Şimdi Ara

MEDİAMARKT REZİLLİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
5.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    zaten ilettim servise gönderebiliriz sadece dediler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    hocam mediamarkta da dolandırıldım sıfır hdd aldım infosuna baktım kullanılmış idi bu da dolandırıcılık iyi bir firma yok şuanda

  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Kullanılıp iade edilmiş malı size satmışlardır hocam. Hdd için SMART tablosundan hemen anlaşılabilir birkaç saatten fazla olan kullanım değeri (Power on hours) söz konusu ise tabi. THH'ye giderseniz haklı bulunursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Nisan 2023; 0:53:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav ne olacak o kadarcık tozdan amma pirpiriklisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media Markt çöpünden pil bile satın almam daha kötüsünü görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzeri bir konuyu ben de hepsiburada ile yaşadım iphone 13 aldım arka kamerasının içinde bir tane toz var. Bir zararı yok ama o toz oraya nasıl girdi üretim hatası mı yoksa tamir edilmiş ürün mü satıyorlar ne yapıyorlar ben çözemedim. Öyle kullanmaya devam ediyorum. Hala o toz orada :D belki ilerleyen zamanlarda garantisi bitmek üzereyken değişim talebi oluşturup şansımı denerim. Belki de satıcı firmalar işlem yapılmış cihazları satıyorlar bunu nereden bilebiliriz. O tozun sıfır cihazda ne işi var ki anlam veremedim.

  • Casperle aramda geçen bir olay olmuştu. Casper bozuk tableti 4-5 kere geri yollamıştı. Bir keresinde de başka bir bozuk tableti sıfır mal diyip yollamışlardı. Daha sonra mediamarkt da baya kavga etmiştik. Mediamarkt da tableti bize verin parasıyla başka birşey alın demişti de kurtulmuştuk.
    Çöpster işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt

    Bir süredir, belli bir fiyat üstü ürünlerin kargolarını açarken video çekiyorum. Faydasını da gördüm. Video olmasaydı 'sizin kırmadığınızı nerden bilelim' argümanı sunulacakken, video sayesinde tıpış tıpış iade almak zorunda kalmıştı bir satıcı.

  • çömnb803 Ç kullanıcısına yanıt

    eğer cihaz daha önce etkinleştirildiyse onu görüyorsun ama nasıl olduğunu bilmiyorum. o konuyu bi araştır. ürünü daha önce etkinleştirilmiş birileri vardı o şekilde iade etti.


    ipad de silinen resimleri kurtarma programı varsa onunla tarat fatura tarihinden önce çekilen resimleri bulursan güçlü kanıt olur hakem heyetinden direkt değişim alırsın. iade isteme zaten , değişim iste. yoksa karar çıkana kadar tablet zamlanır.üstüne par a ödersin.


    kutuyu açarken video çekeceksiniz . ben ipad i mm nin sitesinden almıştım. kutuyu açarken dediğim gibi yaptım. 10 dakikanı harcaarsın en fazla.

  • çömnb803 Ç kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, Apple ürünleri Almanya'da 1 yıl garantili. Randevu alıp bir App Store'a götürürsen, bence hemen yaparlar. Şikayetim var a yazarsan dikkatlerini çekersin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu aralar cok fazla mediamarkt konusu gordum klavye alcaktim mediamarkt den biraz israr edip kutusunu actirdim hertarafini inceledim oyle satin aldim personelin yaninda ufak bir cizik olsa dahi almayacaktim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Master Willem kullanıcısına yanıt
    Watch se cihazımın ekranın iç tarafında leke vardı. Cihazı aldıktan 1 ay sonra fark edebildim. Önce servise gittim red verdiler. Ardından thh’ye götürdüm durumu. Bilir kişiye göndermek için cihazı istediler. Fotoğraflı bir şekilde durumu göstermeme rağmen bilir kişiden olumsuz yorum geldi. Bahsettiğim lekeleyi görememiş. Sonuç olarak haksız bulundum talebimde. Nadir de olsa böyle durumlar da olabiliyor maalesef.

    MEDİAMARKT REZİLLİĞİ

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Amazon haricinde elektronik ürün almam.

  • amgms A kullanıcısına yanıt

    hocam tekrar thh ye başvurun ama başka bir yerdekine. şu resimden ben görüyorum nasıl görememiş ilginç

  • Vartolu Saadettin kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı okumadan cevap verdiğiniz için teşekkürler:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Her ürünün iade ve değişim hakkı vardır 14 gün içerisinde. Kanun çıkardılar ama 2024'e ertelediler. İnternet üzerinden alınan ürün ayıplı değilse iade edilemeyecek ilerleyen dönemde.

    Şunu gözünüze sokmak isterim yani okumanizi.

    Link :https://www.mediamarkt.com.tr/tr/shop/yardim/iade.html

    İade/Değişim koşulları nelerdir?
    Mediamarkt.com.tr üzerinden satın alınan ürünlerde iade süresi ürünün tarafınıza teslim tarihi itibarıyla MediaMarkt Club üyeliğiyle yapılan alışverişlerde 28 gün, MediaMarkt Club üyeliği olmadan verilen siparişlerde 14 gündür.

    Mağazadan satın alınan ürünlerde iade süresi; fatura tarihi itibarıyla MediaMarkt Club üyeliği ile 28 gün, Club üyeliği olmadan 14 gündür. Bu süreler içinde ambalajı açılmış ancak kullanılmamış (vakumlu ve kesilerek açılan ürünlerde geçerli değildir) tekrar satışa uygun ürünlerin faturası ile birlikte iade/değişim işlemi yapılabilir.

    * Mağazadan veya mediamarkt.com.tr’den satın alınan ürünün Arızalı/Ayıplı olması halinde;

    Fatura tarihi itibari ile 6 ay içerisinde Arızalı/Ayıplı Ürün iade edilmek isteniyorsa; 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un hükümleri gereğince ürünün ayıplı olduğunun servis raporu (DOA) ile onaylanması durumunda bedel iadesi/değişim talep edilebilir.
    Fatura tarihi itibari ile 6. aydan sonra ve Garanti Süresi İçinde Arızalı Ürün iade edilmek isteniyorsa; 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un hükümleri kapsamında kullanıcı kaynaklı arızalar dışında garanti süresi içerisinde yetkili servis tarafından ücretsiz onarım yapılabilmektedir. Ürünün onarılamaması durumunda tüketicilerin kanundan doğabilecek seçimlik hakları saklıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • cihaz servisten geldi büyük ihtimalle içi açılmış ya da ben fark etmemiştim önceden ekranla çerçeve arasında sağ tarafta az bir boşluk var ama sadece sağ tarafta var solda yok ayrıca ekranın içinde kenarda siyah yerlerin hemen dibinde toz kalmış... ne yapmam gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çömnb803 Ç kullanıcısına yanıt
    Dostum vakit kaybetmeden THH'ye başvur. Yaşadıklarını ve süreci yaz. Cihaza yapılan işlem sonucunda defo ve toz bıraktıklarını da belirt. Bu saatten sonra yargı makamı paklar konuyu. Yolun açık olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serviste içinin açıldığını düşünüyorum sağ çerçevenin alt kısmıyla ekran arasında çok az bir boşluk var servise gönderirken tamir istemiyorum diye belirtmiştim serviste ne yapıldığını nasıl öğrenebilirim servis raporunda mekanik inceleme yapıldı yazıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.