Şimdi Ara

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
62
Favori
77.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • toprak12345 T kullanıcısına yanıt

    Eski mesajlarda ve ürünün yorumlarında çokça bahsediliyor bu konudan hocam. Bu markanın handikapı da bu. Teslim edildi olarak göstermesine rağmen kargoya en az 2-3 hafta sonra veriyorlar. Eğer yaz veya kış mevsim ortasinda aldıysanız 1 ayı bile geçebiliyor bazen). Özellikle bu durum 12-13 bin TL civarında bir fiyatla aldıysanız klimayı, gerçekleşiyor. Yazın 16-19 bin TL ye alanların kargoları 3-5 güne teslim edildigini gördüm forumdaki arkadaşlardan. Tespitim bu yönde. Bir de fiyatlarla oynuyorlar saçma sapan bir satış politikaları var anlamadım valla.


    Merak etmeyin klimanız gelecek ama onlara arayıp defalarca ne zaman diye sorarsanız hiç kimse cevap veremeyecek şimdiden bilin. Evet bazen servislere veriyorlar bazen direkt gönderiyorlar habersiz geliyor kargonuz falan. Kargoculardan binanın önüne bırakıp kaçanlar bile var taşımamak için vs vs. Özet olarak bu markayı aldıysanız bayağı sabırlı olmalısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustafayalazı M kullanıcısına yanıt

    Hocam dış ünite kombinin üstünde duvara montaj olsaydı daha iyi olmaz mıydı? Hem ekstra 2 metre boru almazdınız hem de dış ünite yazda kışta daha korunaklı olacağı için daha verimli çalışırdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18000 btu tekrardan 19800 tl dustu bu aksam..2 ay ertelemeli 6 taksit seklinde satin aldim..beko 18000 btu olan 25 bin fiyat vermisti bayii..bu indirimi gorunce karar verip aldim..umarim dogru secim yapmisimdir..servis sureci de sorunsuz gecer insallah..acaba daikin servisleri mi bakiyor tam bilemedim..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt
    Yani evet keşke olsaydı ama maalesef 10-15 cm civarı eksik geldi boy, tam olarak 65 cm lazımdı, oradaki boşluk 51 cm idi yani sığmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kvc_kvc kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, iyi yapmışsınız. Servis süreci çoğu kişinin sancılı geçiyor ama sonunda genellikle mutlu son oluyor. Daikin servisi ilgileniyor, kurulumu onlar yapıyor.

  • Arkadaşlar dış ünite,ısıtma modunda niye bu kadar sesli çalışıyor? Sesin kompresörden geldiği bariz ancak düşük fan modunda da baya sesli. Benzer deneyimi yaşayan var mı? 12'lik olan bu arada klimam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç dereceye ayarliyorsunuz ve hangi fan ayarında kullanıyorsunuz? 24 saat kapatmadan mi kullanıyorsunuz yoksa kaç saat kullanıyorsunuz hangi saatlerde?

    Kaç M2 alanda kullanıyorsunuz? Hangi şehir?

    Bende de 12'liği var. Yüksek fan modunda 27 ye ayarlarsam kısa sürede hedeflenen sıcaklığa yaklaştığı için hemen kendini kısıyor ve sesi duyulmuyor. Ama 30 a ayarlarsam baya bı sesli çalışıyor uzun süre. Ancak tahminim üzerine siz genelde yüksek derecelere ayarlayıp iç üniteyi düşük veya orta fanda kullanıyor olabilirsiniz. Eğer bu şekilde kullanım yapıyorsanız aşağıdaki yorumum sizin için geçerli. Aşağıda söylediklerimi deneyip sonuç yazarsınız. Değilse üstteki bilgileri verirseniz daha iyi olur.


    Her klima soğutmaya göre ısıtmada daha sesli çalışır bu normal. Özellikle ilk kalkışlarda. Düşük veya orta fanda çalıştırmanız sesin devam etmesine sebep oluyor. Yüksek fanda çalıştırsanız ortam daha hızlı bir şekilde sıcaklığa yaklaşır, dış ünite kompresör frekansını düşürür ve ilk kalkışlar dışında klimanın sesini pek duymazsınız. Ancak siz iç ünite fanını kısarak ortamı hedeflenen ısıya daha geç ulaşmasına sebep oluyor olabilirsiniz.( Öyle mi yapıyorsunuz bilmiyorum henüz) Dolayısıyla klima, düşük iç ünite fanından dolayı içeriyi yeterince hızlı isitamadigi için dış uniteyi zorluyor ve yüksek frekansta çalışıyor ve ses duyuyorsunuz.


    Yani aslında tahmin edilenin aksine düşük fan ayarlamak tasarruf sağlamaz, aksine dış ünite kompresörünü zorlayarak ve yüksek frekansta çalıştırır daha fazla enerji harcar, içeriyi daha geç ısıtır ve kompresoru yorar. İç ünite en yüksek fanda bile genelde 50-60w civarında harcar. Klimanın asıl elektrik harcayan kısmı dış ünitedir. Umarım mantığını anlatabildim.


    Onun dışında Birol ustanın kışın ısıtmada klima kullanim önerisini yazayım ;


    "Isıtmada duvar tipi split klima kullanırken dikkat etmemiz gerekenleri sırası ile anlatmaya çalışalım.


    * Klimanızı ısıtmada olabildiğince uzun süreli hatta 24 saat kapatmadan kullanınız.Yapmanız gereken derece ayarını oynamak.


    *Klimanızın filitrelerini olabildiğince sık temizleyin,ısıtmada hava sirkülasyonu çok önemli.


    *Klimanızın flaplarını (hava yönlendirici yukarı aşağı)münkün olduğunca aşağıya doğru yönlendirin.Fizk kuraları ısınan hava yükselir.Biz ne kadar yere doğru yönlendirirsek sıcak havayı ,o kadar daha homojene ısı dağılımı olacaktır oda içerisinde.


    * Klimanızın fanını olabildiğince yüksek devirde kullanın rahatsız etmediği sürece.Gece uyku hali dışında bence kesinlikle düşük fan hızına almayın. Otomatik fan modunda kullanmayın. Min. orta fanı seçin.Sıkıntı yoksa hızlı ,hatta turbo varsa turbo fanı kullanın.Malum duvar tipi split klima yerden en az 1,8-2 mt.yüksekte asılı.Sizin klimanızı düşük fan hızlarında kullanmanız odanın yerden 20-30 cm lik kısmına sıcak havanın hiç gitmemesi demektir.Hatta sıcak hava dolaşımına da engel olur düşük fan.Klimanızı 30 derecede yapsanız,klima baypas yapıp kendi üflediği sıcak havayı tekrar emeceği için çabuk termostat yapacak veya inverter de kendini kısacaktır.Onun için diyoruz ki ısıtmada klimanıza VERİN GAZI"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 19 Aralık 2023; 16:50:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar 12binlik klimam var. 27 derece ısıtma moduna ayarlıyorum. Oda 23-24 derece oluyor ama uygulama 31 derece olduğunu gösteriyor ve doğal olarak ısıtmayı kesiyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sehzade3888 S kullanıcısına yanıt

    Aynen bende de öyle. Klimaların emiş ısısına göre çalışma saçmalığından kaynaklanıyor. Fakat klima yukarıda olduğu için ve isinan hava tavanda toplandığı için klima ortam sıcaklığını yüksek gibi algılıyor ve kapatıyor. Özellikle klimayla isinmanin handikapi bu. Klimayla tam verimli ısınmak için klimanın kalorifer petekleri gibi aşağıya monte edilmesi gerekir normalde. Tabi bu sefer soğutma verimsiz olur. Genelde ana islevi soğutma olduğu için de yukarıya montaj yapılır, kimse aşağıya yapmaz.


    Aslında harici bir akıllı oda termometresi olsa ve onu kombi oda termostati gibi kursak en iyisi. Hatta bu klimada bunu yapanlar var forumda. Wifi üzerinden home assistanta baglanabildiginden dolayi akıllı termometreye onun üzerinden bağlayıp kontrol edenler var. Ben sadece yazın kullandığım için gerek yok ama ısıtmada kullansaydim ugrasabilirdim.


    Forumlara bakarsanız klimanın içindeki ısı sensörünü kapaktan dışarıya alıp daha düzgün çalışmasını sağlayanlar da var. Hatta bence en iyisi o sensörün kablosunu bir şekilde uzatıp yerden 1.5 metre yüksekliğe koyulabilse en iyisi olur. Normal kombi oda termostatları gibi çalışır o zaman.


    Bu arada hangi fan düzeyinde kullanıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 19 Aralık 2023; 20:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sehzade3888 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba belirttiğiniz durumu tek klima ile odayı ısıtırken yaşıyordum, fan ayarını otomatik yerine daha yüksek hızlara ayarlayarak çözmeye çalışabilirsiniz.
    Klima ile ısınma konusunda aşağıda linkini gönderdiğim videoyu izlerseniz faydalı olabileceğini düşünüyorum.

    https://m.youtube.com/watch?v=4daGKVEOmbc&pp=ygUSS2xpbWEgaWxlIMSxc8Sxbm1h

    Şu an 3+1 100 m2 evi 3 klima ile 24 saat ev 24/25 derecelerde olacak şekilde ısıtıyorum. İlk yıl tek klima ile yaşadığım çoğu kişininde yukarıda bahsettiği sorunlardan, odanın istenilen sıcaklığa gelmemesi, ısıtma modundan çıktığında odada soğuk rüzgar esmesi gibi durumları artık yaşamıyorum.
    Yukarıdaki linkte Adem beyin anlattığı gibi bu sorunların ana nedeni klima ile havayı hızlıca ısıtıp duvarları ve eşyaları o kadar hızlı ısıtamamamızdan kaynaklanıyor. Bunun çözümü de tüm evi sürekli olarak belirli sıcaklıkta tutabilmek.
    Dış ünitelerin sesine gelirsem, gece sessizliğinde derinden seslerini duyuyorum ama dikkat edilmediği sürece çok duyulmuyor ve rahatsız edici değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Evet ısıtma için klima fazla yukarda oldugundan yüksek fanda hatta varsa turbo fanda kullanılması en verimlisi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt
    Ben auto modda kullanıyorum bir rahatsızlık hissetmiyorum ama yüksek fan ayarının, istenilen sıcaklığa gelmemesi, ısıtma durunca soğuk esinti problemlerini biraz azaltabileceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabalar, klimayı yeni kullanmaya başladım, aldıktan sonra seyahat falan derken fırsat olmadı.


    ev beylikdüzü'nde, tüm odaları güney cephe, ev dublex 3+1 .

    2 adet 12 binlik aldım sadece soğutma için kullanacağım, katlar 60'ar m2 , deneme amaçlı ısıtma için 30c yapıp turbo çalıştırdım 10dk'da çalıştıkları odayı ve kısmen holü çok iyi ısıttı fakat diğer odalara sirayet etmesi sanırım sürekli çalışmakla olacaktır, ısıtma için kullanmayacağım için pek önemsemedim.



    Aklıma takılan sorular mevcut


    1-üniteler alt ve üst katta da 5-6m2 balkona takıldı , balkon pimapen balkon ve geniş, 6 kişi oturup kahvaltı yapabiliyor dikdörtgen bir masada ve kışın buz gibi oluyor, yazın mecbur fakat kışın kullandığım süreçte mutlaka cam açmam gerekiyor mu, bunu soruyorum çünkü ev cadde üstü toz bitmiyor , ayrıca 12. ve 13. kat olduğu için yağmur yağınca rüzgar sanki bardakla döker gibi içeri atıyor suyu , gece falan açık bırakırsak hepten zulüm, cam açmanın burada asıl amacı nedir acaba açmazsak ne olur , bu dediğim gibi kışın için geçerli, yazın balkon 45-50c civarı oluyor ateş kabini gibi , o yüzden mutlaka açacağım.


    2-ısıtmada gelen bir su olmadı, ortadan gelir dediler fakat bunlar çözülmeyle gelen su sanırım, klima balkonda kuru ortamda ortalama 10 derecede civarında olduğu için bir su gözlemlemedim , sebebi bu sanırım



    3-klimadaki bip sesleri kapatılabiliyor mu , yatak odasına yakın olanı kullanmak sinir bozucu oluyor



    Homekit ve Otomasyon ile ilgili


    1-Öncelikle Siri uyumluluğu mükemmel olmuş , homekit desteği vermesede sesli kontrol edilmesi güzel , homekit destekli bir termometre ile siri kestirmelerini birleştirebilen bir senaryo hazırlayan var mıdır?


    2-Ürünü Apple Homekit'e ekleyebilen var mıdır, nasıl bir getaway lazım , hangi formatları desteklemekte, bunu soruyorum çünkü elimde xiaomi stranding vantilatörler mevcut ve odaya üfleyen klimayı koridorlara bunların otomasyonu ile dağıtmayı düşünüyorum.





  • losthell kullanıcısına yanıt

    Pimapen olması özellikle yazın dezavantaj, tamamen cam balkon olsaydı keşke. Çünkü dış ünite yazın ısı attığı için servis bize hepsinin açık olması gerektiğini söyledi. Aksi taktirde dış ünite üzerinde yeterli hava sirkülasyonu olmayacağından performansı düşer muhtemelen yazın. (Bunu Daikin servisi değil keşif için gelen Arçelik söylemisti, Daikin servisi geldiğinde balkon tamamen açık olduğu için görmedi veya onemsemedi sizinki gibi)

    1) Kışın en azından küçük de olsa bir pencerenizi açık bırakın çünkü tamamen kapalı olması basınçtan dolayı dış ünite pervanesini zorlar ve belki çalışmasını bile kötü etkileyebilir. Ama yazın tüm camlar açık olmalı. Zaten yazın ekstra sıcak olacak, dış ünitenin fazla ısıyı sirkule edemeyecegini düşünüyorum. Servisin bunu görüp uyarması lazımdı aslında. Dış ünite ve balkonun genel durumunu birkaç foto atma imkanınız varsa iyi olur.


    2)Isıtmada su devamlı olmasa da geliyor. Sizin balkon kapalı olduğu için olabilir, ama dediğim gibi kışın en azından küçük bir boşluk da olsa atmosferle bağlantısı olması iyi olur içerde basınç oluşmaması adına.


    3)Kumandadaki LED düğmesine basarsanız hem LED ekran kapanıyor hem de bip sesi. Sadece sesi kapatan bir yol yok. Kumandadan veya uygulamadan kontrol ederken ekran yanıyor birkaç saniye sonra tekrar sönüyor.


    4)Otomasyonlarla ilgili bu konunun başta begenilen mesajlarda bir hocamiz var konusunu bulabilirsiniz oradan. Baya bi detaylı incelemiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 20 Aralık 2023; 12:1:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt

    hocam cevaplar için teşekkürler


    - pimapen bina yapım yılında yapılmış 2004 gibi öyle kalmış, ben de cam balkona niyetlenmiştim fakat kışın soğuk olur muhabbetine yaptırmadım, sonradan çok pişman oldum açıkçası , yeni rakamlar ne durumda onu da bilmiyorum ama sürekli açık kalacaksa mutlaka yaptıracağım gibi duruyor. 4 pencere mevcut 4 kanatı içeriye doğru açmak berbat bir görüntü oluşturacaktır.


    -bina dışı kurulum yasak o yüzden balkona uyarsa da kurmak zorundaydık fakat güneş görmeye tek yere kurdumdum, tek olumlu yönü o oldu., performans mutlaka etkilenecektir, yazın ben balkona çıktığımda nefes alamıyorum desem yeridir.


    -ısıtma için kullanırsam dediğiniz gibi mutlaka camı açacağım , basıncı düşürmek için

    -led'e basılı tutup, ledi ve sesi kapatıyorsak bu çok iyi , led aydınlatması wifi logosuyla beraber kocaman duruyor orada

    -otomasyonla ilgili akıllı ev konusuna yazdım, o kısım derya çünkü bayağı derinleşecek.





  • losthell kullanıcısına yanıt

    Evet tahmin edebiliyorum yazın ateş gibi olur orası. Cam açmak da fayda etmez dış üniteyle beraber. Klima hata verip çalışmaz muhtemelen zaten. Eğer cam balkonu maliyetten dolayı yaptıramazsanız şöyle bir çözüm de olabilir bence; Yaz başlarında pimapenin camlarının hepsini çıkarırsınız, güvenli bı yerde saklarsınız, kışa girerken takarsınız.(sabit camlar da dahil hepsini kastediyorum.) Dogramalar durur zararı da olmaz. Cam çıtalarından ıskarpela ve çekiç yardımıyla indirir takarsiniz yaz kış.


    Bu arada ben kışın ısıtmada kullanmamama rağmen haftada bir yarım saat kadar çalıştırıp kapatıyorum klimayı, hem borularda vs. çöken gaz hareket etsin, hem de kompresör yağlama yapsın düzenli olarak diye. Tabi kapatmadan önce yarım saat fan modunda yüksek fanla iç evaporatörü de kurutuyorum, koku vs olmaması için. Tavsiye ederim. Uzun süre yaza kadar hiç çalışmaması da iyi değil bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 20 Aralık 2023; 16:45:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt
    Bu arada bahsetmeyi unuttum belirttiğiniz harici termometre olayı yazılımsal olarak kaira’larda mevcut ama kumanda üzerinde donanım olmadığı için kullanamıyoruz. Bu özellik “follow me” olarak geçiyor. Kumandadan aktive ettiğinizde kumanda üzerindeki sıcaklığı belirli aralıklarla klimaya göndererek ayarladığınız sıcaklığa kumanda üzerindeki sensör gelene kadar kullanıyorsunuz. Eski klimam bosch marka onda mevcut bu özellik, kairalarda da denemiştim gayet iyi çalışıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok iyiymiş hocam. Kumanda nasıl birşeydi klimanin modelini veya kumanda fotosunu atabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansahis44 C kullanıcısına yanıt
    Daha önce forumda paylaşmıştım ama şu an forum hata veriyor o paylaşımı bulamadım. Kumandanın internette birebir aynısı yok, servisten sormak lazım o da pahalıya gelir eğer varsa. Onun yerine midea kliması yazıp üzerinde follow me tuşu olanlara bakabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.