Şimdi Ara

Renault'tan 0 Araç Aldık Teslim Edildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba; 02/04/09 tarihinde yani nerdeyse 1.5 hafta önce bize Bursa'da bekliyor dedikleri Renault Grand Modus aracı satın aldık. Bu aracı almadan önce 1 hafta alalım almayalım muhabbeti döndü ve neyseki araç satılmadı.

    Aracı aldık 1 haftaya teslimat olur dediler şimdi de daha fatura kesilmedi diye oyalıyorlar. Babam kıllanmış, aramış gene satıcıya sormuş babam ne var demiş araca bişi mi oldu satıcı yok abi demiş araç kaza geçirdiyse zaten indirim yaparız falan diye ayak yapmış Biz kesinlikle böyle bir aracı indirim yapsalar bile teslim almayız.

    Aracı teslim alırken sizce ne yapmayalım? Kendi servislerinden rapor alsak işin içinde yalan dolan olabilir. Aldıktan hemen sonra mutlaka başka bir yetkili servise mi gösteriyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whipy -- 19 Nisan 2009; 19:55:45 >



  • "babam ne var demiş araca bişi mi oldu satıcı yok abi demiş araç kaza geçirdiyse zaten indirim yaparız falan diye ayak yapmış ""

    Durduk yere satıcı niye böyle bir açıklma yapmış

    Eğer yolda başına birşey geldiyse kaza...........vb. kesinlikle Almayın.Yolda çizilmiş,kaportasında ufak tefekte olsa hasarlar olan sıfır araçları servislerde düzeltip sıfır gibi satıyorlar diye duymuştum.Çok dikkattli olun.Aracı almaya giderken arabadan çok iyi anlayan birisini alın yanınıza(mesala bir kaporta ustası) hatta böyle bir ihtimal varsa(kaza geçirmiş olma gibi) yol yakınken vazgeçin...Almayın.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: whipy
    Babam kıllanmış, aramış gene satıcıya sormuş babam ne var demiş araca bişi mi oldu satıcı yok abi demiş araç kaza geçirdiyse zaten indirim yaparız



    normal bir satıcı ne munasebet ne kazası derdi bu indirime gidiyorsa ben arabayı teslim almadan iice düşünürdüm ayrıca almadınız zaten modüs tercih edilecek bir araç değil bence
  • evet işte o açıklama kıllandırıyor resmen. yok faturalar kontrol ediliyor dendi o yüzden faturası kesilmiyormuş şimdi de her gün arayıp durum açıklaması istiyoruz ve birden bundan bahsediliyor. usta ve noter götürmek gerek mutlaka, satış sözleşmesini bilmiyorum ama vazgeçebiliyorsak iyi.
  • Teslim alırken kesinlikle yanınızda araçtan çok iyi anlayan birini götürün.
    İçinizde en ufak bir şüphe bırakacak bir yeri olursa, teslim almayın.
    Teslim kağıtlarını kesinlikle imzalamayın.

    İmzayı attıktan sonra çok uğraşırsınız, allah korusun
  • Ben olsam arabayı başka bir servise gösteririm imza atmadan önce.
  • Bi arkadaş da seninkine benzer bi sorun yaşamişti teslim almıştı çok uğraşmıştı.Teslim almadan iyice araştırın bence.
  • öyle yapıcaz artık çünkü benim ısrarlarım sonucu alındı bu araba. teslim almadan önce ciddi kontrol yaptırtmak gerekiyor. ilginiz için hepinize teşekkür ederim.
  • Aynı durumda bir arkadaşımda Tofaş'tan bir araba aldı. Bayi bugün -yarın diyerek 1 hafta oyaladı.
    Sonunda arkadaşım Tofaş Fabrikayı ve bölgeyi aradı.Arabası 2 gün sonra elindeydi.

    Vergileri yatırılmış ve adınıza plaka çıkarılmış ise işiniz zor. Şüphelendiğiniz bir durum varsa
    adınıza fatura kesilmeden önce arabayı incelettirmeniz iyi olur.Güvendiğiniz bir usta ile giderek
    bunu yapabilirsiniz.
  • Aracı teslim alırken,yanınızda mutlaka bir boya ustası götürün.Boya kalınlığı ölçen cihazları var,2 dakikada size araca boya atılıp atılmadığını söyler.
  • yarın mais genel müdürlüğü arayıp durum bilgisi alıcam. neden araç izmir'e getirilmiyor, araç izmir'e gelsin görelim fatura kesilsin olmuyor mu? yani böyle illa nakliye edilmesi için fatura mı kesilmesi gerekiyor. ne işler dönüyor ya, koskoca omsan'ın mutlaka haftada iki kez nakliye aracı geliyordur izmir'e, alt tarafı 5 saatlik yol değil mi?

    arabayı alırken yalan mı söylediler bursa'da diye, hala limanda mı bekliyordu. panik oldum, bunları düşünüyorum. pirince giderken evdeki bulgurdan olduk gibi, bekliyoruz bakalım umarım nakliye öncesi ve sonrası araç fabrikadan çıktığı gibidir.
  • arkadaş
    aracın şase nosunu biliyorsanız (ruhsat için bu no gerekli zaten)
    bu no ile herhangi bir renault servisinden aracı sorgulatın sıfır araç dahil veritabanına durumu yazılır değişme boyama var mı bilinir
    hatalı bir durum varsa bilinir

    bacanak toyota aldı aracın gelmesi 10 gün sürdü (aracın bindirileceği tırın dolması bekleniyor tek araç için tır hareket etmez renault için tırın çabuk dolacağına eminim)
  • modüs değilde başka bir modele yönelbilirsinizi sanırım bir sorun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blue_Knight

    modüs değilde başka bir modele yönelbilirsinizi sanırım bir sorun




    Niye başka bir model öneriyorsunuz ,anlayamadım.


    Burada araba için fikir istemiyor ki arkadaş.

    Modüs'ü beğenmiş almış.Bize bu saatten sonra laf düşmez.


    Fikir almak istediği konu ile ilgili öneriniz varsa buyurun ,söyleyin.




  • gerçekten Blue_Knight 2 kez yazmışsınız fakat o sorun değil :) Renault'tan başka marka düşünmedik babam sattığını almak istedi bu sefer dizel Symbol olsun dedi, belki ona razı olsaydım sadece şu tarihte teslim edilecek denilirdi ve edilirdi.

    Arabanın sipariş formunda şaşi ve motor numarası yazılı. yarın mais genel müdürlüğünü arayacağım eğer net yanıt alamazsam giderim bir servise kontrol ettiririm. yardım ederler umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whipy -- 13 Nisan 2009; 20:15:34 >
  • şu an sıfır bir araba alsak ne kadar bekleriz... herhalde ilk günlerdeki gibi bir yogunluk yok... bide siparis verince arabanın ücretinin tamamını mi istiyorlar yoksa peşinat mı alıyorlar...
  • biz bu aracı alırken hemen peşin istediler parayı. ileri teslim kampanyası dahilinde olan symbol için başka bir bayi ile konuştuk onlarda hepsini peşin istedi. fakat en sağlıklısı Renault bayileri ile konuşmak. Renault'da teslimat hemen değil sanırım çünkü Symbol için Nisan sonu denmişti teslim tarihi, Mart sonunda sipariş verseydik.

    Fiat ise Linea'yı hemen veriyordu. Opel'de sorarız demişti stok için fakat işte hep Mart sonu konuşuldu bunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcroses

    şu an sıfır bir araba alsak ne kadar bekleriz... herhalde ilk günlerdeki gibi bir yogunluk yok... bide siparis verince arabanın ücretinin tamamını mi istiyorlar yoksa peşinat mı alıyorlar...



    Her firmada farklı olabilir.

    Ben siparişle birlikte kapora vermiştim. Teslimden 3 gün önce de geri kalan bakiyenin hepsini ödemiştim.
  • Boyasını hem ustaya gösterin hemde ölçen aletlerle ölçün ondan sonra arcı teslim alın..
    Sakın ha kontrol ettirmeden galeriden çıkarıp teslim aldık kağıdını imzalamayın..
  • Böyle tuhaf şeyler başka hangi ülkede olabilir sizce
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.