasını sağlayabilir. Ancak yinede ben pek emin değilim.

    ben teknosada dvi-hdmi kablosu aldım 19,90 idi ve herşeyiyle iyi görüntü verdi. (PC-Plasma bağlantısında)
    Zaten digital arabirim bu hdmi ve dvi ve dolayısıyla kablo 1 metre 1,5 metre olduğu sürece zaten kayıp olmaması gerekir. Digitalin anlamı bu zaten, bundan dolayı çıktı bunlar başımıza, görüntüyü sıkıştrımadan geniş bant vermesi sistemin avantajı. dolayısıyla bence hdmi ve dvi kabloların çok fark oluşturacağını düşünmüyorum, en azından 106 ekranda çünkü ekran büyüyünce minicik değişimler bile daha kolay farkedilir.

    Ben bunu maç izlerken kameraların top hızlı atıldığında focusu aynı hızda yapamamasından kaynaklanan plasma tvlerde maç sırası flu laşmada anladım. Test için 37 ekran ufak tvye gidip baktım ondada oluyo ama bilipte bakınca görüyosun. Olay bu.




  • Arkadaşlar,

    Ben toshiba düşünüyordum ama homecinema choice dergisi incelemiş çok beğenmemiş.

    http://www.homecinemachoice.com/reviews/ burada bir çok modelin incelemesi var toshiba için upscale birşeyi değiştirmiyor demişler.

    işte şu bahsettiğim interlaced ve prog. scan resmi,

    interlaced te çok belli satırların birbirine girdiği.
  • Tolga hocam çok güzel açıklamalarda bulunmuşsun. Teşekkür ederim, ayrıca plazmaın neden 1280*1024 e kadar çıktığınıda öğrenmiş olduk. Ayrıca demir home a gittim. 5140 Yoktu dediğiniz gibi. Migros mağazamızda olabilir falan dedi ama ben zaten vaktim yoktu çıktım... Daha sonrada gittim metrodan 160 ytl ye 3040 aldım. Fakat bazı divx lerde sorun çıkardı. sorun packet bitstream isimli bir olaydan kaynaklanıyormuş... Fazla incelemedim ertesi gün iade ettim zaten. Bendeki dvxlerin çoğu özellikle cnbce dizileri hd rip olduğundan çözünürlükleri diğer divx lerden biraz daha yüksek. ve bunlarıda oynatmadı. Fakat philips 720sa olan bir arkadaşım aynı divx leri oynatabildiğini iddia ediyordu... Uzun sözün kısası zaten iade edebildiğim için bu haftasonu yine bakınacağım. sanırım tepe home dan 5140 alacağım. Beğenmezsem yine iade edebilirim... Bu sefer artık son çare olan 5900 e bakarım. tolga hocamız memnun kaldığını belirtiyor. Dvi-hdmi kabloda almak istiyorum hem... 5140 alınca yorumlarımı yazarım...




  • Okan hocam 5140'da HDMI çıkışı yok... Yanlış bir anlaşma olmasın diye yazıyorum... Eğer bu bağlantıyı yapacaksan kesin 5900 al...
    Benim kendi yaptığım DivX'ler 720x480 ve 720x576 (576 kısmından emin olamadım... PAL işte...) Bu DivX'leri sorunsuz olarak oynatabiliyor 5900... Aynı zamanda 5140'da sorunsuz oynatıyor bunları.
    Daha yüksek çözünürlüklü DivX var mı varsa nasıl oynatır bir bilgim yok...
    Yanlız ben senin yerinde olsam, madem Plazmaya bağlayacan ver bi 50 YTL fark ve al 5900 modelini...
  • yessalih kardeş, Toshiba alacaksan bir konudan emin olmalısın: DivX'lerde kesinlikle türkçe karakter problemin olacaktır. Hatta hiç türkçe karakter göstermeyecektir... Bunu bil ona göre al bence...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgatokuc

    Okan hocam 5140'da HDMI çıkışı yok... Yanlış bir anlaşma olmasın diye yazıyorum... Eğer bu bağlantıyı yapacaksan kesin 5900 al...
    Benim kendi yaptığım DivX'ler 720x480 ve 720x576 (576 kısmından emin olamadım... PAL işte...) Bu DivX'leri sorunsuz olarak oynatabiliyor 5900... Aynı zamanda 5140'da sorunsuz oynatıyor bunları.
    Daha yüksek çözünürlüklü DivX var mı varsa nasıl oynatır bir bilgim yok...
    Yanlız ben senin yerinde olsam, madem Plazmaya bağlayacan ver bi 50 YTL fark ve al 5900 modelini...

    tolga hocam benim sıralamam şöle
    5140 alıp component bağlamak beğenmezsem iade edip 5900 almak. hem 5900 e baktım tepe home da, alet accaip kaliteli diğer philips modellerine göre... üzerindeki tuşlarla falanda çok şık durmuş... Diğerleri bukadar kaliteli değil. Ama diyorumya 150 ye 5140 alıp birde component kablo kombinasyonuyla başarılı sonuç alırsam 50 ytl fark vermeme hiç gerek kalmaz. + 20 ytl de dvi-hdmi kablo almama gerek kalmaz




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.