Şimdi Ara

Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
850
Cevap
40
Favori
376.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • srkyhakann S kullanıcısına yanıt

    Merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle neye karar verdiniz ameliyat olacak mısınız? Dr. görüşmeniz nasıl geçti bilgi verir misiniz rica etsem.

  • Gayet olumlu geçti. Birtakım testlere tabii tuttu onların sonucunda bunu tetikleyen başka hastalığım var mıymış diye ama genelde çıkmıyor öyle bi şey dedi. Doktor da mantıklı yaklaştı ameliyat konusunda. Eğer sosyal hayatını etkilemeye devam ediceğine inanıyorsan yani psikolojik olarak bi kaç şeyde eksik hissediyosan bu ameliyatı yapıyorum dedi. E tabi ben de hayatımın böyle devam etmesini istemediğimde dolayı ameliyatı olucam. Benim merak ettiğim sorulardan bi tanesi bu iptal edilen sinir ağlarının başka görevi var mıydı diye sormaktı başka bir görevi yokmuş yani hayati fonksiyonlarını etkilemiyor dedi. Zaten böyle bir şey olsa ilk etapta kararımdan vazgeçirmeye çalışırdı doktor. Bu arada devlet hastanesiyle görüştüm. Özel olmadığı için aklıma acaba para tuzağı mı diye düşünceler de gelmedi. Testler sonucunda anestezi de bakıp ameliyat için gün vericeklermiş. Herkese sağlıklı günler.

  • srkyhakann S kullanıcısına yanıt

    Sizin adiniza çok sevindim. İnşallah tez zamanda sağlıcakla kurtulursunuz. İnanın el terlemesiyle yaşanmaz. Hangi sinirleri yakacak doktor. Ben daha önce olmadigima o kadar pişmanimki. Hep olumsuz yorumlar cahilce korkular yuzunden olmamistim. Takii el teri beni delirtene kadar.  

  • Öncelikle teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum size ben de yıllardır olumsuz görüşler sebebiyle vazgeçiyordum. Umarım iyi olur. Kesilecek sinirler konusunda da testler sonucunda karar verilecek fakat T2 sinir ağına onay vermem gibi duruyor. Benim düşüncem T3 ve T4.

  • Arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gerçekten her türlüsü çok kötü, benim ellerim de bir sorun yok ama alın ve saçlarımın içinden bildiğiniz su çıkıyor. En ufak harekette ve gerginlikte şıpır şıpır damlıyor ve kafam sırılsıklam oluyor. Geceleri yastık su içinde kalıyor. Yaz kış fark etmiyor. üşüsem bile durum aynı. Çok takmamaya çalışıyorum ama psikolojik olarak etkiliyor ve düşündükçe daha da artıyor. Acaba bir hastalıktan kaynaklı falan olabilir mi diye düşünüyorum gidiyorum doktora bir şey de çıkmıyor. Yani insan bir hastalık sebebi olsun da kurtulayım diye dua eder duruma geliyor. Eskiden bu problemlerim yoktu son 6-7 yıldır ortaya çıktı.

  • Merhabalar. Bende bu rahatsızlığı küçüklüğümden beri çekmekteyim. Terlemem ağırlıklı olarak ellerim, ayaklarım ve ara ara bazı dönemlerde koltuk altımda oluyordu. İyontoforez uygulamasını denedim ( vücuda düşük akımda elektrik verilerek terleme bezlerinin uyarılması sağlanıyor. ) Belli bi' zaman baya azalttı terlememi ama sonra tekrardan terleme artmaya devam etti. Tabi bu herkes de böyle olacak diye bir şey yok belki sizde baya bi' azalma görülür. Ben krem falanda kullandım ama eğer aşırı derecede terlemeniz varsa açıkçası çok etkili olmuyor o tarz kremlerde maalesef. O yüzden ETS ameliyatı olmaya karar verdim. Pişman mıyım açıkçası değilim. Şimdilik iyi ki olmuşum diyorum. Ama tabi araştırdığım kadarıyla memnun olanların yanı sıra memnun olmayanlarda azımsanmayacak kadar fazla bi' sayıda o yüzden ameliyat olmadan önce kendine şu soruyu sormanı öneririm " şuan ellerim ayaklarım terliyor ama bu terlemeyi geçirmek için vücudumun aşırı terlemesini göze alabilir miyim ? Vücudumun terlemesi beni ellerim kadar rahatsız eder mi ? " eğer bu soruların cevabı kesinlikle ellerimin terlediği kadar rahatsız olmam diyorsan ameliyatı düşün derim. Ama gerçekten o refleks terleme riskini alabiliyorsan ol çünkü bu işin geri dönüşü yok maalesef.


    Gelelim Ameliyatıma ben ameliyatı 10 Ocak 2022'de oldum. Ameliyat 1 ila 3 saat arasında değişiyormuş. Benim ameliyatım ayılmak için bekleme süresini de katarsak 3 saat sürdü. O kadar uzun sürmesinin sebebi de ciğerlerim yapışıkmış o sorunu halledebilmek için o kadar sürdü. Doktorum çok ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar bana anlatmıştı ameliyatı olmadan önce bu riskleri göze alarak bu ameliyatı oldum. Ama benim ciğerlerim yapışık olduğu için ameliyat sonrası ciğerlerimde hava oluştu. Bu nedenle hastanede 1 hafta kalmak durumunda kaldım biraz zorluydu o süreç benim için ama şuan herhangi bi' sıkıntım kalmadı. Ellerim hastanede bi' iki kere terledi ama oda tamamen geçti şuan ellerim kupkuru ve inanın elleri aşırı terleyen birisi olarak bu inanılmaz mükemmel bir şey ellerim terleyecek mi diye tedirgin olmuyorsun. Ayaklarım maalesef tamamen kesilmedi onun ameliyatı göğüs kafesinin altından yapılıyor oda çok riskli olduğu için hiç bi' doktor önermiyor. Ama ellerim tamamen bittiği için ayaklarımda eskisine göre daha az terliyor :) Arada göğsüme sancı giriyor bide bazen koltuk altım hafif sızlıyor ama bunlarda normalmiş zaten 6 ay boyunca kendinizi kollayacaksınız ağır şeyler kaldırmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Refleks terlememe gelecek olursak da bazen özellikle gece yatarken arada vücudum terliyor yada gündüzleri de arada ama öyle aşırı derecede değil tabi ameliyatı yeni oldum sonradan bu değişir mi bilemem birazcık havalar ısındığında daha iyi anlarım refleks terlemenin olup olmadığı durumuma göre de tekrardan forum sayfasına yazarım :)


    Bu arada ben ameliyatı Dr. Sadi Konuk Eğitim ve araştırma hastanesi Uzman Dr. Gün Murat Eyüboğlu'na oldum. Gerçekten işinde uzman çok bilgili sizi en ince ayrıntısına kadar bilgilendiren bi' doktor. Zaten hemen ameliyat önermiyor bütün olasılıkları anlatıp eğer kesinlikle o riskleri alıp olmak istiyorsan ameliyat yapmak için gün veriyor. Ameliyat sonrasında baya ilgili devamlı gelip hastalarını kontrol ediyor bu benim için önemli bi' unsurdur çünkü.


    Biraz uzunca yazdım çünkü çok detaylı yazılmayınca ne yazık ki bu işi araştıranlar bilgi toplamak için çok uğraşıyor kendimden biliyorum. (Özellikle hangi hastane hangi doktora olunduğu yazılmadığında ). Kısacası ameliyatı kesinlikle ol yada olma diyemem bu senin riskleri ne kadar göze alabileceğine bağlı bi' durum. Ben riski alıp oldum pişman değilim iyi ki olmuşum diyorum. Umarım sende olmaya karar verirsen pişman olmayan kişilerin arasında olursun. Şimdiden herkese geçmiş olsun bu sıkıntının şifasını bulmanız dileğiyle. 





  • uludagmlk U kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. yogun Refleks terlemen yoksa şanslılardansın.

  • 2010 Yılında İstanbulda özel bir hastanede olmuştum. Daha 15 yaşında falandım. Sonuç olarak geçti mi ? Hayır hala benimle birlikte maalesef refleks terleme de oluyor. Bu ameliyate rağmen elimdeki ve ayağımdaki terleme geçmedi. Şuanda iyontoforez cihazını kullanıyorum. Elimdeki ve ayağımdaki terlemeyi %100 kesebiliyorum. Benim için etkili ve çalışıyor. ama tabi ki refleks olarak ; Sırt,Gögüs,Karın,Koltuk altı, Bilek üstü, terleme oluyor. Yinede elim ve ayağım terlemediği için mutluyum. 2010 yılından beri de iyontoforez cihazını kullanıyorum. Eskiden yanlış kullandığımı fark ettim. Şuanda süper etkisi var. 5-6 gün yapmam yetiyor. Hatta bazen 3-4 gün yapıp bıraktığım oluyor. En az 20-30gün götürüyor. Uygulamayı nasıl yaptığıma gelince; Suyu elimi koyduğumda geçecek kadar dolduruyorum. Yani üstüne gelecek kadar. Ayağım içinde aynısı geçerli. 10 dakika + 10 dakika - olarak elime uyguluyorum. Yani sağa ve sola 10 dakika uyguluyorum. Ayağım için 20 dakika + 20 dakika - olarak uyguluyorum. Bu şekilde 5 gün yapsam benim içim yeterli oluyor artık. Eskiden 1 ay yapsam yine hemen kısa bir sürede terlemeye başlıyordu. Ama yanlış yapıyordum. Belki o yüzden 1 gün sol elimi ve ayağım diğer gün sağ elimi ve sağ ayağımı yapıyordum ve 40 dakika yapıyordum. Yani yanlış yapıyordum. Şimdi elime 10 dakika ayağıma 20 hatta bazen 15 dakika yapıyorum ona kesinlikle faydasını gördüm şuan acayip rahatım. Tabi gönül ister ki kökten sorunu çözelim ama maalesef çözüm yok. En azından kısa süreli de olsa rahat bir şekilde hayatımı sürebiliyorum.. Bana bu konuda istediğinizi sorabilirsiniz. Yardımcı olurum...





  • orhanelibol O kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Ameliyatı olalı 1 sene olmuş. Şu an ki durumunuz nedir acaba? Çok yorum okudum burda. Herkes başka bişey söylüyo. Refleks terleme var mı yada ne durumda rahatsız ediyor mu? Bi de yakılan sinirler sadece terlemeyi değilde başka fonksiyonları da götürüyomuş. Nefes darlığı, göz kapağı kayması gibi bir sürü şey diyen var. Görüşlerinizi açıklar mısınız?

  • Arkadaslar el icin ets ameliyatini son zamanlarda olan varsa fiyat bilgisi verir misiniz?
  • BirDost61-61 B kullanıcısına yanıt

    Bende oldum klipsisiz çok memnunum el ayak yüzdeki aşırı terlemem geçti reflex terleme olmadı üstümden büyük bir dert kalktı resmen . Bilgi için ulasmak isteyenler yazsın geri dönüş sağlarım

  • Ameliyattan biraz bahsedelim ameliyat olalı tam 1 ay oldu eller kup kuru yaşım 30 bu zamana kadar neden bekledim ona hayret ediyorum reflex olarak eskiden eller terlerdi vücudum terlemezdi artık normal insanlar gibi vücudum terliyor eller terlemiyor öyle aşırı terlemede yok ben direk siniri yaktırdım zaten doktorum klips li ameliyat yapmıyor ameliyattan hemen sonra eller kuruyor 4 gün sonunda eller tekrar terledi 2 gün sürdü aklımı yitirecektim ama geçiciymiş o terleme son terleri atmışım yani tavsiye edermiyim ederim çekmeyen bilmez bu durumu ALLAH yaşayanlarıda kurtarsın ameliyatı KONYA MEDOVA HASTANESİNDE göğüs cerrahı SERDAR ÖZKAN hocamda oldum başından sonuka kadar çok ilgiliydi hocam dürüst tertemiz bir insandır kendisi.
    Bu arada bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aldlpc -- 2 Haziran 2022; 15:2:20 >
  • Fiyatlar nerede, devlet hastanesi yapmaz mı.

  • Devlet hastanesinde yaptıran varmı, benim bulunduğum il çanakkale hicbir tedaviyi yapmıyor, nasıl bir il anlamıyorum, özel de yapmıyor.En gelişmemiş il çanakkale herhalde
  • Aldlpc A kullanıcısına yanıt

    Yüz ve kafadaki terleme geçiyor mu

  • EbUbeyde E kullanıcısına yanıt
    El koltuk altı yüzdede %30 geçiyor ayakta azaldı
  • sonunda bende ameliyat olduğumu buraya yazabiliyorum 🥳

    kendime söz vermiştim bir gün ameliyat olursam mutlaka yazıcaktım bu foruma. En başından anlatıcam. Yıllarca Burdaki yorumları okudum üzüldüm ağladım ah ne çok taktım kafaya el terlememi. Ama yorumlara rağmen ameliyat olmak istedim 17 yaşında iken göğüs cerrahisinden randevu aldım annem ve babamla gittim ameliyat olmak için ama doktor riskleri anlatınca babam izin vermedi o doktora şuan daha çok öfkelendim yıllarımı aldı benden salak neyse beni psikoloğa yönlendirdi psikolojik dedi falan filan gittim psikoloğa kan testi falan yaptı terlememi tetikleyen bir şey vsr mı diye yoktu tabiki psikolojik olmadığının tanısını da koydu sağolsun iyontoforez önerdi hemen almak istemedim önce denemek için kou hastanesinde belirli günlerde deneyebiliyordum oraya gittim geldim işe yaradı sonra eve aldık iyontoforezi. El terlemem damlama derecesinde olduğu için %80 işe yaradı o bile o kadar rahatlatmıştı ki beni çok mutluydum ama yorucu bir şeydi sürekli yapmam gerekiyordu yapmadığım gibi eskiye dönüyor terlememe olmaması için günlerce üst üste yapmam gerekiyordu neyse işte bunada razıydım çok şükür bi tedavisi vardı en azından 6 sene iyontofore yaptım ta ki hamile kalana kadar el terlememi unutmuşum meğer o zaman anladım neyse bi süreç ve geçicek diye sabrettim doğumdan sonra yine başladım ama artık bebek bakarken yetişemedim ev işi bebek derken 20 dk bile çok gelmeye başladı ameliyat olma fikri tekrar girdi kafama hayatımın boyunca iyontoforez yapamazdım yine girdim foruma eskiye oranla yorumlar daha olumluydu olumsuz olsa dahi olacaktım zaten ne kaybedicem kafasına girmiştim çünkü karar verdim ve sevgili doktorum ameliyat olursam kesin ona olucam dediğim kendisini yıllarca tanıdığım DR İLHAN AKASLAN ı buldum aradım telefonda konuştuk görüşmek için randevulaştık kendisi bi abi gibi davrandı çok samimiydi 🫶🏻 Gop medicalpark da 10 martta klipsli ameliyat oldum. Ameliyat sonrası çok ağrım oldu kaburgam ve sırtımdaki boşlukta özellikle ama dayanılmaz değildi 2 gün sonra bebeğimi kucağıma alabiliyordum. Ama ağrıların tamamen geçmesi 1 ayı buldu diyebilirim. Buraya hemen yazmak istemedim sıcakları bekleyip refleks terlememi görüp yorum yapıyorum çok şükür ki yoğun bir refleks terlemem yok eskiden de terleyen sırtım göbeğim şimdi bi tık daha fazla terliyor ama rahatsız edicek şekilde değil el terlememin yanında hiç bir şey değil 🙏🏼 yıllarca beklediğim için pişmanım burdaki yorumlara bakarak ertelediğim için pişmanım el terlemem artık yok ayak %50 koltuk altı %50 azaldı ve bunda doktorun önemi büyük diye düşünüyorum ve DR İLHAN AKASLAN a tekrar teşekkür ediyorum el terlemem olmadan bir yaz geçiricem 😌





  • Selamlar arkadaşlar öncelikle bu ameliyatı devlet hastaneleri yapıyor diye biliyorum. Ben de 1 hafta sonra Dr. Sadi Konuk hastanesinde ameliyat olacağım olduktan sonra Reflex terleme durumunu da yazarım foruma. İnşallah herkes kurtulur şu hastalıktan.

  • Bende 13 Haziran 2022 de ameliyat oldum.herkes gibi daha önce cok korkuyordum ameliyat olmaktan.refleks terleme olur mu pişman olur muyum diye.çok şükür bende refleks terleme olmadı.yalnız sol elim kuru sağ elim nemleniyor.suan üstünden 12 gün geçti belki zamanla o da kurur.yine de buna da şükür.koltuk altım cok az terliyor ayak terlemem %20 azaldı. Herseye rağmen memnumu.iyi ki olmuşum.yıllarca cektim.zaten çeken bilir.Cok şükür suan rahatım

  • Snmozturk S kullanıcısına yanıt

    hangi sinirler ? klips mi yakılarak mı ?

  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.