Şimdi Ara

HDMI çıkışlı DVD DiVX Player veya Recorder... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ankarada komponent kablo nereden bulabiliriz bu arada arkadaşlar , bildiğiniz bir yer varmı fiyatlar nasıl acaba teşekkürler
  • arkadaşlar,

    ben divx oayına hiç girmedim çünküsözüm meclisten dışarı, divx %99 lisansız olarak kullanılan bir format.ayrıca ben izlerken bir iki kez çekim atlaması bile olsa filmden soğuyabilirim. dolayısıyla ben şu an dvd takas sistemi kullanıyorum her dvdiyide 3.5 ytlye takas ediyorum.

    Toshiadan vazgeçtim nedeni ise DVD-HDTV upscaleli başarılı değilmiş. Hoecinema choice incelemiş.

    Philips 5900 ise progressive scani sadece 480p ve 576p de açıyor yani normal pal dvdlerde. Hdmi den bağlayıp upscale yapınca görüntüyü progressive izleme şansım yok imiş.

    Benim hedefim philips 9000s bulmak çünkü froujda progressive var. (hareketli görüntüler için birebir)

    yada toshiba a1 beklemek- dünyada hd dvd oynatan tek player. ama usa fiyatı bile aletin 500 dolar.

    sevgili tolga, 4.chapter'ın başında görüntü tren sahnesi.denersen sevinirim.

    Görüşmek üzere.




  • Ankarada neredeyse bütün teknosalarda altın kaplama uçlu gayet kaliteli component kablo bulabilirsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crueldarklord

    ankarada komponent kablo nereden bulabiliriz bu arada arkadaşlar , bildiğiniz bir yer varmı fiyatlar nasıl acaba teşekkürler


    merhaba,

    sadece bildiğin tos kabloları yani sarı kırmızı beyaz olanları kullanabilirsin bunların kalitelisi ise teknosalarda var.
  • selamlar,

    arkadaşlar toshiba almayacağım demiştim ama sd 350 incelemesini okumadan önce teknosada bulmuştum ve getirirseniz denemek için alıurım demiştim.

    Ve bugün aldım.

    VESTEL XGA DA PROGRESSIVE SCAN CANAVAR GIBI ÇALIŞIYor.

    YUV'dan bağladım ve aynen şu yazıyor 576p ve V:31 H:78.

    İnşasllah hdmi kablosuyla iyi bir deneme yapıp 720p performansını izlemek izsterim. Bu arada 5900 hiç görmedim ama tolga upscale birşey değiştirmedi demiş. Bece Tolga arkadaş 32" te farkedemeyebilirsin ama zoom yapınca belki fark ortyaa çıkabilir.
  • Bu arada SD 350 için Homecinemachoice dergisi,

    1-576p de Çok iyi ses ve görüntü kalitesi

    2-İyi özellikler

    3- Uygun fiyat

    4- Upscale edilmiş görüntüler 576p den daha kötü yazmış.

    Ben DVix izledim Türkçe karakter sorunu yok cihazda bir güncellemede yapmadım.
  • Sevgili tolga,

    senden gelecek cevap şimdi daha önemli çünkü ben progressive scan açıkken de Babam ve oğlum 4. bölümün hemen başındaki trenin soldan sağa geçiş sahnesinde çok aşırı titreme hissettim. Eğer sende olmazsa geriye bir tek opsiyon kalıyor sorunun Tv'den kaynaklanması..

    Senden cevap bekliyorum
  • yessalih kardeş bende de aynı televizyondan var (Vestel 106 XGA). Pazar günü aldım, servisten bugün geldiler. Onlar gelene kadar TV'nin progressive scan özelliği hariç herbişeyini çözdük tabi. Progressive scan'i sordum servisten gelen elemana, bana çok garip bir cevap verdi, "Progressive scan izleyebilmeniz için çok özel orjinal DVD'ler almanız gerek, sanırım 90 dolara satılıyor piyasa da" dedi (Vestel ne de güzel eğitiyormuş teknik servis elemanlarını onu da anlamış olduk). Yani bilmesek inansak ona progressive görüntüden mahrum kalacağız sayesinde, nasıl da salladı hemen orda hayret walla.

    Sana sorum şu: standart DVD playerdan progressive (480p,576p) görüntü almak için mutlaka component (YPbPr) bağlantıyı mı kullanmamız gerekiyor XGA'da. Ben scarttan alamadım çünkü progressive görüntüyü. Standart dvd player derken progressive destekleyen ama HD upconversion yapamayan bi aleti kastediyom, bende şu an olan Vestel 5500 divx player gibi.

    Lakin bişeyi de belirtmek isterim yeri gelmişken, Matrix Reloaded DVD'sini taktım bu progressive olayını denerken. bilirsiniz bu filmde karanlık ve hareketli sahneler çokça bulunmakta. progressive olayını becerememe rağmen XGA'dan aldığım görüntü son derece smooth ve kaliteli idi. en hareketli dövüş sahnelerinde bile en ufak bir pixelleşme, görüntü kalitesi düşüşü gözüme çarpmadı, sanırım bu da RGB Scart'ın marifeti olsa gerek.




  • xarpex@
    scartta progressive scan çalışmaz,sadece hdmi ve component bağlantıda progressive scan çalışır.
  • Scart'tan progressive alınmıyor evet. Sonunda bu akşam teknosa'dan component kablo alabildim (HQ silver series) ve 106 XGA'da 576p'i gördüm. Vestel 106 XGA'da gerçekten progressive tarama özelliği olup olmadığından emin değildim, çünkü kullanıcı kılavuzunda progressive'in p'sinden bahsetmiyodu adamlar, sadece TV kutusunun üstünde yazıyo. Demek varmış harbiden.
    Progressive görüntü alınca dvd görüntüsü çok aşırı değişmemiş gibi görünüyor ilk etapta, ama yine de hissedilir bi iyileşme farkediliyor. Artık sırada 720p var, ama onun için türkiye piyasasındaki HD-DVD playerların biraz daha çeşitlenmesini bekliycem. Şu an sadece bikaç model var. En iyisi biraz daha beklemek, hem fiyatlar da düşer o zaman.
  • arkadaşlar,

    progressive modda izlerken mümkün en kaliteli görüntüyü alırsınız ancak dvd film çekimininde sanırım prog. olunca daha iyi sonuç verir.

    Ben toshibada 576p 720p ve 1080i denedim cihaza homecinemachoice dergisi, 576p çok başarılı 720 ve 1080 birşeyi değiştirmiyor deniyordu gerçektende böyle...
  • Philips 5900 de
    Ses Çıkışı - Analog : Stereo (Kırmızı/Beyaz cinch)
    Ses Çıkışı - Dijital : Koaksiyel (cinch)

    5140 da bu çıkışlardan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heavyy

    Philips 5900 de
    Ses Çıkışı - Analog : Stereo (Kırmızı/Beyaz cinch)
    Ses Çıkışı - Dijital : Koaksiyel (cinch)

    5140 da bu çıkışlardan var mı?


    5140 ta
    koaksiyel ve optik ses çıkışı mevcut
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.