Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
902 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Destek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKN'yi değiştirdik bunu da düzeltiririz. Yavaş yavaş hakkımızı arayacağız. Tam destek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben genelde ptt kullanıyorum, özel ve kaliteli geçinen çoğu kargo şirketinden daha iyi hizmet veriyorlar tavsiye ederim. Yurtiçi, mng, sürat aras hepsi birbirinden beter. Sanırım ptt de kargo dağıtan personelin çoğu sözleşmeliymiş işlerini kaybetmemek için dikkat ediyorlar. Özel kargolarla ne zaman kargo yollasam sorun yaşadım burada da bir arkadaşın kargosunu y(yaklaşık 2000 liralık ekran kartı) başka biri çalmıştı şubeden... ptt de hiç sorun yaşamadım. Üstelik çok güzel indirimleri var mesela türkiyenin heryerine kitap gönderileri koşulsuz şartsız 3 tl. Ayrıca merkez şubelerden kargo yollarsanız kutuyu onlar ayarlıyor.


    Bunlara gerekli cezayı vermek istiyorsanız kullanmamak önemli. Bir de bunla ilgili "internette kalite hareketi " gibi bir oluşum oluşursa çok iyi olur.


    Bence ilk olarak önemli alışveriş sitelerinin seçenekler kısmına PTT kargoyu eklemesini önerebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 11 Aralık 2018; 7:57:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RapiD_

    Birkaç ekleme yapmak isterim;



    Dosya sınıfındaki 0,5 kg olan gönderileriniz ortalama 15₺ dir hatta daha da ucuza bulmanız gayet mümkün. Kargo firmalarının birçoğunda kendilerine özel kod ve bu koda uygulanan indirimli listeler mevcut. Mutlaka bunu isteyin yapmak zorundalar ki bu fiyatlar kapı müşterisi için tanımlanıyor.



    Paketlemeyi hiçbir kargo firması zaten yapmamalı onlar kargo firması ve paketinizi taşımakla mesûl. Sizin özendiğiniz gibi özenmez ve üzerine risk almamak için o topa girmez. Sadece ambalajlama yapan birçok firma mevcut ücreti mukabilinde çok sağlam şekilde bu firmalardan paketlerinizi ambalajlatabilirsiniz. 10 desilik bir kolinin maliyeti 5₺ şu an, yanına köpük ve havalı poşet de eklenirse 7₺ civarı maliyet demek ortalama sizden de 10₺ talep ediliyor bu da gayet normal. Hatta bazı ürünlere sıvı köpük ve strafor falan da kullanılıyor ki bunlar ciddi anlamda pahalı ürünler.

    Başka bir konu;

    Kurye ve yüklemeciler yasaya göre ağır işçi statüsünde söylemekten çekiniyorum affedin ancak halk arasında hamal olarak geçiyor (hepsi nefsimizden üstündür)

    Öncelikle bizler maalesef paketleme yapma konusunda inanılmaz derecede bilinçsiziz kartonun içine giren herşeyi paket sınıfına koyuyoruz. Ucuz olsun diye bir koliyi taş gibi yapıp yerinden kalkmayacak kıvama getirip, evimizin bir odasından diğerine taşıayamayacağımız ağırlığı, al bunu x şehre falanca kişiye götür deyip teslim ediyoruz. Sorun çıktığında koparıyoruz yaygarayı.



    Dünya taşımacıluk kurallarına göre bir insanın (kurye) taşıyabileceği maksimum yük 32 kg, dağıtım yapması gereken maksimum nokta bölgesine göre 50-70 arasıdır. Günümüzde bu 2 kuralda ülkemizde çiğnendiği için sonuç malum.



    Dikkat ederseniz uluslararası büyük firmaların tamamı tek kurye ile çalışır. Yurtdışı gönderi yapıyorsanız konşimento ve proformanızı, paketinizi hazır halde tutup teslimatını yaparsınız kendileri yalnızca paketi sizden alır hiçbirşeye dokunmaz ve beklemez. Paketinizde pürüz varsa çekip gider çünkü dünyanın tamamında kanun böyledir.



    Daha acayip bir bilgi vereyim, Amerika’nın birçok bölgesinde kurye firmalarının paketleri kapıya bırakıp gitmesi YASALDIR. Zili çalmak zorunda dahi değildir. İmza karşılığı gönderi yapıyorsanız (cüzi bir ek bedel ödeyebilirsiniz) mutlaka alıcıya teslim edilir ve imza alınır. Türkiye’de bu mümkün mü? Yine uluslararası firmaların hepsinde paketleriniz robotize hareket eder çok az insan eli değer hasar, kayıp ve yanlış hedefleme sorunları bu sebeptendir ki yok denilecek kadar azdır.



    Farklı bir boyuttan bakmakta her daim fayda vardır. Bazı noktalarda alıcı da gönderici de kendini sorgulamalıdır. Evet gerçekten rezil çalışanlar maalesef var genelleme yapmak eylem başlatmak ne derece doğrudur karar sizin.
    Mesajda güzel bilgiler var. Teşekkürler. Özellikle işçinin yük kaldırma limiti konusu, dünyada önem verilen bir konu. Bizim memlekette sallayan yok.

    Vallaha ben şirket olarak da, şahıs olarak da kargoyu çok kullanıyorum. Bir dandik evrağı kargolamak için 18TL vermek bana çok geliyor. Artık PTT kargo kullanıyorum. 1 gün geç gidiyor. Ama daha ucuza gidiyor. Fatura, çek vs. yollayacaksın. Her birine 18TL. Güzel iş vallaha. Yurtiçi kargonun hizmetinden memnunum. Ama hiçbir kargo firması şubesini arayıp ulaşmak kolay değil. Arıyorsun, açan yok. Zaten olayı yerinde de görüyorsun. Çalışanlar müşteri ile ilgileniyor. ARka planda sürekli telefon çalıyor. Kimse açmıyor. Dolayısı ile acil evrakın takibi falan için şubeye gitmek gerekiyor. Bu yüzden acil evrak durumunda Gebze'de fabrikanın oradan veriyorlar otobüse. Ben buradan topluyorum. Daha hızlı oluyor. "Ama yasal değil Hüseyin." Çok da fifi. Firmalar işlerini iyi yapsın. O zaman bu saçmalığa ihtiyaç kalmaz. Otobüs yöntemini ağır ve büyük nakliyeler için de kullanıyorum. Azarbaycan'a cephe asansörü yollamışlığım vardır.

    Bu kadar zamandır bir çok elektronik alet aldım, sattım. 400 ürün yolladı isem, sadece biri kırıldı. "Kötü kargocu yoktur. Kötü paketleme vardır." özetle. Ha, kargo ile akvaryum falan yollamadım hiç. Bir denemek lazım aslında. Bakalım ne oluyor? Genelde amfi, hoparlör gibi, çok daha hassas olmayan, ama kaya gibi de olmayan şeyler yolladım.

    Bugüne kadar 100'ün üzerinde kere Ebay, çin ve çeşitli yerlerden alışveriş ettim. Dünya posta hizmetleri hemen her yerde gayet gelişmiş. Süre önemsiz ise, kargocularla bu işi yapmak gayet anlamsız. Hele alan sizseniz... Geçen ay PCB üretimi yaptırdım Çin'e. 10 farklı dizayndan 10'ar tane var. Hobi için. Numune de denebilir. Kargo çok farketmiyordu, DHL ile yolladım. DHL bunu laps diye ticari saymış. Faturayı görüntülüyor. 10 farklı üründen olduğunu görüyor. Ticari olamayacağı açık. 10 tane kart mı satacağım? Bir de PCB'den bahsediyoruz. Tanesi 20 cent. Neyse "Biz toplama bakarız" diyor. Benim gümrükçü tutmam, vekalet vermem falan gerekiyor. 20 dolarlık ürüne 1000TL para harcayacağım. DHL'e "mersiler" dedim. "İade edin. Bir daha sizinle çalışmam, paramla rezil oldum." Üreticiye mail attım: "Ürünler sana geri geliyor. O paketi ikiye böl. İki gün ara ile posta ile yolla. Posta ücret farkını ben öderim." Sonuç: Mallar evime kadar geldi. PTT gümrüğü candır. DHL ile falan uğraşılmaz. Aklınızda olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Aralık 2018; 8:17:6 >




  • _RapiD_ kullanıcısına yanıt
    Bir şey bilmeden boş boş yazmayın. Yok hamal mış da bilmem ne. Yok öyle bir şey. Ayrıca Türkiye de imzasız gönderi diye bir şey var mı.her gönderi de imza almak mecburi. Öyle kapiya atıp kacamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşük maaş işi iplememe zorunluluktan calısma.



    PTT calısanları oyle degıl işini önemsiyor önemsemek zorunda biliyorki kolay girilimiyor oraya



    ama diğer kargocular sacma salak tipler olabılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürat kargo şubesine gittim, dedim kargo burada olabilir mi, bir bakalım. Adamlar gözümün önünde kutuları sağa sola atıyorlardı.

    Dün kargodan 2 adet kupa almıştım birinin sapı kırık geldi. Yine Sürat Kargo.

    Bakırköy İncirli'de Aras ve MNG adam gibi işini yaparken Yurtiçi ve Sürat kargo bildiğin leş ötesi şu an.
  • Çok mantıklı bir konu. Ben sonuna kadar destekliyorum. İnternetten çok fazla alış veriş yaparım. Başıma gelen öyle aptalca olaylar var ki hangi birini anlatayım.

    Benim en gıcık olduğum olay bir şubeye girdiğin zaman niye geldin lan der gibi içinden söverek bakmaları adeta. Yaklaşık %80-90'ı bu şekilde. Ulan madem müşteri istemiyorsun çektir git çalışma öyleyse neden oturuyorsun orada?
  • Telefon ile ulaşabildiğiniz kargo şirketi var mı?
    Yine en iyi Manisa için konuşuyorum.
    Yurtiçi, Aras. Gününde teslim ediliyor. Kurum olduğu işin devamlı geliyorlar. Ev adresi olsa iş değişir belki.

    Ama sürat kargo yok mu sürat kargo. Adam kurumun önüne geliyor her seferinde beni arıyor aşağı iner misin diye. 1 indim 2 indim. Dedim gel artık kardeşim. Bir zahmet çıkıver yukarı. Bu sefer adreste yok yazmış. Devletin kurumunda kimse yok işe bak sen.

    Bu aşağı in muhabbeti sıktığı için eve yönlendirdim kargoları. Çünkü inmesem bile yine arıyor eleman. Rahatlığa bak.

    Bir gün evde yoktum yine telefon açtı. Köşede tekel bayi var dedim. Ona ismimi ver bırak bir zahmet.

    Eleman alışkanlık haline getirdi. Her kargo tekel bayide. Bana telefon dahi açmıyor. Koşuyoruz kargo peşinde.

    En son dayanamadım merkezlerine şikayet ettim. Sonra hıncımı alamayıp şubeye gittim. Oradaki sorumlu (!) her tarafı sorumlu olsa ne olur. Bu arkadaş artık işin suyunu çıkardı dedim. Müşteri hizmetlerine şikayet ettim. Google puanınızı çok iyi verdim. Size de söylüyorum. Bıktırdınız artık dedim.

    Tamam dedi özür dile gereği yapılacak dedi ama biliyorum ki hikaye. Bu arada dağıtımdan dönmesini bekledim elemanın. Geldi laubali şekilde. Kargoları arabadan arabaya bir fırlatışı var. Efsane. Karpuz atıyorlar birbirlerine sanki.

    Alışveriş yapar iken kargo şirketi sürat ise isterse 6 7 lira hatta 10 lira daha uygun olsa bile tercih etmiyorum artık.




  • perşembe günü verilen kargo pazartesi doldu daha gelemedi 4 günde aya kargo giderdi be
  • Kesinlik le düzen getirilmeli. Başıma gelen bi olayı anlatayım. Genellikle internet üzerinden alışveriş yaparım. Bi gün siteden eski alışverişlerime baktığımda farkettim hepsini ben teslim almama rağmen aras kargo rasgele isimlere teslim ettiğini belirtmiş. Teslim edilenlerden kimseyi tanımıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtiçi kargo rezaleti buyrunuz



    https://twitter.com/GkanYmz/status/1067801417430327296?s=17

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçenlerde izmitte ki arkadaşıma kitap göndermek için 3 farklı kargo firmasına uğradım, bilenler bilir Beşiktaş Barbaros bulvarında hepsi yanyanadır.

    Göndereceğim kitap 90 sayfa civarı ufak boy bir kitap, en küçük poşete bile sığar yani.

    Önce Aras kargoya girdim, verdikleri fiyat kitaptan pahalı, 30 TL (!), şaşkınlığımı gizleyemedim, ufacık kitap nasıl 30 TL olur zaten dedim, prosedür böyle dediler.

    Soluğu hemen dibindeki Yurtiçi Kargoda aldım, orada işler daha komikti, girişteki eleman arkaya doğru:"Kitap gönderme ücreti ne kadar?" diye sordu, rütbeli birisi "25 lira" diye seslendi.

    Eleman bana dönerek "Hadi sana 20 olsun, şuradan formu doldur araba kalkıyor acele et" dedi sağolsun(!).


    Zaten kitap 10 lira.


    MNG Kargoya girerken umudum yoktu zaten sırf merakımdan girdim, onlar da 25 lira dediler.

    Şimdi soruyorum, bir kitap için 20-25-30 TL nedir Allah aşkına? Hem de 80 km mesafe için. İstanbul Kocaeli arası.

    İnternette araştırma yaparken PTT'nin kitaplar için kampanyası olduğunu öğrendim, PTT ye girdim formu doldurdum 3 lira ödedim çıktım.

    1 gün geçmeden kargo ulaştı.

    PTT'yi bu konuda takdir etmek lazım. Diğer hizmetlerini bilemem ancak kitap konusunda hakkını vermek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof07 -- 11 Aralık 2018; 8:43:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bütün söylediklerin doğru yanlış bir bilgi yazmamışsın kargonun yanlış yaptıklarını yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargoda öncelik tercihim Ups sonra Ptt. Şirket olarakta Ptt kullanmaktayız herhangi bir sorun yaşamadık.Kargo takipi olsun ilgilenmeleri olsun kargo sorgulaması olsun mükemmel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargoların işi kebap, ne denetleyen var ne şikayetlerle ilgilenen var. Sdece müşteri hizmetlerinin vicdanına kalmışsın oda hiç bir işe yaramıyor .

    Ne denetim var, ne resmiyet. Zamanındada çok söyledim, Devletin bu işe el atıp bu sorunları çözmesi gerek, en azından bu firmaları denetleyip ceza kesecek bir birim kurulması gerek .

    Hesapta kargo teslim süresi 3 gün ama yeri geliyor 1 haftadan fazla teslimat yapılmıyor ve buna yasal bir yaptırım yok. Adamların keyfine bırakılmış bir iş.
  • Hiçbir mahalleye dağıtım da yapmazlar merkezden 2 km yukarıda oturuyorum sahilde araba yolunu görüyorum ancak neymiş dağıtım bölgesi değilmiş benim gidip şubeden almam gerekiyormuş rezalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtiçi kargo istanbul/istinye şubesi işini yapmayan en kötü şube herhalde,ne zaman gönderi göndersem adrese teslim etmemekte ısrar ediyorlar,2 gün geçiyor şubede sisteme teslim edilemdi düşüp müşteriyi arıyorlar gelin kargonuzu şubeden alın diye.
    Belli yerleri kafalarına kazımışlar merviden yokuş çıkmamak için dağıtım yapmıyorlar...
  • Destekliyorum, eve kargo geleceği zaman geriliyoruz... En çok yaşadığım adreste bulunamadı sacmalıgı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.