Şimdi Ara

Hearthstone SADECE ŞANS OYUNUDUR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet %90 şans %10 Kart açarak pay 2win oyundur özellikle Rank 20den sonra ragnaroslar dr boomlar solo advaneture kartları havada ucusuyor yani okartlar olmadan rank 20den bilemedm 15den aşşa inemiyonuz = para ver rank atla sistemi.

    Ayrıca önceden oyuna girince (ilk zamanlarda) Bir anda concede atarlardı anlam veremezdim.
    Şimdi aynı şeyi ben yapar oldum nedenini yapınca anladım
    İlk kart sectıgınde eline 1234 manalık kartlar yerine 45 6 7manalık kartlar geldiyse
    hiç oynama direk concede at kardeşim zira 3.4.turnde zaten bitmiş oluyorsun.Kısaca kart gelirse şanslıysan kazanırsın.
    istedin kadar strateji yap deckini ayarla olasılıkları hesapla kart gelmediyse ilk 3-4 turn bittin demek.

    Son olarka ilk zamanlar 1 oyun bitmesi 20dk 30dk bulurdu şimdi 10~15dk arası oyunlar bitiyor bazen 5dkda.
    Nedenide cok fazla kart cıktı ozellkle Rush deckler face aggrolar resmen tuzu biberi oldu fakat HPler aynı kaldı(30) e kart bol bolunca millet nabım control desteyi
    Her türlü birbirine uyumlu kart bulunuyor Face oyna gitsin diyor millet tabi.
    Control decklerde eğer Şansın yoksa Yenlmeye mahkumsun şanslıysan KRALSIN.

    Daha önce bir cok kart oyunu oynadım yu gi ohlardan pokemon destelerinden online kart oyunlarından vs ama hiçbirinde Şans faktörü bukadar yüksek deildi ya para vererk kral oluodun
    yada bolca zaman harcayarak deck olusturuodun.Deck'in iyiyse saygında o yönde artıyordu oyunda
    Fakat;
    Hearthstoneda istedıgın heroyu istedigin desteyi yap Yendiğin zaman helal olsun guzel deste güzel herolar demek yerine SADECE ŞANSLIYDIN yazıyorlar.
    Arenadada Normal oyundada Rankingdede 2 oyunda bir şanslıydın yada şanssızdım cümlesi kurulacaksa bu oyun AMACINI yitirmiş demektir.
    Yetkililerin bir an önce oyuna el atıp Şans faktörünü ortadan kaldıracak yada Azaltacak Unsurları oyuna eklemeleri lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildirim Özyiğit -- 30 Ocak 2016; 16:27:40 >







  • Duelyst oyna o zaman şans faktörü daha az olsun istiyorsan hem daha cep dostu
  • pomakemir kullanıcısına yanıt
    Dediğin oyuna baktım fakat Kart oyunundan çok bildiğin Migh&Magic yapmışlar :/
  • Oyunu beta döneminden beri oynuyorum. Çok büyük iddialarım yok rank veya arena ile, genelde casual modda oynuyorum. İhtiyacım olan legendary dahil bütün kartlara sahibim, sahip olmadıklarımıda yapabilirim, 27k dust um var. Beta tarihinide sayarsak yaklaşık 2.5 senedir oynamışım bu oyunu. Normal çıkış tarihiyse yaklaşık 2 sene olmuş. Kendini övmek gibi bir çaba içerisinde değilim, bu oyunu o kadar uzun süredir oynayanla, birkaç ay önce başlamış olanların aynı seviyede olması mantıklı değil. Yinede gerçek parayla paket alarak bütün kartları elde etmek mümkün. Gerçek para harcamak istemeyenler içinse, ne yazıkki oyun biraz yavaş ilerliyor.

    Face deckleri konusunda katılıyorum. Hero canlarını artırmaları en doğru tercih olurdu ama Reno Jackson gibi bir kartla düzeltmeye çalıştılar ki oda tam anlamıyla başarılı olamadı. 6. tura gelmeden biten oyunlar bunu kanıtlıyor, bitmeyenler içinse 30 kartın içindeki tek bir karta bağlı kalıyor oyunun kaderi.

    Yakın zamanda GvG ve TGT tarzında bir paket bekliyorum. Oyunun daha çok kart uyumu üzerine olacağının ve face destelerinin artık işe yaramayacağından hâlâ umudum var. Ama bu yeni gelecek paket, paket gelmeyecekse adventure yine oyuna gerçek para vermek istemeyenler için durumu çok fazla değiştirmeyecek ve hatta belkide daha kötü hale getirecek.




  • 4 tane arka arkaya kaybedince gelip burda rage atmışsın çok bariz bir şekilde.bu oyunda şans faktörü sıfır olsaydı emin ol bu kadar sevilmezdi.
  • Sen de emin ol ki yukarıdaki iki oyuncu da gerçekten eski oyuncular ve yaptıkları yorumlar öyle anlık bi öfke ile yazılmış şeyler değil tam aksine uzun süren oyun hayatları sonucu elde ettikleri tecrübe ile yazılmış yorumlar
    Onlar kadar eski olmasam da ben de aşağı yukarı 1 yıldır oynuyorum ve gvg den den beri oyunun gidişatını hiç iyi görmüyorum şans faktörü öyle arttı ki tek bir an şansının döndüğü tek bir an oyunu kaybediyorsun öyle olunca da insan ister istemez bu kadar deste yaptım iyi kartlar çektim iyi başladım düşündüm strateji kurdum her şey istediğim gibiyken rakip becereksiz ve kötü bir oyuncuyken bi anda top deck i işi bitiriyor bu şans faktörü de rng ye sövdürtüyor gelelim sonuca demişsin ki şans faktörü olmasa bu kadar sevilmez bu genel olarak acemi veya şans destesi seven oyuncuların düşüncesi ha şans illa ki bir kart oyununda şans olmalı olmak zorunda sonuçta
    ne çekeceğin oyunun geleceği ni belirleyecek durum bu iken bir de çektiğin kartın kendi içinde rng nin dibine vurması sinir bozucu olan kısım ben de diyorum ki rng azaltılsa anti aggro önlemler alınsa bu oyun tam tersine daha da sevilir tecrübeli oyuncuların farkı oraya çıkar bi anlam kazanır aylardır harcanan zaman kusura bakmayın biraz uzun oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DragonHunter* -- 31 Ocak 2016; 1:46:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu oyunda şans faktörünü azaltacak temel şeylerden birisi heroların canlarını 40 a falan çekmek.
    Ama blizzard bunu hayatta yapmaz çünkü o da biliyor ki insanlar kafa yoran şeyler oynamak istemiyor.
    Eskiden bende sürekli şans şans şans derdim(ki öyle,bunun aksini iddia edenler ciddi manada kendi kendilerini sorgulamalıdır) ama artık söylemeyi bıraktım çünkü bu oyun böyle bir oyun.Yani fazla beyin yakan bir oyun değil en yüksek strateji gerektiren bir deck vardı o da patron- yani onda bile çok bir şey yapmıyordun da gene diğerlerine oranla daha mantıklı oyunlar gerektiriyordu misplay yaptın mı oyun gidiyordu - onu da kaldırdılar.


    Oyunu sadece ve sadece normal modda oynuyoum.Kesinlikle ne arenaya ne de rank playe girmiyorum.Hiç olmazsa orada insanlar eğlenceli deckler yapıyor yenilsek de eğleniyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 1 Şubat 2016; 2:06:13 >
  • Mega Therion kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınızı okudum bende artık Legendary kartlar açmak yerine Tamamen eğlenceye dayalı Şansa dayalı anlık zevk veren deckler yapmya başladım.
    Fatigue rogue gibi yada ne bilim Echo copy Mage gibi vs. Tamamen Toxic desteler.
    Yenilsemde karşı tarafdan yediğim kufurleri duyar gibi oluyorum .
    Hatta bazen millet öyle bıkmışki mage ile Priest ile karşılaşanlar yada kullandıgım 1 spellden dolayı Oynama hevesi kacıp concede atanlar oluyor.
    E haliyle benimde oynayacagım kartlar yaptıgım deste hevesim kursagımda kalıyor yani.
    Şanslıysan ve bunu karşısı hissederse artık uzatmadan direk CONCEDE!.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildirim Özyiğit -- 31 Ocak 2016; 2:20:23 >
  • Oyunda şans faktörü elbette var ama oyunda şansın yüzdesi %30 iken, oyun bilme, doğru kartı oynama becerisi %70'dir.Bende betadan beri oynayan bir oyuncu olarak konuşuyorum.Yeni başlayan oyuncular elbette legendary kartları görünce hayal kırıklığına uğruyor.Ama oyunda casual mode'da win sayılarına göre eşleştirme yapıldığından dolayı sorun yaşayacaklarını sanmıyorum.Ama bana dersen ki ben yeni başladım sezonu legend tamamlıyacam o yüzden ranked girecem ha işte orda dur derim.Oyuna hakim olman lazım ve bu 1 ay-2 ay ile olacak iş değil.Sana istediğin legendary kartı da verse oyun sen o legend'a yine çıkamazsın.Para ver rank atla sistemi demişsin ona da ayrıca değineyim bu oyuna para yatırarak adventure kartları dışında hiçbir legendary'e sahip olamazsın.İşte bu şans faktörüdür ve bu da her oyuncu için adildir.
  • Şans faktörü olmasaydı bu oyunu bu kadar sevebilir miydik acaba? Şans şuan oyundaki en önemli unsurlardan biri durumunda oyun yu gi oh gibi değil de daha çok tempo üzerine kurulu olduğu için.

    Bi tane streamer mı biri söylemişti sanırım aklımda kalanı yazıyorum: Eğer dünya satranç şampiyonuyla 100 defa satranç oynasaydım büyük ihtimalle 100ünü de kaybederdim. Ama şuan ki dünya şampiyonu firebatle 100defa hearthstone oynasaydım 10-15 belki daha fazla maç kazanabilirdim.

    Bu cidden önemli birşey oyunda. Legend olmuş insanları yenme olasılığımız var, handlockun eli kötü gelirse güzel bi tempo yakalarsanız yenebilirsiniz. Adamın tecrübesi mulligandan sonra birşey ifade etmiyor eline gelecek olan kartlarda. Yada boom botlarınız sizin zekanıza bağlı değil. Bir de böyle düşünmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yildirim Özyiğit kullanıcısına yanıt
    %90 şans değil, sende çok attın... Ben full basic cartlarla rank 17'ye gelebiliyorum (common,rare,epic,legendary kart yok...)

    %55 şans - %45 tecrübe, tahmin, kart takibi, meta takibi, sezgi... Mesela sen mage e karşı board ı 7. turda fullersen sonrada buna şans dersen o şans olayı %55 tir - %45 senin bilgisizliğindir. Tabi bu duruma göre değişebilir...
    Mesela face huntera karşı oynadığın clasa göre farklı strateji, paladine, rogue ye falan farklı strateji geliştirmelisin... Bu durumda sabırsız ve aç gözlü davranırsan cezalandırılırsın... Birde çoğu karşının hangi sıradaki kartı oynadığını takip etmiyor
    adam 3. turn dan beri flamestrike saklamış yada ileriyi düşünüp ilk turdan elinde full removal tutmuş. 3. turdaki kartını oynuyor sonrada topdeck şans oyunu diyor... Takip, dikkat, tahmin, tecrübe, olasılık, hepsini birleştirirsen şans faktörünü %50 ye kadar indirirsin yoksa senin için şans faktörü hep %90 da kalır... Bu arada face decklere yenilme oranım %40, 45'tir... Kısacası ben Face Hunter'ın, Hunter'ıyım... Warlock ve Velen&Entomb Priest ile...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunner89

    %90 şans değil, sende çok attın... Ben full basic cartlarla rank 17'ye gelebiliyorum (common,rare,epic,legendary kart yok...)

    %55 şans - %45 tecrübe, tahmin, kart takibi, meta takibi, sezgi... Mesela sen mage e karşı board ı 7. turda fullersen sonrada buna şans dersen o şans olayı %55 tir - %45 senin bilgisizliğindir. Tabi bu duruma göre değişebilir...
    Mesela face huntera karşı oynadığın clasa göre farklı strateji, paladine, rogue ye falan farklı strateji geliştirmelisin... Bu durumda sabırsız ve aç gözlü davranırsan cezalandırılırsın... Birde çoğu karşının hangi sıradaki kartı oynadığını takip etmiyor
    adam 3. turn dan beri flamestrike saklamış yada ileriyi düşünüp ilk turdan elinde full removal tutmuş. 3. turdaki kartını oynuyor sonrada topdeck şans oyunu diyor... Takip, dikkat, tahmin, tecrübe, olasılık, hepsini birleştirirsen şans faktörünü %50 ye kadar indirirsin yoksa senin için şans faktörü hep %90 da kalır... Bu arada face decklere yenilme oranım %40, 45'tir... Kısacası ben Face Hunter'ın, Hunter'ıyım... Warlock ve Velen&Entomb Priest ile...

    Mage örneği güzel bir örnek yeni başlayanların ya da yenilip de burda şans faktörü diye konuşanlara fikir olsun.Rakibin hamlesini düşünmeden hamle yaparsanız şans dersiniz.Sizin şans dediğiniz şey flamestrike gelmeseydi ben bu oyunu alırdım o zaman şans diyosunuz öyle olay yok işte.Ha şu olur adamın destesinde 17-18 kart daha vardır.1 Flame kullanmıştır o zaman yeri doldurma riski alınabilir.Yani bu oyunu sadece ben dizeyim minyonları kafaya vurayım kazanayımla olmuyor.Rank'da ilerleyememenizin tek sebebi rakibin hamlesini düşünmemenizdir.Bu oyun bir satranç değil ama satranç gibi bir beyin bir düşünce gerektirir.Kendimden örnek vereyim rank 5-6'larda sürünüyordum bi ara sadece dmg hesabı yapardım işte boardı dizeyim dmg im yetiyo nede olsa spellimde var öbür turn bitiririm.Ama oyunun öyle olmadığını gördüm.Ve 2 sezondur legend olarak bitiyorum.Yani bu şans değil emin olun.Rakibin tek bir kartı sizin tamamen oyundan düşmenize sebebiyet verir.Oyununun mekanikleri bu yüzden güzel zaten 1 kartla bile geride olduğun maçta öne geçebilirsin.Örnek warlock: shadowflame adam ancient watcher atar yerde durur.Sen o turn o minyonu attack yapmıyo diye kesmessen öbür turn shadowflame yiyip oyundan geri düşersin.Bu iş böyledir.Bu adam bunu niye attı diye hesap yapacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DruidSever -- 1 Şubat 2016; 14:04:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DruidSever

    quote:

    Orijinalden alıntı: gunner89

    %90 şans değil, sende çok attın... Ben full basic cartlarla rank 17'ye gelebiliyorum (common,rare,epic,legendary kart yok...)

    %55 şans - %45 tecrübe, tahmin, kart takibi, meta takibi, sezgi... Mesela sen mage e karşı board ı 7. turda fullersen sonrada buna şans dersen o şans olayı %55 tir - %45 senin bilgisizliğindir. Tabi bu duruma göre değişebilir...
    Mesela face huntera karşı oynadığın clasa göre farklı strateji, paladine, rogue ye falan farklı strateji geliştirmelisin... Bu durumda sabırsız ve aç gözlü davranırsan cezalandırılırsın... Birde çoğu karşının hangi sıradaki kartı oynadığını takip etmiyor
    adam 3. turn dan beri flamestrike saklamış yada ileriyi düşünüp ilk turdan elinde full removal tutmuş. 3. turdaki kartını oynuyor sonrada topdeck şans oyunu diyor... Takip, dikkat, tahmin, tecrübe, olasılık, hepsini birleştirirsen şans faktörünü %50 ye kadar indirirsin yoksa senin için şans faktörü hep %90 da kalır... Bu arada face decklere yenilme oranım %40, 45'tir... Kısacası ben Face Hunter'ın, Hunter'ıyım... Warlock ve Velen&Entomb Priest ile...

    Mage örneği güzel bir örnek yeni başlayanların ya da yenilip de burda şans faktörü diye konuşanlara fikir olsun.Rakibin hamlesini düşünmeden hamle yaparsanız şans dersiniz.Sizin şans dediğiniz şey flamestrike gelmeseydi ben bu oyunu alırdım o zaman şans diyosunuz öyle olay yok işte.Ha şu olur adamın destesinde 17-18 kart daha vardır.1 Flame kullanmıştır o zaman yeri doldurma riski alınabilir.Yani bu oyunu sadece ben dizeyim minyonları kafaya vurayım kazanayımla olmuyor.Rank'da ilerleyememenizin tek sebebi rakibin hamlesini düşünmemenizdir.Bu oyun bir satranç değil ama satranç gibi bir beyin bir düşünce gerektirir.Kendimden örnek vereyim rank 5-6'larda sürünüyordum bi ara sadece dmg hesabı yapardım işte boardı dizeyim dmg im yetiyo nede olsa spellimde var öbür turn bitiririm.Ama oyunun öyle olmadığını gördüm.Ve 2 sezondur legend olarak bitiyorum.Yani bu şans değil emin olun.Rakibin tek bir kartı sizin tamamen oyundan düşmenize sebebiyet verir.Oyununun mekanikleri bu yüzden güzel zaten 1 kartla bile geride olduğun maçta öne geçebilirsin.Örnek warlock: shadowflame adam ancient watcher atar yerde durur.Sen o turn o minyonu attack yapmıyo diye kesmessen öbür turn shadowflame yiyip oyundan geri düşersin.Bu iş böyledir.Bu adam bunu niye attı diye hesap yapacaksın.

    Şanstan kastım Turn 7'ye kadar boardu fulleyip flame strike yiyecegımı bildigim ıcın uzulmuıyorum
    Ama Turn 8de tekrar boarda 3 4 5 tane mınıon cıkarp yine flame strike yiyince yada ne bilim
    Legendary oynarm hah Polymorph yedim şimdi bir legendary daha oynum diyosun çatt bir polymorph daha.
    Yada soylede olabiliyor
    Priest eline 10manalık karsı tarafın kartını alan kart misal yere kart koyuosn legendary cat kendine cekti neyse diosn birdahaki turn 1-2 saglam kart daha oynarm
    oda ne Yine cekti yani bu şans faktorune sinir oluyorum ben.

    Birde nedense Zilyon tane legendary epic ile combo kartlarla 10klık dustlarla gırdıgım macları kaybederken Priestte magede oynarken 300 - 500 dust yaptıgım bırak legendi epic'i bile olmayan destelerle
    oyun kazanıyorum . . BUda cok canımı sıkıyor ben kazanmak ıcın priest mage oynamak ıstemıyorum.ama 10k dustu paladine hunter'a rogueya basacagıma priest 'E mageye bassam RANK 5LERDE DOLanırım heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildirim Özyiğit -- 1 Şubat 2016; 15:08:37 >




  • Rakibin 4 canı var yerde 5 minyonum var adam sylvanasını öldürüp Malganis'i çekiyor oyunu kaybediyorum.. Bazen cidden şans yanınızda olmadığı zaman küfür edesiniz geliyor. İlk turlarda düşük manalı kartlar gelmedi mi baştan kaybettiniz zaten. Arkadaş haklı.
  • Arkadaşlar şans olmak zorunda.Olmazsa oyun sadece para harcayıp iyi kartlar satın alınıp oynanır hale gelir.
  • Abi kart oyunu dediğin şansa bakar hep zaten. Aggroda oyunda kalması gereken birşey her kart oyununda agresif, kontrol ve kombo olmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Betanın ilk gününden beri oynuyorum oyunu. Hiç para da vermedim. Rank 20 den sonra tabiki ragnaroslar bilmemneler havada uçacak. Sonuçta eski oyuncular da var oyunda. Benim de Dr.Boom'lu Sylvanas'lı destelerimle 10-15 lose streak yakalamışlığım 20 lere kadar düşmüşlüğüm oldu. 3 ay önce başlayıp bu kartlar niye yok bende diye ağlamak saflık oluyor birazcık. Herhangi bir mmo da bile 20 levelken pvp girip 80 level adamı öldürmeyi beklemiyorsundur heralde. Bırak da o kadar da fark olsun yeni oyuncuyla eski oyuncu arasında. P2W konusuna gelecek olursak da şikayet ettiğin şans burda işine yarıyo aslında. Sen milyarlar da bassan düzgün kartlar gelmeyebiliyor packlerden. Dersen dust larım onları da öyle yaparım o zaman da yüklü miktar basman gerekiyor bayağı. Basan yok mu? var tabiki ama bu para basanların en yüksek rank lerde olduğunu düşünmüyorum ki değillerde zaten çevremdeki para harcayanlardan biliyorum. Şans dediğin rng yse eğer veya packlerden çıkan kartlarsa anlarım. Sen 100 pack de açsan 1 tane bile legendary çıkmazken bana 5 pack de 10 legendary çıkabiliyor veya boom bot lar tam adresine ulaşabiliyor. Ama tutup da desteden çektiğin kartlara sinirlenip şans oyunu diyemezsin. Hangi kart oyununda desteden çekeceğin kartı sıralayabiliyosun? Pokemon? hayır, Yu-gi-oh ? hayır, MTG ? hayır. Kart bekletmek, strateji yapmak senin elinde. Sen tutup elinde Inner Fire yokken bütün bufflarını harcıyorsan priestla, sonra yerde düzgün kartın veya elinde düzgün minion un yokken veya rakibinin de senin de elinde kart kalmamışken deck ten Inner Fire çekiyorsan arkasına "Şansıma tüküreyim" diye söylenirsin. Boşuna söylenirsin. Orda tükürceğin şey şansın değil işte. Her kart oyununda şans faktörü olmak zorunda. Başka türlü eğlencesi çıkmaz oyunun. Ki zaten rank in yüksek olduğunda ego tatmininden başka ne yapabiliyorsun. Herkes turnuvalara girip para kazanmanın mı derdinde ? Sadece yendiğinizde oyundan keyif almanızı anlayamıyorum kusura bakmayın. Oyun bu. Adında var yenmek de yenilmek de. Tamam yenilmek için oynamıyoruz da yani abartmanın da bi anlamı yok.

    Standard diye bir oyun modeli geliyor şimdi. Büyük ihtimalle şanstan sıkılanlar için yapıldı. Öyle gözüküyor şimdilik. Orda da rank olayı falan var. Bence Standard ı deneyebilirsin. GVG ve Naxx olmayacak içinde.

    Neyse sonuç olarak ben şans olayına %50 - %50 gözüyle bakıyorum. Benim gördüğüm kadarıyla öyle. Win Rate in %50 nin altındaysa eksik birşeyler vardır. Ya deck yapmayı bilmiyodur, ya tüm kartları bilmiyodur, illaki şans dışında birşeyler eksiktir yani.

    Bu arada tek üstüne düşünme isteyen de Patron deck değil. Yeri geldiğinde Face Hunter la yanlış zamanda silence attığında bile oyun verebiliyosun. Oyun klasik blizzard oyunu. kendileri tüm oyunlarına böyle söylüyorlar zaten; "Oynaması kolay, Ustalaşması zor." Bunun gibi bişeydi işte. Tamamen katılıyorum bu jargona. İyice uzattım, benden bu kadar.




  • Shateiel kullanıcısına yanıt
    Oyuna 3 ay önce baslamadm Betasından beri oynuyorum 20den fazla legendar kart var.
    Üstelik Googledan arastırıp actım HS Best legendaries yazarak en iyi 20 legendary kartı cıkarttım yada dustladm ama bir işe yaramıyorlar? Nedeni aşağıda.

    Legendary epic kartlar genelde 4ve üzeri mana oldugundan dolayı en guclu kartlarıda koysam desteye ilk 3-4 turn bu kartlar gelmedıgınde yada desteye 10'a yakın 2-3manalık kart koymama ragmen bu kartlar 7.8. Turnde geldiğinde ben buna isyan ediyorum.
    Bu şans olayı önlenmeli karsımda 500 dustluk deste ile benm 10k üzeri dustluk destemi eziyor hatta yerde zilyon tane minion var iken sırf adama ilk 1-2-3 turn dusuk manalı kartlar geldi die eziliyorum.

    Bundan sonra bende sanırm Legendaryli epicli deste yapmaktansa Nede olsa HP(30) Vur surata gitsin boyle bir deck yapıcam Win oranı daha yuksek en azından.


    Onceki kart oyunlarında hiç böyle deildi biri yere kart oynadımı o kartı nasıl yokederim nasıl ezerim nasıl gucsuzleştiririm vs olurdu HSde ise ya ne ugrascam vur suratına gitsin mantıgı hakim.Aggro denio sanırm bunada
    En azından shaman dusuk manalı kart oynadıgında sonraki Turn cezasını cekiyor Overload crystal olarak bu harika bir olay.Ama diğer sınıflar dusuk manalı kart oynadıgında ustelık bu kartlarıda buffladıgında
    Sizin destenizde oyunun en iyi kartlarıda olsa 4.Turne kadar zaten bitmiş oluyorsunuz Reno jackson bile sizi kurtarmaya yetmiyor.

    Kısacası Win almak istiyorsanız bırakın legendaryleri 2-3-4 manalık kartları doldurun desteye keyfinize bakın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildirim Özyiğit -- 3 Şubat 2016; 16:01:54 >




  • Yildirim Özyiğit kullanıcısına yanıt
    Hem rank 20'den sonra legendary'ler havada uçuşuyor diye şikayet ediyorsun, pay to win oyunu diyorsun, hem de şans faktörü çok fazla legendary kartları boşver 2-3-4 manalık kartları doldur desteye bak keyfine diyorsun. Ne kadar çeliştiğinin farkında mısın?

    Ben şans faktörünün abartılmadığı sürece olması gerektiğini düşünüyorum. aksi takdirde niye böyle bir oyunu oynayalım, gider satranç oynarız daha iyi. Ama şu noktada şans faktörünün afedersiniz b.kunu çıkarttıklarını düşünmeye başladım: joust ile discover mekanikleriyle!

    bu iki mekanik oyuna girince maçlar çok renkli çok eğlenceli oldu buna kesinlikle katılıyorum ama oyunda halihazırda var olan şans faktörünü bu kartlarla bence abarttılar iyice. hoş bu kartları kullanmak zorunda değiliz tabi o da ayrı mesele.

    Sonuçta bu satranç değil ve ticari bir oyun. yapımcılar da yeni oyuncuları küstürmemek için ellerinden geldiğince şans faktörünün kaybolmamasını istiyorlar. yoksa arkadaşın verdiği örnekteki gibi satranç ustasıyla yapılan 100 maçın 100'ünü de kaybeder olurduk.

    Benim beklentim bundan sonra RNG içeren daha fazla kart gelecek olması. standart modda eski kartları düşünmeden (mesela GvG ve Naxx kartları) yeni kart tasarımı ve dengelemesi yapmak bizim için daha kolay olacak diyor blizzard'dan HS tasarımcılarından biri. Bunun anlamı adamlar balance olayını sadece standart mod için düşünecekler. wild mod dedikleri şimdiki sisteme göre kartları dengelemeye çalışmayacaklar. yani wild modda Dr.Boom muhtemelen kral olmaya devam edecek :D




  • Yildirim Özyiğit kullanıcısına yanıt
    Senin bahsettiklerin kontrol desteleri. Ve sağlam kontrol desteleri 6k dust tan başlar 13k ya kadar çıkar... Ve minimum 3 tane legenary si olur. Control desteleri 2 taneye kadar orta ölçekli hatayı kaldırır...
    Ancak agro desteler öyle değildir en ucuzu1,8k dan başlar 5k ya kadar çıkar... Agro deste asla hata kaldırmaz (rank 10dan sonra) ne zaman trade ne zaman face gideceğini bilmiyorsan yenilirsin.
    Ve senin dediğin 2. flamestrike, 2. polymorph lu desteler 14-20 rank arasında olan deneysel destelerdir ve rank 10-12 nin altına inemeyecek destelerdir. Ama rank 5-6 birisinide yenebilir %35-40.

    Mesela adamın bir kartı eksik onun yerine ne koysam diye düşünüyor 2. flamestrike yada polymorph'u koyuyor.

    O yüzden ilk 2 hafta rank 10 a kadar tüm olasılıkları düşüneceksin... 2 tane mind controllü saçma bir priest deck bile gelebilir karşına...

    Bir de elinde 6 kart varsa elindeki kartları hangisini, hangi sırada oynuyor, çektiği kartı mı (top deck) oynuyor yada 3-4 turdan beri beklettiği kartı mı oynuyor tarzında...
    Buda kötü şans diye düşündüğün faktörü %10'a yakın azaltacaktır...

    Belki adam ileriyi iyi gördü ve 0. turdan elinde flamestrike yada brawl bekletti tarzında... Mesela adamın elinde 3 kart var ve ısrarla birini (ortadakini) bekletiyor ve sürekli suratını pingliyor
    Ondan kıllanacaksın birkere O kart phyroblast olabilir canın 12-11 falansa gibisinden.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.