Şimdi Ara

Hearthstone SADECE ŞANS OYUNUDUR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunner89

    Senin bahsettiklerin kontrol desteleri. Ve sağlam kontrol desteleri 6k dust tan başlar 13k ya kadar çıkar... Ve minimum 3 tane legenary si olur. Control desteleri 2 taneye kadar orta ölçekli hatayı kaldırır...
    Ancak agro desteler öyle değildir en ucuzu1,8k dan başlar 5k ya kadar çıkar... Agro deste asla hata kaldırmaz (rank 10dan sonra) ne zaman trade ne zaman face gideceğini bilmiyorsan yenilirsin.
    Ve senin dediğin 2. flamestrike, 2. polymorph lu desteler 14-20 rank arasında olan deneysel destelerdir ve rank 10-12 nin altına inemeyecek destelerdir. Ama rank 5-6 birisinide yenebilir %35-40.

    Mesela adamın bir kartı eksik onun yerine ne koysam diye düşünüyor 2. flamestrike yada polymorph'u koyuyor.

    O yüzden ilk 2 hafta rank 10 a kadar tüm olasılıkları düşüneceksin... 2 tane mind controllü saçma bir priest deck bile gelebilir karşına...

    Bir de elinde 6 kart varsa elindeki kartları hangisini, hangi sırada oynuyor, çektiği kartı mı (top deck) oynuyor yada 3-4 turdan beri beklettiği kartı mı oynuyor tarzında...
    Buda kötü şans diye düşündüğün faktörü %10'a yakın azaltacaktır...

    Belki adam ileriyi iyi gördü ve 0. turdan elinde flamestrike yada brawl bekletti tarzında... Mesela adamın elinde 3 kart var ve ısrarla birini (ortadakini) bekletiyor ve sürekli suratını pingliyor
    Ondan kıllanacaksın birkere O kart phyroblast olabilir canın 12-11 falansa gibisinden.

    Bu anlatımı çok beğendim ve hepsine katılıyorum




  • Seninle burada kimse anlaşamayacak. Çünkü burdaki insanların bahsettiği şansla senin kastettiğin şans arasında dağlar kadar fark var. Arkadaşların hepsi oyunun içindeki RNG denen şans faktöründen bahsediyorlar, sense hala kart gelme sırasındaki şanstan bahsediyorsun. Bu her kart oyununda aynıdır. Bu desteler fiziksel olsa nasıl oynayacaktın? Elinle sıraya mı dizecektin 30 kartı ? Hangi fiziksel veya dijital kart oyununda buna izin verirler ? Bundan yakınıyorsan kart oyunu oynaman çok saçma. Kartlar karıştırılır ve denkgele gelir. Pokemon TCG oynarken başta elime 2 Blastoise 2 Kingdra falan geldiği oluyodu. Değiştiriyodum yine aynı şekilde geliyodu. Ben bu olaya "böyle oyun mu olur ya adama gelenlere bak bana gelenlere bak" diye isyan etmiyodum. Paşa paşa yenilip yeni oyunuma giriyodum.

    Bu kafayla ne oyundan keyif alırsın ne başka bişeyden. Ay sonu Legend olduğun zaman kimse sana madalya takmıyo gelip. Yada ev kiranı ödemiyor. Ya da başka işine yarayacak birşeyler işte. Oyununu oyna yen, yenil eğlen. Beğenmiyorsan şans olayını oynama. Bu kadar basit. Sen buraya şikayet edince birşey de değişmiyor yani.

    Ha şunu söyliyim. Yukarıda da söylemiştim gerçi de olsun. Bu oyun %50 - %50 şans oyunu ve P2W değil. P2W olması için Pack lerden "ŞANS" ına göre çıkan kartları para ile satıyo olmaları lazım. Dr.Boom 7€, Ragnaros 5€ gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shateiel

    Seninle burada kimse anlaşamayacak. Çünkü burdaki insanların bahsettiği şansla senin kastettiğin şans arasında dağlar kadar fark var. Arkadaşların hepsi oyunun içindeki RNG denen şans faktöründen bahsediyorlar, sense hala kart gelme sırasındaki şanstan bahsediyorsun. Bu her kart oyununda aynıdır. Bu desteler fiziksel olsa nasıl oynayacaktın? Elinle sıraya mı dizecektin 30 kartı ? Hangi fiziksel veya dijital kart oyununda buna izin verirler ? Bundan yakınıyorsan kart oyunu oynaman çok saçma. Kartlar karıştırılır ve denkgele gelir. Pokemon TCG oynarken başta elime 2 Blastoise 2 Kingdra falan geldiği oluyodu. Değiştiriyodum yine aynı şekilde geliyodu. Ben bu olaya "böyle oyun mu olur ya adama gelenlere bak bana gelenlere bak" diye isyan etmiyodum. Paşa paşa yenilip yeni oyunuma giriyodum.

    Bu kafayla ne oyundan keyif alırsın ne başka bişeyden. Ay sonu Legend olduğun zaman kimse sana madalya takmıyo gelip. Yada ev kiranı ödemiyor. Ya da başka işine yarayacak birşeyler işte. Oyununu oyna yen, yenil eğlen. Beğenmiyorsan şans olayını oynama. Bu kadar basit. Sen buraya şikayet edince birşey de değişmiyor yani.

    Ha şunu söyliyim. Yukarıda da söylemiştim gerçi de olsun. Bu oyun %50 - %50 şans oyunu ve P2W değil. P2W olması için Pack lerden "ŞANS" ına göre çıkan kartları para ile satıyo olmaları lazım. Dr.Boom 7€, Ragnaros 5€ gibi.

    Ptcg den bahsedince cevap veresim geldi.Çoğu oyunda desteden alma mekaniği vardır istediğin kartı çekebilmen için.Mesela pokemondan örnek vermişsin, pokemon tcg korkunç bir kart sirkülasyonu olan bir oyun. bir turda 10'larca kart çekip sonra mezardan yine onlarca kartı tekrar desteye karıştırma mekaniklerine sahip.Ultra-Great ball gibi itemlar, Tierno-Sycamore gibi Supporterlar, Octillery-Slurpuff gibi ability kartları.Yugioh'ta da aynı sistemin biraz daha yavaş hali var.Kart çekmek biraz daha zor olsa da, belli handikaplar vererek(elinden bi kartı mezara yollama gibi) destenden ihtiyacın olan kartı seçebiliyorsun. Ki Yugioh'un mezar sistemi de çok aktif, çok rahat bi şekilde mezardan sahaya-ele-desteye koyma mekanikleri var, mezarda aktifleşen efektli tonla kart var vs. vs.

    HS ise bunların hiçbirine sahip değil.Diyelim ki Combo druidsin, eğer 2 roar kartın son 4 kart içindeyse, rakipte adam akıllı bir deste oynuyorsa, kazanamazsın.Desteyi dizdiğimden beri 30 oyun falan atmışımdır 2 kere başıma geldi.Bunun gibi daha çok örnek başımıza gelmiştir, rakibin top deckleri, destenin dibine kaçan kartlar, Rng nin 50 tonu, Reveal denilen ibretlik mekanik vs. vs.


    Edit:Bonus olarak, bitane yugioh videosu paylaşayım, kart sirkülasyonunu herkesin anlaması için, kartları bilmenize gerek yok, adamın ilk turda yaptıkları önemli olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Br00klyn28 -- 7 Şubat 2016; 17:39:34 >




  • Ne güzelde ağlamışsın ha bu arada o yetkililerden fazla ümitlenme kaliteli iş yaparlar ama hiç bir zaman ayarını tutturamazlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shateiel

    Ben bu olaya "böyle oyun mu olur ya adama gelenlere bak bana gelenlere bak" diye isyan etmiyodum. Paşa paşa yenilip yeni oyunuma giriyodum.



    Nokta hocam daha konuşmaya gerek yok bence. Tüm olay bu
  • Ard arda yenilmis burda laga luga yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart Ranked mode geliyor sanırm bu modda Solo advanturesdeki kartlar koyulamayacak oldukça adaletli bir sistem olacak gibi.Biraz umutlanmaya başladım.

    Bu arada free user deilim ödeme geçmişim 500lirayı aşmış eu battle.nette sadece HS için.
  • ''Oyuna para mı verilir laaa''
    Bunlar bitmedi;
    ''Oyuna çok para veriyom laaa''
    Bunlar da bitmedi;
    ''Oyunu eğlence amaçlı oynuyor ve her şeyin bir değerinin olduğunun farkındayım''
    Başlayamadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 25 Şubat 2016; 19:04:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yildirim Özyiğit

    Standart Ranked mode geliyor sanırm bu modda Solo advanturesdeki kartlar koyulamayacak oldukça adaletli bir sistem olacak gibi.Biraz umutlanmaya başladım.

    Bu arada free user deilim ödeme geçmişim 500lirayı aşmış eu battle.nette sadece HS için.

    konunun basından beri okudum. demişsin ki betadan beri oynuyorum. ki yaklasık 2 sene eder. oyuna 500 lira verdim.
    çoğu kartım var elimde yani desten nerdeyse tam diyelim. hala yenilmekten yakınıyorsan çözüm çok basit.
    bu oyunu beceremiyorsun ve zorlama oynamak için de kendini bırak gitsin çık dışarı gez. bahar da geldi zaten.
  • ngn kullanıcısına yanıt
    Ya benim derdim şans olayı.Şans tamam olsun önemli faktör ama stratejinin ötesine geçmesin.Biraz akıl mantık zeka oyunu olsun.Olasılıkları hesaplayabilelim.Şans unsuru okadar yüksekki bunu nasıl azaltabilirler onun derdindeyim.Bir arkadaş yugiohdan örnek vermiş ne güzel bak mantıklı bir yorum.
    Keşke bir spell filan olsa Desteyi Komple görüp istediğimiz bir kartı elimize getirebilsek.Belki adam combo yapıcak ama bir combo için 5turn 6turn bekliyor.Halbuki "Limitlide" olsa desteden istedın bir kartı cekme hakkı olmalı.Böylesi daha stratejik olur

    Yada ne bilim HP Lİmitide (45)e cıksın? Yada ne bilm madem hp 30da kalıcak en azından rakibin yere her oynadıgımz kartı görmesin? Defend pozisyonu gibi değişik varyasyonlar olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildirim Özyiğit -- 15 Mart 2016; 15:54:32 >
  • Yildirim Özyiğit kullanıcısına yanıt
    Benim çok ucuz maliyetli içinde legendary olmayan bir rush hunter deckim var 14.ranke kadar indim. Bence oyuna çamur atmadan önce kendini bi sorgula

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece şans oyunu değildir.Önce life tap yapması gerektiğini idrak edemeyen oyuncu istediği kadar talihli olsun hiçbir halt olmaz
  • Hah işte bende buna sinir oluyor onlarca Epic kart legendary vs var iken Face hunter aggro paladin aggro shaman aggro face warlock druid.
    Bu deckler ile bırak rank 14'ü rank 2-3 'e gelenler var.
    Yani çıkardıgımız o legendaryler epicler Çöp oluyor.Strateji yapamıyoruz cunku adamın rush deckleri 2-3 mana sen istersen full desteye Heal kart al.Durduramazsın.
    Rush oynayan adam rank 5de iken bol epicli legendaryli deckler rank 10larda geziyor.
    Bende harika deckler yapıyorum fakat baktımki win alamıyorum. HOp Rush deck yapıyorum win alıncada sevinemiyorum? Neden ben o basic rare kartlarla rank 5 -10 olmak istemiyorum bunun önüne gecilmeli.

    Baktım Rank 20'e cıktım. Hemen decki bozup bir aggro hunter druid shaman filan yapıyorum No legendary 1 epic bol basicli. Zevk varmı hayır iğrenç kartlar yere oynamaktan gram zevk almıyorum.
    Ama win aldırıyor bana? Benmi iyi oynuyorum? Hayır o basic kart legendary karttan daha iyi oldugu ve oyun sisteminin [MANA] dayalı olmasından dolayı win alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildirim Özyiğit -- 15 Mart 2016; 16:19:17 >




  • Yildirim Özyiğit kullanıcısına yanıt
    oyunu bilmediğin zaten şu yazdığından anlaşılıyor.
    sana şöyle söyliyeyim. 3 farklı deckim var rushtan control'e. birbirinden apayrı deckler. 2 ay önce okul turnuvasında bi warlocka karşı hayatımın en hızlı rushını yaptım adamın canı 1 kaldı 5 dakika içinde. sonra reno attı ve 30'ladı. sen bunada adamın elinde olması şans dersen zaten konuyu asla tartışamayız. çoğu yapılan riskli hamleye şans diyorsun bence. şunuda söyliyeyim içinde legendary kullandıgım destelerimde var kaldı ki rush hunterı da durdurabiliyorum gayet. şunu unutma gerçekten rush deckleri bile oynamak yetenek ve düşünme istiyo. ama sen rastgele atıyosan onu bilemem. basic kart legendary karttan daha iyi diye bişi yok. oyunun gidişatını değiştiren tonlarca counterlar legendary kartlar var.
  • Deck istatistiklerine bakıldıgında %70 80 hep Face rush deckler ayrıca control decklere nazaran Win oranları %70 80 90larda.
    Demekki bir dengesizlik var. Rush decki durdurabilmek için cidden şansa ihtiyacın var.
    Zilyon tane kart acıyoruz 4saat kafa patlatıp dek yapıyoruz.Hadi bizim deckler tutmuyor Efsane oyuncuların yaptıkları icy veinden Hearthpwndan Deckler yapıyoruz. Yok yinede control deck oynanmıyor.
    Sırf bu face rush deckler yüzünde oyun atasım yok.Bir priest kaldı control olarak bilinen onuda zorla face rush'a cevirebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Mech priest vs.
  • Şans her kart oyununda olur. Bir kere destenden ne çekiceğini bilmiyorsun, nasıl şans kalkabilir.

    Rng'yi senin lehine çevirmen veya bu oranı düşürmen işin asıl oyunculuk tarafı. Örneğin rakibin elinde Swipe olmamasını ümit edip sonra Swipe atınca yenilirsen rakip şanslı olmuş olmuyor, senin hatan oluyor. Ama diyelim Swipe kullandı, sen 2. swipe'ın elinde olmama ihtimaline karşı board dizersen kazanma şansın 2 katına çıkıyor. Risk almadan kazanmak zor, ama aldığın riskin tutma ihtimali 2ye çıkarsa böyle legend olabilirsin.

    Aggro destelerin win oranından bahsedilmiş. Aggro destelerin mulligan avantajı var. Yani destedeki 20 kartta eline gelse tempo kaybetmiyorsun çünkü çoğu kartın <3 mana cost. Bu desteleri durdurmak için iyi bir early game şart. Boarda high priority kartları koyman lazım ki rakibin onlara "burn" harcamalı. Hiç bir aggro destesi hem boarda hem de yüze spell atamaz. Eğer minionlarınıza spell harcıyorsa kazanıyorsunuz demektir. Minionlarınızı görmezden geliyorsa zaten ondan daha büyük avantaj sahibi olup, daha erken kazanabilirsiniz.

    Yapıcağınız Control desteleri de zaten anti-aggro olmak zorunda. 2 match-up'tan birisi aggro çünkü.

    Son olarak strateji yokluğundan bahsedeyim. Öncelikle aggro desteleri yolo değildir. Düşünmeden oynayan da kazanabiliyor ama aggro'ların kartları çabuk biter ve elindeki kartlardan iyi değer alması gerekiyor. Aynı zamanda tur geçtikçe yenildiklerinden mana curve'ü eksiksiz yapmaları lazım. Diğer zor durum ise ellerinde çok ucuz kartlar var ve doğru kartı duruma göre seçip oynamak diğer fark.
    Rank16ta da aynı aggro desteyi görüyorum, top100 legend'da da aynı deck. Aradaki fark sadece şans değildir elbette.




  • KKochaKK kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklamışssınız.Önceden aggro deckleri durdurabilmek için Desteye 7den fazla Taunt minion alırdım. Baktımki 3/6 4/5 5/6 / 8/8 taunt minionları bile delip geciyorlar. Bende artık minion odaklı yerine
    boardı temizleyebilmek için 25spell - 5 minion almaya basladım.İşin ilginç yanı 5minionla aggro desteleri yenmeye başladım.Cidden aggro desteyi durdurabilmek ıcın taunt'un hiç bir önemi yok.
    Bu aralar özellikle paladinin wild pyromancer+Equality combosunu yapıyorum. Fakat Murlock paladinlere oda çözüm olmayabiliyor tabi.
    Yada o comboyu bekleyene kadar rakibi 25 benim 5 hp filan kalmış oluyor :/ 5hp ile tekrardan toparlanmaya calısıyorum filan.Ama bir şekilde kazanmaya başladım.
    Reno jacksonuda artık yere atıp yerde tuttmuyorum cunku +30heal vermekde yetmeyebiliyor bu yüzden yere oynayıp tekrar kartı geri alıyorum.
  • Br00klyn28 kullanıcısına yanıt
    Usta bu Pokemon kart oyununun indirme linkini msj olarak yada yorum olarak atabilir misin? :) Birde varsa yugioh.
  • Beta'dan beri oynayan biri olarak tavsiyem:

    Tek bir hero'ya yoğunlaş. Tavsiyem Paladin. Ucuz destelerle legen'e kadar gidebiliyorsun. Günlük görevleri aksatma. 2 aya iyi deste kurarsın reel para vermeden. Bence iyi deste kurana kadar eksik kartların alternatifleriyle oynayıp hem kartlara hem de hero ya hakim olman sana zevk verir eğer oyunu sevmişsen.
  • Bu oyunu güzel yapan şeylerden biri şans faktörü neden böyle çünkü hiç beklemediğiniz anda elinize öyle bir kart geliyorki oyun dönüyor veya direkt oyunu sonlandırıyorsunuz, kaybetmek olası ama bu son dakika kartları heyecanı bambaşka.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.