Şimdi Ara

OLED TV 'Yİ YILLARCA SIKINTISIZ KULLANMAK VE LOGO YANIĞI YAŞAMAK İSTEMEYENLER BUYRUN İÇERİ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
44
Favori
48.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, evde çok elektrik gitmez ama voltaj oynuyor arada.

    Oled TV, Av Recever, ps4 var bu üçü için Binlik bir ups alsam yeter mi besleme açısından.

    https://www.n11.com/urun/apc-srv1ki-smart-1000-va-online-ups-guc-kaynagi-1466146
    Bu iki marka aynı firma Schneider daha ucuz ne fark var?
    Bir de bunların normal priz çıkışlı olanları yok mu?
    https://www.n11.com/urun/schneider-electric-1-kva-easy-srvs1ki-online-ups-guc-kaynagi-1539307
    Ya da fazla masrafa girmesem cihazlarımı elektrik dengesizliğinden korusun başka bir şey istemiyorum.
    Söyle bir şey mi alsam.
    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-bvs-1000va-4-schuko-cikis-kesintisiz-guc-kaynagi-bvs1000i-gr-pm-HB00000FL7U7

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Güzel konuşmuş. Mesajları tek tek okuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar dikkat edilirse edilsin, oled tv'ler günün birinde mutlaka ekran yanığı ile başbaşa kalacak..

    Bunun için, ağrısız başım dertsiz aşım misali oled tv almamak..

    Zaten piyasaya mini led tv'ler girdi..


    oled tv'den uzak durun arkadaşlar benden size tavsiye

  • bir LG oled sahibiyim, şimdilik bir sıkıntı yaşamadım. bir elektronikçi olarak led'lerde zamanla performans düşümü yaşanacağını bilerek aldım. aslında led'ler nominal sınırlar içinde kullanıldığında ömürleri çok uzundur. eğer fabrika yazılımda led parlaklığının (voltajının) nominal değerin üzerine çıkmasına izin veriyorsa ya led'i düzgün yapamamıştır, yada nit değerlerini reklam/satış stratejisi olarak abartmak istiyordur. sanırım oled'lerin çıktığı ilk zamanlarda panelin üretim teknolojisi aslında bu tv'nin ömrü için uygun değildi. son dönemde daha düzgün, uzun ömürlü üretim yapıyor olma ihtimalleri daha yüksek.


    Sabit görüntülerin sıkıntı olduğunu düşünebiliriz, 42" oled tv'leri monitör niyetine kullananlar var, bunlardan birisinde 4 yıl sonrasında oluşan oled yanığı gördüm, sonuçta monitör niyetine kullanıldığında taskbar tüm tv logolarından daha uzun süre ekranda kalıyor. fakat lg oled monitörünü de piyasaya sürdü. herhalde birşeyleri çözmüş olmalı diye düşünüyorum.


    Ben oled'i hem eski tv bozulduğu, hemde siyah derinliğini önemsediğim için tercih ettim. ama monitör olarak kullanacak olsam ya pholed'lerin çıkmasını beklerim, eğer bekleyecek durumda değilsem miniled alırdım





  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    İyide tv kapattıktan sonra tv nin fişini çekmeyin diyosunuz arka planda piksel düzeltme işlemi yapıyor diyorsunuz. O zaman bu durum tv kapalıyken bile panelin çalışma ömründen yiyor demek oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 23 Haziran 2023; 11:28:14 >
  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt
    Siz konuyu yanlış anlamışsınız:
    İlki fişten çıkarmayın ben demiyorum, servis ve kullanma kılavuzu diyor. LG OLED TV'lerde iki piksel temizleme durumu var. Biri kısa, 4 saat izlemeden sonra TV kapatılınca 10-15dk içinde devreye giriyor; diğeri uzun, 2 bin saat izlemeden sonraki ilk uzun kapatmada (tahmin edersiniz ki gece yatmadan önceki kapama) ve 1 saat sürüyor. Bu düzenin bozulmaması adına TV'nin fişten şekilmesi istenmiyor. Yoksa sizin dediğiniz gibi kapalı iken panelin ömrü niye gitsin ki.
    Uzun süreli kullanılmayacaksa mesela bir hafta, 10 gün tatile gidecekseniz fişi çekip gidin. Burası Türkiye, yıldırım düşebilir, ayı çıkabilir vs 🙂...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt

    O zaman bu mantıkla;


    Ne kadar dikkat edilirse edilsin, led tv'ler günün birinde mutlaka bozulacak. Bunun için, ağrısız başım dertsiz aşım misali en iyisi hiç tv almamak ve onun yerine sabahtan akşama kadar radyo dinlemek.


    yaşınız kaçtır, belki yaşınız benden bile büyüktür ama yine de size bir öneride bulunayım; bizler için ne zaman biteceği belirsiz olan şu 3 günlük dünya'da böyle küçük hesaplar size yarar değil zarar getirir.


    parası olan gitsin oled alsın, açık ara en iyisini kullanmış olsun, oled keyfine varmış olsun. zaten bu ülkede pek çok şeyin kötüsüne maruz kalıyoruz, küçük hesaplar yaparak kendinize bunu bile çok görmeyin.


    yok yanacakmış da, edecekmiş de, hayatta en büyük derdiniz bu olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Haziran 2023; 14:17:19 >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Açıkçası “parası olan oled alsın” durumuna da katılmıyorum. Niye dersen özellikle oledin renk ve siyah dengesi rakipsiz olsada ciddi bir lümen kayıplı bir tv. O açıdan özellikle miyop olan biri için yorucu.. Kendimden biliyorum diyebilirim. O açıdan ilk çıktığında evet güzel süper ama şu an güzel bir tv çıktı Sony xr modelleri. Bakmanızı öneririm. Sevgiler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt

    doğrudur, çok aydınlık bir yerde kullanıyorsanız, örneğin salonunuz 2-3 pencereden bol ışık alıyorsa parlak bir led tv, oled'den daha görünür olacaktır. hele hele tv ön cepheden ışık alıyorsa durum daha da belli olur. çünkü oled'ler elbette ki özellikle üst segment ledler kadar parlak değiller.


    ancak ideal olan kullanım elbette ki akşam veya az ışıkladır. çünkü film, dizi vs. karanlık ya da loş ışıkta izlenir. buna bile uymayan birisi zaten en kaliteli ya da daha kaliteli görüntüyü de aramıyordur. oled'e ihtiyacı yoktur, belki üst segment led'e de ihtiyacı yoktur. oled'ler de, üst segment led ler de örn. gündüz vakti ses olsun ya da çocuk/kadın programları izlensin diye açılacak tv'ler değiller.


    miyopluk konusunu bilemiyorum, bu konuda bilgim yok. ama bu durum da sağlıklı gözlere sahip olanları bağlayan bir durum değil. yani aslında yine ideal şartların dışına çıkmış oluyoruz.


    bende 2 tane c2 var, çok çok çok memnunum, hatta Sony XF90'dan geçtim, maddi durumum el verdiği, gücüm yettiği müddetçe bir daha kesinlikle led'e dönmem, artık led'le işim de olmaz. yine de öneriniz için teşekkürler. selamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 23 Haziran 2023; 22:20:14 >




  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

    Herkes sabahtan akşama kadar film izliyor zaten, tüm hayatımızı olede göre dizayn edeceğiz, ışıkları kapatıp loş ortam yaratıp vampirler gibi takılacağız, oled memnun olsun yeterli, başka ne isteriz ki.

  • zortak Z kullanıcısına yanıt

    aşagıda görüleceği gibi ben de herkes almasın yazmışım zaten, siz sadece mesajı anlamaza yatıp, boş muhalefet yapıyorsunuz. neyse ki biraz Türkçe bilen herkes mesajımı çarpıttığınızı 30 saniyede anlayacaktır.


    bu arada siz isterseniz tv yi balkona koyup öğle güneşi altında izleyin bu beni ilgilendiren bir durum değil.


    Alıntı

    metni:
    buna bile uymayan birisi zaten en kaliteli ya da daha kaliteli görüntüyü de aramıyordur. oled'e ihtiyacı yoktur, belki üst segment led'e de ihtiyacı yoktur. oled'ler de, üst segment led ler de örn. gündüz vakti ses olsun ya da çocuk/kadın programları izlensin diye açılacak tv'ler değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 24 Haziran 2023; 11:29:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

    o zaman herkese oled en iyisidir, oled alın oled alın diye tavsiye vermeyeceksiniz, yüzde 95 kullanımda led daha iyidir, mantıklı olan herkese led alın demen gerek, o yüzde 5 oranda kalan vampir style kullanım için oled daha iyi olabilir, onun için öncelikle alıcıya, vampir olup olmadığını sorman gerek, vampirse sorun yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 24 Haziran 2023; 11:44:10 >
  • Oled sahb değilim ama kullanıcı yorumları ve araştırmalarım gereği çıkardığım sonuç Oled tv normal günlük kullanımda kullanılıcak bir tv değil. Maalesef teknolojisi gereği dikkat edilmesi gereken çok nokta var. Panel Ömrü led tv ler kadar uzun bir tv de değil. Çok paranız varsa alırsınız evde normal bir led tv olacak günlük kullanım için , OLED ide akşamdan akşama film izlemek için kullanacaksınız. 60-70 bin tl para bayılıp acaba bu kanalda çok kaldım logo yanığı oluşur mu bir kanal değiştireyim, acaba tv bugün çok açık kaldımı biraz kapatayım vs gibi hergün baskı altında bir ürün kullanmak bana mantıklı gelmiyor. Ömür olarakta 5 seneyi sorunsuz çıkaran teknolojimi tartısılır. Tercih meselesi tabiki ama bu kadar handikabı olan bir teknolojinin bu kadar yüksek fiyatlardan satılmasıda mantıklı değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 24 Haziran 2023; 12:16:37 >
  • açik açik herkese al demedim diyorum hala ne diyor. neyse sana hayal dünyanda iyi eğlenceler. daha fazla boş yapıp kıymetli vaktimi çalma diye engelliyorum kusuruma bakmazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 24 Haziran 2023; 12:25:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne ?


    "parası olan gitsin oled alsın, açık ara en iyisini kullanmış olsun, oled keyfine varmış olsun. zaten bu ülkede pek çok şeyin kötüsüne maruz kalıyoruz, küçük hesaplar yaparak kendinize bunu bile çok görmeyin."

  • Dün Samsung S90C kurulumu yaparak OLED dünyasına giriş yaptım.Görüntü olarak gerçekten memnun kaldım. Ama aklımda takılan birkaç soru var.Belki burda cevaplanmıştır.


    *LG'lerde olan "OLED Care" fonksiyonu, Samsunglarda var mı?(Ben göremedim)

    *Tv nin fişi çekilmemesi durumu. Uzun dönemli süreçte de TV yi fişte tutmak ne kadar mantııklı? Yada eksik bilgim var

    *Kuruluma gelen servis, akım korumalı priz kullanma dedi. Ne tip birşey kullanmalıyım? Yada kullanmam gerekiyor mu? (TV,PS5,soundbar bağlıyorum)

  • Return Zuha kullanıcısına yanıt

    1) panel care/ pixel refresh olarak geçer. şöyle olması lazım:


    Step 1. Press the Home button on the Smart Remote and navigate to Menu > Settings > All Settings.

    Step 2. Navigate to General & Privacy > Panel Care.

    Step 3. Select Pixel Refresh.

    Step 4. Select Start Now or Start After TV off.


    2) tv'niz hep fişte olsun. örn. 3-4 günlük tatile giderken eğer isterseniz çıkarabilirsiniz.


    3) yine eğer isterseniz küçük bir regülatör veya hatta online ups kullanabilirsiniz. bunlar için kesin tavsiye vermiyorum; araştırın, kafanıza yatarsa kullanırsınız. elbette trafo arızası, şimşek düşmesi vs. gibi düşük ihtimalli durumlara karşı akım korumalı priz de kullanabilirsiniz, zararı olmaz. kuruluma gelen servis elemanlarını falan boş verin, onlar ekmeğinin peşindeki gençler işte... akım korumalı priz nedir, ne işe yarar deseniz 2 kelime edemezler ama kullanmayın deyip geçerler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 29 Haziran 2023; 10:42:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacGyver.

    1) panel care/ pixel refresh olarak geçer. şöyle olması lazım:


    Step 1. Press the Home button on the Smart Remote and navigate to Menu > Settings > All Settings.

    Step 2. Navigate to General & Privacy > Panel Care.

    Step 3. Select Pixel Refresh.

    Step 4. Select Start Now or Start After TV off.


    2) tv'niz hep fişte olsun. örn. 3-4 günlük tatile giderken eğer isterseniz çıkarabilirsiniz.


    3) yine eğer isterseniz küçük bir regülatör veya hatta online ups kullanabilirsiniz. bunlar için kesin tavsiye vermiyorum; araştırın, kafanıza yatarsa kullanırsınız. elbette trafo arızası, şimşek düşmesi vs. gibi düşük ihtimalli durumlara karşı akım korumalı priz de kullanabilirsiniz, zararı olmaz. kuruluma gelen servis elemanlarını falan boş verin, onlar ekmeğinin peşindeki gençler işte... akım korumalı priz nedir, ne işe yarar deseniz 2 kelime edemezler ama kullanmayın deyip geçerler.

    Hocam bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Bölgemde haftada 4-5 kez elektrik kesintisi yaşıyorum.


    - LG 55 inç CS serisi OLED TV

    - PlayStation 5

    - Modem

    - Samsung B650 Soundbar


    FSP'nin akım korumalı prizini kullanıyorum ama alalı 7 yıl oldu. Artık güven vermiyor. Yukarıdaki cihazları kesintiden en az etkilensin diye UPS alayım diyorum. Ne tavsiye edersiniz?

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.