Şimdi Ara

İstanbul'da taksicinin isyanı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
9.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cptposeidon C kullanıcısına yanıt

    şu an Taksi pastasından yaklaşık 100bin kişi nemalanıyor, çoğunluğu ahlaksız


    ben demiyorum yolcu anketi.


    malum parti içinde bu taksi furyasından istanbul da en az 250bin oy demektir


    bunların hesaplarını anlaymadım ve anket nerede var?

  • B.AYAR kullanıcısına yanıt
    Günde 1000km üzeri yapan havaalanı taksileri var istanbulda :) sizin hesapla ayda 80-90 bin kazanıyorlar :) valla yazdıkça aydınlatıyorsunuz. 5,55 açılış ücreti ve 32 lira saat ücretinide unuttunuz sanırım :)
    Sizin hesaba göre yapalım 400km varsayalım, 1376 lira sadece km den kazandı diyelim, günde 30 müşteriden 166 lira açılış ücreti, 24 saatin 10 saati müşteri olsa 320 lirada zaman hesaplamasından kazanacak. Yani toplamda 1376+155+320= 1851 lira ediyor. 200 lira yakıt,100lirada masraf düşşek günde 1551 lira, ayda 30x1551= 46530 lira bir taksinin kar ettiğini hesaplamak zor olmamalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    bu yazdıklarını şaka olmalı, sakın başka yerde bir taksi günde 1000 km. yapıyor deme sana gülerler. ne bu şehirlerarası otobüsmü.

    Ben sana hiç yolcu indirmeden, 24 saat %100 doluluk oranından bahsediyorum yani hiç durmayan araçtan ki şu an %40 civarında sen indi bindiden bahsediyorsun. o 32 lira bir araca dur, bekle dersen bekleme ücretidir. dönen tekerlekte yazmaz ayrıca bu 4 şoföre yemek ve yılda 2 maaş ikramiye verilecek diyor. bence fazla zorlama, KURTARMAZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 30 Ekim 2021; 2:58:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt
    Gülmenize gerek yok yeni açılan havaalanı taksilerine sorabilirsiniz. Şehirlerarası otobüsler günde 2000 km de yapıyorlar.
    24 saat %100 doluluk oranında nasıl 400km yol yapıyor açıklar mısınız? 24 saat var 1 günde 4 saati değişim yemek vs deseniz kalan 20 saatte ortalama 20km/h hız yapması gerekirki 400km yapsın. Sürekli trafikte olmayacağına göre saçma hesap olmuş.Dönen tekerlekten bahsetmediğimi sizde anlıyorsunuz trafikte geçen zamanda yazıyor,o zaman ya hiç trafiği hesaba katmayacaksınız ortalama hızı 30-40 yapacaksınız günde 20 saatten 600-800 km olarak hesaplaycaksınız ya da trafiğide katacaksınız. Yemek herhalde hergün iskender vereceklerini düşünmüyorsunuzdur. Öğün 10 liradan 40 lira ayla çarpıp çıkarırsınız toplamdan :) birde devlete ödenmeyen, kaçırılan bir vergi konusu var isterseniz onuda ekleyelim hesaba neden kazalarda kazanç kaybı alınamadığıda açıklanmış olur hemde :) …
    hem belediye hem devlet hem taksi şöförleri hemde halk kazanmış olacak,tek kaybeden plaka sahipleri olacak üzülmeniz karşı çıkmanız gayet normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 30 Ekim 2021; 4:46:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Pes gerçekten pes. Sen İstanbul'da yaşadığına bu şehirde araba kullandığına eminmisin Öncelikle bu iş benim mesleğim ve bir taksinin kaç km. yaptığını çok iyi bilirim. 1000 km. ne demek istanbul trafiğinde. 2 şoför çalışsa 500 km. eder ve bu trafikte imkanı yok yapamazda yaptı diyelim, hergün üstüste insan bırak çalışmayı, ölür yaw.

    24 saatte %100 doluluk diye birşey zaten olamaz, ben onu imkansızı anlatmak için yazdım. sen 24 saat tekerin döndüğünümü sanıyorsun, araçlar pik saatler dışında %70 i bir kenarda yatıyor olur haliylede km yapmaz.
    Bekleme ücretine gelince, araç trafikte 5 dk. hiç teker dönmeden durursa akabinde her dk. için 50kr.yazar taki araç harekete geçip 13 km. hıza ulaşınca bu yazma işlemi km bazında yazmaya döner. yani trafikte hem bekleme hem km. yazmaz.

    Yemek için 10 tl. demişsin. ben o.okula giden oğluma 10 tl. vermeye utanıyorum sen nasıl koca koca adamlara 10 tl. teklif edebiliyorsun. tavuk durum 25. tl olmuş. bu adamın, içeceği, çayı olmayacakmı. min 40 tl. den aşağısı kurtarmaz.
    .
    Birde vergi demişsin. geçenlerde senin gibi bir arkadaşla tartışıyoruz. oda vergiden dem vurdu. Sordum baban ne iş yapıyor, kuyumcu demesinmi!

    Şimdi biz basit usule tabi mükellefleriz.Bizim vergimiz kazanca göre değil, maliyenin belirlediği orana göredir. biz her ticari taksi plakası alım satımında 100bin lira devlete diğer vergiler hariç vergi öderiz ayrıca her 6 senede bir araç alımı yaparak dolaylı olarak yine vergimizi öderiz ve yine almış olduğumuz benzin, parça, lastik faturaları vergimizi büyük oranda karşular buna rağmen yine vergimizi öderiz. Herkes kendine baksın. yukarıda adam utanmadan yaşasın korsan taksi yazıyor, ona niye birşey demiyorsunuz. o korsan taksiler vergimi ödüyor.

    Bu arada sana kim kazalarda taksiler tazminat almıyor dediyse yanlış bilgi vermiş, sakın bu bilgiye güvenip bir taksiye çarpma, çatır çatır yatarınıda, değer kaybınıda alıyoruz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 30 Ekim 2021; 7:10:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    biraz matematik hesabı yapmayı dene.

    ahlaksızdan insan ne yapar uzak durmaya çalışır.

    uber 3 sene kaldı istanbulda uygulamayı 4 milyondan fazla insan yükledi.

    istanbulun %70 i hayatında hiç taksiye binmemiştir.

    burdan bir sonuç çıkarabilirsin , matematik yaparsan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cptposeidon -- 30 Ekim 2021; 9:59:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ukraynada yakit bizden biraz daha pahali ama kievde taksi istanbulun net olcmedim ama yarisi gibi. Bir diğer konuda çok ah aliyor beddua aliyorlar bu taksiciler, bu kadar bedduadan sonra yaşamalari bile bir şans.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksiciler odasının başındaki adam ve çetesi resmen halka zulme devam etme derdinde kendi çıkarları uğruna. Nüfus ne kadar artmış hala taksi sayısı aynı, umarım tez zamanda batarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu projede belediyeye destek vermeyen herkes milletin vatandaşın karşısındadır. Aklı olan taksi plakasını hizlica elden çıkarır. Yakında para etmeyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbb bu şartlarda zengin de olmaz zarar da etmez. Amaç hizmet ise böyle olmalı zaten...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Guzel fikir ama yurumez. Öncelikle oyle bir butce yok. Sonrasinda ise konu bu sefer minubusculere sonra da otobusculere gelecek. Devletin hepsini almasi mumkun mu tabii ki degil. Alsa zaten hosgeldin komunizm hosgeldin kuzey kore :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu kadar şikayet ettigim bir seyi kullanmam. Zaten kullanamiyor muyum alternatif araririm. Arac alirim, minibüse binerim, otobuse binerim, metroya, metrobuse, marmaraya.. kisaca bir suru alternatif var. Niye bu kadar taksiciler konusunda agliyorlar anlamiyorum.
    Amac piyasa dusurup plaka almaksa haber verin ben de alayim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satin almak yerine bence belediye tum plakalari kendi bunyesinde kiralayacak. Plaka sahibi olup taksicilik yapanlar devam edebilecek. Plaka sahibi olup kiralayanlar da sadece belediyeye kiralayabilecek.
    Belediye maasli kadrosunu olusturacak, kendi standartlarini belirleyecek. Sonrasinda hem plaka sahipleri hem de vatandaslar rahat eder diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt

    kurtarmıyorsa yapma o zaman. zorlayan mı var seni?

  • Taksici tiplemeleri malum Parti'nin oy kapisi bunlara vergisiz araba falan verip mamalandiriyor plaka sahiplerine vermiş söz kac senedir yeni plaka çıkartılmiyor
    nufus artışı oraninda yeni plaka verilmek zo-run-da

    Beter olsun hepsi ama maaşlı durust çalışan ekmeğinde şoför kardeslerimi tenzih ederim. Asil derdim plaka agalari iledir. Turist dolandiranlarladir. Hapcisi otcusuyladir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Ekim 2021; 11:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüs,metrobüs,marmaray olmasın yine de taksiye binmem yürürüm. Dün kontak kapatanların,turist harici yolcu almayanların,bebek arabası görünce durmayanların o kontakları umarım ilelebet kapanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksinin kendisi değil plakası çalışıyor İstanbul da, ne hizmet beklenir ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunu nereden çıkarıyorsun, Elhamdülillah kurtarıyorda, kazanıyorumda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlayanlar taksici

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.