Şimdi Ara

Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
20
Favori
76.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü

    Bu tip firmalarda sorun yaşamadığınız sürece sıkıntı olmaz ama bir sorun yaşarsanız eğer o zaman vay halinize ...

    4 yıldan fazladır hiç bir sorun yaşamadığım firma ASN'lerin göçtüğünün farkında değiller...

    11 gün internet gitti, gelmedi...


    MH'ye diyorum ki modem AUTH olamıyor, kendi modemimizi takmazsanız hizmet veremeyiz maalesef diyor...

    46.1.15.0/24 blok ASN kaydınızda artık gözükmüyor, blok anonsu kesince oradan IP alan müşteriler blackhole'e düştüler büyük ihtimalle ve ortada kaldılar diyorum, kullanıcı adınızı değiştirmeyi deneyelim buradan, aynı sizin gibi başka bir müşterinin başına da aynı olay geldi diyor.

    Yav IP bloğu patlamış, patlamış anons edilmiyor diyorum ama tabii kime ne anlatıyorum.


    Binbir güçlüklerle en sonunda internet sinyali verirler 11 gün sonra ama bir bakarsın sürpriiiiiiiiiiizzzz....


    HOŞGELDİN CGNAT Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü 


    CGNAT'tan çıkarın beni dersin tabii hemen cevabı yapıştırırlar, "CGNAT'tan çıkmak istiyorsanız STATİK IP almalısınız başka türlü yolu yok"...Gel de bunlara CGNAT'ın ne olduğunu anlat şimdi..Tabii ki anlatmayacağım ...Madem statik IP satın almadan CGNAT'tan çıkamıyoruz, o zaman ben nasıl 4 yıldan fazladır sürekli Dinamik IP kullanıyordum ???


    Mart'ta taahhüt bitiyor, zaten kendileri de artık taahhütlü paket çıkarmayacaklarını söylediler artık böyle 3-4 ay kör-topal idare edeceğiz.


    Güle güle Millenicom Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü 



    Bu arada altyapı SoL FTTH, paket 100 Mbps..





  • Charmlander kullanıcısına yanıt

    hocam isp ile layer 2 üzerinden haberleştiğiniz için o noktada bir public ip adresine ihtiyacınız olmuyor (modem arayüzünde görünen 100 ile başlayan ip adresleri kullanılıyor) auth olduktan tarafınıza public ip tanımlanıyor. cgnat a malesef ipv6 dışında çözüm yok ben bu sene bir kaç adım atılır diyordum ama seneye kaldı sanırım

  • schipht kullanıcısına yanıt

    Çözüm bulmak isteyen varsa çözüm var aslında...Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü 


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149583972

  • hocam yazınızı okudum ancak çok varsayımda bulunmuşsunuz 10 bin oradan 5 bin burdan oradan aldım burdan verdim topla çarp çıkart böl şeklinde, maalesef elimizde hiç bir veri olmadan bu kadar emin konuşamayız, isplerin topolojilerinden bihaberiz.


    linkini verdiğiniz wikipedia makalesi kaynakça kısmında verilerin 2012 ve 2014 yıllarından alındığı yazıyor, yaptığınız hesaplamalar doğru değil ilk olarak.


    bugün ip sağlayıcıları dünya genelindeki ip adreslerini kiralamaktalar, tek bir ip adresinin maliyesi 2020 yılında 2-6 dolar arasındaymış (https://www.larus.net/news/p/441) ispler öyle her önüne gelen ip bloğunu kullanamıyor, yine ortasını alalım 4 dolar diyelim ki bu 2020 fiyatı. bir isp size neden ücretsiz bir şekilde bu ip adresini sunsun ki?


    yıl 2022 iot den bahsediyoruz 5g deki düşük gecikme ile uzaktan bağlantıdan bahsederiyoruz ama bunun için cgnat bir engel, farkındayım da ama yapacak bir şey yok geçiş zamanı bir sorun yaşanmaması için testler çok yavaş yapılıyor, tüm sistemlerin aynı anda hazır olması gerekiyor. eğer bu sorunu şuan için çözmek istiyorsanız keenetic gibi routerların dynamic dns hizmeti işinizi görecektir yada rasperry pi tarzı tek kartlı bilgisayara (sbc) ngrok (https://www.youtube.com/watch?v=_bskdNy38cI) kurarak da evinizdeki tüm cihazlara yönlendirme işini halledebilirsiniz. ngrok u sürekli çalışan windows sisteminize de kurabilirsiniz.





  • merhaba arkadaşlar. bu ont cihazı modemi onlardan alırsanız mı ücretsiz yoksa kendi modemimiz varsa da ücretsiz mi acaba?

  • Selamlar herkese bana verilen altyapı TT mi yoksa superonline mı


    superonline gözüyor ancak evde cat6 kablo ile bağlantı yapıyordum eskiden superonline ile şimdi dsl kablo ile modeme bağlantı yapıldı TT den bağlantı verilecek denildi fakat superonline gözüküyor


    neden cat6 kabloyu bozdunuz o zaman bu kadar saçmalık olamaz buradan @millenicom a sesleniyorum evime acil bu işi bilen bir ekip istiyorum


    (Telefonla konuştuğum da CAT6 ile bağlantı yapacaksınız denildi fakat hep yalan hep sahtekarlık.)

    Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü




  • mehmetatakan M kullanıcısına yanıt

    Altyapınız Türktelekom olsa bile millenicom superonline omurgasını kullanıyor bundan dolayı tracert testlerinde superonline görünür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 11 Aralık 2022; 12:48:1 >
  • Arkladaşlar sol altyapısında illa modem kira ücretini ödemek zorundamıyız kendi modemimizi kullanamıyor muyuz ? sadece ont cihazını versinler modemi ben kendim alacam Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü  20 lira niye her ay kira ödeyim saçmalık

  • Arkadaşlar Superonline altyapısında sorun yaşayan kişiler sorunlarını ne kadar sürede halletti. Şuan intenet sorunu yaşıyorum internetim yok . Yaklaşık 8 saatir ınternete giremiyorum. Destek açtım size döneceğiz dediler. Ama dönen olmadı. Sizce direk Superonline arasam destek alabilir miyim? Gerçi direk onların müşterisi değiliz vereceklerini sanmıyorum ama . Yinede bir umut aramalı mıyım sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yıla girdiğimizden beri sürekli şekilde kopma yaşıyorum. Şikayetimi defalarca ilettim ama hiç bir çözüm üretilmiyor. İLLALLAH ettim Millenicom dan.

  • bircok site açılmıyor çok sacma bugün bu milenicom..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DallasPage kullanıcısına yanıt

    Netflix, disney, tv plus, app store gibi applerin hic biri acilmiyor. Bir sikinti var ama anlamadim. Yurtdisi cikis portlarinda mi bir sorun var ki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoL altyapıdakileri bezdirmek için elinden geleni yapıyor son 3-4 aydır @millenicom sağolsun...


    CGNAT'a geçirdikten sonra internet LEŞ gibi oldu.

    IP blokları çökmüş, haberleri yok...


    Millet gider Mersin'e, Milleni gider tersine...Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü 

  • dün akşamüstü kayıt bıraktık şu ana kadar dönüş yapılmadı. mağduriyet yüksek seviyede.. evdeki ont cihazına bağlı kabloda sorun var ama ilgilenen yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksk_mehmet K kullanıcısına yanıt

    bu sabah dönüş yapmışlar, içeride müdahale gerektiği için bugün tatil ve üstüne de 48 saat içinde müdahale yapacaklarmış. iptal ettireceğim. pişman oldum 3 hafta olmuştu ama..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öneriyor musunuz? 100 mbps alt yapı var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda çok gömdüm @millenicom 'u ama bugün itibariyle, yoğun ısrar sonucu CGNAT'tan çıktım nihayet...Sezar'ın hakkı Sezar'a...Teşekkürler @millenicom ...Akıyor internet şu an, nazar değmesin Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü 



    EDiT :

    Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü

    Büyük ihtimalle iş bilmeyen çavuşlar, işin başındalar muhabbeti oldu bugün...3 saat sonra tekrar CGNAT'a döndük Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü Millenicom Superonline Altyapısı Kullananlar Kulübü 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 10 Ocak 2023; 23:40:4 >




  • 4 yıl boyunca sorunsuz kullandığım millenicoma dün itibariyle veda ettim. Gerçekten çok memnundum ama yüksek hız seçeneği sunamadıkları ve artık taahhüt olayı olmadığı için mecburen Superonlineye dönmek zorunda kaldım.Teşekkürler millenicom.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sol fiber uzerinden milleniye basvurmayı dusunuyordum bunu bir daha dusuneyim en iyisi

  • Oyun oynayan birisi var mı? Performans ne durumda özellikle ps5ten fifa oynayamıyorum superonline var bende milenicoma geçsem birşey değişir mi aynı şey sonuçta?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.