Şimdi Ara

Pfizer ve BioNTech'in COVID-19 aşısı için gönüllü denek olan Türk Doçent, aşının yan etkilerini anlattı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Basılı halde var bende iki kitabı. Diğer kitapları da sahaflarda bulursun. Yeniden basılmıyor çünkü alıcısı yok. Yayınevleri de ticaretine bakıyor.
  • 435 4 kullanıcısına yanıt

    Eyvallah sağol. Eskiden bu konulardaki yaklaşımı görmek istiyordum. Bulurum ben

  • BumberShoot B kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam, İnşallah kötü durumlarla karşılaşmayız iğlerde. MS dijital pasaport işine girişmiş, zorla yaptırılmak istendiğini düşünüyor insan . İlaç firmalarının eline düşmekten Allah'a sığınırım.


    Abdullah Çiftçi'den bir alıntı yapayım "Novartis İlaç Firması, ABD de rüşvet, komisyon verme ve fiyat oyunları sebebi ile ABD hükümetiyle 1.3 milyar dolar ödemeyi kabul ederek anlaşmaya vardı. Novartis 729 milyon doları doktorlara komisyon verdi. 2020

    Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, kalp ve damar hastaları için daha ucuz jenerik ilaç üretilmesini engelleyen Fransız Servier, İsrailli Teva ve diğer 4 ilaç üreticisine toplam 428 milyon euro para cezası verdi.

    2014

    ABD’nin Oklahoma eyaletinde bir mahkeme, bağımlılık yapan ağrı kesicilerle kamu zararına yol açtığı için ilaç şirketi Johnson & Johnson’a 572 milyon dolar ceza verdi. 2019

    ABD'de Hint Ranbaxy ilaç firmasına, yabancı katkı maddesi karıştırılmış saf olmayan ilaç sattığı ve testler hakkında yanlış beyanda bulunduğu gerekçesiyle 500 milyon dolar ceza verildi.

    ABD Boston merkezli ilaç devi Alexion Pharmaceuticals Inc. adlı şirkete, ürettiği Soliris adlı ilaç için 2 ülkede yaptığı operasyonlarla ilgili 21 milyon dolarlık ceza kesti.

    İngiltere’deki Rekabet ve Piyasalar Otoritesinden (CMA) yapılan açıklamada ülkenin sağlık sistemine (NHS) anti epilepsi ilaçlarını yüksek fiyatla faturalandırılması nedeniyle ilaç şirketi Pfizer’ın 84,2 milyon sterlin ödemesine karar verildiği belirtildi

    Hakkında dava açılan İngiliz GlaxoSmithKline adlı ilaç şirketinin uzlaşmaya giderek, milyonlarca kişinin kullandığı 10 ilacın tanıtımında yaptığı usulsüzlükler ve hukuk ihlalleri nedeniyle 3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirildi. (2017)

    Alman ilaç ve kimya şirketi Bayer, Amerika Birleşik Devletlerin'de Monsanto Roundup tarım ilacı yüzünden kansere yakalandığını iddia eden emekli bir çiftin açtığı davayı kaybederek 2 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. (2019)

    Amerikan ilaç şirketi Johnson&Johnson ürünleri yüzünden kansere yakalandığını iddia eden kadınların açtığı davayı kaybetti. Şirket yaklaşık 4,7 milyar dolar para cezası ve tazminat ödemeye mahkum edildi. (2018)





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.