Şimdi Ara

Phil Spencer: 'Amacımız Oyuncuların Arasına Duvarlar Örmek Değil' (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verdiğiniz örnek Zelda çoğu kişiye göre oyun tarihinin en iyi serisi. Ex. oyunlara da daha fazla özen gösterilmesi hem ya konsol firmasının kendi stüdyoları ile geliştirmesi ya da büyük miktarda para harcaması ve konsol sattırma aracı olarak gördüğü için üstüne düşüyor. Dediğim gibi verdiğiniz örnek çok üst seviye fakat bir çok kaliteli, efsane olmuş multi-platform oyunlar var. Ex. oyunlar hiç bir zaman bitmeyecektir sonuçta konsolların satış politikalarından biri ama Phil Spencer'ın yaptıkları çok iyi gelişmeler oyun piyasası için bu ex. oyunları olsun season passler olsun hep oyuncuları bölen etmenler. Benim derdim de ex oyunlardan daha çok bir ex oyun başka platforma gelecek diye o konsolun sahibi ile dalga geçilmesi. Benim Xbox One'ım yok PS4 ve PC'im var. Bloodborne olsun Killzone olsun PS4 aldım ilerde Xbox One da alacağım Forza için Halo için zaten elinde yeterli konsol sattıracak ex oyunu var ki ex. oyunları iptal olmadı sadece PC oyuncuları da oynayabilecek yani Xbox One sahiplerini üzülmesi ya da forumda olduğu gibi dalga geçilmesi çok ilginç geliyor. Satış rakamlarına bakarsak Fallout 4 ya da başka multi platform oyunlar Xbox One ve PS4 cephesinde zaten milyonlar satıyor hatta exlerden daha fazla satıyor. Yani konsol alırken zaten ex oyunlar bir yana ürünü satın alan kişi firmayı sevip sevmemesi, sunduğu hizmetler, gamepad vb. etmenlere bakarak konsolunu tercih ediyor.




  • Keşke forza da gelse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir marka kendini nasıl yok ederin en güzel örneği.Yeni konsol çıkardığın zaman nasıl satacaksın? Almaya niyetli kişi zaten oyunları pc'ye de çıkıyor adam gibi pc toplar geçerim diyecek.İşin kötüsü sony cephesi rakipsiz kaldı rekabet açısından da kötü olur bu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bloodborne

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: erenyildiz0

    Bu düşüncede olanlar o kadar çocuklar ki. Oyuncağı elinden alınmış bebek gibi ağlıyorlar. Uncharted PC ve XboxOne'a gelse bir Playstation kullanıcısı ne kaybeder? Ego? Hava? Ben playstation aldım Uncharted oynamak sadece benim hakkım. Benim PC'm var starcraft'ı benden başka kimse oynayamaz. Eee? Ne kazanıyorsunuz, neye ulaşıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Ben bir PC kullanıcısı olarak Gears of War'a da Bloodborne'a da özeniyorum. Fakat konsola harcayacağım parayla bilgisayarımı güncelleştirmeyi tercih ediyorum. Quantum Break'in PC'ye gelmesi de beni çok mutlu etti. Umarım daha çok oyun olabildiğince çok platformda oynanabilir olur. Kullanıcıların seçimleri de oyun bazında değil aradıkları cihazın özellikleriyle orantılı olur.
    </blockquote>
    Çocuklukla ne alakası var? Adamlar pazarlama yapıyor," bak böyle böyle oyunlar yapıyoruz sadece bu konsola özel, gel al bu cihazı" diyorlar. İnsanlarda bu yüzden gidip o cihazı alıyorlar. Şimdi sen bu insanları kandırırsan onlarda sana küfreder bu kadar basit. Ben god of war u, uncharted ı pc ye gelecegini öğrensem Ps4 ü satarım net! Ne diye yarı fiyatına oyunları olan steam dururken ps4 oyununa o kadar para vereyim, üstelik fps ve grafikleri daha düşükse. O yüzden bu Microsoft un yaptığı xbone oyuncularını alenen kandırmaktır. Yakında dolandırıcılıktan dava açarlarsa şaşırmam.


    E ne güzel demişsin " Ne diye yarı fiyatına oyunları olan steam dururken ps4 oyununa o kadar para vereyim, üstelik fps ve grafikleri daha düşükse. " Ne diye veresin? Uncharted da God of War da PC'ye çıksın exclusive olmayan bütün oyunlar gibi daha ucuza al, daha iyi fps ve grafiklerle oyna. Eğer senin için asıl önemli olan oyunlarsa, " Ben diskimi takayım oyuna gireyim. Tek tuşla online'a bağlanıp maç yapıp, tek tuşla chat ekranından arkadaşıma davet göndereyim." değilse senin için de her oyunun PC'ye gelmesi daha mantıklı değil mi? E o zaman kimse konsol almaz diye de düşünürsen Assassin's Creed, GTA, FIFA, Fallout gibi exclusive olmayan oyunların konsol ve PC satış rakamlarına bakmanı öneririm. Çoğu konsol sahibi konsola özel oyunları sebebiyle konsol satın almıyorlar. Oyun oynamanın çok daha rahat olduğunu düşündükleri için bu tercihlerini kullanıyolar. Geriye kalan exlusive oyunlarsa markanın "Sadece bende var. Oynamak mı istiyosun? Al beni oyna" reklamından başka bir şey değil.




  • Adam gibi adam! Özgürlük istiyoruz zaten, istediğimiz oyunu tercih ettiğimiz platformda oynamak istiyoruz. Lütfen kardeşler bencilliğe son. The Last of Us PC'de nasıl zevkli olurdu ama!
  • Microsoft'u firma bazında ayakta tutan ürün Windows markasıdır. Adamlar Xbox'dan başka platforma oyun çıkarmazlarsa Windows'un oyuncuların gözünde yavaş yavaş silineceğini ve Windows'a rakip Linux gibi işletim sistemlerinin bunu avantaja dönüştüreceğinin farkındalar. Bu yüzden PC platformunu beslemek zorundalar, bütün mesele budur.
  • sinirlenip almayacak xbox kullanıcı sayısı < heyecanlanıp alacak pc kullanıcı sayısı
    ayrıca exc. oyun kadar saçma bir kavram olamaz oyun oynayan insanlar zaten özgürlüklerine hobilerine bağlı insanlardır neden bu kısıtlama neden gayette güzel olmuş pc'ye çıkması amaçları pc pazarından yararlanmak olsa da güzel!
  • Platforma özel oyun saçmalık demiş biri katılmıyorum o zaman bir değil iki maaşım sonunda bekler adamakıllı pc toplar ne 30 fps ile ne altıyla ne de oyun için enpara kardeşlik endonezya gibi saçmalıklara bulaşırım demek istediğim platforma özel oyun olmazsa konsol ve şirketi kaybeder ben oynayayım uncharted komşum oynamasın diye kimsenin bir serzenişte bulunduğu falan da yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon's Dogma, Quantum Break derken Allahın izniyle kurtulacağız bu exc. rezilliğinden, herkes istediği platformda istediği oyunu oynayabilmeli dandik donanım sattırmak için o sisteme zorunlu kılmayın.
  • Açıklama tek kelime ile rezalet.
    Belli ki satış rakamlarından endişe edilip strateji değiştirmişler.
    Açıkcası bu nesil bu video ile başlamadan bitmişti.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yûnus Y kullanıcısına yanıt
    Çok basitmiş
  • PS4 killstreak rekorları kırıyor. Böyle kritik bir dönemde xbox'ın pc'ye oyun çıkarmasını destekleyen varsa hakikaten oyun, konsol işini bıraksın. Sony'nin en güçlü yılında böyle şeyleri tartışmak bile intihar.
    Exc oyun saçmalık deyip "16gb ramlı konsol portu" bekleyenlere de neremle gülsem bilemedim. Bu zihniyet yüzünden pc eski ruhunu kaybetti maalesef.
    Phil Spencer en başından söylemek yerine exc oyun diye kullanıcılarını kandırdı, zamanlama hatalarıyla hüsran olup oyuncuları kızdırmaya devam ediyor. Xbox'ın ANAVATANI bile PS4 alıyorsa şimdi Microsoft düşünsün

    http://www.playstationlifestyle.net/2016/02/12/ps4-outsold-xbox-one-january-2016-us-npd-data-confirms/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Celil Mehmed Celil

    Adam gibi adam! Özgürlük istiyoruz zaten, istediğimiz oyunu tercih ettiğimiz platformda oynamak istiyoruz. Lütfen kardeşler bencilliğe son. The Last of Us PC'de nasıl zevkli olurdu ama!


    Last of us'un pc gibi varoş ortamında oynandığını düşünüyorumda oooff offf düşüncesi bile korkunç.Oyuna hakaret resmen
  • Adamların bir bildiği var demek ki.Zaten bu exclusive işi olduça saçma geliyor bana.Oyuncularımız artık biraz büyüse de bu kısır tartışmaları bıraksa.
  • Şu durumu savunanlara guluyorum . Yahu pc den farki olmayacaksa konsol denilen cihazlarin

    Kim ne diye gitsinde konsol alsin ?


    Konsol pc den ucuz diyede gelip demeyin

    Her oyun 2 kati fiyata konsolda , online oynamak parayla hele xbox ta gold uyelik yoksa adam bir party chat bile yaptirtmiyor .

    60 dolar verip 720 p 900 p 30 fps low medium karisik oyun oyniyacagima 70 80 tl ye oyun alip 60 fps 1080 p vsvs oyun oynarim online a para vermem ekstra

    Polyana moduna giripte burda ne var pc sahipleride oynasin vs vs demeyin

    Bu mantikla giderse xbox konsol degil dusuk donanimli bir pc den farki olmayacaktir .


    Edit: Konsollar rahatmi rahat evet bende seviyorum tak calistir driver windows vsvs bir dunya seyle ugrasmadan sistem yeterlimi degilmi stabil olacakmi diye dusunmeden oyun oynamayi

    Ama almamizda en onemli etken oyun cesitliligidir . Pc de 2 3 islem fazla yapicam diye pc de 70 80 tl ye kutulu satilan oyunlara 60 dolar heleki tr store a hic girmiyorum 2 3 katini vermeye degermi birde frame detay her yonden dusuk oynamaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozi_41 -- 13 Şubat 2016; 10:11:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burdaki mesajları okudum bazıları benim gibi düşünüyor pc cilerde kendini düşünmüş biz neden oynamayalım diyor microsoft bu oyunu baştan xbox one exclusive olarak tanıttı reklamını yaptı kapak fotosunu bile ona göre tasarladı oyunun çıkışına 2 ay kala hemen pcye duyurdu sistem gereksinimleri yayınlandı madem pcye çıkacaktı neden baştan xone exc olarak reklam yapıyor bu reklamı gören konsol alacak veya sahipleri ona göre oyunu alıyor xone exc diyipte pcye çıkaracaksa ozaman neden milleti xbox one alsınki güzel bir pc toplar xbox gamepad pc ye bağlar daha yüksek grafiklerle oyunu oynar sony ps4 exclusive dediği zaman diğer platformları geçtim ps3 e bile çıkmazken microsoft burda hata yaptıgı için xone her zaman az satıyor ps4 bu konuda çok satıyor bundan sonra microsoft xone exclusive reklamı yapsa bile asla ona inanmam ileride pcye çıkacagınıda biliyorum sırf bu yüzden xbox one almaktan vazgeçtim ps4 ten devam ediyor eğer baştan xbox one pc olarak reklam yapsaydı kimse bu kadar tepki göstermezdi ona göre davranırlardı resmen xone sahipleri ile dalga geçiyor




  • Şu fanboyların bir dediği diğerini tutmuyor yahu. Bir diyorlar ki PC'de rahat oynanmıyor, konsolun keyfi başka, yayıla yayıla koltuğumuzda oynuyoruz falan filan. Bir de diyorlar ki konsolun özel oyunu yoksa ne artısı var?
  • Ahahaha PC için varoş dediler ya artık ölsem de gam yemem. Valla kimse kusura bakmasın ama bu nesilde PC Master Race...
  • Phil Spencer samimi olup biz xboxone satamadık yüzümüze gözümüze bulaştırdık diyemediği için artık oyuncu dostu oldular. xboxone istedikleri gibi satsaydı o zaman zaten bir elin paramakları kadar olan konsola özel oyunlarını pc platformuna çıkartırlarmıydı biraz gerçekçi ve samimi olmak lazım. konsolların pc den farklı olması onun bünyesinde olan özel yani exclusive oyunlardır.
  • Korsan piyasasının son zamanlardaki düşüşününde payı var. Terkardan pc potansiyelini farkediyor yapımcılar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.