Şimdi Ara

İstanbul'da taksicinin isyanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
9.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'a her gittiğimde bir taksici vukuatı yaşadım. Her defasında beni kazıklamak istediler.
    İşin bir de diğer yönü var. Istanbul trafiği malum. Bu adamlar çook dürüst olsalar ne kadar kazanabilirler? Bir şoför araç sahibinin kendisinden günde 750 tl istediğini söylemişti. Bu adamın yerine ben olsam o parayı çıkarmak için, ben de kısa mesafe ya da bol trafikli yollara gitmek istemezdim herhalde. İstanbul rezil bir yer. Bir yola girdin mi geri dönemezsin, balçığa saplanmış gibi olursun. Günde kaç iş alabilirsin bu şekilde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt

    Ooooo esnaftan birini daha gördük. Ya da dur dur siz partizanlar hep sizin istedikleriniz olsun, hep siz nasıl düşünüyorsanız çoğunluk öyle düşünsün, konfor alanımız bozulmasın, eldekilerden olmayalım, sistem böyle sürsün istiyorsunuz.


    Köle mi bu sizin cenahtan olmayanlar?


    Az kaldı o konfor alanınızı başınıza yıkmaya. Az kaldı.


    Kamburmuş, sizin gibi cenah bu ülkenin 20 yıldır kamburu.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Belediyeye neden zarar verecek ? Bir tane taksi, plaka sahibine aylık 10-15 para getiriyor,2 tane şöförede 5-6-7 bin tl arası gelir getiriyor, toplamda 10+5+5= 20 bin tl minimum getirisi var bir tane plakalı taksinin.
    Belediye 7 bin tl den 3 şöför alıcak diye düşünün,toplamda 21bin tl,kazancıda belediyeye gidicek gayet mantıklı. İş beğenmeme gibi bir durumuda olmayacağı için çok daha fazla kazanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 29 Ekim 2021; 17:56:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Belediye yedeğiyle beraber 4 şoför çalıştıracağını, bu şoförlerin maliyetinin vergiler dahil 11bin tl. olacağını dünki ukome toplantısında açıkladı. Bu gidere yakıt, lastik, yedekparça, bakım vs. dahil değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 29 Ekim 2021; 18:22:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksicilerin kazanıp kazanmaması umrumda değil açıkçası. Sonuçta ticarettir bu. Eğer ki yağmurlu bir günde mecidiyeköyde taksi bulabileceksem, belediyenin hesabından 3-5 bin lira da harcansın be kardeşim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zamanında bedava dağıtılan plakalar. alanlar 2 şer 3 er aldılar. almayan benim ailem gibiler işçiliğe devam.. kaç yıl geçti hala devam..

    söyleyeceklerim bu kadar.

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Maaşlı olduğu zaman memur kafasıyla çalışacaklarda ondan. Müşteri kovalamayacak trafikte tın tın gidecekler alternatif güzergah peşine düşmeyecekler.


    Ayrıca iş beğenmeme değil mesele trafik. Trafiğe giren araba para kazanmaz. Sorunların çoğunluğu trafikten dolayı oluyor. Okullar açıldığından beridir bu durum göze batacak şekilde patlak verdi önceden daha çok turist tokatlama olayları vardı.


    Ben kendim bile şahsi arabamı yeri geliyor 1 ay garajdan çıkartmıyorum trafik yüzünden gideceğim yere giderken önce metro var mı diye sonrada metro yoksa en yakın metro durağından otobüs minibüsle nasıl giderim diye citymapper ve moovit kullana kullana gidiyorum.


    Bu trafik çekilmez taksiyle uğraşmak yerine metro yapsınlar. El bebek gül bebek taksi ancak belediyeye zarar ettirerek olur trafikte.


    Taksinin düzelmesi için sıkı denetim çok ağır cezalar yeterli ama trafiğin çözülmesi için METRO şart. Özel araçla trafiğe çıkmaya devam edip araba sayısı artmaya devam ettikçe merak etmeyin o taksilerde hiç bir yere gidemeyecek hale gelecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 29 Ekim 2021; 19:24:21 >




  • bu taksicilerin çalışmak gibi bir derdi yok, trafiğe girmeyeyim 2-3 turist alıp onları kazıklayıp işime bakayım derdindeler.. Tabi ibb'nin teklifi işlerine gelmiyor çünkü çalışmak zorunda olacaklar.


    Taksi plakası denen olay zaten dünyanın en saçma işi, bu düzen değişince plaka olayı falanda kalmayacak zaten bir kaç seneleri kaldı. UBER vb. uygulamalar tekrar dönecektir.

  • astegon kullanıcısına yanıt
    O üyeyle hiç vakit harcama, zamanına yazık. Başkalarına demediğini bırakmak ama kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok der, müşteri seçen taksiciler var diyenlere yalancı troll der ama taksilerin trafiğe girmek istememesini savunur.

    Tabi ki iktidar partisini de ölümüne savunduğunu, tam bir fanatik olduğunu anladın zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstanbul’da yaşamasak Bayar’a inancaz he. Hatta taksici yakınımız diğer taksicilere bu yaptıkları küfrederken Bayar’a inancaz. Anca konuşuyor, plakası varya havadan 15k getiriyor ya hani geliri düşecek ya…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 29 Ekim 2021; 21:7:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oto center mafyası ile başka yollardan mücadele etmek gerek sanırım.

  • B.AYAR kullanıcısına yanıt

    Oturumu yöneten şahıs ikinci seçimde canını fena yakmış. Yazık kıyamam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.