Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
902 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok haklısınız. kargo ile ürün almaya çekinir oldum.
    geçen hafta Trendyoldan 2 paketimi geri göndermişler. açıklamalar da tam fiyasko;
    birisinde adreste tanınmıyor yazılmış. (doğma büyüme aynı adresteyim, binadaki bütün daireler de ailem var)
    diğerinde alıcı ürünü kabul etmedi yazmış. beyin özürlü benim paketlerden haberim bile olmamış.
    hadi telefon açmaya üşendiniz, bari kapıya bir not kağıdı bıraksaydınız.
    kargo şubesine gittim, durumu anlattım. yoğunluk vardı. karışıklık olmuş olabilir kusura bakmayın diyor. benim kullandığım kupon boşa gitti, siparişler iade oldu.
    araas kargo internet sitesinden şikayet yazdım hiç geri dönüş olmadı. kimi kime şikayet edeceksin ki. hepsi aynı kafada.
  • Netten alışveriş yaparken ilk baktığım şeylerden biridir kargo firması. Benim muhitte en kötü firma sürat kargo. Şayet satıcı sürat kargo ile çalışıyorsa kesinlikle o satıcıdan almıyorum. Adamlar daha mahalleye bile gelmeden arıyor paket getiriyorum aşağı in diye. Başımı belaya sokacaklar zorla!!! Sözde kapıda teslim ama sürat kargo daire yi geçtim bina giriş kapısının 50 metre ilerisini baz alıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeneriklik vaka. Kargo gorevlisi paketimi kaybetmisti birisi tolda bulmus sagolsun. 3 hafta sonra elime ulasti. Olay şöylehttps://forum.donanimhaber.com/surat-kargo-paketimi-kaybetti--136037023#136038966

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun ülkedeki insanlarda, taksici emlakçı bilgisayarcı gibi değil hepsi birden türemedi bu adamlar hep içimizdeydi üst komşunuz yan binanızdaki kötü niyetli insanlar kargocu kıyafeti giyip eşyaları fırlatıyor ertesi gün işten çıkıp emlakçı oluyor 10 milyar itekliyorlar. Zihniyet değişmedikçe meslek gruplarından bizim insanlarımızdan bir cacık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçenlerde hepsiburada'dan ürün aldım ve kendi kargo şirketlerini kurmuşlar.
    adamlar olması gereken kargo şirketini kurmuşlar.
    gelmeden önce arıyorlar kargonuz var evde misiniz?
    geldiği zaman adamla biraz konuştum ve arastan geçtiğini söyledi ve artık paketleri tek tek aldığından, müşteri memnuniyetinden, şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkmamasından bahsetti.
    hayal gibiydi
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Asıl sen bilmeden konuşma dostum ve yazmak için de yazma. Bilmiyorsan araştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışanlar ve müdür ne kadar cahilse aynı zamanda iş bilmezse o kadar rezillik büyüyor.
    Çalışanlar yoğun iş temposundan ve müdürün hal-hareketlerinden bıkmış , üstüne laf edemediği için bu acısını kargolardan çıkarıyor.
    Kargo şirketleri çalışanlarına insanca davransa emin olun bunlar olmaz. Onları ayda 1 olmak üzere seminere eğitime gönderse daha iyi sonuç elde edilir.
    Ancak bu şirketlerin sahipleri genelde aklına gelen ilk şeyi para olduğu için bunları yapmıyor.
    Hatta çalışanına vereceği iş kiyafeti iş ayakkabisini da ilk maaşından kesiyor. Mevzuat açık olarak işveren kesemez diyor ancak halkımız bundan bihaber olduğu için bir şey demiyor.

    Gerçi ülkenin nesi iyiki.
    Sadece kargo şirketlerinde değil tüm sektörde bu şekilde

    Eğitimsizlik ve yoğun iş temposu ortadan kaldırılmadan yada azaltilmadan bunlar düzelmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu rezilliklerin sonu gelmiyor, acilen örgütlenip sesimizi duyurmalıyız.

    Dün yurtiçi kargo internetten sipariş verdiğim klimayı evin önüne getirdi ve gelip almam için araladılar. "Evde değilim, evde iki bayan var ve ikiside hasta. Mümkünse daire kapısının önüne kadar götürebilir misiniz?" dedim ve "Abi normalde zorunda değiliz ama madem evde sadece bayan var kapıya kadar götürelim." dediler. Dairenin giriş katta olduğunu da belirtmeme rağmen sadece apartman kapısının önüne bırakıp gitmişler. Komşular yardım etmese dünya kadar para verdiğim ürün yağmurun altında kalacak. Şubeye gidildiği zamanda işini zorla yapan yüzünüze dahi bakmayan insanlarla muhattap olmaya çalışıyoruz. Rezillik!
  • Ben boyle durumlarda kargoyu ücretsiz yapmıyorum.

    Kargo ücretsiz ve ya kargo ucretini gönderen yapiyorsa dedigin durumlar olabiliyor.

    Ama kargoyu alici oderse eşek gibi evine kadar getiriyorlar. Çünkü kargo bedelini mecbur almaları gerekiyor. Kendi cebinden odeyemeyecegine gore. Hatta evde bulamazlarsa bile ariyolar gelin kargonuzu alin diye. Ben de diyorum müsait değilim gelemem. Ya ürünü getirin. Ya da nerden alindiysa geri gonderin diyorum. Paşa paşa getiriyorlar. Çünkü kargo bedelini almak zorundalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten 1 kutu sakız siparişi vermiştim. İnternetten kontrol ettiğimde Aras kargo bana ürünü teslim etmeden teslim edildi bilgisi girmiş. Hemde akşam saat 20:15 gibi. Ertesi gün Kargo ya gittik biz almadık kime teslim ettiniz dedik, araştırdılar. sonuçta bir şey çıkmadı ürün yok. Kime ne diyeceksiniz. Sipariş ettiğim internet sitesi hediye puan verdi konu kapandı.
  • adamlar sanki bedava babasının hayrına çalışıyor gibi iş yapıyor :) , paşam keyfine göre getiriyor kargoyu o gün keyfi yoksa apartman giriş kapısına geldik yoktunuz yazıp gidiyor

    yoğunluktan bahsediyorlar , o zaman eleman sayısını artırsın şirketleri bizden para alırken iyi?

    malesef bir kaçı değil hepsi aynı böylece iyi kargo şirketi seçeneği bırakmayıp işleyişi bu şekile sokmak için sözleşmişler gibi
  • Roket verelim arkadaşa bir yere kadar gidecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taşeron gibi, bayilik mantığıyla çalıştıkları için hiçbir şubenin diğeriyle alakası olmuyor. Çok memnun kaldığım şubeler de oldu, ama bu da dağıtıcılarla alakalı bir durum. Bunu şuna bsğlıyorum, kargo dağıtıcılığı zor bir iş... Çalışma şartları çok kötü...

    Asgari ücretle çalışan birisi, hem hamallık, hem şöförlük hemde stok takipçiliği yapıyor, boşta olursa gişe personeli de oluyor aynı zamanda. Bence çalışma stilleri değiştirilmeli ve bir düvizenleme getirilmeli devlet tarafından. En azından bir denetleyici kuruluş veya bayilik bazında bir puanlama sistemi olabilir. Mesela ben bayiden memnun olup olmadığımı bana verilen kargo takip koduyla kargo süreci bittikten sonra değerlendirebilsem, kargocuya puan versem şubenin genel tutumuna puan versem.. Çok daha farklı olabilirdi düzgün şekilde işlese bu yöntem. Ama denetleyici bir kuruluş olsa o da rant işine döner, puanlama olayı da objektif olmaz sanırım, çünkü sorunun en temel noktası çok ayrı boyutlarda ele alınabilir... Velhasıl, benim önerim böyle birşey. Nasıl ki Aliexpressten 1 dolarlık bir ğrün alınca bile satıcının tutumunu iletişimi veya kargo süresini eleştiriyoruz, kargo şirketini ve dağıtıcı elemanı da bu şekilde luanlamalıyız bence. Hatta İşini doğru dürüst yapana ödül verilse şirket tarafından, düzgün yapmayana çeşitli yaptırımlar olsa, düzgün çalışan bir sistem olduğu sürece optimum kalite elde edilebilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trgeneral26 T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Ulan kargo çinden buraya çalınmıyor, bizim PTT’dekiler hiç ediyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koca ülke 4-5 kargo firmasının elinde olduğu için yapacak bir şey yok. Herhangi bir denetim mekanizmaları da yok. Varsa da işlemiyor. Şikayetleriniz umursanmıyor. Elimizden gelen bu noktasına geliyor bir yerden sonra.

    Bir de online alışveriş olayı son 10 yılda çok farklı noktalara geldi. Fakat kargo şirketlerinin sayısı ya da şube sayıları artmadı. Dolayısıyla sistem çökme noktasına geldi neredeyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 11 Aralık 2018; 9:58:49 >
  • İnternet ticareti arttığından bu yana kargocular başını kaldıramaz oldu. Instagram satışı yapanlar bile kargolarla anlaşma imzalıyor. Şimdi sen geliyorsun yılda 3 5 kere. Adam günde 20 sipariş alıyor. En düşüğü. Sen kargo versen neee vermesen ne gözüyle bakıyor kargolar olaya. O nedenle böyle bir muamele ile karşılaşıyorsun.

    Çözümü belki de tek mahalleye 3 şube açmak. Ama bu da işe yaramaz. Çünkü 4-5tl ye kurumsal kargo taşıyorlar. Kurtarmaz. Bu sefer internet satışlarında ücretsiz kargo devri kalkar 20 TL isterler. Sonra da kalkar ona bağırırsın :)
  • İnsana yatırımın olmadığı her yer böyle arkadaşlar. Kargo firmalarında çalıştırılan insanların durumu pazarda küfe ile mal taşıyanlardan hallice. Haftanın 6 günü zor şartlar altında, 1800 TL civarına siz de çalışmak istemezsiniz. Çalışmak zorunda kalsanız da doğru düzgün bir şey çıkartamazsınız.
  • sorunun nedeni belli 3 elemanın işini 1 elemana yüklersen adamlar bunun gibileri yapar. ptt nin de en büyük sorunu bu. geçen sene ptt kargoda çalışan dayı vardı günde 20 posta dağıtıyormuş. bu dayı emekli oldu yerine 30 yaşlarında biri geldi sağolsun oda çok iyi çocuk ama günde 60 posta dağıtıyorum diyor 1 posta için en fazla 1 dakika bekleme süresi verdiler diyor yani evde yoksak arayamıyor malesef genede komşulara bırakıyor yada 1 sonraki gün bi daha deniyor. maliyetten kaçıp insanları mağdur etmekten başka bişey yapılmıyor halbuki o kadar işsiz genç var herkesin müdür mühendis mimar yazılımcı olmadığıda gerçek böyle işleride birileri yapmalıki hayatın akışı devam etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 11 Aralık 2018; 13:42:1 >
  • internet siparişinde kargoyu da dahil edip karttan çekiyorlar. kapıda ödeme seçeneği olan firmalarda, dediğiniz çok mantıklı. mecbur gelirler. iade olan ürünleri, trendyoldan almıştım, kargo ücreti de ödedim.
    olan 20 TL indirim kuponuna oldu. alt limitsiz kuponu sözde Trendyol iade etti ama 3 parça halina olduğu için bir işime yaramıyor. kaç kere Trendyola mesaj yazdım, bu durumun benimle alakası yok. Aras Kargo mağduruyum diye, kuponları birleştirmek bir kenara, mesajlara cevap bile yazmadılar.
  • Konu tutar ama yaptırım olurmu sanmıyorum

    Çalıştığım şirkette daha önce mng kargoda şoförlük yapan bir arkadaşım var sürekli kargo anılarını anlatır

    Her halt buralarda döner diye anlat anlat bitiremez

    Ayrıca kargo şirketleri arkasında devlet durduğunu kimse dokunmdığınıda anlatır

    Bir keresinde şöyle demişti sabahları toplama merkezlerinden şubelere dağıtıma çıkan araçlara dikkat et hepsinin tonajı fazladır lakin 1 tek polis bile durdurup işlem yapmaz çünkü bu adamlar bağış adı altında sağlam yediriyorlar ,sözde okullar yapıyorlar vs vs diye anlatmıştı

    Hakikatende doğru söylüyor yurtiçi kargo toplama merkezei çalıştığım şirkete yakın her sabah görürüm araçları kıçları neredeyse fazla tonajdan yere sürterek ilerleyecekler

    Ayrıca en rezil bu zamana kadar çalıştığım kargo sürat kargo! Kağıthane gürsel şubesi evime yakın olmasına rağmen kargoyu almaya 2 gün üst üste defalarca aramama rağmen her seferinde geliyoruz abi diyerek atlatmışlardı bende en sonunda paketi yanıma aldım gidip teslim edeyim diye şans eseri hastane dönüşünde dağıtım araçlarını bir rezidansın önünde denk geldi ayak üstü orada teslim etmiştim

    Kargoyu alan şahıs ne kayıt var ne belge numarasını verdi ‘abi 2 saate şubeye geçerim sen bilgileri bana mesaj at’ lanet olsun 4 günde memlekete gidemedi alt üstü bir telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.